Mikä saa Mars Leijonan liikkeelle?

Aiheet:
karsten-winegeart-1SeNChfXU8Q-unsplash

Syntymäkartan Marsin merkki kertoo siitä, mikä aktivoi sinua ja kirjaimellisesti saa sinut liikkeelle. Testaa löydätkö itsesi ja sopiiko kuvaus sinuun.

 

Luonto opettaa astrologiaa

En keksi yhtäkään astrologista kirjaa tai muun median muodossa olevaa astrologista sisältöä, joka olisi opettanut minua yhtä paljon, kuin luonto.

Luonnossa kulkiessa, merenrannalla istuessa tai meditatiivisessa tilassa puunrunkoon nojaillessa, olen saanut eniten tietoa, kaikkein suurimmat oivallukseni ja muun muassa koko Sielunkarttakoulutuksen sisällön ja rakenteen.

Ja kuulkaa, sellainen astrologia iskee ytimeen. Se on elävää, lumoavan kiinnostavaa, polville pudottavan syvää ja koskettavaa, arkielämää muuntavaa ja hyvin, hyvin käytännöllistä.

Mutta aina ei kanavoida Dostojevskia (vertauskuvallisesti), vaan joskus myös Aku Ankkaa. Alla oleva on jälkimmäistä laatua.

Viihdeastrologia

Astrologia on myös erinomaisen hyvä viihteen lähde. Eikä siinä ole mitään vikaa.  Niin kuin musiikki, astrologiakin taipuu moneksi. Klassisen musiikin ohella rakastan popmusiikkia, ja yhtälailla nautin myös astrologisesta viihteestä. Kirjoitin peräti työkseni tällaisia hassun hauskoja hupailujuttuja joskus nollariluvun alkuvuosina.

Mielestäni on kuitenkin hyvä osata erottaa viihde sisäistä kasvua ja todellista itsetuntemusta avaavasta astrologiasta. Monen käsitys itsetuntemuksesta on nimittäin harmillisen pinnallisella tasolla, jolloin ominaisuuksien kuvailua tai adjektiivilistaa pidetään itsetuntemuksen edistäjänä. Uskallan olla eri mieltä, mutta ei siitä nyt sen enempää.

Kuten aiemmin jo kerroinkin, eräänä päivänä luontokävelyllä tajusin huvittuneena, kuinka uteliaisuus liikuttaa minua.

Ymmärsin siis hyvin kokemuksellisesti sen, kuinka syntymäkarttani Marsin merkkisijainti (Kaksoset) kuvaa loistavasti sitä, mikä aktivoi minua ja kirjaimellisesti saa minut liikkeelle.

Mieli alkoi heti askarrella tämän parissa, ja miettiä sitä, toimisiko sama yhtä konkreettisesti myös muiden kohdalla. Tässä luonnostelemani lista, testaa itsesi ja läheisesi, ja kerro kommenteissa oliko huti vai osuma.

(Muistetaan myös, että tällaiset yleistykset ja listat ovat aina viihdettä, eikä yhtäkään yksittäistä tekijää voi irrottaa syntymäkartalta, sillä kartta ja sen tekijät ovat aina kokonaisuus ja toimivat kokonaisuutena. Esimerkiksi vaikka Mars olisi seikkailullisessa ja laajakatseisessa Jousimiehessä, sen kontaktit Saturnukselle voivat muuttaa marsenergian ilmentymistä aivan päinvastaiseen suuntaan.)

Mars merkeissä – mikä aktivoi ja saa liikkeelle

(toisin sanoen “miksi nousen vuoteesta”)

Mars Oinaassa: Energia. Adrenaliini jyllää heti aamusta ja liikkeelle lähdetään silkasta liikkumisen riemusta. Silloinkin kun liikkuminen ei ole riemua, joskus se voi olla myös vaativaa ja pakonomaista, mutta liikuttava on. Mars on Oinaassa suoraviivainen, dynaaminen, energinen ja impulsiivinen. Kun kipinä iskee, käynnistyminen on nopeaa.

Mars Härässä: Nautinto. Sängystä nousemiseen tarvitaan suurta motivaatiota, ja parhaiten toimii jokin sängyssä loikoilemista suurempi aistinautinto: aromaattinen ja laadukas aamukahvi, keittiön pöydällä tuoksuvat juuri auenneet vaaleanpunaiset pionit tai unesta jäykkiä lihaksia ihanasti hellivä lämmin suihku. Tai sitten se on pakon sanelemaa, kuten jokin huomiota vaativa käytännön asia: pissahätä (oma tai koiran) ja töihin lähtö.

Mars Kaksosissa: Uteliaisuus. Mieli kaipaa virikkeitä ja siihen tarkoitukseen on olemassa keho, jonka avulla voi kätevästi kulkea havainnoimaan uusia ilmiöitä. Nykymaailmassa tosin on mahdollista istua sängyssä loputtoman informaatio- ja viriketulvan aalloilla sukkuloiden, mutta ylösnousemus on taattu, kun jossain on jotain kiinnostavaa meneillään. Kavereiden instastooreissa vilahtanut mielenkiinnon herättänyt ilmiö voi saada siivet suhisemaan kantapäissä. (Kaksosten suojeluspyhimys on siivekkäitä sandaaleja suosinut Hermes / Merkurius.)

Mars Ravussa: Tunteet. Tämä on pakko sanoa englanniksi. She moves in mysterious ways. Eteen, taakse, sivulle, täysin ennalta-arvaamattomalla tavalla, sisäisten virtaustensa tai kenties intuitionsa liikuttamana. Mutta mikä hänet saa liikkeelle? Tunne että jotain pitäisi. “Jotain, jossain, en tiedä vielä mitä ja miksi, mutta sinne tässä nyt ollaan menossa.”

Mars Leijonassa: Itseilmaisu. Leijonan kohdalla puhutaan usein luovuudesta, mutta ei pidä erehtyä luulemaan että se tarkoittaisi aina jotakin taiteelliseen liittyvää toimintaa. Avainsana on itseilmaisu, luovalla ja autenttisella tavalla. Oma sydän ja omat halut ohjaavat Mars Leijonan energiaa, ja liikkeelle lähteminen tapahtuu silloin kun on jotain mikä kutsuu. “Askel ja pysähdys kerrallaan yksi nurin, yksi oikein etsi tietä joka hehkuu, polkua joka puhuu.” (CMX – Aura)

Mars Neitsyessä: Tehtävä. Kun jokin on vialla ja se täytyy korjata. Halu olla avuksi ja jollain tavalla parantaa havaittuja epäkohtia. Vaikka itse ei olisi saanut pedattua sänkyä tai vietyä roskia viikkoon, migreenistä kärsivän ystävän (äidin, tuttavan, työkaverin, serkun tai opiskelukaverin) avunpyyntöviesti saa liikettä niveliin. Ja pian hänelle on viety vastaleivottuja sämpylöitä (luomu, täysjyvä, gluteeniton) ja kuumaa kasviskeittoa (biodynaaminen, fodmap) ja siinä samalla siivottu koti, taiteltu silitetyt sukat aakkosjärjestykseen ja korjattu punakynällä pöydällä lojuneessa sudokulehdessä olevat virheet. Helppoa kun sen osaa.

Mars Vaa’assa: Miellyttäminen. Muut ihmiset toimivat usein katalysaattorina aktivoitumiselle. Kun joku pyytää jotain, niin kieltäytyminen on vaikeaa. Ei niinkään siksi, etteikö voisi sanoa ei, vaan ennemminkin siksi, että miksipä ei. Ja jos toiselta tuleva ehdotus on sellainen, että mukana on tarkka määritelmä siitä mitä, missä ja milloin + pukeutumiskoodi, niin täältä tullaan. Liikkeelle lähtö nopeutuu moninkertaisesti, kun ei tarvitse käyttää loputtomasti aikaa kaiken miettimiseen, ennalta arviointiin, punnitsemiseen ja pohtimiseen.

Mars Skorpionissa: Mysteeri. Mikään ei saa Mars Skorpionia aktivoitumaan niin kuin jokin sielua hiertävä, salaperäinen, kesken jäänyt tai sovitusta vailla oleva asia. Se voi johtaa jopa pakkomielteenomaiseen tarpeeseen selvittää, ratkaista ja haudata. Luopuminen ei ole mahdollista, jos tilanteessa jokin tuntuu olevan epäoikeudenmukaista tai kesken. Loppumattomalla sinnikkyydellä, joskin usein täysin tiedostamatta koko asiaa ja varsinkin omaa osuuttaan siinä, Mars Skorpionissa jahtaa sisäisiä demoneitaan (yleensä ne ovat verhoutuneena siihen, mitä muut ovat tehneet väärin) ja koettaa saada rauhan.

Mars Jousimiehessä: Seikkailu tai missio. Tässä on kaksi eri vaihtoehtoa, joko seikkailukeskeinen “vuoret kutsuvat ja minun on mentävä” tai sitten mentaalisempi ja johonkin asiaan, oppiin tai aatteeseen liittyvä syy. Yhteistä näille on se, että Mars Jousimiehessä kulkee omia polkujaan kohti tähtiin kirjoitettua tarkoitustaan. Hän tähtää johonkin minkä sisimmässään kokee oikeaksi ja on valmis ylittämään vuoria (kirjaimellisia tai vertauskuvallisia) etsiessään polkua sen luo.

Mars Kauriissa: Aikataulu. Kun jotain on sovittu, kun se on suunniteltu ja kalenteriin laitettu, niin se myös tapahtuu. Mitä selkeämpi ja rajatumpi tavoite, sitä mutkattomampaa on liikkeelle lähteminen, askel kerrallaan. Prosessin seuranta on myös itsessään motivoivaa, oli kyse sitten taulukon täyttämisestä tai Oura-sormuksen datan antamista rakentavista ehdotuksista parantaa suoritusta.

Mars Vesimiehessä: Päähänpisto. Hyvä idea tai huono idea, ei väliä, inspiraation iskiessä sitä ollaan jo toteuttamassa. Ja kaikki mukaan! Vantaanjoen kaljakellunta sai varmaankin alkunsa jonkun Mars Vesimiehen visiosta. Tieteellinen lähestymistapa ja tutkijan asenne voivat ajaa kehittämään ja kokeilemaan mitä merkillisimpiä asioita. Ja kun idea on syntynyt, se pitää toteuttaa heti, mieluiten viime viikolla.

Mars Kaloissa: Uni ja sisäinen ohjaus. Tai parviäly, ajaudun sinne minne muutkin, älä kysy miksi. Tässä on kaksi vaihtoehtoa. Henkisyyteen ja sisäiseen kasvuun suuntautuneet aktivoituvat heilurin, Tarot-korttien, enneunien tai korvaan kuiskutelleen enkelin ohjeistuksesta. Kyseessä voi olla myös intuitio tai menneestä elämästä peräisin oleva alitajuinen ohjelmointi, mutta niitä on kovin vaikea erottaa toisistaan. Vaihtoehtoisesti (tai sekä-että), liikkeelle saa jokin kollektiivinen virtaus, trendi tai viimeisin TikTok-haaste. “En tiedä miksi, enkä tiedä mitä, mutta näillä mennään.”

Jos jaat tai kopioit tämän artikkelin tai osia siitä, muista mainita lähde.

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Karsten Winegeart     

7 ajatusta aiheesta “Mikä saa Mars Leijonan liikkeelle?”

 1. Ninja Schröder

  Mars Vesimiehessä; Ja kyllä, kun tuntuu että tämä on se juttu niin sehän on toteutettava! Nimimerkki paljon upeita kursseja käyneenä🌺

  1. Kirsi Halla-Seppälä

   Kiva kuulla että kuvaus sopii. Mars Vesimiehessä on aivan loistava, parasta seuraa hullun hauskoihin ja laatikon ulkopuolelta olevien ideoiden toteuttamiseen!

 2. Satu Uotila

  Mars Vesimiehessä.
  Huh! Tuli tuon lukiessani uupunut olo, kun tarvitsisin ensin itselleni tuota kaikkea ja sen lisäksi luonnon hellivää huolenpitoa.

  1. Kirsi Halla-Seppälä

   Marsenergiaa on tärkeää ruokkia ja huoltaa sen tarpeiden mukaisesti, muuten Mars ei pääse toimimaan meissä, ja se voi näkyä esimerkiksi voimattomuutena, aloitekyvyttömyytenä ja vaikeutena puolustaa itseä. Mars Vesimiehessä ihmisille nämä kuvailussa mainitut asiat voisivat juuri olla sitä, mitä kaipaa ja mikä toisi voimia. Ehkä tärkein tarve mikä Mars Vesimiehellä on, on kuitenkin tarve saada olla vapaa ja rauhassa täysin oma itsensä, ilman tunnetta että täytyy jotenkin sopeutua muiden määrittelemään normiin. En tiedä sopiiko tässä mikään sinun tilanteeseesi, mutta näitä tuli mieleen.

 3. Satu Uotila

  Mars Neitsyessä.
  Hei, jostakin syystä tuohon edelliseen kommenttiini on tullut väärä astrologinen merkki. Tuo neitsyen muille suuntautuva tehokkuus tuntuu uuvuttavalta, vaikka sitä huolehtivuutta eniten tarvitsee juuri itse.

  1. Kirsi Halla-Seppälä

   Ahaa, kovin ymmärrettävää. Kuten edellisessä kommentissa mainitsitkin, yksi kaikkein tärkeimmistä Mars Neitsyttä ravitsevista asioista, on luonto. Erityisesti kasvit ja niiden kanssa vuorovaikutuksessa oleminen hoitaa Mars Neitsyttä parhaalla mahdollisella tavalla.

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.