Vaiennettu Venus

Aiheet:
vaiennettu venus

Mitä kuuluu, näin uusikuun jälkimainingeissa? Tänään 14.3. Kuu on yhtymässä Khironiin ja Cerekseen Oinaassa, ja se voi tuntua tökkäykseltä omiin haavoihin ja kipukohtiin. Myös ruuansulatukseen, ravintoasioihin ja vatsanalueen oireiluun liittyvät jutut ovat voineet olla pinnalla jonkin aikaa, kun viiltävä mutta tietoisuutta avaava Khiron on yhtymässä näitä asioita edustavaan Cerekseen.

Venus on myös tänään tarkkaan yhtymässä Neptunukseen, mikä voi olla todella kaunis, universaali, pyyteetön ja hyväntahtoinen kuvio, mutta spektrin alemmilla taajuuksilla se voi ilmentyä mm. just nyt esillä olevan naisasian symbolina.

Venus edustaa naiseutta sekä fyysisesti että kollektiivisessa psyykessä. Se on myös arvojen, arvostuksen, rakkauden ja oikeudenmukaisuuden planeetta.

Venus Kaloissa yhtymässä Neptunukseen voi näkyä ajassa esim. niin, että naisten kokema turvattomuus, mitätöinti, syrjäyttäminen, vaientaminen, alistaminen ja uhriksi joutuminen nousevat otsikoihin, yleensä aina jonkin surullisen esimerkkitapauksen esiinnostamana. Niin kuin nyt Sarah Everardin myötä. Piilevä naisviha elää meissä ja on imeytyneenä yhteiskuntamme rakenteisiin, ihan niin kuin rasismikin.

Ennen kuin mikään voi muuttua, pitää tulla tietoiseksi ongelmasta. Ja rakkaus parantaa, totta kai, mutta mitä se tarkoittaa käytännössä, konkreettisten tekojen muodossa?!

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.