Vuorovesiä ja muuta vaiheilua – Uusikuu Ravussa

Aiheet:
pexels-jeremy-bishop-2397652

Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen ajan energioiden tulkinta eli astrologinen katsaus ajalle 29.6. – 28.7.2022

Yhteen lauseeseen kiteytettynä, tämä uusikuu Ravussa on tunteellinen, hieman hämmentynyt ja pinnanalaisista jännitteistä pinkeänä.

Kuu on aina kotonaan Ravun merkissä, sillä ne kuuluvat saman sateenvarjon alle, tunteita, tarpeita, hoivaa, sisäistä turvaa ja emotionaalista herkkyyttä edustavaan prinsiippiin. Nyt kasvua ja laajentumista edustava Jupiter haastaa tätä sisäistä kotikissaamme, mikä saattaa tuntua ristiriitana oman yksityisyyden ja rauhan kaipuun, sekä seikkailunhalun ja horisontin laajentamisen tarpeen välillä.

Jäädä kotiin tai vetäytyä mökille, vai lähteä reissuun tai osallistua festareille tai muihin sosiaalisiin rientoihin? Teki niin tai näin, aina tuntuu siltä, että se toinen vaihtoehto olisi ehkä kuitenkin ollut oikeampi ratkaisu. Tälle on ihan oma käsitteensäkin: FOMO eli ”fear of missing out”. Pelko siitä, että jää paitsi jostain merkittävästä. Jupiter Oinaassa puhuu vakuuttavasti tämän puolesta ja on sitä mieltä, että aina kannattaa osallistua, koska ei koskaan voi tietää mikä mahtava tilaisuus siellä on odottamassa löytäjäänsä. Uusikuu Ravussa sen sijaan haluaisi mieluummin lukea kirjaa tai katsella hyvää sarjaa omasta pesästä käsin, tai ainakin puuhastella rauhassa jonkin kodikkaan ja nostalgisen, ehkä sukupolvelta toiselle siirtyneen perinteen äärellä.

Ajattelua ja kommunikointia edustava Merkurius on päässyt kesän alun perääntymisjaksonsa jälkeen palaamaan takaisin omaan merkkiinsä Kaksosiin, mutta aivan kuten edellä mainittu uusikuu ja Jupiter, myös Merkurius on vastavoimansa Neptunuksen haastamana, ja vähän tavanomaista unisempi, hajanaisempi, hämmentyneempi, eksyneempi tai muuten vain epärealistinen ja haikaileva.

Merkurius Kaksosissa vetää elämän sykkeeseen, sosiaaliseen vuorovaikutukseen, kotiseutumatkailuun tai palindromi-ristikkojen täyttämisen valtakunnallisiin eräkarsintoihin. Neptunus on kuitenkin terästänyt Merkuriuksen huurteisen sitruunakombuchan mystisellä ainesosalla, joka saa ajatuksen takkuilemaan, ajantajun katoamaan ja lyijykynän terän katkeamaan juuri ennen ristikkokilpailun alkua. Mikään ei tunnu nyt menevän niin kuin oli suunniteltu, vai oliko mitään suunniteltukaan?

Kolmas täsmälleen samanlainen asetelma koristaa uudenkuun aikaa, mutta maku on eri. Energiaa, aloitteellisuutta ja toiminnanohjausta edustava Mars on myös omassa merkissään Oinaassa.

Yllättävän monet planeetat näyttävät nyt kesän aikana viihtyvän omilla reviireillään, itse hallitsemissaan merkeissä, kenties kotikenttäetua tavoitellen. Mars on siis varsin mainiosti asemissaan Oinaassa, täynnä alkukantaista voimaa ja valmiina syöksymään toimeen, kunhan joku vain sanoisi mihin suuntaan ja millä aikataululla pitäisi lähteä.

Mutta astrologinen Alamaailman Vasara, tuttavallisemmin pikkuplaneetta Pluto, on myös tässä edellä mainituista tapauksista jo tutuksi tulleessa haastavassa suhteessa Marsiin. Tämä voimakkaasti latautunut yhdistelmä on valmiina ärtymään, panttaamaan aggression suoraa ilmausta, paisumaan tukahdutetusta raivosta äärimmilleen, ja saamaan kohtuuttoman reaktion jotakin aivan toisarvoista seikkaa tekosyynä käyttäen. Ja vaikka laji on määrätty, niin tyyli on vapaa.

Henkilökohtaisista taipumuksista riippuen Marsin ja Pluton ristiriitaa ilmentävä kesäillan ilopilkku joko vetäytyy yksin itkemään maailman epäoikeudenmukaisuutta ja ihmisten epäsensitiivisyyttä, tai sitten räjäyttää ilmoille purkauksen, jossa syyllistetään vastapuoli korulauseita kaihtamatta ja vedotaan jokaiseen mahdolliseen menneisyydessä tapahtuneeseen seikkaan, jota voi hyvällä mielikuvituksella käyttää tämän tilanteen todistusaineistona.

Vaikka tämä helteen sulattamien aivojen (ja pysähtyneen Neptunuksen) myötä syntynyt ajankuva saattaa vaikuttaa ikävältä ja dramaattiselta, niin oikeastaan tämä rapukuun käyntiin polkaisema jakso on kaikista tämän vuoden tähänastisista kuunkierroista leppoisin ja mutkattomin.

Tiivistetäänpä vielä tähän loppuun koko homma neljään sanaan: vaiheilua, tiivistä tunnelmaa ja tättähäärää. Sehän on ihan hyvä yhdistelmä heinäkuun helteille, vai mitä?

Ajankohtaiset teemat: 

tunneherkkyys, kotikeskeisyys, ristiriita aktiivisen ja passiivisen välillä, nostalgia, kaipuu menneisyyteen, hämmennys, epämääräisyys, vetistely, itsesääli, aggression patoaminen, latautuneet tunteet, kahden vaiheilla oleminen, tunteiden purkaminen rankkaan tekemiseen ja toimintaan, syvissä vesissä uiskentelu

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Vaatteisiin puetut kaniinit paraatissa”. Aurinko ja Kuu Ravussa neliö Jupiter. Pluto neliö Mars. Pluto sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Merkurius. Uranus neliö Saturnus. Uranus yhtymä Kuun yläsolmu. Saturnus kolmio Merkurius. Saturnus sekstiili Mars. Jupiter sekstiili Venus. Pluto, Neptunus ja Saturnus perääntyvät.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

29.6. UUSIKUU 7° Ravussa. 5.7. Mars siirtyy Härkään. 5.7. Merkurius siirtyy Rapuun. 13.7. TÄYSIKUU 21° Kauriissa. 16.7. Merkurius yhtymä Aurinko (Cazimi). 18.7. Venus siirtyy Rapuun. 19.7. Merkurius siirtyy Leijonaan. 19.7. Khiron alkaa perääntyä. 22.7. Aurinko siirtyy Leijonaan. 26.7. Uranus yhtymä yläsolmu. 28.7. Jupiter alkaa perääntyä. 28.7. UUSIKUU 6° Leijonassa.

  

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä