Lovers’ Moon – Uusikuu Kaksosissa

Aiheet:
pexels-maksim-goncharenok-4883691

Kesäkuun uusikuu syntyy Kaksosten merkissä vieden ajatukset leppoisaan kesäpäivään, sellaiseen missä voi luontevasti tutustua uusiin ihmisiin, jossa juttua riittää ja kaikilla on kivaa.

Laadultaan Kaksoset on kepeä, sosiaalinen, avoin, utelias ja verbaalinen jokapaikanhöylä, joka sukkuloi suvereenisti erilaisissa ympäristöissä mukautuen kameleontin lailla tilanteen henkeen ja keskustelee innostuneesti aina siitä mistä kulloinkin on puhe.

Tämä uusikuu ei kuitenkaan tarjoa meille kaksosenergiaa tavanomaisessa muodossaan, sillä ajanlaatua sävyttävät utuiset, hämmentävät ja jopa hiljentävät kuviot.

Kuunkierron luonne onkin lähempänä usvaisen kesäyön tunnelmaa, jolloin vuoroin naapurirannan ilonpito ja vuoroin kuikan haikea huhuilu kantautuvat järvenpintaa pitkin luoksesi. Ilmassa on yhtä aikaa jotain hyvin pehmeää ja unenomaista, mutta myös hieman raskasta ja pysähtynyttä. Olo voi olla levoton, jäsentymätön ja ehkä vähän yksinäinenkin.

Neptunus neliö uusikuu

Neptunuksen haasteellinen kulma hämmentää ajassa olevia kaksosenergioita. Vaikka Kaksoset on älyllinen, rationaalinen ja joskus jopa looginen, heittää Neptunus sen ylle usvaisen hunnun, jonka läpi katsottuna ei olekaan helppo sanoa mikä oli totta ja mikä unelmaa, vai oliko jokin kenties kokonaan valhetta.

Neptunus herkistää ja suuntaa uudenkuun energioita sisäänpäin. Riippuu täysin ihmisestä ja tilanteesta, mitkä puolet Neptunuksen piiriin kuuluvista asioista kenelläkin ilmentyvät. Niitä voivat olla esimerkiksi luovuuden tai unennäön voimistuminen, tarve levätä tai saada olla yksin, avautuminen henkisille kokemuksille, antautuminen, liukeneminen, päihtyminen, pettyminen, haltioituminen tai johonkin arkielämän kokemukset ylittävään pyrkiminen.

Saturnus neliö Merkurius

Eteerisen Neptunuksen ohella lyijyn raskas Saturnus on koko uudenkuun kartan kiinnostavin tekijä.  Se on parhaillaan vielä tavanomaistakin painokkaampi, kun se on pysähtyneenä aloittelemassa melkein viiden kuukauden mittaista perääntymisjaksoaan.

Kaksosten oma planeetta, elohopeamainen Merkurius, joutuukin nyt hidastamaan tahtiaan, kun Saturnus pitelee sitä otteessaan esimerkiksi erilaisten sääntöjen, rajoitusten ja estojen muodossa.

Saturnuksen painosta hidastuva Merkurius voi ilmentyä joko sisäisesti, raskaiden ajatusten tai vakavien pohdintojen muodossa. Voi olla että jonkin asian äärelle täytyy pysähtyä, ja ajankohta onkin hyvä harkinnan ja pitkän tähtäimen suunnitelmien suhteen. Ulkoisesti kuvio voi näkyä asetelmissa, joissa jokin ihminen, asia tai tilanne tuntuu heittävän kapuloita rattaisiin ja vastustavan sitä miten olit ajatellut asioiden etenevän.

Kepeään kaksosaikaan tämä Saturnuksen ja Merkuriuksen kontakti tuo totisuutta ja vakavoitumista asioiden edessä. Hetkellisesti myös erilaiset huolet, pessimismi, torjutuksi tulemisen pelko tai vetäytymisen tarve voivat liittyä kuvioon.

Vaikka Kaksoset ei ole perinteisessä mielessä emotionaalinen tai romanttinen merkki, ensimmäinen asia mikä tästä uusikuusta nousi mieleen, oli tunne tarot-pakan Suuren Arkanan kuudennesta kortista. Tämä Kaksosten merkkiin yhdistetty kortti on nimeltään Rakastavaiset ja siinä on usein kuvattuna kaksi alastonta ihmistä rinnakkain. Ihan niin kuin Kaksosten symbolissakin.

Juno yhtymä uusikuu

Huomion ihmissuhdeteemoihin suuntaa erityisesti se, että uusikuu on yhtymässä ”parisieluasteroidiksikin” kutsuttuun Junoon.

Juno oli kreikkalaiselta nimeltään Hera, ylijumala Zeuksen puoliso, ja näin ollen jumalten kuningatar. Koska uusikuu on vierekkäin sitoutumista ja yhteenliittymistä edustavan Junon kanssa, parisuhteet, yhteistyökumppanuudet, liitot ja sopimukset ovat vahvasti läsnä ajassa. Jaetut resurssit, yhteinen energia, valtasuhteet, intohimo sekä tarve liittyä, jakaa ja kokea syvää yhteyttä toisen kanssa, ovat näin ollen tämän kuunkierron ajan tärkeintä sisältöä.

Liitto ja yhteistyö ei kuitenkaan välttämättä liity millään tavalla rakkaussuhteisiin, vaan kumppanuus voi olla rakentunut mille pohjalle tahansa. Teema voi myös ilmentyä jonkun toisen henkilön kanssa solmittuna sopimuksena tai sitten kyseessä voi olla oman sisäisen feminiini- ja maskuliinienergian yhdistyminen uudella tavalla, kenties jonkin luovan päämäärän hyväksi.

Uranus neliö Mars

Uudenkuun kartalta löytyy myös Venuksen ja Marsin välinen luomisvoimainen yhtymä sydämellisessä Leijonassa. Mars edustaa toimintaa ja aloitteellisuutta, joka parhaimmillaan toimii Venuksen arvojen ohjaamana rauhan, rakkauden, harmonian ja tasapainon palveluksessa.

Kapinallisia uudistumisenergioita edustava Uranus on intensiivisessä kontaktissa Marsiin ja pyrkii ravistelemaan jähmettyneitä pyrkimyksiä ja kyseenalaistamaan totuttuja toimintamalleja. Äkkikäänteet, yllätykset ja irtiotot voivat nyt tehdä hyvää, sillä tämä kuvio pyrkii ensisijaisesti tuomaan liikettä ja raikkautta seisovaan ilmaan. Pikkuinen ukkosmyrsky ei tee pahaa vaan puhdistaa ihanasti hikisen painostavan päivän jälkeen.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 18.6. – 17.7.2023.


Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Nuori romani ilmestyy metsästä ja katselee kaukaisia kaupunkeja”. Aurinko ja Kuu Kaksosissa yhtymä Juno, neliö Neptunus. Uranus neliö Mars. Saturnus neliö Merkurius ja sekstiili Jupiter. Jupiter neliö Venus. Mars sekstiili Merkurius, yhtymä Venus. Venus sekstiili Merkurius. Pluto perääntyy. Saturnus alkaa perääntyä.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

18.6. UUSIKUU 27° Kaksoset. 19.6. Jupiter sekstiili Saturnus. 21.6. Aurinko siirtyy Rapuun. 27.6. Merkurius siirtyy Rapuun. 30.6. Neptunus alkaa perääntyä. 3.7. TÄYSIKUU 11° Kauris. 10.7. Mars siirtyy Neitsyeen. 11.7. Merkurius siirtyy Leijonaan. 12.7. Kuun yläsolmu siirtyy Oinaaseen. 17.7. UUSIKUU 25° Rapu.


AJANKOHTAISTA

Kaikki kesän tulkinta-ajat menivät heti uutiskirjeen ilmestymisen jälkeen, mutta elo-syyskuulle on tulossa uusia aikoja, ja ilmoitan ne heinäkuun lopussa tai elokuun alussa ilmestyvän kirjeen myötä.

Kesäkuun alussa julkaistiin “Luvattu Maa” podcastin jakso, jossa keskustelen Manuela Boscon kanssa muun muassa läsnäolosta, tietoisuuden heräämisprosessista ja elävästä astrologiasta. Pääset kuuntelemaan jakson Podimossa esimerkiksi tilaamalla maksuttoman kokeilujakson.

Tilaa muutaman kerran vuodessa ilmestyvä huolella ja rakkaudella laadittu uutiskirje tällä sivulla olevasta “Liity postilistalle” -laatikosta. Löydät sen tummansiniseltä pohjalta etusivun alaosasta, sekä jokaisen blogitekstin alta. Asiakasajat ovat tarjolla ainoastaan uutiskirjeeni tilaajille.

Päivitän kesän aikana uusia juttuja blogiin ja kerron ajankohtaisista asioista instassa. Toivottavasti niistä löytyy jotain sinua kiinnostavaa sisältöä!

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Maksim Goncharenok  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.