Sisäinen luonto

Aiheet:
pexels-arthouse-studio-4641149

Luonto on tietoisuuden tila, ymmärrys ykseydestä, siitä että luonto on minussa – en ole vain osa luontoa, minä olen luonto – sykleinä, prosesseina, säätiloina, vuodenaikoina ja luonnonilmiöinä. Niin kasvan, kukin, kuihdun, lakastun, lepään, kuin kaikki muukin luonnossa.

Olen aaltojen liikettä, usvaa ja mutaa, tihkusadetta, ukkosta ja salamoita, lahoavaa puuta, aamuroutaa, paukkupakkasia, kaiken näännyttävää hellettä, kaamosta, sateenkaaria ja pohjoisen kesän loputonta valoa.

Tänä vuonna tajusin, että olen koko elämäni luullut olevani pehmeää tihkusadetta ja aamuyön usvaa, vaikka oikeasti olen hyökyaalto. Tämän näkeminen avasi sisälläni ovia, joiden en tiennyt edes olevan olemassa.

Joten jos joku kysyy “Mitä luonto sinulle tarkoittaa?” Saatan sanoa, että luonnon näkeminen ja ymmärtäminen itsessä, on polku syvimpään itsetuntemukseen.


Tästä myös harjoittamassani astrologiassa on kysymys. Shamanistinen astrologia on elävää astrologiaa, todellista itsetuntemusta syventävää ja tietoisuutta avaavaa luontoastrologiaa, joka perustuu kaiken ykseyteen, luontoyhteyteen, läsnäoloon ja kollektiivisen ihmismielen sisältämiin arkkityyppeihin, symboleihin ja metaforiin.

Emme tutki kaukaisia planeettoja saati niiden kuviteltuja vaikutuksia ihmisiin ja asioihin, vaan maailmaa ja luontoa sisällämme. Emme tähyä tähtiä avaruudessa, vaan katsomme maailmankaikkeutta kuin kosmista peiliä. Se mikä on ulkopuolellasi on sisäpuolellasi. Kaikki tapahtuu sisäisesti. Oppaina ja peilipintana toimivat muun muassa vuodenkierto, kuunkierto ja elävä suhde elementteihin.

Sillä vuodenajat, luonnonilmiöt, auringonnousu ja kuunkulku ovat minussa. En ole vain osa luontoa, minä olen luonto.

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.