Tukahdutetusta raivosta resilienssiin – Mars neliö Pluto

Aiheet:
raphael-renter-raphi_rawr-VO_c55zvyrk-unsplash

Tänään tarkkana oleva Mars neliö Pluto nykäisi hihasta ja halusi saada äänensä kuuluviin. Ja koska kyseessä on sellainen vähän ärhäkämmän puoleinen voimakaksikko, en uskaltanut olla suostumatta. Näin ollen, tässä teille pieni katsaus aikaan, sekä syväsukellus siihen miten Marsin ja Pluton yhteisvaikutus saattaa ilmentyä elämässä ja ihmissuhteissa.

Mars Härässä

Aloitekykyä, toimintaa ja omaa voimaa edustava Mars saapui pari päivää sitten (9.5.) maanläheiseen ja juurevaan Härän merkkiin, oltuaan toukokuun alusta lähtien impulsiivisessa ja aloitteellisessa Oinaassa.

Tämä tuo mukavaa ja kovasti kaivattua maaenergiaa ajan kudelmaan, ja toivon mukaan auttaa hidastamaan tahtia ja ohjaa keskittymään oleelliseen, kuten esimerkiksi syömiseen ja päiväunien ottamiseen pihakeinussa.

Jos kesälomakaveriksi saisi valita Marsin merkin, luonnonläheinen ja mutkaton Härkä, jolla ei ole koskaan kiire mihinkään, ja jolta käytännön asiat hoituvat vankan letkeällä otteella, olisi varmaan oma valintani. Ja jos Marsilla olisi eri musiikkimaku eri merkeissä, Mars Härässä kuuntelisi todennäköisesti Reggaeta.

Mars merkeissä -horoskooppi

Kirjoitin muuten lähes tasan vuosi sitten hauskan jutun Marsista eri merkeissä. Kyseessä on eräänlainen horoskooppi, jossa on pienet luonnekuvaukset Mars-merkeistä. Ja voipa sitä halutessaan soveltaa aurinkomerkkeihinkin, varsinkin jos oma Mars-merkki ei ole tiedossa. Käy lukemassa juttu täällä: Mars merkeissä – mikä aktivoi ja saa sinut liikkeelle.


Mars-Pluto -sykli

Tänään (11.6.) Mars asettuu haastavaan kulmaan intensiivisen Pluton kanssa, mikä parhaimmillaan voisi edustaa suurta voimanponnistusta, rohkeutta, läpimurtoa tai kunnon voimautumista, sisuuntumistakin, jonkin kevään aikana esillä olleen asian suhteen. 

Mars aloitti syklinsä Pluton kanssa ystävänpäivänä (14.2.), jolloin ne olivat yhtymässä Vesimiehen merkin alussa. Nyt, neljä kuukautta myöhemmin, jotain silloin alkanutta haastetaan tai testataan. 

Kiinnitä siis huomiota siihen, mitä elämässäsi tapahtuu ja millaisissa sisäisissä tunnelmissa olet lähipäivinä. Mars ja Pluto ovat intensiivinen ja herkästi latautunut parivaljakko, joten omaa suuntaa pitäisi olla suhteellisen helppo tarkastaa kehossa tuntuvan paineen ja tunteissa ilmenevän turhautumisen tai innostuksen ohjaamina. 

Mars neliö Pluto

Mikäli Mars-Pluto -energiat eivät pääse rakentavaan käyttöön ja virtaamaan vapaasti, niillä on taipumus ilmentyä painekattilatyyppisenä tilanteena. Tiedostamattomana ja tukahdutettuna tämä voimakkaasti latautunut yhdistelmä on valmiina ärtymään, panttaamaan aggression suoraa ilmausta, paisumaan tukahdutetusta raivosta äärimmilleen, ja saamaan kohtuuttoman reaktion jotakin aivan toisarvoista seikkaa tekosyynä käyttäen. Ja vaikka laji on määrätty, niin tyyli on vapaa.

Henkilökohtaisista taipumuksista riippuen Marsin ja Pluton ristiriitaa ilmentävä kesäillan ilopilkku joko vetäytyy yksin itkemään maailman epäoikeudenmukaisuutta ja ihmisten epäsensitiivisyyttä, tai sitten räjäyttää ilmoille purkauksen, jossa syyllistetään vastapuoli korulauseita kaihtamatta ja vedotaan jokaiseen mahdolliseen menneisyydessä tapahtuneeseen seikkaan, jota voi hyvällä mielikuvituksella käyttää tämän tilanteen todistusaineistona.

Mars-Pluto ja vallankäyttö ihmissuhteissa

Ihmissuhteissa tiedostamaton Mars-Pluto -energia liittyy yleensä vallankäyttöön. Kyse voi olla hienovaraisesta manipuloinnista ja ohjailusta, siitä että yrittää päteä ja puuttua joka asiaan. Näkyvämmässä muodossaan se on selkeää pyrkimystä hallita tilannetta ja olla koko ajan ohjaksissa, sillä kyseessä on hyvin dominoiva energia. Äärimmäisenä muotona tämän energian tiedostamattomista epätasapainotiloista on väkivalta tai jonkinlainen (alitajuinen) pyrkimys vahingoittaa joko itseä tai muita.

Tällaisen Mars-Pluto ilmentymän taustalla on yleensä pelko hallinnan menettämisestä ja tunne siitä että on uhattuna. Kuin nurkkaan ajettu koira, tällainen energia ei osaa muuta kuin hyökätä itselleen tyypillisellä tavalla.

Mikäli haluaa välttää joutumasta suurempaan konfliktiin, kannattaa olla hyvin kuulolla oman sisäisen tilansa suhteen. Välttely, vähättely ja kiertely eivät nyt toimi. Vaikka huomaavaisuus ja ystävällinen käytös on aina paikallaan, on tärkeää osata erottaa aidosti virtaava ymmärtäväisyys ja lempeys pelosta kumpuavasta miellyttämisen halusta. Ei kannata edes yrittää niellä loukkauksia ja sietää rajanylityksiä tai epäkunnioittavaa käytöstä, sillä tällaisena aikana ne muuntuvat kiehuvaksi laavaksi emotionaalisen, sisäisen tulivuoren uumenissa, ja purkaus on vain ajan kysymys.

Tietoinen ja tasapainoinen Mars-Pluto

Vaikka syntymäkartalla tai ajassa olisi miten vahva Marsin ja Pluton läsnäolo, se ei tietenkään itsessään saa mitään konfliktia tai valtakuviota aikaan. Tiedostamattomilla energioilla on taipumus ottaa näkyvä muoto ja ilmentyä hallitsemattomilla tavoilla. Joten mikäli tunnistat itsessäsi, ympäristössäsi tai elämän esiin nostamassa tilanteessa Mars-Pluto -teemoja, se on erinomainen hetki pysähtyä niiden äärelle, kutsua ne sisään ja tarjota niille teetä.

Kaikki me kaipaamme Mars-Pluto -energiaa elämäämme, ja ellei niiden yhdistelmää löydy omalta syntymäkartalta, silloin voimme pyrkiä tietoisesti valjastamaan niiden voiman käyttöömme sellaisena ajankohtana, kun ne ovat erityisen voimakkaana.

Luonteeltaan Mars-Pluto on sinnikäs ja periksiantamaton. Sille tekeminen ei ole pelkkää toimintaa vaan tehtävä jolla on syvempi merkitys, missio, eikä luovuttaminen ole vaihtoehto. Jos esteitä tulee polulle, ne kierretään, ylitetään, alitetaan tai tuhotaan. Tai etsitään uusi ja aiempaa parempi polku.

Tietoisesti käytettynä – niin ajankuvassa kuin syntymäkartallakin – Mars-Pluto -energia on upea, aikaansaava, rohkea, dynaaminen, eteenpäin menevä, karismaattinen ja voimakas. Resilienssi kuuluu tähän yhdistelmään, kyky voimautua ja elpyä lannistavienkin koettelemusten jälkeen, voima nousta uudelleen jaloilleen, luottaa tulevaan ja aloittaa alusta.

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Raphael Renter     

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.