Viestintäkanavat

Terveisiä opinnoista. Huikean stressaava ja hetkittäin musertavaltakin tuntunut puristus alkaa olla takanapäin. Mikäli läjäpäin tehtailemani tehtävät ja eilinen tentti menevät läpi, siirryn psykoterapeuttiopinnoissani Certificate Leveliltä diplomatasolle. Englantilaisessa yliopistossa ei nimittäin niin vain jatketa, meininki on raaka verrattuna suomalaiseen systeemiin. Jos kaikki ei ole kunnossa vuoden lopussa, opiskelu päättyy. Yliopistoon ei jäädä roikkumaan, eikä tekemättömiä suorituksia odotella.

En hae sympatiaa toteamalla, että yksinhuoltajuus, yliopisto-opinnot ja yritystoiminnan uudelleen aloittaminen henkilökohtaisen konkurssin ja peruspäivärahalla kitkuttelemisen jälkeen ovat yllättävän kova paikka, erityisesti silloin, kun olet koko vuoden enemmän tai vähemmän sairaana, eikä minään aamuna ole täysin varmaa pystytkö hoitamaan kaiken mitä pitäisi. Ei tämä ole mikään säälinkerjuutarina, päinvastoin, haluan inspiroida ja luoda uskoa siihen, että pystyt ihan mihin tahansa, jos päätät ja teet. Uskon että pystymme tekemään isoja asioita ja suuria muutoksia elämässämme, vaikka olosuhteet olisivat miten huonot ja tilanne miten epävarma hyvänsä. Ja pakko myöntää, nautin elämästäni tästä kaikesta huolimatta ja siitä kaikesta johtuen, joskus vain tuntuu siltä, että asioita on liikaa ja minuja on liian vähän. Kiirettä en tunnusta. En harrasta kiireistä elämää, mutta paine sen sijaan tuntuu todelliselta, vaikka sekin toki on vain oman mieleni luoma tulkinta tilanteesta. Joka tapauksessa, uskon ja toivon elämän nyt hieman helpottuvan loppuvuotta kohden.


Sitten tiedottamiseen ja viestintään liittyviin asioihin. Minulla ei ole henkilökohtaista profiilia Facebookissa (sellaista jossa voi olla kavereita), vaan sen sijaan kaksi sivua, joista toinen on omalla nimelläni ja toinen astrologia-aiheisen blogini nimellä: Kirsi Halla-Seppälä ja Astrologia ja arkkityypit. Tämän lisäksi minulla on Twitter-tili, jota en käytä henkilökohtaisesti, vaan kaikki facebookissa julkaisemani päivitykset ilmestyvät sinne automaattisesti. Minulle on siis turha twiittailla, koska en näitä twiittejä juurikaan näe enkä edes osaisi niihin vastata. En hengaa sosiaalisessa mediassa, en pysty siihen, se ei ole minulle sosiaalisen vuorovaikutuksen kanava, vaan ainoastaan ilmoitustaulu. Ehkäpä kerron joskus siitä miksi. Joka tapauksessa, näillä sivuilla ilmoitan kaikista tärkeistä ja ajankohtaisista toimintaani liittyvistä asioistai ja muusta tärkeästä.

Esimerkiksi kun viimeisimmässä ystäväpostissa annoin lokakuun tarjouksena mahdollisuuden vastaanottaa viikon ajan deekshaa, olin luvannut kirjeessä ottaa osallistujiin henkilökohtaisesti yhteyttä ohjeiden antamista varten. Kuvittelin että tarjoukseen tarttuisi kymmenisen ihmistä, mutta loppujen lopuksi sain viikon aikana lähes 150 sähköpostia. Ja koska en mitenkään pystynyt vastaamaan kaikille, kirjoitin ohjeistuksen neljä kertaa Facebookiin, sieltä ne menivät Twitteriin ja sen lisäksi kirjoitin asiasta tänne blogiin. Sitten suljin tietokoneeni, jotta olisin voinut viettää pyhäinpäiväviikonloppua lasteni kanssa ja keskittyä maanantaiseen tenttiin. Tänään palattuani sähköpostin ääreen, sielläpä odotti parikymmentä viestiä koskien sitä, miksen ole lähettänyt lupaamaani henkilökohtaista ohjeistusta deekshan vastaanottamisesta. Tunsin piston sydämessäni, koska olin luvannut jotain mitä en pystynyt toteuttamaan ja siksi, että ylipäätään joudun rajaamaan vapaa-aikaa ja opiskelulle omistettua aikaa niin, että en ole tavoitettavissa työasioissa iltaisin enkä viikonloppuisin.

Tämän vuoksi kirjoitan tästä nyt täällä vastaisuuden varalle: mikäli mielessäsi on jokin akuutti kysymys liittyen johonkin yleiseen asiaan, kannattaa aina käydä tarkastamassa Facebook-sivuni ja/tai tämä blogini, jotka ovat ensisijaiset viestintäkanavani, että löytyisikö vastaus kysymyksiin tai ohjeet johonkin asiaan täältä. Kuten sanottu, en villeimmissä kuvitelmissakaan osannut ajatella, että teitä lokakuun tarjoukseen tarttuneita olisi niin kamalan paljon, ja vaikka tarjoukseen ilmoittautuminen päättyi perjantaina, niitä on tullut edelleen päivittäin. Näin ollen pyydän anteeksi, että jotkut ovat mahdollisesti jääneet vaille tarvitsemaansa tietoa, mutta samalla voin vakuuttaa, että deeksha on joka tapauksessa tavoittanut teidät, ja vaikuttaa juuri niin kuin pitää. Olen kokenut deekshan välittämishetket (joka ilta 1.-7.11 klo 21:55-22:15) todella voimallisina ja tiedän, että lähetys on päätynyt perille jokaisen sitä pyytäneen luo käynnistäen heräämisprosessin ja sitä myötä niitä positiivisia muutoksia elämäänne, mitä olette toivoneet. Ei aina juuri sillä tavalla mitä mielenne on kuvitellut teidän tarvitsevan, vaan juuri sillä tavalla, mikä teille on parasta.

4 Comments

  1. Kaikki on aivan hyvin Kirsi. Suuri sydämesi haluaisi niin paljon hyvää kaikille, mutta tämä on riittävästi. Ihminen voi tehdä vain oman osuutensa, ei kaikkea. Kiitos deekshasta vaikka en vieläkään oikein tiedä mitä se on, mutta ihmeellisiä asioita on alkanut tapahtua ja tulla kohdalleni! Oli myös hyvä lukea viimeinen kirjoituksesi, olen kovin samalaisessa tilanteessa itsekin, mutta en ole vielä sairastunut, kiitos varoituksesta! Rajaaminen kaikkien tärkeiden asioiden välillä on niin vaikeaa. Joutuu kyseenalaistamaan nekin asiat joiden olen kuvitellut olevan kaikkein tärkeimpiä. Tiedätkö sinä? Tuumailen tässä aloittavani blogin jonka nimi voisi olla “Pörhistelyä!” Lähetän sinulle Valoa ja Voimia! Kiitos kun olet olemassa. -Anne

  2. Toivottavasti tenttisi menee läpi ja kaikki muukin sujuu!! ^.^ Olisiko entiseen Hullut teekutsut-blogiisi mahdollista päästä vielä lukijaksi, kaipailen erityisesti sen ihania reseptejä jotka minulla oli vielä kirjanmerkeissä tallessa, mutta joihin en enää pääse käsiksi…

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *