Sydämen totuus

sydamen totuus

“Mikä on totta nyt?” Kun alamme elvyttää yhteyttä sydämeen, on tärkeää olla kuulolla sen kanssa, mitä se aidosti kokee juuri nyt. Ei selitellä, lohdutella tai rationalisoida pois sitä mikä on sen kokemus tällä hetkellä. Kun tunteva sydän (“ihmissydän”) tulee kuulluksi ja nähdyksi sellaisenaan, ja se mitä siellä on tulee hyväksytyksi ja vastaanotetuksi, saa tunne-energia virrata vapaasti, emmekä jää jumiin tunteisiin tai oloihin.

Yksi prosessin tärkeitä ulottuvuuksia on alkaa nähdä millä tavoin ja missä tilanteissa välttelemme tunteita. Keinoja on monia: kontrollointi, tukahduttaminen, torjunta, turruttaminen, kieltäminen, pakeneminen, projisointi ja “acting out” tuhansine erilaisine ilmenemismuotoineen. Ja yksi näistä tavoista yrittää väistää tuntemasta sitä mikä on sydämelle “totta nyt”, on yrittää hypätä kokemuksen yli siihen ajatukseen (vaikka se oikeassa olisikin), että “kaikki on oikeasti ihan hyvin”.


Sydänyhteys® -transformaatioprosessi rakentuu kuudesta 14 vrk mittaisesta jaksosta, joilla kaikilla on oma ydinteema, omat opetukset, harjoitukset ja henkilökohtaisesti omassa arjessa toteutettavat “Sadhanat” eli pyhät harjoitukset.

Julkaisin tämän kuvan ja yllä olevan kirjoitukseni meidän ryhmän yksityisellä instatilillä viime viikolla. Ja sitten tuli tunne, että haluan jakaa sen myös täällä.

Tämä “mikä on totta nyt” -harjoitus, jota en tässä nyt se syvemmin avaa, on yksi prosessin monista harjoituksista, joka yhdessä prosessin rakenteen ja muun sisällön kanssa elvyttää hellävaraisen radikaalisti yhteyttä autenttiseen itseen, kehoon ja tunteisiin, ja sitä kautta myös luovuuteen, rakkauteen, muihin ihmisiin ja elämään itseensä.

Pääset lukemaan kaikki muut sydänyhteyttä käsittelevät kirjoitukseni täältä.

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.