Sydän tietää  – Uusikuu Leijonassa (auringonpimennys)

Aiheet:
sydan tietaa

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 11.8.2018 – 8.9.2018

Elokuun uusikuu Leijonassa on osittainen auringonpimennys. Se on kolmas ja viimeinen tämän syksyn pimennyksistä ja saattelee hiljalleen tämän merkillisen ja voimakkaan ajan päätökseen. Laadultaan tämä eläinradan aristokraatin (aristokatin?) merkissä oleva uusikuu on suurenmoinen mutta hieman hämmentävä. Leijona on luova, omanarvontuntoinen ja karismaattinen sijainti herkälle Kuulle, ja vaikka parhaimmillaan se on todella sydämellinen, antelias ja hyväntahtoinen, on sillä taipumus pyrkiä ohittamaan kaikki ei toivottu ja ikävä, ja tämä saattaa ilmentyä eräänlaisena kylmyytenä tai empatian puutteena. Leijona on sydämen merkki, ja keskeisen merkityksen saakin se, onko sydän kiinni vai auki, seurataanko sydämen ohjausta vai hapuillaanko ulkoisten suuntaviivojen (suosio, muiden mielipiteet ja se mikä on yleisesti arvostettua tai järkevää) varassa. Tämä uusikuu, auringonpimennyksen tuplabuustauksella, viekin meidät juuri tämän asian ytimeen.

Kun puhun sydämen ohjauksesta, en tarkoita tunteita. Kun olemme yhteydessä sydämeemme, se kommunikoi kanssamme paljon pinta-aaltojen kaltaisia tunteita syvällisemmällä ja perustavanlaatuisemmalla tavalla. Sydän puhuu meille kehon kautta, tuntemuksina, oloina ja syvänä vakaana, kansankielellä kutsuttuna, perstuntumana. Kun olemme oikeiden asioiden ja ihmisten äärellä, se tuntuu olossa, sanoi mieli ja muut ihmiset siitä mitä hyvänsä.

Uusikuu on aina Auringon ja Kuun liitto eli nämä kaksi taivaan valoa ovat silloin samassa sijainnissa (aste ja merkki) eläinradalla. Tällä kertaa Aurinko ja Kuu ovat saaneet kavereikseen ajattelevaa mieltä symboloivan Merkuriuksen ja älyä, taitoa, strategista ajattelua sekä harkintakykyä edustavan asteroidi Pallas Athenen. Siinä missä Kuu on sielun, tunteiden, vaistojen ja intuition hallitsija, ja Aurinko sydämen, korkeamman tietoisuuden ja hengen symboli, nämä viileän älylliset tekijät saattavat vetää huomiotamme pois omasta totuudestamme, jonka vain sydän tuntee, ja pinota punnuksia järjen vaakakuppiin.

Pimennysaika tuntuu usein (erityisesti jos se osuu henkilökohtaisesti tärkeille tekijöille syntymäkartalla) jollain tavalla merkilliseltä ja tavanomaisesta poikkeavalta ajalta. Ihmisestä ja tilanteesta riippuen se voi olla suuren läpimurron ja voimautumisen aikaa yhtä hyvin kuin tuskastuttava romahdus niiden asioiden äärellä, joiden rakenteet eivät enää palvele meitä parhaalla mahdollisella tavalla. Yksi tyypillisimmistä pimennyksiin liittyvistä ilmiöistä on menneisyyden aktivoituminen ja vanhojen asioiden esiin nouseminen. Erityisen voimakkaasti tämä teema on läsnä nyt, kun suurin osa planeetoista perääntyy parhaillaan. Ajankuvia pidempään seuranneet ovat tulleet tutuiksi ainakin nytkin ajankohtaisen perääntyvän Merkuriuksen kanssa, ja sen lisäksi perääntyvät myös energian, aloitteellisuuden ja toiminnan planeetta Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto ja Khiron. Melkoisen takaperoinen marssi siis meneillään astrologisella tähtitaivaalla. (Planeetat eivät tietenkään oikeasti pysähdy ja käännä kulkusuuntaa avaruudessa, vaan niiden liike näyttää tältä maasta katsottuna.)

Siinä missä Merkuriuksen perääntyminen saattaa ilmentyä jossitteluna, mielenmuutoksina, peruutuksina ja yleisinä väärinkäsityksinä, perääntyvä Mars kuvaa aikaa jolloin asioihin tarttuminen ja reipas ryhtyminen muuttuvat aloitekyvyttömyydeksi tai energian vähyydeksi. Poikkeuksena mainittakoon menneisyydestä peräisin olevat ja kesken jääneet asiat. Jos jotain on pitänyt tehdä jo pitkän aikaa, mutta ei ole saanut tartuttua toimeen, perääntyvän Marsin aika voi yllättää iloisesti sillä, että homman jatkaminen tuntuukin luontevalta (joskus kyse on siitä, että asia on pakko hoitaa, lykätä ei enää voi). Aivan uusille aloituksille ja tuoreiden ideoiden käytäntöön panolle sen sijaan nämä perääntymisjaksot eivät ole omiaan.

Auringonpimennyksen kartalla on kiehtova mutta kimurantti kuvio nimeltä Jumalan sormi. Se on luonteeltaan yleensä hyvin alitajuinen, hiertävä ja usein turhauttavakin. Merkurius oli tässä samassa asemassa, Jumalan sormen kärjellä, kuukausi sitten, ja voitte lukea siitä heinäkuun ajankuvasta, mutta se että tämä sanansaattajaplaneetta on kuukauden ajan perääntynyt ja saapunut nyt jo toisen auringonpimennyksen ajaksi samaan kohtaan, on jo erityisen merkittävää.

Kun tarkastellaan tämän uudenkuun ajan energioita kokonaisuutena, punaiseksi langaksi muodostuu tämä mielen ja sisäisen viisauden (sydäntietoisuuden) välinen ristiriita. Jonnekin ollaan menossa ja jotain pitäisi tehdä, mutta mitä, miten, milloin, missä ja kenen kanssa?! Aika tuntuu nyt esittävän enemmän kysymyksiä ja vastaukset ovat kuin tarkoin sielun syvyydessä vartioitu salaisuus. Päättelemällä, spekuloimalla, pähkäilemällä tai plussia ja miinuksia laskemalla et tule pääsemään eteenpäin. Tämä on kuin televisiovisailu, jossa homma seisoo jos jää arpomaan eri vaihtoehtojen välillä. ”Kilauta kaverille” tässä yhteydessä tarkoittaa suoran linjan avaamista ja puheyhteyteen pääsemistä oman sydämensä kanssa. Se tietää vastauksen ja palaa halusta päästä kuuluville. Jos annat sen ohjata sinua, jokainen valinta ja päätös vie sinua eteenpäin omalla kullanhohtoisella polullasi juuri sinne minne aina halusitkin, mutta et tiennyt mitä se oli ennen kuin päädyit sinne.

Kuukauden keskeiset teemat: sydänyhteys, sisäinen viisaus, epäröinti, laskelmointi, pysähtyneisyys, väärien valintojen pelkääminen, hämmennys, epävarmuus, pelot, jähmettyminen, luottamus, rakkaus, lämpö, sydämellisyys, luovuus, uskallus, oma polku, missio, elämäntehtävä, avautuminen, suurpiirteisyys, laajentuminen, kasvu, onnenpotkut, omanarvontunto, ylpeys omista saavutuksista, menneisyydestä vapautuminen, rajoitusten ylittäminen, ohjaus

 Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymässä perääntyvään Merkuriukseen ja Pallas Atheneen, nämä kaikki kvinkunsissa Plutoon Kauriissa ja Neptunukseen Kaloissa sekä neliössä Jupiteriin Skorpionissa. Uusikuu on osittainen auringonpimennys. Neptunus kolmio Jupiter. Uranus kvinkunssi Venus ja neliö Mars. Saturnus neliö Venus. Merkurius, Mars, Saturnus, Uranus, Neptunus, Pluto ja Khiron perääntyvät. Mars perääntyy Vesimiehestä Kauriiseen 13.8. Merkurius päättää perääntymisen 19.8. Aurinko siirtyy Neitsyeen 23.8. Täysikuu Kaloissa 26.8. Mars päättää perääntymisen 27.8. Saturnus päättää perääntymisen 6.9. Uusikuu Neitsyessä 9.9.

© 2018 Kirsi Halla-Seppälä

21 ajatusta aiheesta “Sydän tietää  – Uusikuu Leijonassa (auringonpimennys)”

 1. Nostaa ajatuksen menneessä vielä käsittelemättömäksi jääneitä asioita, jolloin mahdollistuu uudelleen ottaa ne esille ja päästää irti. Itse juurikin prosessoin mennyttä konkreettisesti varaston läpikäymisellä vanhoine valokuvineen ja poistamalla niistä turhat. Vain ne, jotka vielä jollain tavalla tuottavat iloa säilytän. Turhan karsiminen elämästä vapauttaa. On terapeuttista samalla.

 2. Itselläni on noussut pelot pintaan..vanhat pelot joista jo olen luullut vapautuneeni moneen kertaan. Vanhoja kipeitä muistoja. Sieltä ne vain voimalla tupsahtivat taas esiin.Olen elänyt pari päivää vain päässäni…ja mieli on maalannut kauhukuvia…puntaroinut ja miettinyt vaihtoehtoja niin että lopulta oli ja on vain pakotettava mieltä himmaamaan. Itselläni tämä viimeinen pimennys taisi olla haastavin…
  Kiitos taas tästä ajankuvasta ❤

  1. Tietääkseni Neptunuksen ja Pluton kvinkunssi tuo juuri tuollaisia kauhukuvia, ja pimennys omiaan sitä vahvistamaan. Kuinkahan kauan tuollainen kvinkunssi mahtaa kestää, kun liikkuvat niin hitaasti mokomat planeetat?

 3. Onkos tässä ajankohdassa vielä lisukkeena Venuksen ja Saturnuksen neliö, ja muistaakseni jossain kohta myös Venuksen oppositio Chironille? Vaikuttaisi hankalalta ihmissuhteiden kannalta. Milloin tuollainen tilanne menee ohi, Venus kun liikkuu aika livakasti? Että milloin suhdekeskusteluja uskaltaa aloittaa… 🙂

  1. Kiitos, hieno vastaus, jota pitää tutkia.
   Yritin ilmaista asian kauniisti “ihmissuhdekeskusteluna”, mutta kyseessä on Marsin ja Merkuriuksen perääntyessä rikkoontuneet välit. Tämän näkisin taustaksi tilanteelle, jossa minimaalisesta väärinkäsityksestä kasvoi suurpalo. Mars lienee herättänyt toisen osapuolen keskeneräisiä asioita, joita minä tietämättä tulin sohaisseeksi ja pääsin tulilinjalle.
   Ajattelin, että tässä tulehtuneessa tilanteessa ja tällaisessa ajankuvassa väärinkäsitysten maksimoituminen saattaisivat vielä olla läsnä… Vaikka itse en enää regoi haavoista käsin, ei toisen kanssa kommunikoidessa pitäisi joutua ottamaan vastuuta toisenkin regoinneista, mitä tyypillisesti kyllä teen.

 4. Hei Kirsi. Teksti kosketti vaikka en ihan perillä ole kaikista ko.asioista?. Tuntuu , että sydän on aukeamassa ja siitä tullut outo voima kohdata ja hoitaa vaikeita asioita eteenpäin! Rauhallinen olo toimia! Mennyt vuosi erittäin haasteellinen ja kesä todella raskas?. Silti jännittää syksy kun ” isot pyörät lähtee pyörimään ” mitä on tulossa? Mietin myös liittyykö tähän karmallisten asioiden loppuun saattaminen, vaikka en tiedä niistä mitään, enkä ole perehtynyt. Kiinnostaisi kyllä?.

  1. Kiitos Kirsi❤. Eilen kun kirjoitin,oli tuo vahvuus. Tänään sydän hakkasi hulluna kun oli toiminnan aika. Nyt jo rauhoittunut varmaan tältä päivältä?. Päivä kerrallaan eteenpäin ja luotto mielessä. Kyseessä/ tavoitteena lapsen hyvinvointi/paraneminen.

 5. Hei Maria! Kyllä, Venus muodostaa t-ristin Khironin ja Saturnuksen kanssa, ja on samalla kvinkunssissa Uranuksen kanssa. Ei harmillisesti tila riittänyt artikkelissa tämän asian tarkempaan kuvailuun, mutta tämä tunnelma ja sen teemat ovat silti läsnä tässä ajankuvassa. Ei kuvio ole hankala ihmissuhteiden kannalta, ellei ihmissuhteissa ole hankaluuksia. 😀 Ja jos hankaluutta on, on tämä erinomainen ajankohta tiedostaa mistä kenkä puristaa ja tehdä asioille sen mitä tehtävissä on. Oman haavoittuvuuden, arvottomuuden tunteen ja riittämättömyyden kokemusten tunnistaminen on nyt harvinaisen helppoa, ja vanhat kipupisteet saattavat aktivoitua. On oltava tarkkana mikä on omaa ongelmakenttää ja mikä puhtaasti suhteen dynamiikkaa, ettei tule projisoitua kumppanin niskaan omia ongelmia. Kaikki nämä kolme (Khiron, Saturnus, Uranus) haasteellista kulmaa Venukselle ovat tavallaan jo ohi, vaikka vielä jälkimaininkeja ilmassa tuntuukin, mutta toisaalta kun tämä kuvio jää uudenkuun kartalle, voisi ajatella että se on ainakin taustasävynä koko kuunkierron ajan. Hieno aika kohdata omia sisäisiä ohjelmointeja ja haavoittuneisuutta. Ihmissuhdekeskusteluja voi aloittaa ihan saman tien, kunhan pitää hyvän huolen siitä että pysyy läsnäolevana hetkessä (ei mielen tarinoissa) ja yhteydessä sydänenergiaan, niin ei tule luotua turhaa draamaa sillä että reagoi haavoistaan käsin. Jos kärsimyskehon (Eckhart Tollen termi) käsite on tuttu, niin tämä on aikaa, jolloin se voi olla hyvin aktiivinen ja niin sanotusti “kaapata vallan”. Jos kärsimyskeho on hereillä, ihmissuhdekeskustelut kannattaa jättää sikseen. Ja kun on taas hyvä yhteys omaan sydäntietoisuuteen, keskustella voi milloin tahansa.

 6. Hanna Ollila

  Kirsi itsellä on juuri tuo jotain on tapahtumassa, jotain pitäisi tehdä mutta mitä, missä ja milloin ja kenen kanssa! Kovasti olen muutoksessa. Samalla kertaa ihanaa ja sekavaa.

 7. Kiitos Kirsi ? Aikamoista prosessia käyn itse läpi. Jahkailua töiden kanssa ja sitä punnitsemista toden teolla mikä on kaikista paras ratkaisu, pitäisikö tarttua tilaisuuteen joita ei niin usein satele..? Menneisyyden kipeitä muistoja, raastava ero ja sen herättämät tunnekouhut monen vuoden jälkeen. Ystävien menetyksiä ja ihmeellistä sielujen kuuluvuutta vaikkei tekemisissä olla… Tämä ajanjakso on kyllä niin voimakas ?

 8. Kyllä syvissä vesissä on uitu. Minä vielä syntynyt 21.3. Ja nyt todennäköisesti viimeisiä seitsemänvuotis kriisiä viedään. Paljon tapahtunut, niin negatiivisia kuin positiivisia asioita. Menetin työpaikan ja sen myötä asunnon, suhteen ja uusi suhde ja muutto. Nyt tässä mietitty elämää, niin mennyttä kuin pelon sekaisin tuntein tulevaa, mutta eteenpäin kuin mummo lumessa??

 9. Hei Marjukka! Kiitos, ihana kuulla että kirjoitukseni kosketti sinua. Ei näistä (astrologisista) asioista tarvitse perillä ollakaan, uskon että olet ymmärtänyt täysin juuri sen mikä tässä oli tärkeintä. Tulee tosi hyvä “viba” tästä tekstistäsi, kaunis sydänenergia on läsnä ja kun sydän on auki, muuta ei tarvita. Yleensä tämä tapahtuu juuri raskaiden ja vaikeiden asioiden kohtaamisen myötä. Näihin pimennysaikoihin liittyy usein karmalliset asiat ja niiden kohtaaminen jotta ne voitaisin saattaa päätökseen. Kohtaamalla sydän auki kaiken eteen tulevan voit olla luottavaisin mielin siitä, että kaikki mitä tapahtuu on lahja maailmankaikkeudelta ja sinun parhaaksesi. Muuta ei tarvita.

 10. Hei Hanna! Muutos on hyvä, se saa juuri sopivasti pään sekaisin, niin voi mennä eteenpäin sydämen ohjauksella. Ihanaa ja sekavaa, just niin. 🙂

 11. Hei Piia! Kuulostaa siltä, että olet ammentanut tästä pimennysajasta kaiken mahdollisen asiaan kuuluvan. 🙂 Niin paljon syvyyttä ja koskettavia asioita näissä läsnä. Mitä noihin työasioiden kanssa pohdiskeluihin tulee, usein se mikä on sydämen mielestä paras ratkaisu ei pään mielestä olekaan sitä, toivottavasti uskallat seurata sydäntäsi ja luottaa siihen, että se vie sinut aina sinne, missä tulet olemaan onnellisin.

 12. Hei Tuija! No jopas on elämä järjestänyt sinulle perusteellisen suursiivouksen. Yleensä nämä suuret muutokset, ja ne mitä mieli tulkitsee menetykseksi, edeltävät merkittävän uuden elämänvaiheen alkamista. Ikään kuin siirrytään seuraavalle tasolle, ja kaikkea ei sinne saa mukaan otettua. Toivon sinulle paljon luottamusta siihen että elämä kantaa ja pitää sinusta hyvää huolta, niin voit rauhallisin mielin astua uuteen.

 13. Kiitos Kirsi❤. Eilen kun kirjoitin,oli tuo vahvuus. Tänään sydän hakkasi hulluna kun oli toiminnan aika. Nyt jo rauhoittunut varmaan tältä päivältä?. Päivä kerrallaan eteenpäin ja luotto mielessä. Kyseessä/ tavoitteena lapsen hyvinvointi/paraneminen.

 14. Hei Marjukka! Voi todellakin, kun kyseessä on lapsiin liittyvät asiat, niin ne värisyttävät sydänjuuria aivan erityisellä tavalla. Toivon kaikkea hyvää ja parasta mahdollista lapsellesi, ja sinulle voimia ja luottamusta näiden asioiden edessä. ❤

Kommentointi on suljettu.

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.