Lyijyä suonissa – Uusikuu Neitsyessä

Aiheet:
pexels-yunus-tuğ-17378754

Nokkela, tarkka, yksityiskohtiin paneutuva ja aikaansaava uusikuu Neitsyessä on saanut annoksen unilääkettä vihersmoothieensa tai kenties hippusen psilosybiiniä sienimuhennokseensa, sillä unien, harhojen, illuusioiden, visioiden ja ykseystietoisuuden planeetta Neptunus on oppositiossa uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun vesittäen kaiken sen, mitä Neitsyen merkkiin tyypillisesti liitetään.

Toinen mutka Neitsyen matkassa on näennäisen mukavasti omassa merkissään oleva Merkurius, joka on juuri päättämässä perääntymisjaksoaan ja näin ollen pysähtyneenä (kaikkein painokkain mahdollinen asema planeetalle), mutta sen lisäksi se on vastakkain raskassoutuisen, vaativan, pessimistisen ja lamauttavan Saturnuksen kanssa.

Jaa että mitä piti tehdä? Milloin piti olla? Ei, nyt ei kyllä pysty eikä kykene, syysflunssa, pää ihan tukossa, tai jokin muu mikä lie outo uupumustila. Oli mikä oli, niin nyt on lyijyä suonissa ja jaksaminen nolla.

Mars oppositiossa Khironiin voi viedä syvälle Haavoittuneen Soturin arkkityypin äärelle ja nostaa pelkoja, itse-epäilyä ja riittämättömyyden tunnetta suhteessa siihen, mitä haluaisit tehdä ja toteuttaa. Mikäli tämä osuu tarkasti omalle kartallesi, ristiriidat ja vastakkainasettelut saattavat nostaa päätään sillä elämänalueella, missä tämä haava piilee. Tarkimmillaan tämä kuvio on sunnuntaina 24.9. ja näin ollen teema saattaa nousta käsittelyyn viikonlopun aikana tai sen jälkeen alkuviikosta.

Kaikesta tästä tahmaisuudesta huolimatta ajassa on paljon harmoniaa ja kaunista potentiaalia, kun uusikuu on mukana muodostamassa kultaista maakolmiota Uranuksen ja Pluton kanssa. Samankaltainen kuvio oli läsnä jo edellisen kuunkierron aikana, mutta nyt kun se muodostuu uudenkuun ympärille, sen merkitys on hieman toisenlainen.

Uudenkuun ja Neptunuksen vastakkaisuus tekee suurkolmiosta leijan, joka edustaa tyypillisesti energioiden sujuvaa virtausta ja jotain suurta tilaisuutta. Leijan lupaama potentiaali on valmiina otettavaksi käyttöön, mutta se, lähteekö leija lentoon vai jääkö se vain lunastamattomaksi mahdollisuudeksi, on osa tämän kuvion haastetta.

Viimeisimpänä, vaan ei vähäisimpänä, uudenkuun kartan tekijöistä esille nousee Venuksen intensiivinen kontakti Jupiteriin. Venus on yhtymässä liittymisen, yhteistyön ja parisuhteiden asteroidin Junon kanssa, joten liittojen ja valtasuhteiden kenttä voi hyvinkin olla se elämänalue, jossa tämä kuvio näyttäytyy käytännössä.

Venuksen neliö Jupiterille on nautiskeleva, mielihyvähakuinen, tuhlaileva, ylellinen ja liioitteleva. Se on antelias, suurpiirteinen ja joviaali, mutta mahdollisesti myös välinpitämätön, itsekeskeinen ja ahnas.

Makeaa mahan täydeltä, kyllä kiitos. Enemmän on enemmän. Ja aina on tilaa vielä yhdelle. Kerta kiellon päälle! Meillä ei pihistellä. Maksetaan sitten kun jaksetaan.

Venus vietti tänä kesänä pitkän pätkän perääntyvänä ja kääntyi eteenpäin vasta 4.9., samana päivänä kun Jupiter alkoi perääntyä. Onkin mahdollista, että tämä Venuksen ja Jupiterin välinen kontakti tuo eteen jonkin Venuksen perääntymisjaksolla ajankohtaiseksi tulleen asian.

Vertauskuvallisesti tai kirjaimellisesti, jokin on kasvanut omalla painollaan ja nyt olisi aika lunastaa sen vaatimukset. Kyseessä voi olla plussaa tai miinusta. Oletko saavana vai maksavana osapuolena, sen juuret ovat syvällä menneisyydessä tekemiesi valintojen rihmastossa.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 15.9. – 14.10.2023.


Uudenkuun kartan tärkeimmät tekijät

  • uusikuu oppositio Neptunus
  • pysähtynyt Merkurius oppositio Saturnus
  • neptuninen leija: Aurinko + Kuu Neitsyt – Pluto Kauris – Uranus Härkä – – Neptunus Kalat (kaikki hitaat planeetat perääntyvät)
  • Mars oppositio Khiron
  • Venus + Juno neliö Jupiter

Uudenkuun ajan ydinteemat

uupumus, väsymys, ajelehtiminen, rajattomuus, illuusiot, sitoutuminen, valitseminen, prioriteetit, karsiminen, harkittu strategia, oma aika, energia ja huomio on arvokasta, harkitse tietoisesti mihin sijoitat, valita ei valittaa, kaikkea on liikaa, tuhlaaminen, leväperäisyys

Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Kuninkaallinen vaakuna”. Aurinko ja Kuu Neitsyessä kolmio Pluto, oppositio Neptunus, kolmio Uranus, kolmio Jupiter. Saturnus oppositio Merkurius. Jupiter neliö Venus. Mars sekstiili Venus. Khiron oppositio Mars. Jupiter, Saturnus, Uranus, Neptunus ja Pluto perääntyvät. Merkurius on pysähtyneenä. (a man making a futurist drawing)

Kuunkierron tärkeimmät astrologiset kuviot

15.9. UUSIKUU 22° Neitsyt. 15.9. Merkurius alkaa edetä. 23.9. Aurinko siirtyy Vakaan. 24.9. Mars oppositio Khiron. 29.9. TÄYSIKUU 6° Oinas. 5.10. Merkurius siirtyy Vaakaan. 9.10. Venus siirtyy Neitsyeen. 12.10. Mars siirtyy Skorpioniin. 14.10. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 22° Vaaka.

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Yunus Tuğ  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.