Yön kuningatar – Täysikuu Leijonassa

Aiheet:
pexels-kristina-shcherbina-10733390

Tunsin sen toki jo luissa ja ytimissä, mutta vilkaisu täydenkuun karttaan vahvisti asian. Kiehtovin täysikuu pitkään aikaan. Koska uudenkuun ajankuvani kattavat myös täydenkuun ajan teemat, harvemmin kirjoitan erillistä täydenkuun ajankuvaa. Mutta tämä daami, täysikuu Leijonassa, asteli kenttääni suuren oopperadiivan elkein, eikä jättänyt rauhaan ennen kun suostuin istumaan alas ja kirjoittamaan hänelle oman aarian. Siis tämän ajankuvatulkinnan. 

Siellä se nytkin polttelee savuketta pitkässä pidikkeessä, mustaa ja kultaa hohtava paljettimekko yllään luoden “smokey eye” tyylillä rajatun katseensa vähän väliä mukamas vaivihkaa minuun, vahtiakseen eteneekö työ ja kuinka pitkää ja prameaa tekstiä on luvassa.

No tässä tulee.

Täysikuu Leijonassa on luova, karismaattinen, näyttävä ja dramaattinen.

Täysikuu Leijonassa, joka muodostaa t-ristin Pluton ja Jupiterin kanssa, on megalomaaninen, runsas, hillitön, liioitteleva, mahtipontinen, intensiivinen, arrogantti, melodramaattinen ja kerrassaan mahtava.

Yön kuningatar, joka ottaa yleisönsä. Salaperäinen ja mystinen, kyllä. Jyrkkä ja ehdoton, todellakin. Voimakas ja hallitseva, uskaltaisinko sanoa peräti jyräävä? Luon aran vilkaisun Madame Täysikuuhun päin, ja hän nyökkäilee itsetyytyväisesti hymyillen. Tietää olevansa vertaansa vailla. Sanoo ettei siinä ole mitään pahaa, että on annettu isolla kauhalla, että uskaltaa olla, näyttää ja sanoa. 

Minna Canthia mukaellen hän sanoo, “kirjoita kaikkea muuta, paitsi latteaa, puolikuollutta lätinää. Mitä tahansa, kunhan se on ravistavaa ja vaikuttavaa. Joko vihaavat tai rakastavat, ei mitään siltä väliltä.”

Täydenkuun kartalla on toinen toistaan kiinnostavampia kuvioita, enkä painostuksesta huolimatta suostu kirjoittamaan niistä kaikista. Mainitsen ne kuitenkin tässä:

  • Aurinko yhtymä Pluto
  • T-risti: Kuu oppositio Pluto/Aurinko neliö Jupiter
  • Jumalansormi osoittaa Kuuta (Venus ja Saturnus kantana)
  • Merkurius ja Mars neliö Khiron
  • Merkurius yhtymä Mars
  • Khiron yhtymä Kuun yläsolmu

Jupiter ja Pluto

Jupiter on kasvun ja laajentumisen, loputtomien mahdollisuuksien ja uusien aluevaltausten planeetta. Se on kuin astrologinen hiiva. Sillä on taipumus laajentaa ja paisuttaa sitä minkä kanssa se on tekemisissä. Varsinkin tällaisessa neliöaspektissa, mikä sillä on täydenkuun Auringolle ja Kuulle. Ja varsinkin varsinkin kun mukana on mahtava Pluto, joka on kaikista astrologisista tekijöistä voimakkain, ja Leijona, joka on omasta mielestään maailmankaikkeuden napa. Tässä on kaikki ainekset riemastuttavan mahtipontiseen ja suuruudenhulluun näytökseen. Missä on popcornit?

Merkurius ja Mars Kauriissa

Täysikuun, Jupiterin ja Pluton muodostaman t-ristin ja Kuuta osoittavan jumalansormen (josta en nyt tällä kertaa jaksa kirjoittaa sen enempää) lisäksi täydenkuun kartan kolmanneksi kiinnostavin kuvio on Merkuriuksen, Marsin, Khironin ja Kuun yläsolmun välille muodostuva neliö.

Mieltä, sanoja ja ajattelua edustava Merkurius on yhtymässä toiminnan, aloitteellisuuden ja aggression planeettaan Marsiin napakassa, päämääräkeskeisessä ja käytännöllisessä Kauriissa.

Mikäli ratsastamme vielä oopperadiiva Madame Täysikuu metaforalla, Merkuriuksen ja Marsin yhtymä hänen kartallaan kertoo siitä, että mahtailevan ja suurpiirteisen vaikutelman alla elää piinkova ammattilainen, jolla on homma hanskassa myös aikataulujen, kirjanpidon ja kaiken käytännön elämän organisoinnin suhteen.

Ajassa tämä yhdistelmä vie huomiota sitoumuksiin ja velvollisuuksiin, jotka saattavat juuri nyt vaatia tiukkaa keskittymistä. Kauris on taloudellinen ja vastuuntuntoinen merkki, joka tekee sen mitä on luvannut, tekee sen ajallaan ja tekee sen hyvin.

(Omalla kohdallani toivon, että tämä tehokas ja aikaansaava yhdistelmä virittäisi oman sisäisen kirjanpitäjäni oikeaan tunnelmaan, jotta saisin pitkään roikkuneen lasku- ja kuittiurakan tulille, jotta viime vuoden tilinpäätös olisi mahdollista viedä finaaliin.)

Merkurius, Mars ja Khiron

Yllä kuvattu tarkan markan Merkurius ja Mars Kauriissa saavat viiltävää särmää ja syvyyttä Khironilta, joka on elämän suuntaa ja potentiaalia symboloivan Kuun yläsolmun kanssa Oinaassa. Tämä voi kuvata jonkin oman kipukohdan tai riittämättömyyden tunteen aktivoitumista, sillä monen muun asian ohella Khiron edustaa sitä osaa meissä, joka kokee aina olevansa jotenkin huonompi kuin mitä pitäisi.

Ulkopuolisuuden, pärjäämättömyyden ja alemmuuden tunteet ovat Khironin erityisalaa, ja sen kontakti Merkuriukseen ja Marsiin saattaa näyttäytyä elämässä vaativuutena, perfektionismina ja ankarana tai peräti julmana sisäisenä puheena.

Kannattaa kiinnittää nyt huomiota siihen, kuka elämässäsi toimii haavoittuneen egosi äänitorvena. Jos kohtaat tilanteita missä sinua kritisoidaan tai sinun annetaan ymmärtää, että se mitä olet tai miten toimit ei kelpaa, niin käytä tämä hyödyksesi tutkimalla niitä osia itsessäsi, mitkä pelkäävät sen olevan totta.

Harvalla on kykyä pysyä tyynenä, rauhassa omaa sisäistä tilaansa tarkkaillen, kohdatessaan arvostelua tai kohtuuttomia vaatimuksia. Se on kuitenkin yleensä kaikkein hyödyllisin asenne mitä voit valita. Khironin ollessa aktivoituneena Merkuriuksen ja Marsin rinnalla, egon haavat ovat poikkeuksellisen pinnassa ja tulehtuvat helposti. Toisin sanoen, syvältä viiltävät sanat, jotka kumpuavat omasta epävarmuudesta, voivat nyt toimia murskaavan aseen tavoin. Defensiivisyys, hyökkäävyys, syyttely ja puolustelu johtavat nyt herkästi paljon vakavampiin seurauksiin, kuin tavallisesti.

Plutolla ja Jupiterilla maustettu täysikuu Leijonassa tietenkin rakastaa draamaa, mutta ellei taisteluparina ole luotettava ja turvallinen kumppani, sanansäilä saattaa sohaista sisäiseen herhiläispesään, ja sillä voi olla peruuttamattomia seurauksia tulevaisuuden kannalta.

Tämän (Merkurius + Mars + Khiron + yläsolmu) kuvion kaunein potentiaali on kuitenkin harkitsevaa, rakentavaa ja kypsää itsereflektointia, joka voi nostaa sinut aivan uudelle tasolle oman itsetuntemuksesi suhteen. Khironilla on aina myös terapeuttinen ja parantava ulottuvuutensa, ja tässä ajassa sen saa käyttöönsä hillitsemällä ensimmäiset impulssinsa ja haavasta käsin reagoimisensa.

Miettimällä tarkkaan mitä haluaa sanoa ja miksi, puhumalla suoraan, olemalla ilmaisussaan täsmällinen ja huolellinen, tämä aika voi auttaa rakentamaan lujaa perustaa, sen sijaan että kiukuttelun puuskassaan pilaisi jotain arvokasta.

Uranuksen vaikutus on yllättäen myös vahvasti läsnä tässä kuviossa, sillä Merkurius ja Mars ovat kauniissa kulmassa Uranukseen, ja kaiken lisäksi niiden välinen yhtymä on täysin tarkka juuri sinä päivänä, jolloin Uranus päättää perääntymisjaksonsa ja on poikkeuksellisen voimakas. Tämä tuo virvoittavan tuulahduksen ja mahdollisia uusia ideoita sekä raikkaita näkökulmia vanhoihin tilanteisiin. Se voi myös toimia purjeen tavoin ja saada jonkin pitkään kypsytellyn idean liikkeelle kuin kosmisten voimien saattelemana.


Kaikkea muuta, paitsi nukkuvaa, puolikuollutta elämää.

Minna Canth


Ajankohtaista

 

16.2.2024 Sydänyhteys -iltaretriitti lue lisää

20.2.2024 Sielunkartta ja elävä astrologia -webinaari (ilmoittaudu sähköpostilla)

20.3.2024 – 19.2.2025 Elävän astrologian koulutusohjelma (lisätietoja pian saatavilla)

Palveluvalikoimani on uusiutunut, tulkintojen ja tietoisuusmatkojen lisäksi voit nyt tilata sielunkarttamaalauksen – itselle tai lahjaksi. Sielunkarttamaalaus + tulkinta / pelkkä sielunkarttamaalaus

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Kristina Shcherbina

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä