Päivä jolloin pääni sisälle syttyi valo

Aiheet:
401-india-oneness-university-2013-©kirsihallaseppala

Tässä hieman matkakuumeisena ja vuoden töitä loppuun saatellessa ajattelin vielä päivittää blogia ennen lähtöä. Aika moni teistä kanssani tekemisissä olleista tietävätkin, että koin vuonna 2013 merkittävän muutoksen tietoisuudessani, jonka jälkeen koko elämäni alkoi avautua aivan ennen näkemättömällä tavalla. Olen kertonut kokemuksistani useaan otteeseen erityisesti Täydenkuun illoissa, mutta lyhyesti voin summata tarinaa myös tässä.

Olen kärsinyt ahdistuksesta, jännityksestä ja masennuksesta hyvin nuoresta asti, ja psyykkisen herkkyyteni lisäksi minulla on kehossani muutamia geneettisiä poikkeavuuksia, joita myös sairauksiksi voidaan nimittää. Kokemukseni fyysisestä ja henkisestä kivusta, kärsimyksestä ja pahoinvoinnista on laaja ja seikkaperäinen. Kaikesta tästä huolimatta olen kuitenkin aina kokenut olevani hyvin onnellinen ihminen. Vastoinkäymiset ja kärsimys eivät muodostuneet koskaan identiteettini osaksi.

Alkuvuonna 2013 kärsin selittämättömästä ahdistuksesta ja masennuksesta, enkä oikein enää (taas kerran) jaksanut päästä sängystä ylös aamuisin. Tai koko päivänä. Kadotan herkästi otteen arjesta ja sen rutiineista parhainakin päivinä, huonossa hapessa päivittäiset askareet ovat mahdoton ponnistus. Olen lapsesta saakka ollut vilpittömän kiinnostunut henkisistä asioista ja työskennellyt kovasti syventääkseni itsetuntemustani ja laajentaakseni ymmärrystäni – siis ollakseni mahdollisimman tietoinen, läsnäoleva, sisimpäni kanssa kontaktissa oleva sekä sydämeni ohjauksessa elävä tyyppi. Näin ollen oli tullut kahlattua läpi melkoinen määrä kirjallisuutta, kursseja, luentoja, henkisen kasvun leirejä, itsetyöskentelyä, terapioita, vaihtoehtoisia sekä lääketieteen tarjoamia hoitomuotoja ja tietysti sitä syväluotaavaa, pitkää ja intensiivistä psykoterapiaa. Olen todella kiitollinen kaikesta avusta mitä olen kaikilta näiltä tahoilta saanut. Kaikesta huolimatta, jokin vain ei ottanut muuttuakseen.

Helmikuussa 2013 osallistuin ystävän maanittelemana (kyynisenä, kaikki-tietävänä, kaiken nähneenä ja kokeneena) tilaisuuteen, jossa ruotsalainen Oneness-meditoija (OM) Annette Carlström välitti siunausenergiaa silmiensä välityksellä. En oikein jaksanut innostua. Raahauduin iltaan kulahtaneissa mustissa farkuissa ja mustassa pääkallopaidassa, koska pukukoodina oli valkoiset vaatteet. Ajattelin että minähän en (enää tässä vaiheessa elämää) mitään hihhulihepeniä laita. Jos mustat vaatteet heikentävät tai estävät energian vastaanottamisen, eipä taida kovin kummoisista vibraatioista olla kysymys.

OM-meditaatiossa on ensin alkurentoutus tai hiljentyminen, sitten OM-meditoija avaa silmänsä ja välittää energiaa (deekshaa) katseellaan noin 20 minuuttia, jonka jälkeen silmät sulkeutuvat ja meditointiin osallistuvat sulkevat myös silmänsä. Itse istuin takarivin tuntumassa täydessä salissa (niiden valkoisten intianpuuvillatunikoiden, enkelipitsien ja kellohelmojen seassa) enkä odottanut yhtään mitään. Minulla ei muutenkaan ole taipumus reagoida voimakkaasti, olen enemmän eleetön ja minimalistinen kokija. Annette tuijotti salin eteen kasatulta prinsessaistuimeltaan meitä yleisössä möllöttäviä, ja minä en siis todellakaan kokenut yhtään mitään. Kun tuli aika sulkea silmät, tunsin ainoastaan kuinka pääni oli pimeä komero. Tuntui aivan siltä kuin olisin itse ollut sisällä tuolla pilkkopimeässä kopissa pääni sisällä.

Ja sitten joku sytytti valot.

Hätkähdin, koska kokemus oli niin selkeä, voimakas ja merkillinen. Ensin pääni oli pilkkopimeä, ja yhtäkkiä – pim – sinne syttyi lähes läpitunkevan kirkas valo. Ei mitään ahaa-elämyksiä, enkelinsiipien kahinaa, euforiaa tai muitakaan tunnekokemuksia. Vain valo. Ja sitten kotiin ensimmäisten joukossa.

Seuraavana päivänä jouduin menemään lääkäriin ja päädyin olemaan yön yli sairaalassa, koska päätä halkova päänsärky antoi syytä epäillä, että jotain oli pahasti vialla. Mutta ei sieltä päästä mitään vikaa löytynyt, valo vain oli tullut jäädäkseen.

Seuraavalla viikolla kävin viikonlopun mittaisen “Herääminen ykseyteen” -kurssin, jossa kävin läpi syviä henkilökohtaisia prosesseja sekä sain vihkimyksen deekshan välittäjäksi. Deeksha on juuri sitä samaa, mitä Annette ja muut (harvat ja valitut) OM-meditoijat välittävät katseellaan. Me muut deekshanvälittäjät jaamme deekshaa käsien välityksellä tai intentiolla. Olin ollut niin masentunut, että en ollut ollut toimintakykyinen viikkoihin, ja muutamassa päivässä paranin täysin. Tämä soti vastaan kaikkia uskomuksiani ja käsityksiäni siitä millainen sairaus depressio on, ja ellei itselläni olisi ollut vankka kokemus aiheesta, olisin voinut epäillä että ehkä se olikin jotain muuta. Eihän masennuksesta voi parantua noin pian, ei ainakaan ilman asianmukaisia hoitotoimenpiteitä.

Itselläni parantuminen tapahtui kahdessa vaiheessa ja viikon sisällä. Ensin tuli se valo, sitten syvä rauha, ilo ja tasapaino. Tunsin masennuksen läsnäolon vielä jonkin aikaa, aivan kuin se olisi irronnut minusta ja roikkunut löyhillä säikeillä jossain siinä olkapään tuntumassa vielä muutaman päivän. Sitten se oli poissa.

Olin niin vaikuttunut kokemastani, että päätin lähteä kesällä Intiaan kuukauden mittaiselle Deepening Process -nimiselle kurssille Oneness Universityyn. Sinne sitten päädyinkin, vaan en olisi ikinä osannut odottaa mitä siellä sain nähdä ja kokea. Olen aina karttanut kaikenlaista järjestäytynyttä toimintaa, en ole ryhmäihminen ja kannan sisälläni pelkoa lähentelevää varauksellisuutta kaikenlaista yhdenmielisyyttä, joukkouskomuksia, kultteja ja lahkoja kohtaan. Oneness olikin sitten jotain ihan muuta.

Se ei ole edes henkinen suuntaus, vaan ennemminkin ilmiö. Kaikki opetus perustuu siihen, että ihmisellä tulee olla oma yksilöllinen suhde “korkeimpaan” ja oma henkilökohtainen kokemus “jumalallisesta”. Jopa niin, että jokaisen tulee käyttää tästä “jumalallisesta” sellaista sanaa tai nimeä, mikä itselle tuntuu oikealta. Se mikä on jollekin Jumala, voi olla toiselle korkeampi äly, kosminen viisaus, kollektiivinen tietoisuus, maailmankaikkeus, äiti maa, universumi tai suojelusenkeli. Oneness perustuu yksinkertaisuudessaan siihen, että meillä tulisi olla aito ja elävä yhteys omaan sisimpäämme eli korkeampaan itseemme, tai siis tähän jumalalliseen, jota kukin saa nimittää miksi haluaa, jotta voisimme saavuttaa elämässämme sen mitä haluamme ja olla onnellisia. Onnellinen ihminen ei vahingoita muita eikä tuhoa planeettaa jolla asumme.

Oneness Universityssä kannustetaan jokaista pitämään oma uskonsa tai elämänkatsomuksensa (siellä oli sulassa sovussa kaikkien eri uskontoryhmien ja ammattikuntien edustajia: ateisteja, agnostikkoja, tiedemiehiä, taiteilijoita, mystikkoja, joogeja, kotiäitejä, opettajia, lääkäreitä, hinduja, kristittyjä, muslimeita sekä omaa määrittelemätöntä henkistä tietään kulkevia) ja syventämään sitä. Kenenkään ei ole tarkoitus omaksua mitään uutta uskomusjärjestelmää, luopua omasta filosofiastaan, maailmankatsomuksestaan tai uskostaan, eikä yrittää alkaa uskoa johonkin mikä ei tunnu itselle luontevalta. Ymmärrätte varmaan, että ensimmäistä kertaa elämässäni uskalsin toivoa löytäneeni ryhmän yksilöitä, joihin minäkin voisin tuntea kuuluvani ilman että pelkäisin tulevani salakavalasti aivopestyksi tai että ajatuksiani yritettäisiin ohjailla johonkin suuntaan, tai että julistettava “totuus” alkaisi jossain vaiheessa tulla ulos korvista. Oneness ei opeta totuutta, vaan kunnioittaa ihmisten erilaisia kokemuksia, erilaisia näkökulmia ja erilaisia tulkintoja. Itse olen aina ollut taipuvainen ajattelemaan, että jos sen voi pukea sanoiksi, se ei ole totuus.


Niin kliseeltä kuin se voi kuulostaakin, transformoiduin tuona kesänä Intiassa. Oma henkilökohtainen kasvuprosessini saavutti merkittävän vaiheen, kun koin heräämiseksi kutsutun muutoksen tietoisuudessani.


Kuten kirjoitin artikkelissani “Treffit meedion kanssa” , vasta Oneness Universityn myötä ymmärsin kuka olen ja miksi olen täällä (vaikka olin kovasti kuvitellut tietäväni tämän kaiken jo pitkän aikaa). “Deekshan aikaansaaman heräämisen eli aivoissa tapahtuvan neurobiologisen muutoksen myötä löysin itseni ja kadotin itseni. Heräämisen jälkeen sillä kuka olen, kuka luulin olevani, kuka halusin olla tai millainen persoonani oli, ei ollut enää mitään merkitystä.” Ja kuten alussa kerroinkin, koko elämäni on muuttunut tämän jälkeen hyvin käytännönläheisellä, lempeällä ja perustavanlaatuisella tavalla.

329 india oneness university 2013 ©kirsihallaseppala

Elän suurimman osan ajasta läsnäolevana, sydämestä käsin ohjautuvana, luovana, iloisena ja innostuneena. Onni ja hyvä olo eivät riipu ulkoisista asioista, eikä ilolle tarvitse olla mitään syytä, se on perusolotila. Mieleni on pääsääntöisesti tyhjä. Siellä ei porise päivän tapahtumat, vanhat loukkaukset tai huolten sävyttämät ajatukset. Ero entiseen on niin valtava, mutta samalla niin luonnollinen, että tuntuu kuin näin olisi ollut aina. Mieleni toimii edelleen oikein mainiosti, itse asiassa paljon tehokkaammin kuin ennen, koska voin ottaa sen käyttöön tarvittaessa, ja se keskittyy hoitamaan käsillä olevat tehtävät asianmukaisesti ilman ylimääräistä kohellusta. Iltakävelyltä tultua saatan huomata, että ajattelin kolme ajatusta lenkin aikana. Mieleni ei enää hallitse minua tai ohjaa elämääni. Voin nauttia syvästä rauhasta minkä tahansa kokemuksen äärellä, kun mieli ei ole selittämässä asioita ja antamassa tilanteille menneisyyden kokemuksien määrittelemiä tulkintoja.

Kun vuosia sitten mietin henkisyyttä ja henkisen kasvun päämääriä, en osannut ollenkaan tajuta että se on tätä. Tietoinen, hyväksyvä läsnäolo, elämää ohjaava sydänyhteys, selkeys, yksinkertaisuus ja rauha, tinkimätön rehellisyys ja elämän sekä tunteiden aito kokeminen ilman tulkintoja tai arvostelua. Vapaus.


Nyt siis suuntaan taas Intiaan, jossa vietän loppuvuoden Oneness Temppelillä osallistuen nyt alkavaan 21 vuoden prosessiin nimeltä “A Journey with Sri Amma Bhagavan”. Minulla ei ole mitään käsitystä siitä mitä kurssi pitää sisällään tai mitä siellä mahdollisesti tulee tapahtumaan, ja hyvä niin.

f467440e0fbb60646c6a0977e1937d01

© 2016 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta yli 25 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja, nykyinen varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi kouluttaa astrologeja shamanistisen astrologian koulutusohjelmassa, ohjaa Sydänyhteys® -ryhmiä ja tekee shamanistisia matkoja sekä astrologisia tulkintoja asiakkaille.