Sensuellia särmää – Uusikuu Härässä

Aiheet:
sensuellia sarmaa

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 15.5.2018 – 12.6.2018

Uusikuu Härässä osuu kukkeimman kevään keskelle ja sopii ajan henkeen kuin jäätelöpallot tötteröön hellepäivänä. Härkä on sensuelli nautiskelija ja kokee elämää täyteläisesti kaikilla aisteilla. Tämä Venuksen hallitsema merkki on rauhaa rakastava, lempeä esteetikko, mutta kuitenkin maanläheinen ja käytännöllinen realisti. Huomatkaa, että tähtimerkeistä puhuessani viittaan aina siihen arkkityyppiseen ”laatuun” jota kukin merkki edustaa, enkä ihmisiin joiden ”horoskooppimerkistä” on kysymys. Jokaisessa meissä asuu pieni Härkä, ja tämä aika vuodesta on paras mahdollinen ajankohta ottaa siihen kontaktia ja päästää sisäinen sarvipäämme laitumelle, joko vertauskuvallisesti tai aivan konkreettisesti.

Toukokuun uusikuu on luonteeltaan valloittavan suurpiirteinen, maailmoja syleilevä ja mahdollisesti vähän holtitonkin, kun laajentumisen, runsauden ja kasvun planeetta Jupiter on vastapäätä uudenkuun Aurinkoa ja Kuuta. Härän teemoihin kuuluvat kehollisuus, aistinautinnot ja materia, ja mieluiten mahdollisimman laadukkaassa ja kestävässä muodossa, ja kun Jupiter on mukana matkassa, ylellisyys ja hemmottelu ovat päivän sanat. Kurinpito tai tiukka linja missä tahansa asiassa on nyt poikkeuksellisen hankalaa, kun elämä kutsuu herkuttelemaan ja hemmottelemaan itseä tai läheisiä. Ajassa on läsnä myös liioittelua ja impulsiivisuutta, joten heräteostokset, tilin ylitykset tai liian suuret lupaukset voivat nyt tapahtua ihan hupsista vaan huomaamatta.

Transformaatiota edustava Pluto on mukavan tukevassa kulmassa uudenkuun kanssa, ja tuo sieltä syvyyttä, intensiteettiä ja jopa intohimoa. Se mikä on muuttumassa, on muuttumassa perusteellisesti, ja se mikä on menossa eteenpäin on vääjämätöntä ja pitkälle kantavaa sekä uusia perustuksia luovaa. Uudenkuun kartalla on myös hieman jännitteisiä ja suorastaan räjähdysalttiita kuvioita, jotka ovat Härän letkeän hyväntahtoiselle energialle vieraita. Aggression ja energian soturiplaneetta Mars on kriittisellä asteella intensiivisessä kontaktissa vallankumouksellista uudistusenergiaa kuvaavaan Uranukseen. Viestinnän ja kommunikoinnin planeetta Merkurius on mukana kuviossa, ja niille joille tämä osuu omalle kartalle tämä saattaa tarkoittaa yllättäviä reaktioita, irtiriuhtaisuja, mielipiteenilmaisuja tai hallitsemattomasti purskahtavia suoria sanoja.

Vaikka saatamme tänä aikana joutua hetkeksi epämukavuusalueelle kohdatessamme jotain mikä osuu hermoon ja saa aikaan vastareaktion, ajassa kytee nyt dynaaminen ja asioita paljastava ja eteenpäin työntävä laatu. Tässä paketissa on vahvasti mieltä ja vuorovaikutusta aktivoiva lataus, eikä ole ollenkaan sanottu, että kyseessä olisi vain jotain negatiivista. Päinvastoin. Salamaoivallukset, rohkeus ottaa riski, uskallus olla suodattamattoman rehellinen ja pyörremyrskyn lailla pöydän puhtaaksi pyyhkäisevä yhteenotto voivat olla paras mahdollinen täsmäisku pitkään vaiettuun mutta koko ajan vaivaavaan tilanteeseen tai muuten jumissa olleisiin asetelmiin.

Erityisen merkitykselliseksi tämän uudenkuun tekee se, että olemme siirtymässä aivan uusiin kollektiivisiin energioihin, maanläheisemmin ilmaistuna iso pyörä pyörähtää ja valtavirran trendit vaihtuvat, kun vapaamielinen ja edellä aikaansa oleva Uranus vaihtaa merkkiä ja siirtyy Härkään 15.5.2018 eli juuri samana päivänä uudenkuun kanssa! Viimeksi Uranus on ollut Härän merkissä 1930-40 luvulla, joten ihan jokapäiväisestä ilmiöstä ei siis ole kysymys.

Uranus uudistaa näkökulmia ja virkistää virttyneitä asenteita, kääntää valta-asetelmat päälaelleen ja viheltelee iloisesti mennessään. Siinä missä Härkä on superfeminiininen ja rubensilainen naiseutta ja aisti-iloja juhlistava merkki, se edustaa myös arvoja, estetiikkaa, omanarvontunnetta ja kehokontaktia. Tästä voisi päätellä vallalla olevien länsimaisten kauneusihanteiden alkavan vihdoinkin muuttua sallivampaan. kehopositiivisempaan ja luonnollisempaan suuntaan, ja luonnonkosmetiikan saavan sen ansaitseman suosion syrjäyttäen hiljalleen synteettisen muovikosmetiikan johtoaseman.

Ole se muutos jonka haluat maailmassa nähdä.

Mahatma Gandhi

Kuukauden keskeiset teemat: aistillisuus, suurpiirteisyys, nautiskelu, anteliaisuus, hemmottelu, ylenpalttisuus, ylellisyys, kehollisuus, materia, jännitteet, uudistuspaine, puhdistava konflikti, salama kirkkaalta taivaalta, äkilliset ja ennakoimattomat tapahtumat, ristiriita, rehellisyys, rohkeus, suoruus, omanarvontunto, itseluottamus, voimauttava näkökulman muutos, kehopositiivisuus, jäätelö

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Härässä kolmiossa Plutoon ja Marsiin, oppositiossa Jupiteriin. Uranus yhtymä Merkurius neliössä Marsiin.Pluto sekstiili Jupiter. Neptunus kolmio Jupiter. Uranus siirtyy Härkään 15.5. Mars siirtyy Vesimieheen 16.5.Venus siirtyy Rapuun 19.5. Aurinko siirtyy Kaksosiin 21.5. Jupiter, Saturnus ja Pluto perääntyvät.

© 2018 Kirsi Halla-Seppälä

2 ajatusta aiheesta “Sensuellia särmää – Uusikuu Härässä”

  1. inkonjunktio

    Jaahas olipas mielenkiintoista. Em kuvio osuu nyt sillä lailla mun kartalle että heikompaakin pyörryttäisi. Ja tekstikin on aika osuva. Otin lainaa, tein riskisijoituksen ja heitin yhden tyypin pois sfääreistäni kun alko tuntua siltä että hän käyttää hyväksi. Itse henkilö on eri mieltä joten tyhjän päällä ollaan. Se laina ja sijoitus tulivat puun takaa, mutta suorat sanat tälle tyypille ei ollut mikään varsinainen salama kirkkaalta taivalta. Ainakaan minulle, vaan just se em. kauan hiertänyt asia. Olen tässä kuitenkin töissä naama peruslukemilla, sensuellius aina vaan kateissa ja kaikki muu on oikeastaan same shit different day. 2 asunnon loukussa, ikisinkkuna. Sitä ajan eteenpäin työntävää laatua odotellessa…. Anyway, uranuksen yhtymä syntymäkartan venukselle on aiheuttanut monta ennustusta, joista riskisijoittaminen ei ollut yksi. Sitä en ole harrastanut yli 10 vuoteen joten niin iso yllätys itsellenikin, etten vielä ole sisäistänyt mitä tulikaan tehtyä. Mutta muuten askeettista elämääni tiukkaa linjaa ei näytä hetkauttavan mitkään kuut, ei edes uranus ja Jupiter. Mutta marsin neliölle ollaan niin herkkiä. Sekä minä että entinen ystäväni. Ja niitä nyt meidän kartoille sattui. Ehkä menetin hyvän ystävän ehkä en, ehkä pääsin hirviöstä eroon. Aika näyttää.

  2. Hei! Pahoittelut että huomasin kommenttisi vasta nyt ja vastaaminen on mennyt näin pitkälle. Tuntuu että tuo toukokuinen uusikuu ja muut sinulla ajankohtaisena olevat kuviot ovat todella olleet muutosagentteina ja laittaneet energiaa liikkeelle. Tämän iltainen uusikuu Kaksosissa ehkä alkaa rauhoittaa tilannetta? Parempaa päin, joka tapauksessa. Astrologian avulla ennustaminen on melkoisen riskaabelia hommaa. On melko mahdoton (ja tarpeeton) tietää miten planeettakuviot käytännön elämässä toteutuvat. Riskisijoittaminen kuuluu kyllä Uranuksen ja Venuksen symboliikkaan, mutta ei ole niitä tavanomaisimpia ilmenemismuotoja. Tässä kohdin on tärkeä tutkia syntymäkarttaa ja katsoa mihin se viittaa, näin voi saada osviittaa millä tavalla juuri sinun kohdallasi jokin kuvio toteutuu, vaikka moni muu kokisikin sen aivan eri tavoin esimerkiksi muutoksina ihmissuhteissa ja arvomaailmassa. Ja eipähän mitkään transiitit meitä muuta erilaisiksi ihmisiksi, niiden myötä kasvamme kohti omaa potentiaaliamme, kasvamme siksi joka olemme, emme muutu muunlaisiksi. 🙂 Kaikkea hyvää kesääsi toivotellen! ❤️

Kommentointi on suljettu.

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.