Sydän tietää  – Uusikuu Leijonassa (auringonpimennys)

Aiheet:
sydan tietaa

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 11.8.2018 – 8.9.2018

Elokuun uusikuu Leijonassa on osittainen auringonpimennys. Se on kolmas ja viimeinen tämän syksyn pimennyksistä ja saattelee hiljalleen tämän merkillisen ja voimakkaan ajan päätökseen. Laadultaan tämä eläinradan aristokraatin (aristokatin?) merkissä oleva uusikuu on suurenmoinen mutta hieman hämmentävä. Leijona on luova, omanarvontuntoinen ja karismaattinen sijainti herkälle Kuulle, ja vaikka parhaimmillaan se on todella sydämellinen, antelias ja hyväntahtoinen, on sillä taipumus pyrkiä ohittamaan kaikki ei toivottu ja ikävä, ja tämä saattaa ilmentyä eräänlaisena kylmyytenä tai empatian puutteena. Leijona on sydämen merkki, ja keskeisen merkityksen saakin se, onko sydän kiinni vai auki, seurataanko sydämen ohjausta vai hapuillaanko ulkoisten suuntaviivojen (suosio, muiden mielipiteet ja se mikä on yleisesti arvostettua tai järkevää) varassa. Tämä uusikuu, auringonpimennyksen tuplabuustauksella, viekin meidät juuri tämän asian ytimeen.

Kun puhun sydämen ohjauksesta, en tarkoita tunteita. Kun olemme yhteydessä sydämeemme, se kommunikoi kanssamme paljon pinta-aaltojen kaltaisia tunteita syvällisemmällä ja perustavanlaatuisemmalla tavalla. Sydän puhuu meille kehon kautta, tuntemuksina, oloina ja syvänä vakaana, kansankielellä kutsuttuna, perstuntumana. Kun olemme oikeiden asioiden ja ihmisten äärellä, se tuntuu olossa, sanoi mieli ja muut ihmiset siitä mitä hyvänsä.

Uusikuu on aina Auringon ja Kuun liitto eli nämä kaksi taivaan valoa ovat silloin samassa sijainnissa (aste ja merkki) eläinradalla. Tällä kertaa Aurinko ja Kuu ovat saaneet kavereikseen ajattelevaa mieltä symboloivan Merkuriuksen ja älyä, taitoa, strategista ajattelua sekä harkintakykyä edustavan asteroidi Pallas Athenen. Siinä missä Kuu on sielun, tunteiden, vaistojen ja intuition hallitsija, ja Aurinko sydämen, korkeamman tietoisuuden ja hengen symboli, nämä viileän älylliset tekijät saattavat vetää huomiotamme pois omasta totuudestamme, jonka vain sydän tuntee, ja pinota punnuksia järjen vaakakuppiin.

Pimennysaika tuntuu usein (erityisesti jos se osuu henkilökohtaisesti tärkeille tekijöille syntymäkartalla) jollain tavalla merkilliseltä ja tavanomaisesta poikkeavalta ajalta. Ihmisestä ja tilanteesta riippuen se voi olla suuren läpimurron ja voimautumisen aikaa yhtä hyvin kuin tuskastuttava romahdus niiden asioiden äärellä, joiden rakenteet eivät enää palvele meitä parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi tyypillisimmistä pimennyksiin liittyvistä ilmiöistä on menneisyyden aktivoituminen ja vanhojen asioiden esiin nouseminen. Erityisen voimakkaasti tämä teema on läsnä nyt, kun suurin osa planeetoista perääntyy parhaillaan. Ajankuvia pidempään seuranneet ovat tulleet tutuiksi ainakin nytkin ajankohtaisen perääntyvän Merkuriuksen kanssa, ja sen lisäksi perääntyvät myös energian, aloitteellisuuden ja toiminnan planeetta Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto ja Khiron. Melkoisen takaperoinen marssi siis meneillään astrologisella tähtitaivaalla. (Planeetat eivät tietenkään oikeasti pysähdy ja käännä kulkusuuntaa avaruudessa, vaan niiden liike näyttää tältä maasta katsottuna.)

Siinä missä Merkuriuksen perääntyminen saattaa ilmentyä jossitteluna, mielenmuutoksina, peruutuksina ja yleisinä väärinkäsityksinä, perääntyvä Mars kuvaa aikaa jolloin asioihin tarttuminen ja reipas ryhtyminen muuttuvat aloitekyvyttömyydeksi tai energian vähyydeksi. Poikkeuksena mainittakoon menneisyydestä peräisin olevat ja kesken jääneet asiat. Jos jotain on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa, mutta ei ole saanut tartuttua toimeen, perääntyvän Marsin aika voi yllättää iloisesti sillä, että homman jatkaminen tuntuukin luontevalta (joskus kyse on siitä, että asia on pakko hoitaa, lykätä ei enää voi). Aivan uusille aloituksille ja tuoreiden ideoiden käytäntöön panolle sen sijaan nämä perääntymisjaksot eivät ole omiaan.

Auringonpimennyksen kartalla on kiehtova mutta kimurantti kuvio nimeltä Jumalan sormi. Se on luonteeltaan yleensä hyvin alitajuinen, hiertävä ja usein turhauttavakin. Merkurius oli tässä samassa asemassa, Jumalan sormen kärjellä, kuukausi sitten, ja voitte lukea siitä heinäkuun ajankuvasta, mutta se että tämä sanansaattajaplaneetta on kuukauden ajan perääntynyt ja saapunut nyt jo toisen auringonpimennyksen ajaksi samaan kohtaan, on jo erityisen merkittävää.

Kun tarkastellaan tämän uudenkuun ajan energioita kokonaisuutena, punaiseksi langaksi muodostuu tämä mielen ja sisäisen viisauden (sydäntietoisuuden) välinen ristiriita. Jonnekin ollaan menossa ja jotain pitäisi tehdä, mutta mitä, miten, milloin, missä ja kenen kanssa?! Aika tuntuu nyt esittävän enemmän kysymyksiä ja vastaukset ovat kuin tarkoin sielun syvyydessä vartioitu salaisuus. Päättelemällä, spekuloimalla, pähkäilemällä tai plussia ja miinuksia laskemalla et tule pääsemään eteenpäin. Tämä on kuin televisiovisailu, jossa homma seisoo jos jää arpomaan eri vaihtoehtojen välillä. ”Kilauta kaverille” tässä yhteydessä tarkoittaa suoran linjan avaamista ja puheyhteyteen pääsemistä oman sydämensä kanssa. Se tietää vastauksen ja palaa halusta päästä kuuluville. Jos annat sen ohjata sinua, jokainen valinta ja päätös vie sinua eteenpäin omalla kullanhohtoisella polullasi juuri sinne minne aina halusitkin, mutta et tiennyt mitä se oli ennen kuin päädyit sinne.

Kuukauden keskeiset teemat: sydänyhteys, sisäinen viisaus, epäröinti, laskelmointi, pysähtyneisyys, väärien valintojen pelkääminen, hämmennys, epävarmuus, pelot, jähmettyminen, luottamus, rakkaus, lämpö, sydämellisyys, luovuus, uskallus, oma polku, missio, elämäntehtävä, avautuminen, suurpiirteisyys, laajentuminen, kasvu, onnenpotkut, omanarvontunto, ylpeys omista saavutuksista, menneisyydestä vapautuminen, rajoitusten ylittäminen, ohjaus

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymässä perääntyvään Merkuriukseen ja Pallas Atheneen, nämä kaikki kvinkunsissa Plutoon Kauriissa ja Neptunukseen Kaloissa sekä neliössä Jupiteriin Skorpionissa. Uusikuu on osittainen auringonpimennys. Neptunus kolmio Jupiter. Uranus kvinkunssi Venus ja neliö Mars. Saturnus neliö Venus. Merkurius, Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto ja Khiron perääntyvät. Mars perääntyy Vesimiehestä Kauriiseen 13.8. Merkurius päättää perääntymisen 19.8. Aurinko siirtyy Neitsyeen 23.8. Täysikuu Kaloissa 26.8. Mars päättää perääntymisen 27.8. Saturnus päättää perääntymisen 6.9. Uusikuu Neitsyessä 9.9.

© 2018 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.