Kirjasuosikkeja laiturinnokkaan

Aiheet:
pexels-thomas-ronveaux-12596760 c

Sain sähköpostiin pyynnön suositella jotakin astrologiaan liittyvää kirjaa kesälomalle laiturinnokkaan. Koska astrologisia kirjasuosituksia kysytään usein, jaan alla vastaukseni ja listan, jossa muutama hyvä astrologiaa käsittelevä kirja. Näistä on ainakin itselleni on ollut iloa.

Kirjasuosituksia, ai että, annan niitä mielelläni, mutta se mitä ja kenelle, riippuu niin monesta asiasta. Suomeksi on harmillisen vähän astrologista kirjallisuutta, ja periaatteessa olen sitä mieltä, että astrologiaa ei voi kirjoista oppiakaan (tai ainakin hyvin rajallisesti). Kirjoitinkin, tässä postauksessa siitä, miten itse olen parhaiten oppinut astrologiaa.

Sitä paitsi, monet kaunokirjalliset teokset ovat olleet itselleni antoisimpia astrologiakirjoja. Kuten esimerkiksi Tove Janssonin kirjat, joista rakkaimmat ovat Näkymätön lapsi, Kesäkirja ja Muumilaakson marraskuu.

Mutta nappaan tuolta meidän Sielunkarttakoulutuksen sivustolta alkupätkän kirjalistaa (se on pitkä ja moniulotteinen), ja siihen päälle suosittelen vielä itselleni tärkeän astrologin Caroline W. Caseyn Making the Gods Work for You: The Astrological Language of the Psyche -kirjaa ja erityisesti hänen itsensä lukemana äänikirjana, koska hän on huikea tarinankertoja.  Ja vaikka kirja on syvä, viisas ja laaja, niin se on myös äärimmäisen viihdyttävä! (Itse käytän äänikirja-alustana Audiblea https://www.audible.co.uk/ ja ainakin sieltä löytyy.)

 • Dethlefsen, Thorwald – Kohtalo on haaste
 • Dethlefsen, Thorwald – Hyvä ja paha
 • Greene, Liz and Sasportas, Howard – The Development of the Personality
 • Greene, Liz and Sasportas, Howard – The Luminarities
 • Greene, Liz – The Inner Planets: Building Blocks of Personal Reality
 • Greene, Liz – Saturn: A New Look at an Old Devil
 • Idemon, Richard – The Magic Thread: Astrological Chart Interpretation Using Depth Psychology
 • Idemon, Richard – Through the Looking Glass
 • Marks, Tracy – The Astrology of Self-Discovery
 • Sasportas, Howard – The Gods of Change
 • Tompkins, Sue – Aspects in Astrology

Toivottavasti näiden joukosta löytyy joku, mikä kutsuu.

P.S. Sunnuntaina alkavan kuunkierron ajanlaadusta kertova Uudenkuun ajankuva on tulossa blogiin tänään tai viimeistään huomenna!

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Thomas Ronveaux 

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä