Uudenkuun ajankuva 4.7. – 1.8.2016

Uusikuu Ravussa (4.7.) vie meidät syviin vesiin aitouden, herkkyyden, hellyyden ja eheyttävän rakkauden äärille. Koko alkuvuotta on sävyttänyt energioiden ristiveto ja psyykkisesti kuormittava vääntö. Erityisesti huhtikuun puolivälistä eteenpäin, kun energian ja toiminnallisuuden planeetta Mars alkoi perääntyä yhtä aikaa monen muun planeetan perääntymisjakson kanssa, moni saattoi kokea kuin esiin olisi kaivettu kaikki mahdolliset möröt, epäkohdat ja solmimattomat langanpäät, jotka olivat jääneet vaille viimeistä niittiä. Tämä on vaatinut työtä – joko aivan konkreettista asioiden hoitamista tai sisäistä asioiden prosessointia – ja se on ollut raskasta. Monella on ollut voimat vähissä, ja kaikenlainen kummallinen ahdistuneisuus, jännittyneisyys ja jopa pelkotilojen kokeminen on voinut olla ajankohtaista tässä kevään ja alkukesän aikana. Uusikuu Ravussa onkin kaiken tämän jälkeen kuin turvallinen, lämmin ja lempeä syli. Se tarjoaa uudistumista, lepoa ja virkistystä sitä kaipaavalle. Kaikkein parhaiten uudenkuun energioista pääsee nauttimaan antautumalla jonkin itseään suuremman hoivattavaksi. Yksin ei ole nyt hyvä olla, eikä itseriittoisuus tai vahvuuden teeskenteleminen ole terveellistä.

Rapu on eläinradan “Suuri Äiti” ja sen energiat liittyvät hoivaamiseen, huolenpitoon, kasvuun ja syntymään. Tämä aika vie huomiotamme kotiin, perheeseen, läheisiin ihmisiin, omaan heimoon ja siihen alkukantaiseen, voimalliseen mutta herkkään naisenergiaan, joka synnyttää, ruokkii, ravitsee ja suojelee. On hyvä hetki pysähtyä miettimään mikä sinua ruokkii ja ravitsee, ja millä ravitset itseäsi – kehoasi, mieltäsi ja sydäntäsi? Mitkä tekijät elämässäsi tukevat ja suojelevat hyvinvointiasi, ja miltä sinun olisi hyvä suojella itseäsi?

rapu uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Rationaalista ajattelua ja mieltä edustava Merkurius on yhtymässä tähän herkkään ja tunteelliseen uusikuuhun. Parhaimmillaan se tuo meille tarkkanäköisyyttä ja arviointikykyä nähdä selkeämmin sen mitä tarvitsemme ja ilmaista toiveemme ja tarpeemme sanallisesti. Transformaatioplaneetta Pluto on vastakkain uudenkuun Auringon, Kuun, Merkuriuksen ja Venuksen kanssa, ja pitää huolen siitä, että mikäli jokin ei ole kunnossa, asiat eivät voi jäädä ennalleen. Pluton edustama energia on niin intensiivinen ja ehdoton, että sen kanssa ei neuvotella. Mikä ei enää toimi, mikä aiheuttaa vahinkoa tai mikä kuormittaa, sen on mentävä. Rajoituksia ja esteitä, mutta myös kontrollia ja rakenteita edustava Saturnus tekee hyvin alitajuista ja hiertävää kulmaa uudenkuun Aurinkoon, Kuuhun ja Merkuriukseen, ja korostaa entisestään vanhan, moneen kertaan koetun ja edelleen toimimattoman hylkäämistä. Tämä voi olla monelle jossakin tietyssä asiassa se viimeinen naula arkkuun, se kohta kun on valmis rakastamaan itseään ja omaa hyvinvointiaan niin paljon, että pystyy luopumaan niistä asioista, ihmissuhteista, toimintamalleista tai uskomuksista, jotka eivät kovasta yrittämisestä huolimatta ole muuksi muuttuneet, eivätkä tuo mukanaan iloa, rauhaa tai luontevaa kasvua. On aika lopettaa pään hakkaaminen seinään. Sen sijaan voi vaikka nautiskella kesän maukkaista marjoista, tehdä pienen retken rannalle ja antaa lämmön ja luonnon veden hoitaa ja virvoittaa uupunutta mieltä ja kehoa.

last straw

Unelmien planeetta Neptunus ja Jupiter, jota kutsutaan myös nimellä “suuri hyväntekijä”, antavat uudenkuun kartalle suloisen makean suudelman. Neptunus muistuttaa meitä Ihmemaan Liisan tavoin “uskomaan kuuteen mahdottomaan asiaan ennen aamiaista” ja Jupiter lupaa myötätuulta ja hyvää onnea vilpittömissä pyrkimyksissämme ja sielumme salaisissa toiveissa. Nämä energiat ovat kuin balsamia haavoille ja hellän pehmeä hyväily kovassa yrittämisessä kovettuneelle sydämellemme. Anna niiden tuoda uskoa, toivoa, lohdutusta ja lupaus rakkaudesta, joka on se keidas, josta olet niin pitkään unelmoinut, mutta sydäntäsi suojellen väittänyt kangastukseksi.

*

Uudenkuun ajankuva artikkeli on julkaistu myös Katja Kokon ihanassa blogissa. Mikäli luonnollinen kauneus, luonnonkosmetiikka, ravitsemus, jooga ja kokonaisvaltainen hyvinvointi kiinnostavat sinua, kannattaa käydä kurkkaamassa. Katja on tällä hetkellä Balilla, palattuaan äskettäin Sisiliasta, joten blogissa on nyt juuri todella inspiroivia, kauniita ja herkullisia kuvia sekä kiinnostavia kirjoituksia!

6 Comments

  1. Hivelevän ihana kirjoitus, lohdullinen ja samalla voimaannuttava, niin soljuvat kielikuvat. Kiitos sinulle! Rauhaa, lepoa, iloa ja rakkautta lomaasi toivoen
    Kirsi He

    1. Kiitos Kirsi ihanasta kommentistasi ja suloisesta lomatoivotuksesta. Kaikkea samaa hyvää toivon myös sinun kesääsi! <3

  2. Kiitos Kirsi taas kerran. Tykkään sun tulkinnoista koska näet jutut jotenkin eri valossa kuin monet muut tulkitsijat. Sun ajatuksissa on paljon viisautta ja sanasi antavat yleensä poikkeuksetta pohdittavaa ja pureksittavaa. Olet ollut monta kertaa todella tärkeä peili omille ajatuksilleni. Haasteellisessa elämäntilanteessa sellainen on siunaus. Sitä sinä olet, suuri siunaus meille. Kiitos. <3

    1. Voi Minna, olipa aivan ihana kommentti! Tuli tosi hyvä mieli ja hymy huulille lukiessani sitä. Lämmin kiitos. <3

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *