Tietoisuuden todellisuutta luova voima – Uusikuu Vesimiehessä

Aiheet:
tietoisuuden todellisuutta luova voima

Uudenkuun ajankuva on astrologinen tulkinta ajalle 1.2 – 2.3.2022

Uusikuu syntyy Vesimiehessä aikana, jolloin energia on jakautunut niin, että vaikuttaa siltä kuin olisimme keskellä kahden näennäisesti vastakkaisen voiman taistelua, vaikka oikeasti kyseessä on saman asian kaksi eri puolta. Ja molempia niitä tarvitaan, jotta kokonaisuudesta voisi tulla uusi, kaunis ja kestävä.


Kun virityin tähän uudenkuun energiaan saadakseni sen sanoitettua, näin mielessäni kirkkaan kuulaan talvimaiseman, jota halkoi villi ja voimakasvirtainen puro. Se kuva oli kaunis, kuin suuren mestarin maalaama taulu. Mutta kun menin syvemmälle ja kuva alkoi muuttua kokemukseksi, tunsin miten kirpeä pakkanen pyrki periksiantamattomalla sinnikkyydellä jäädyttämään veden. Kun kohdistin huomioni toisaalle, koin virtaavan veden taistelevan vapautensa puolesta yhtä suurella vimmalla.

Jää luuli taistelevansa vettä vastaan ja vesi koki olevansa sodassa jään kanssa. Kaikki se tietoisuus, mikä oli samastuneena jäähän, koki virtaavan veden olevan siitä erillinen, sitä vastustava voima. Ja päinvastoin. Valtava määrä energiaa oli sitoutuneena tähän taisteluun, jossa saman asian kaksi eri puolta kuvittelivat olevansa erillisiä ja keskenään ristiriidassa.

Etäämmältä katsottuna oli vain vesi ja jää ja kaunis luminen maisema.

Todellisuus näyttäytyy sinulle sellaisena, miten asiat tulkitset ja millaista tarinaa kerrot siitä itsellesi ja muille. Jos samastut jäähän, koet todellisuuden jään näkökulmasta. Jos uskot olevasi virtaavaa vettä taistelemassa jään valtaa vastaan, on se silloin sinun kokemuksesi todellisuudesta ja sinulle totta.

Olet sitä mihin samastut. Näe miten ne ohjaavat sinua.

Sri Amma Bhagavan


Vaikka Saturnus ja Pluto ovat vahvasti läsnä uudenkuun kartalla, niin ajan energioissa on silti aistittavissa uudenlaista kepeyttä ja sujuvuutta. Siitäkin huolimatta, että Saturnus on raskas kuin myllynkivi ja Pluto on imuvoimaltaan mustan aukon luokkaa, ja näillä on yhdessä taipumus painaa ja pusertaa maan ytimiin saakka. Muutamasta selkeästä ja intensiivisestä särmästä huolimatta, uudenkuun kartta on harmoninen ja kauniisti virtaava. Venus on juuri lopettanut perääntymisjaksonsa ja Merkurius alkaa myös edetä lähipäivinä. Ihan kuin jotain uutta poreilisi valkoisen lumipeitteen alla. Niin kuin jokin taitekohta olisi ylitetty ja uudenlainen vapaus, kepeys ja sujuvuus odottaisi ihan kulman takana.

Uudenkuun kartalla on mielenkiintoinen Kauriin/Saturnuksen ja Vesimiehen/Uranuksen välinen vuoropuhelu. Jos olet harrastanut astrologiaa, tiedät että uudistusmielinen vapaustaistelija Uranus on Vesimiehen oma hallitsijaplaneetta. Mutta et ehkä tiennyt, että ennen Uranuksen löytymistä ja liittymistä astrologiseen järjestelmään, Vesimiehen hallitsija oli Saturnus. Se, että nämä laadultaan näennäisesti täysin vastakkaiset planeetat molemmat hallitsevat Vesimiestä, on vain yksi tähän omintakeiseen merkkiin liittyvistä paradokseista.

Miten jokin niin kapinallinen, radikaali ja edellä aikaansa oleva, voi olla niin kaavoihin kangistunut, omaehtoinen ja pysyvyyttä hakeva? Miten sama merkki voi symboloida yksilöllisyyttä, erilaisuutta, riippumattomuutta ja ulkopuolisuutta, mutta olla samalla yhteisöllisyyden, ryhmien, tasa-arvon ja yhteisen edun puolestapuhuja? Vesimies voi, ja se tekee sen innovatiivisella ja suvereenilla tavalla.

Vesimiehen tehtävä maailmassa on olla uuden ajan airut. Aallot Vesimiehen merkin symbolissa eivät suinkaan ole virtaavaa vettä, vaan värähtelyä, energiaa, taajuuksia ja tietoisuutta. Näin ollen Vesimies edustaa tietoisuuden kehityksessä sitä vaihetta, jossa alamme ymmärtää näkymätöntä todellisuutta ja sitä, että on paljon kiistatta olemassa olevia asioita, joita emme voi nähdä. Kuten esimerkiksi sähkö.

Vesimiesvaiheessa kollektiivinen ihmistietoisuus alkaa tajuta maailman koostuvan pienistä partikkeleista, jotka ovat tyhjää täynnä. Edistynyt mieli ymmärtää, että tietoisuudella on kyky muuntaa todellisuutta. Kohdistamalla huomiomme tiettyyn asiaan, vaikutamme samalla sen rakenteeseen. Tietoisuutemme kirjaimellisesti muokkaa havaintomme kohdetta ajatuksiemme mukaiseksi. Sen lisäksi kun tarkastelemme maailmaa jonkin uskomuksen läpi, saamme koko ajan enemmän ja enemmän vahvistusta ja todistusaineistoa sille, että uskomuksemme on totta ja että olemme oikeassa.

Tässä yhteydessä haluaisin jakaa maagisen viisauden, taikasanat jotka voivat muuttaa koko elämäsi. Tätä salaista mantraa kannattaa toistella erityisesti aina ristiriitatilanteita kohdatessa. Tässä se tulee.

Saatan olla väärässä.

Björn Natthiko Lindeblad

 

Uudenkuun kartalla on kolme erityisen tärkeää kohtaa, jotka yhdessä muodostavat hienon kokonaisuuden. Voisi ajatella, että tässä ovat läsnä kaikki ne ainekset, mitä uuden maailman luomiseen tarvitaan.

  • Uusikuu syntyy Vesimiehessä (VISIO) ja se on yhtymässä Saturnukseen (KONKRETIA), joka antaa idealle muodon ja rakenteen juurruttaen sen materiaan. Nämä (Aurinko, Kuu ja Saturnus) ovat neliössä Uranukseen, joka on radikaali ja vallankumouksellinen muutosvoima (MUUTOS).
  • Ajattelua ja mieltä edustava Merkurius (IDEA) on yhtymässä transformatiiviseen, vanhan muodon tuhoavaan Plutoon (MUODONMUUTOS) sekä liittymistä ja yhteyttä edustavaan Junoon (YHTEENLIITTYMINEN).
  • Aloitteellinen ja liikkeelle paneva Mars (TOIMINTA) on yhtymässä kundaliinienergiaa, keskittymistä ja omistautumista edustavaan Vestaan (FOKUS) ja rauhan, harmonian ja arvomaailman symboliin Venukseen (RAKKAUS).

Aurinko, Kuu ja Saturnus ovat siis Vesimiehessä liputtamassa vapauden, muutosten ja uuden maailman puolesta, ja näiden vieressä, Juno, Pluto, Merkurius, Venus, Vesta ja Mars ovat konkreettisessa ja kiteyttävässä Kauriissa. On tärkeää huomata, että Kauris ja Vesimies ovat eläinradalla vierekkäin, ihan sulassa sovussa. Molemmilla on paljon opittavaa toisiltaan ja molempia tarvitaan.

Mitä arvoa on uudistusmielisillä ideoilla ja visioilla paremmasta maailmasta, elleivät ne tule todeksi käytännön elämän rakenteiden ja konkretian kautta? Ketä palvelevat säännöt ja rajoitukset, ellei niiden taustalla ole vilpitön, inhimillinen pyrkimys yhteiseen hyvään? Näiden kysymysten äärelle ystävämme Kauris ja Vesimies, Saturnus ja Uranus meidät saattelevat, mutta itsestämme on kiinni, miten me niiden kanssa toimimme ja mihin lasersäteen lailla todellisuutta muuntavan tietoisuutemme kohdistamme.

Maailmankaikkeuden luonne on olla sitä, mitä uskot sen olevan. Löydät sitä mitä etsit. Näet sen mitä odotat näkeväsi. Toisin sanoen, kansankielellä ilmaistuna, sitä saa mitä tilaa. Ja tilauksen tekee tiedostamaton, menneisyyden kokemusten parkkiinnuttama, ehdollistunut mieli, ei suinkaan tietoinen mieli, joka myhäillen luulee olevansa puikoissa ja tekevänsä tilausta.

Uusikuu on yhtymässä Saturnukseen, joka on neliössä Uranukseen. Tämä Saturnuksen ja Uranuksen välinen kädenvääntö oli yksi koko viime vuoden keskeisimmistä kuvioista. Vastakkaisasettelu uuden ja vanhan, rajoitusten ja vapauden välillä olikin yksi isoista teemoista, mitä tämä kuvio symboloi. Käsittelin sitä syvemmin monissa aiemmissa ajankuvissa, joten ei tässä siitä sen enempää. Joulukuun lopulla saimme viimeisen tarkan kosketuksen näiden kahden näennäisesti ristiriidassa keskenään olevan tekijän välillä, ja vaikka uusikuu nyt sitookin ne vielä yhteen, tämä kuvio on raukeamassa tältä erää. Edessä on uudet tuulet.


Haluaisitko sinä ymmärtää astrologiaa ja oppia tulkitsemaan sielunsuunnitelmia sekä ajan energioita? Koska olen itse lopettamassa tulkintojen tekemisen, halusin ennen sitä siirtää kaiken osaamiseni eteenpäin, ja tästä syntyi Sielunkartta® -shamanistisen astrologian koulutusohjelma.

Viime vuonna alkaneen koulutusryhmän piti olla ainoa, mutta koska niin moni otti yhteyttä ja pyysi päästä mukaan, niin aloitan nyt maaliskuussa toisen ryhmän kanssa.

Tämä 23.3. alkava koulutusryhmä on ainoa, mitä koskaan tulen ohjaamaan ja opettamaan henkilökohtaisesti (etäyhteyksin) tässä muodossaan.

Jos siis haluat mukaan, this is it. Lue lisää koulutuksesta täältä.


Ajankohtaiset teemat: 

keskittyminen oleelliseen, uudistusmielisyys, vakavoituminen muutoksen edessä, vastuunotto omista ajatuksista ja omasta todellisuudesta, valinta, vastakohtien yhdistyminen, vanhoista uskomuksista luopuminen, mielen kuolema, tyhjentyminen, karsinta, luopuminen siitä mihin on samastunut, tietoisuuden uutta luova voima

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Ilmapuntari”. Aurinko ja Kuu Vesimiehessä yhtymä Saturnus, neliö Uranus, sekstiili Khiron. Pluto yhtymä Merkurius. Neptunus sekstiili Merkurius. Uranus kolmio Venus ja Mars, sekstiili Jupiter, neliö Saturnus. Jupiter sekstiili Venus ja Mars. Mars yhtymä Venus. Khiron neliö Venus ja Mars.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

1.2. UUSIKUU 12° Vesimiehessä. 4.2. Merkurius lopettaa perääntymisen. 14.2. Merkurius siirtyy Vesimieheen. 16.2. TÄYSIKUU 28° Leijonassa. 18.2. Jupiter sekstiili Uranus. 18.2. Aurinko siirtyy Kaloihin. 2.3. UUSIKUU 12° Kaloissa.

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.