Teräsmies vaahtokylvyssä – Uusikuu Härässä (auringonpimennys)

Aiheet:
pexels-cottonbro-4156344

Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen astrologinen tulkinta ajalle 30.4. – 30.5.2022

Päällisin puolin voisi näyttää siltä, että tämä uudenkuun aika Härässä on kuin leppoisa eväsretki kevätkukkien keskelle, tai kuin hyvin ansaittu nautiskelu vaaleanpunaisessa vaahtokylvyssä, jonka ruusuntuoksuisen veden lämmössä voit tuntea lihastesi rentoutuvan tuskaisen raskaan viikon jälkeen, toinen käsi herkullisia artesaanikonvehteja napsien, toisen käden pidellessä pirskahtelevan viileää pikarillista shampanjaa.

Miten voisi olla mitään muuta, kun Aurinko ja Kuu ovat laatutietoisessa ja aistinautintoja arvostavassa Härässä, ja Härän oma hallitsijaplaneetta Venus on yhtymässä Jupiteriin ja Neptunukseen?

Siinä missä Venus on mielihyvän ja kauneuden jumalatar, Jupiter edustaa hyvää onnea, runsautta ja ylellisyyttä, ja siihen päälle vielä Neptunus, joka hallitsee unelmia, liukenemista, illuusioita, fantasiaa ja kaikkea muuta sellaista hempeää ja hekumallista. Ja saippuakuplia!

Niin no. Palataanpa avainsanoihin ”päällisin puolin” ennen hätiköityihin johtopäätöksiin sortumista.

Astrologia on symbolikieli ja sen tekijät (tähtimerkit, planeetat jne.) voivat ilmentyä elävässä elämässä hyvin monella tavalla. Vaikka tämä kieli on äärimmäisen johdonmukainen, ja sen symboliikan sisältämät teemat pysyvät aina samana, nämä teemat voivat manifestoitua hyvin, huonosti, hyvin huonosti, kerrassaan ihmeellisen ihanasti tai ihan vaan keskinkertaisesti. Vähän niin kuin että sininen on aina sininen, vaikka se olisi hyvin vaalean sininen, vihreään vivahtavan sininen, sähäkkä sähkönsininen tai sitten tummaakin tummempi indigo.

Uudenkuun kartta on kyllä lempeän pehmoinen, kaunis ja harmoninen, suorastaan suloinen, mutta kaksi asiaa sekoittaa pakkaa ja kytkee korkeajännite-energian päälle tähän näennäisen leppoisaan härkäkuun tunnelmaan.

Tämä uusikuu ei nimittäin olekaan ihan mikä tahansa kuunkierron aloitus, vaan auringonpimennys, joka räjäyttää oven auki ulottuvuuksien väliseen porraskäytävään, jossa lehmäasuun sonnustautunut dj soittaa vilkkuvien neonvalojen loisteessa naarmuiselta lp-levyltä Twin Peaksin tunnusmusiikkia, joka on sovitettu viidellekymmenelle sähköistetylle teräsrummulle. Ihan totta!

Kuten pimennysajalla on tapana, silloin kun se aktivoi oman syntymäkarttamme tärkeitä tekijöitä, saattaa tämän kuunkierron aika imaista meidät arjen realiteeteista johonkin aivan toiseen, syvälle alitajuntaamme varastoituneeseen kohtaukseen. Toiseen paikkaan ja toiseen aikaan, vaikka kesken sen viattoman oloisen vaaleanpunaisen vaahtokylvyn. Olen kirjoittanut näistä pimennysportaaleista ennenkin, pääset lukemaan aihetta käsitteleviä artikkeleitani täältä.

Ai niin, unohdinko mainita, että tämä kyseinen tyyni ja harmoninen uusikuu (vähän niin kuin Clark Kent), joka onkin auringonpimennys (Superman), on yhtymässä Uranukseen? Supersankarin metaforalla edelleen ratsastaen, Uranus edustaa tässä maan aurinkoa, joka antaa Teräsmiehelle yli-inhimillistä nopeutta ja voimaa.

Mutta missään ei kerrota, mihin tarkoituksiin tai mihin kohteeseen tämän auringonpimennyksen edustamia energioita suunnataan. Taas kerran muistutan, että auringonpimennys itsessään ei aiheuta mitään tai saa mitään aikaan, se toimii synkronian lakeja noudattaen peilinä kokemallemme todellisuudelle, ja näin ollen heijastaa olemassa olevaa niin kollektiivisella kuin henkilökohtaisellakin tasolla.

Ajassa on vahva potentiaali johonkin hyvin nopeaan ja yllättävään. Asiat voivat näyttää etenevän tiettyyn suuntaan ja sitten kääntää kelkkaansa lennossa. Vaikka Uranus ja Kuu ovat usein irrationaalinen, eksentrinen ja arkitodellisuudesta etäännyttävä yhdistelmä, jolloin tunteiden vuoristorata voi viedä kauas pois maalaisjärjen ja toteutumiskelpoisten realiteettien luota, niin Härkä on kuitenkin eläinradan käytännöllisin ja rauhallisin, järkiratkaisuihin suuntautunut merkki.

Venuksen yhtymä Jupiteriin ja Neptunukseen voi myös universaalin rakkauden, rajattoman myötätunnon ja hyväntahtoisuuden merkissä Kaloissa parhaimmillaan tarkoittaa korkeampien voimien rakkaudellista interventiota. Tapahtuu se sitten energeettisesti, näkymättömillä tasoilla tai jollakin konkreettisesti havaittavissa olevalla tavalla, taivaalliset sotajoukot ovat asemissaan ja valmiina vuodattamaan niin paljon valoa, rauhaa ja rakkautta, kuin vaan on mahdollista.

Mitä jos tämän korkeamman tietoisuuden väliintulo tarvitsisi toimiakseen riittävän puhtaita ja auki olevia ihmissydämiä kanavakseen? Jos ihan kenen tahansa meistä tietoisuus voisi toimia eräänlaisena suppilona tai ukkosenjohdattimena, jonka kautta korkeampia taajuuksia johdetaan avuksemme?

Ja jos siihen tarvittaisiin kymmeniä- tai satojatuhansia ihmisiä, jotka pitäisivät kanavat auki huolehtimalla taajuuksiensa tasosta ja pitämällä ajatuksensa suunnattuna toivottuun lopputulokseen, sen sijaan että he ymmärtämättömyyttään olisivat lisäämässä kaikkea sitä mitä emme halua?

Niin kuin ennen vanhaan tulipaloa sammuttamaan tarvittiin koko kylää. Ei ollut toimivaa käsiparia, joka ei olisi ollut oleellisen tärkeäksi avuksi vesisaavien siirtämisessä kädestä toiseen yhteisessä taistelussa tulta vastaan. Tuli sammutetaan tukahduttamalla, niin että sen ei anneta kasvaa tai levitä. Kun ruokimme ajatuksillamme pelkoa, vihaa, katkeruutta, kostonhimoa tai epätoivoa, omissa käsissämme olevassa ämpärissä onkin silloin bensaa eikä vettä.

Ihmistietoisuuden valtameressä jokainen pisara on tärkeä ja jokaisella on vaikutusta kokonaisuuteen. Jos näkisimme tämän, koko elämämme muuttuisi.

Anything that you resent and strongly react to in another is also in you.

Eckhart Tolle

Ajankohtaiset teemat: 

yllätyksellisyys, nopeat käänteet, suunnanmuutos, irrationaalisuus vs. maalaisjärki, uudistuminen, äkilliset ratkaisut, harha-askeleet, kekseliäisyys, konkretia vs. fantasia, myötätunto, lempeys, runsaus, laajentuminen, rajattomuus, ylellisyys, tuhlaaminen, holtittomuus

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Nainen kastelee kukkia puutarhassaan”. Aurinko ja Kuu Härässä yhtymä Uranus. Aspektiton Khiron Uranuksen ja Marsin keskipisteessä. Pluto perääntyy. Pluto kolmio Merkurius. Pluto sekstiili Venus, Jupiter ja Neptunus. Neptunus yhtymä Venus ja Jupiter. Uranus yhtymä Kuu ja Aurinko. Uranus sekstiili Mars. Saturnus neliö Merkurius. Jupiter sekstiili Merkurius. Jupiter yhtymä Venus. Mars sekstiili Kuu ja Aurinko. Venus sekstiili Merkurius.

 Kuunkierron astrologiset kuviot:

30.4. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 10° Härkää. 30.4. Merkurius siirtyy Kaksosiin. 4.5. Jupiter sekstiili Pluto. 10.5. Merkurius alkaa perääntyä. 11.5. Jupiter siirtyy Oinaaseen. 13.5. Aurinko yhtymä yläsolmu. 16.5. TÄYSIKUU ja KUUNPIMENNYS 25° Skorpionia. 23.5. Merkurius perääntyy Härkään. 25.5. Mars siirtyy Oinaaseen. 28.5. Venus siirtyy Härkään. 29.5. Mars yhtymä Jupiter. 30.5. UUSIKUU 9° Kaksosia.

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.