Pinnan alla kytee toivo – Uusikuu Vesimiehessä

Aiheet:
zoltan-tasi-hUp58GsPKAw-unsplash

Vesimiesaika keskitalven taitteessa on kuin kulaus puhtainta ja kirkkainta lähdevettä, jota siemaistuasi vasta tajuat miten janoinen olitkaan.

Se on vilvoittava tuulahdus raikasta ilmaa tunkkaisessa huoneessa oleskelun jälkeen. Kuin olisit ollut ahtaassa tilassa, missä pinttynyt savu on salvannut hengityksen ja sumentanut silmät niin pitkään, ettet enää muista millaista oli nähdä selkeästi ja hengittää vapaasti. 

Vesimies tuo mukanaan virtaavan vuoristopuron, kirkkaana tuikkivan tähdistön ja säkenöivän toivon energian.

Sen taika suutelee kyyneleet lannistuneiden poskilta, lohduttaa ja valaa uskoa toivonsa kadottaneiden sydämiin. Niiden, jotka ovat yrittäneet ja yrittäneet, mutta mikään määrä ponnistelua ei ole riittänyt tuomaan muutosta.

Vesimiesaika houkuttaa elämää astumaan uusille poluille, virtaamaan vähän villimmin ja poukkoilemaan varomattomasti liukkailla kivillä uhmakkaan lapsen lailla.

Se puhaltaa oikukasta tuulta siipien alle, sellaista mitä ei voi ennakoida, mutta johon voi luottaa. 

Se heijastaa silmiimme häikäisevää valoa, joka tekee meidät sokeaksi normeille ja estää seuraamasta ulkoapäin annettuja ohjeita. 

Se pakottaa katsomaan sisäänpäin ja saa kulkemaan oman sydämen ainutkertaiseen tahtiin.

Vesimiesajan myötä mieli alkaa keventyä. Voimme vihdoin huokaista ja vapauttaa huomaamatta tiukkaan puristukseen jähmettyneet nyrkit. 

Sydänenergian kirkastuneessa hohteessa pelot haalistuvat ja me alamme muistaa.

Se mikä näytti vääjäämättömältä kuin kuolema, uhkaavalta kuin eksyminen kolkkoon ja hahmottomaan hämärään, olikin pelkkä houreinen sydäntalven uni.

Ja me heräämme, me muistamme, uskomme ja tiedämme, että silmät auki elämän virtauksessa kaikki on mahdollista.


Olen ollut niin ylivirittyneessä tilassa viime päivinä, etten uskonut pystyväni saamaan tätä uudenkuun ajankuvaa valmiiksi. 

Uusikuu Vesimiehessä intensiivisessä kontaktissa Uranukseen, say no more.

Sisällä kiehuu ja kohisee, mutta samalla paine on jäätävä, ehkä jotain samankaltaista kuin tämän kotisaareni kalliorantojen ratina paksun ja painavan jääkerroksen puristuksessa. Meri vartoo jo vapautumistaan, tietää sen olevan tulossa, mutta hyinen viima ruoskii jäistä pintaa kuin armoton isäntä. 

Paradoksaalinen Vesimies

Vesimies on merkillinen yhdistelmä uutta ja vanhaa, radikaalia ja rajoittunutta, epäsovinnaista ja konservatiivista. Se on yhtä aikaa kapinallinen individualisti, joka peräänkuuluttaa ihmisoikeuksia ja yhdenvertaisuutta, mutta saattaa tehdä sen tiukkapipoisen suvaitsemattomasti.

Vesimies on objektiivinen, mutta ei kovin joustava ajattelussaan. Se hahmottaa maailmaa pääasiassa abstraktien käsitteiden kautta, ideoina ja ihanteina, mutta ollakseen niin rationaalis-looginen se on perin epäjohdonmukainen, kun kyse on henkilökohtaisesta tai käytännöllisestä.

Hercule Poirotin kuuluisa lausahdus kiteyttää hyvin Vesimiehen mielenmaisemaa, “minä en luule, minä tiedän”, ja mikäli muut ajattelevat asiasta eri tavoin, se on silkkaa naurettavuutta, koska Vesimiehen käsitys asioista ei tietenkään ole mielipide vaan totuus.

Älkää suuttuko, kerron vain suodattamatta ihan omasta itsestäni tässä sisäistä Vesimiestäni kanavoiden.

Vesimiehellä ei nimittäin välttämättä ole lainkaan ymmärrystä siitä mikä on sopivaa ja mikä ei. Hän saattaa päätyä järkyttämään tai pöyristyttämään pöytäseuruetta, mikäli hänen täysin neutraaliin sävyyn lausumansa objektiiviset havainnot ja hypoteettiset ajatuskulut tulkitaan johonkin tiettyyn kohteeseen suunnattuna henkilökohtaisena loukkauksena.

Mars, Venus ja Merkurius yhtymä Pluto

Uudenkuun kartalla on latautunut tunnelma. Venus ja Mars ovat Kauriissa, mutta yhtymässä jo Vesimieheen siirtyneen Pluton kanssa. Kuviossa on syvyyttä, intensiteettiä ja pinnan alla jylläävää staattista, lähes sadistista voimaa. 

Vesimiehen puolella Merkurius on myös yhtymässä Plutoon, joten määrätietoisuutta, ehdottomuutta ja pakkomielteisyyttä hipovaa perinpohjaisuutta, absoluuttisen oikeassa olemisen suuruuskuvitelmaa, ei tästä yhdistelmästä puutu.

Merkurius ja Pluto Vesimiehessä

Kuten yllä jo kerroinkin, niin vaikka Vesimies on luonteeltaan objektiivinen ja avarakatseinen, eikä yleensä hätkähdä vähästä, on muistettava että se on laadultaan kiinteä ilmamerkki, ja näin ollen usein harvinaisen jääräpäisesti ja joustamattomasti jumittuneena omaan, toisinaan hyvin epäsovinnaiseen näkökulmaansa. 

Pluton yhtymä tuo aikaan ehdottomuutta, absoluuttisuutta, mustavalkoisuutta ja jopa aatteellisia ääri-ilmiöitä. Mielipiteet, uskomukset, näkemykset ja asenteet ovat nyt plutonisen energian läpäisemiä, joten huhhei, tästä on leikki kaukana, sillä nyt on tosi kyseessä. 

Block, ban, delete, unsubscribe, cancel – jyrkät reaktiot eriäviin mielipiteisiin ja näkemyksiin voivat nyt ilmentyä eri muodoissaan esiintyvinä irtiottoina. Esto, blokkaus, bänni, poisto, peruutus ja mitä näitä nyt on – liipasinsormi voi olla herkässä suuntaan ja toiseen.

Jos jonkin vinkin antaisin, niin omat julkiset päivitykset, kommentit ja julkaisut kannattaa tarkastaa nyt poikkeuksellisen huolellisesti, sillä harkitsemattomilla, täysin harmittomiksikin tarkoitetuilla sanoilla, voi olla nyt todella kauaskantoiset seuraukset. 

Uusikuu neliö Uranus ja sekstiili Khiron

Palataanpa vielä siihen mistä lähdettiin. Sanoin että Uusikuu Vesimiehessä neliössä Uranukseen ja että “say no more”. Perun puheeni, sillä tässä vielä lisää siitä.

Jos Uranuksella buustattu uusikuu Vesimiehessä olisi henkilö, hän olisi todennäköisesti innovatiivinen, yllättävä, epäsovinnainen, abstrakteihin asioihin suuntautunut, rationaalinen, omalaatuinen, eksentrinen individualisti joka on omasta mielestään aina oikeassa. 

Uudenkuun kartalla tämä energia on omiaan avaamaan mielen ikkunat ja pöllyttämään riehakkaasti pauhaavan läpivedon myötä kaikki paperit ja muistiinpanot, sanat, ajatukset ja ennalta sovitut yksityiskohdat johonkin toiseen ulottuvuuteen, mistä ne saattavat tupsahdella esiin vuosia jälkeenpäin mitä epäkiitollisimpina ajankohtina.

Yllätyksiä, kyllä. Järkytyksiäkin, mahdollisesti. Kahlitsematonta vimmaa, toivottavasti. Ja uutta toivoa virittävää pöllytystä kaiken sen lisäksi.

Jokin tässä kuunkierron ajassa kuiskii minulle kynnyksestä, jonka yli olemme astumassa. Ikään kuin  se olisi jonkinlainen askel tyhjyyteen – “pieni askel ihmiselle, suuri ihmiskunnalle”. Itse ainakin odotan kovasti sitä, että Venus ja Mars pääsevät siirtymään Kauriista Vesimieheen ja yhtyvät Plutoon (tervetuloa iltaretriittiin 16.2. joka järjestetään juuri tämän siirtymän energiassa. Huomaa myös ilmainen – en yleensä ikinä tee mitään ilmaiseksi – elävän astrologian webinaari, johon juuri sinut on sydämellisesti kutsuttu). 

En tiedä vielä mitä tai miksi, mutta jotain pysäyttävää ja erityistä tämä aika väreilee. Kuin olisimme jonkin suuren virran risteyksessä, missä aika kysyy uskaltamaan. Nyt tai ei koskaan.


I don’t think. I know.

Hercule Poirot


Ajankohtaista

16.2.2024 Sydänyhteys -iltaretriitti (79€) lue lisää

20.2.2024 Sielunkartta ja elävä astrologia -webinaari (maksuton) lue lisää

20.3. (alk.) Elävän astrologian koulutusohjelma (lisätietoja pian saatavilla)

Palveluvalikoimani on uusiutunut, tulkintojen ja tietoisuusmatkojen lisäksi voit nyt tilata sielunkarttamaalauksen – itselle tai lahjaksi. Sielunkarttamaalaus + tulkinta tai pelkkä Sielunkarttamaalaus


Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Pettynyt nainen kohtaa rohkeasti näennäisesti tyhjän elämän”. Aurinko ja Kuu Vesimiehessä neliö Uranus, sekstiili Khiron. Pluto yhtymä Merkurius, Venus ja Mars. Neptunus sekstiili Venus ja Mars. Uranus kolmio Venus. Saturnus sekstiili Jupiter. Jupiter neliö Merkurius. Mars yhtymä Venus. Khiron neliö Venus ja  yhtymä Kuun yläsolmu.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 10.2. – 10.3.2024.


© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Zoltan Tasi

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.