Tekemistä vaille valmis –  Uusikuu Kauriissa

Aiheet:
ralph-darabos-8ZlC12OWJus-unsplash

Vuoden ensimmäinen uusikuu konkretian ja rakenteen mestarin Kauriin merkissä tuo mukanaan toivon tuulahduksen ja toimintaan innostavan vision. Ajan energia soljuu tämän kuunkierron aikana luontevasti eteenpäin antaen tukea uusille ideoille ja suunnitelmille.

Mikä sopisikaan paremmin uuden vuoden alkuun, kuin uusikuu Kauriissa (11.1.), tuossa päämäärätietoisessa, tavoitteiden toteuttamiseen ja tuloksellisuuteen suuntautuneessa merkissä. Kauriskuu on realistinen, selväpäinen, päättäväinen, sitoutuva ja keskittynyt, joten kaikenlaiset uudenvuoden lupaukset ja elämänmuutosprojektit sopivat tähän aikaan erinomaisesti.

Uudenkuun aikaan on yleensä suosiollista aloittaa jotain. Aina kysymys ei ole mistään suurista avauksista tai elämää mullistavista muutoksista, mutta kenellä on yhteys luonnon rytmeihin ja kuka kuulee sisimpänsä syklit voi huomata, että uusikuu pitää sisällään siemenenergiaa, joka tukee luontevasti kaikkia aloituksia, niin isoissa kuin pienissä asioissa.

Ajassa on nyt poikkeuksellisen sujuva laatu, ja voit tuntea sen kosketuksen erityisesti silloin, kun olet sen äärellä mikä on sinulle tärkeää. Priorisointi, karsiminen ja kiteyttäminen ovat  merkittäviä työkaluja, joiden avulla voit kirkastaa tavoitteitasi ja pääset käsiksi niihin asioihin mitkä ovat linjassa sydämestäsi kumpuavien pyrkimystesi kanssa. Toisinaan prosessi edellyttää luopumista, sillä luonnonlakien mukaisesti vanhasta on päästettävä irti, jos aikoo tarttua johonkin uuteen. 

Merkuriuksen perääntymiset on peräännytty taas tältä erää, joten mielen reunamilla on todennäköisesti ollut käynnissä jo usemman viikon ajan jonkinlainen reflektointi ja jäsentely sen suhteen, mihin suuntaan oikeasti haluat kulkea. Se on hyvä. Maaperä on valmis.

Uusikuu kolmio Uranus ja sekstiili Neptunus

Uudenkuun Aurinko ja Kuu ovat kauniissa kontaktissa uudistusmieliseen ja nerokkaaseen Uranukseen. Saatat tuntea olosi inspiroituneeksi. Ehkä olet saanut jonkin hyvältä tuntuvan idean ja laadit jo suunnitelmia sen toteuttamiseksi. Ehkä tunnet asioiden loksahtaneen paikoilleen kuin taivaanlahjana, ikään kuin vihdoinkin näkisit kokonaiskuvan ja ymmärtäisit miten asioiden pitää edetä.

Neptunus tuo uudenkuun aikaan pehmeyttä ja idealistisuutta. Näyttää siltä kuin joka toinen olisi intoutunut tekemään oman unelmakartan tässä vuodenvaihteessa, ja ymmärrän sen hyvin. Uranuksen visionäärisyys ja Neptunuksen haaveellisuus yhdistettynä Kauriin tavoitehakuisuuteen ja pyrkimykseen tehdä unelmista totta ovat täydellinen yhdistelmä tällaiseen puuhaan. Jos ei nyt, niin milloin sitten muka?

Pluton läheisyys vahvistaa kauriskuun syväluotaavaa viisautta, rohkeutta ja periksiantamattomuutta. Se vakavoittaa ja voi aktivoituessaan saada uppoutumaan lähes pakkomielteenomaisesti huomion alla olevaan asiaan. Ehdottomuus ja kokonaisvaltaisesti ravistava intohimo ovat parhaimmillaan transformatiivinen eteenpäin työntävä voima. 

Mars kolmio Jupiter ja sekstiili Saturnus

Marsin kolmio Jupiterille on oikea herkkupala, innostava, toiveikas, yritteliäs ja (Saturnuksen tuella) aikaansaava. Jupiterilla Härässä on selkeä ja toteuttamiskelpoinen visio, Mars Kauriissa on käytännöllinen ja aloitteellinen. Se sitoutuu päämäärään tosissaan, eikä luovuta ennen kun tulokset ovat nähtävissä. Nyt ryhdytään, tehdään ja saadaan valmiiksi.

Energiaa ja toimintaa edustava Mars on harmonisessa kulmassa myös tukea, vakautta ja sitoutumista edustavaan Saturnukseen. Tämä kertoo siitä, että nyt alulle pantavat asiat eivät ole vain hetken huumaa, vaan rakentuvat oikeasti lujalle ja realistiselle pohjalle. Menneisyydessä tehdyt ponnistukset palkitaan ja ne alkavat konkretisoitua näkyvään muotoon. Aikaan liittyy aloitteellisten energioiden lisäksi myös tiettyä kypsymistä ja vastuunottoa. Luonnon lakien mukaisesti, kun hetki on oikea, kylvetään siemen ja kun aika on kypsä, hedelmä on valmis poimittavaksi. 

Merkurius neliö Neptunus

Vaikka herkän ja unelmoivan Neptunuksen läsnäolo uudenkuun kartalla on kiehtova ja mielikuvitusta ruokkiva, Merkurius ja Neptunus eivät tunnetusti ole paras mahdollinen yhdistelmä. Kun nämä kaksi ovat keskenään haasteellisessa kontaktissa, ajatusten hajanaisuutta, keskittymisvaikeutta, epärealistisia arvioita, eskapismia ja mielen sumentavaa usvaa saattaa ilmetä.

Jos yrität ohjailla sen suuntaa tai tukehduttaa sen irrationaaliselta tuntuvaa luonnetta liialla järkiperäisyydellä, tai jos loukkaat sitä vaatimalla jotain näkyvää tulosta ennen aikojaan, se voi ilmentyä hajamielisyytenä ja uneliaisuutena; yhtäkkiä onkin mahdottoman vaikea pysyä keskittyneenä, muistaa tai ymmärtää mitään. Ja oikein pahalle päälle sattuessaan, se voi näyttäytyä isoina pettymyksinä tai kaikki aikataulut, säännöt ja rajat liuottavana kaoottisuutena, jolloin elämästä saattaa hetkellisesti tulla kuin Salvador Dalin sulavia kelloja kuvaava maalaus (The Persistence of Memory). Kaikki valuu käsistä tai leviää tuuleen kuin silkkipuuterin kaltainen rantahiekka.

Mutta ihan niin kuin kaikilla astrologisilla tekijöillä, tälläkin parivaljakolla on myös hyvät puolensa. Yhteys alitajuntaan, sisimmästä kumpuava luovuus, rajattomat ideat, herkistyminen, mielen avautuminen johdatukselle ja haltioituminen jostakin aivan arkipäiväisestä asiasta, ovat myös tähän yhdistelmään liittyviä ilmiöitä.

Mikäli Neptunuksen edustama myötätunto, epäitsekkyys ja korkeammasta tietoisuudesta kumpuava luovuus saavat ohjata Merkuriusta, edessä on kiehtova ja kahlitsematon mystinen prosessi. Jos antaudut sen ohjattavaksi ja luotat prosessiin, jotain yllättävän kaunista ja herkkää saattaa alkaa kehkeytyä. Siellä missä vähiten sitä odotit, tavalla jonka et uskonut edes olevan mahdollista. 


Any action is often better than no action, especially if you have been stuck in an unhappy situation for a long time. If it is a mistake, at least you learn something, in which case it’s no longer a mistake. If you remain stuck, you learn nothing.

Eckhart Tolle


Ajankohtaista

Kevään tulkinta-ajat ovat pian saatavilla. Ilmoitan vapaat ajat lähipäivinä ilmestyvässä uutiskirjeessä. Tulkinnat ovat tarjolla ainoastaan uutiskirjeen tilaajille. Voit liittyä postilistalle sivustolla olevan tilauslaatikon kautta. Löydät sen tämän kirjoituksen alta sekä etusivun alaosasta.

Uutiskirjeessä saat myös ensimmäisten joukossa tietoa tänä keväänä alkavasta elävän astrologian koulutuksesta. Luvassa on jotain täysin uutta ja ennenkokematonta. Kannattaa pysyä kuulolla!


Avainsanat

Aloitteellisuus, innostus, visiot, unelmointi, unelmakartat, unelmien konkretisointi, suunnitelmien toteuttaminen, tavoitteiden kartoitus, sitoutuminen päämäärään, toiminta, toiveikkuus, aikaansaaminen

Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 11.1. – 10.2.2024.

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Ralph Darabos

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.