Ota minut syliin – Uusikuu Vaa’assa (auringonpimennys)

Aiheet:
pexels-wallace-chuck-3732533

Kun elämässä tapahtuu suuria muutoksia ja aikalinjat risteävät, ihminen kaipaa turvaa. Haluaa peitellä itsensä mielihyvän tai nostalgian pehmeällä huovalla, muistuttaa itseään, että kaikki oli hyvin, silloinkin kaikki oli hyvin, ja on hyvin edelleen. 

Kuin suojelusenkelin käsi, josta pitää kiinni ylittäessään kuohuvaa virtaa huteraa vanhaa puusiltaa pitkin, ovat tutut ja mieluisat asiat turvana arjessa, vievät eteenpäin vaikka kauhistuttaa. 

Täytyy olla kosketuksissa itseensä, tunteisiinsa ja haavoittuvuuteensa, ihmiseen itsessä. Ja samalla pitää lujasti kiinni korkeammasta, siitä minkä tietää olevan pysyvää ja muuttumatonta, vaikka mikään muu ei ole.


Älyllinen, tunteista irrallaan oleva, kylmä, vieraantunut, reaktiivinen, räjähdysherkkä, strateginen, laskelmoiva, satutettu ja kostonhimoinen – olivat sanoja, jotka alkoivat ensimmäisenä virrata tietoisuuteeni kun hiljennyin virittymään tähän Vaaka-uusikuusta, auringonpimennyksestä, alkavaan kuunkiertoon.

Mietin että jaahas, vai tällainen kylmä kädenpuristus tässä heti alkuun. Ei ihme, että melkein jokainen jonka kanssa olin lähipäivinä keskustellut, kertoi viime aikojen tunnelman olleen painostava, ja ihmisten käytöksen jotenkin poikkeuksellisen ärtyisää, negatiivista, tunneherkkää tai muuten vinksahtanutta. 

Pimennysajan luonne

Pimennys on aina kuin musta hevonen, jollakin tapaa yllättävä ja arvaamaton. Vaikka niiden merkitys vaihtelee sekä yleisen ajanlaadun, että pimennyksen taustan (Saros-perheet) mukaan, tietynlainen latautunut, arvaamaton ja jopa kohtalonomainen tunnelma on aina läsnä. Se mitä mikäkin pimennysjakso henkilökohtaisesti itse kunkin omassa elämässä edustaa, on mahdollista kartoittaa teemaltaan – voimme siis yksilön henkilökohtaisen syntymäkartan perusteella löytää sen aihepiirin, mihin pimennys viittaa – mutta konkreettisten tapahtumien ennakoiminen on tietenkin mahdotonta. 

Jokaisella meistä on varmasti jokin pimennysaika menneisyydessä, jolloin sen elämää mullistava voima on jättänyt haukkomaan henkeä. Suurin osa pimennysjaksoista tuntuu kuitenkin vain eräänlaisena voimakenttänä tai poikkeuksellisen latautuneena tunnelmana, joka saattaa tuntua syvänä uupumuksena tai ylivireytenä, sellaisena omituisena vireystilana, jolloin hermosto käy kierroksilla. Jotkut saattavat pystyä silloin lähes ylimaallisiin suorituksiin, jotkut ovat rättiväsyneitä, ja jotkut ovat hyvin emotionaalisia tai hämmentyneitä, ikään kuin eläisivät useampaa eri aikalinjaa yhtä aikaa.

Pimennykset voivat tuntua siltä, kuin maailmankaikkeuden kosmisessa ohjaushuoneessa joku olisi vahingossa tuupannut energiataajuuksien volyyminappulan kaakkoon, minkä ansiosta suuria mahdollisuuksia, positiivisia muutoksia ja kuin taianomaisesti avautuvia tilaisuuksia, yhtä lailla kuin hämmentäviä, syvältä kouraisevia ja emotionaalisesti möyhentäviä kokemuksiakin leviää kokemuskenttäämme enemmän kuin laki sallii.

Huomatkaa, että puhun pimennysjaksosta, en yksittäisistä pimennyksistä. Ne eivät nimittäin koskaan tule yksin. Noin kaksi kertaa vuodessa saamme vähintään kaksi pimennystä. Tämän syksyn pimennyksiä on minimimäärä, auringonpimennys Vaa’assa (14.10.) ja kuunpimennys Härässä (28.10.). Voit lukea lisää pimennyksistä täältä. Tulkinnat siitä, mitä pimennys eri syntymäkartan huoneissa tarkoittaa, löydät täältä.

 

Uusikuu ja Merkurius oppositio Khiron

Tämän auringonpimennyksen sekä kuunkierron keskeisin teema liittyy voimakkaasti Khironiin. Uusikuu on yhtymässä Merkuriukseen, Pallas Atheneen ja Kuun alasolmuun Vaa’assa. Kuun yläsolmulla, ikään kuin toisessa vaakakupissa, on Khiron Oinaassa. Näistä tekijöistä erityisesti Merkuriuksen vastakkaisuus Khironin kanssa nousee esiin, ja niiden kontakti onkin tarkimmillaan auringonpimennystä seuraavana päivänä eli 15.10.

Merkurius edustaa mieltä ja Khiron kipukohtia. Yhdistelmä voi näkyä monin eri tavoin, joista tyypillisiä esimerkkejä ovat satuttava kritiikki, viiltävät sanat, ilkeämielisyys ja vihapuhe. Tämä voi ilmentyä somessa anonymiteetin takaa toisten lyttäämisenä ja piikittelynä, yhtä lailla kuin negatiivisena sisäisenä dialogina, jossa ajatukset kiertävät kehää oman riittämättömyyden tunteen tai koettujen vääryyksien ympärillä. 

Mistä ikinä nyt esiin nousevassa tilanteessa onkaan kysymys, sen juuret ovat menneisyydessä – kipu nykyisyydessä. Siksi voi olla vaikea tai suorastaan mahdotonta ymmärtää tilannetta rationaalisesti. Jos mieli saa ottaa ohjat, se löytää lukemattomia selityksiä ja syytöksiä, todistusaineistoa sille, miksi jokin on oikeutettua ja jokin muu taas huutava vääryys. Se haluaa löytää liittolaisia, jotka vahvistavat sen uhritarinaa, ja näin tehdessään uppoaa syvemmälle ja syvemmälle mielen kehräämään hattaraan. 

Vaikka tiedostamattomasti toimiessaan Khiron voi olla julma ja traumatisoiva, parantajuus on sen arkkityyppinen supervoima. Kivun kokeminen ilman vastustamista (tämä ei tarkoita sitä, etteikö saisi puolustautua jos joku pyrkii satuttamaan) ja olemassa olevan tilanteen hyväksyminen ilman vastareaktiota, on Khironin tarjoama pelastus sietämättömältäkin tuntuvissa tilanteissa. Mitä muuta muka voi? Mutta tämän viisauden syvin olemus ei yleensä aukea ennen kun on kokeillut jo kaikkea muuta, ennen kun on valmis antautumaan. 

Khironin parantavaan syliin pääsee vasta sitten, kun tarinat ovat hiljentyneet ja hattara on sulanut tahmeaksi lammikoksi. Kun sillä ei ole enää mitään väliä kuka sanoi ja teki mitä. Kun ainoa mikä merkitsee, on vapautuminen kärsimyksestä. Ja syvä, sisäinen rauha.

Uusikuu kvinkunssi Uranus

Ennakoimaton ja äkkiväärä Uranus on hyvin alitajuisessa ja hiertävässä kontaktissa uusikuun kanssa korostaen entisestään auringonpimennyksen ravistelevaa ja arvaamatonta luonnetta. Uranuksen haasteelliset kuviot ilmenevät usein levottomuutena ja kyvyttömyytenä rauhoittua ja kokea turvaa, mikä sitten saattaa saada aikaan hermostollisia oireita, ahdistuneisuutta, ylivirittyneisyyttä, jännittyneisyyttä ja unettomuutta. 

Mieli voi laukata ja pyörittää irrationaalisten pelkojen ja surrealististen ajatusketjujen kavalkadia tuplanopeudella. Se voi olla hyvin viihdyttävää, mikäli pystyt katsomaan sitä kuin varsin omintakeista taide-elokuvaa, mutta jos tulet imaistuksi tarinaan, samastut rooliisi ja uskot kaiken mitä kerrotaan, voi se saada stressimittarin vilkkumaan punaisella.

Venus oppositio Saturnus

Uudenkuun merkkiä Vaakaa hallitsee Venus, joten sen sijainti kartalla on erityisen tärkeä. Venus edustaa sitä puolta meissä, joka haluaa liittyä ja jakaa, se symboloi inhimillistä tarvettamme tulla hyväksytyksi ja rakastetuksi. Saturnus sen sijaan liittyy erillisyyden kokemukseen, ankariin vaatimuksiin, arvosteluun ja torjuntaan. Näiden kahden hyvin erilaisen tekijän vastakkaisuus voi ilmentyä tunnekylmyytenä, pettymyksenä, yksinäisyytenä tai sulkeutumisena.

Kokemus siitä, että harmonia ja yhteisymmärrys ei syystä tai toisesta ole mahdollista, voi saada lyömään luukut kiinni ja hylkäämään joko toisen ihmisen tai omat tarpeensa, jotta ei joutuisi kohtaamaan riittämättömyyden tunteita ja torjutuksi tulemisen kipua. Vaille jäämisen tunne on usein läsnä Saturnuksen vahvoissa kontakteissa, ja tässä yhdistelmässä puute voi liittyä rakkauden ja läheisyyden ohella myös harmoniaan, rauhaan, tasapainoon tai peräti raha-asioihin. Se että jotain tuntuu olevan liian vähän, ei ole ongelma, vaan se mitä teemme välttyäksemme kokemasta niitä kipeitä tunteita, mitä tilanne herättää.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 14.10. – 13.11.2023.


Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Lapsi juottaa lintuja suihkulähteellä”. Aurinko ja Kuu Vaa’assa yhtymä Merkurius ja Pallas Athene, kvinkunssi Uranus, neliö Pluto ja oppositio Khiron. Pluto neliö Mars. Saturnus oppositio Venus. 

Kuunkierron avainsanat

älyllinen, tunteista irrallaan oleva, kylmä, vieraantunut, reaktiivinen, räjähdysherkkä, strateginen, laskelmoiva, satutettu ja kostonhimoinen, latautunut, arvaamaton, kohtalonomainen, juuret menneisyydessä – kipu nykyisyydessä, myötätunto ja aito välittäminen

  • 14.10. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 22° Vaaka
  • 22.10. Merkurius siirtyy Skorpioniin
  • 23.10. Aurinko siirtyy Skorpioniin
  • 28.10. TÄYSIKUU ja KUUNPIMENNYS  6° Härkä
  • 28.10. Mars oppositio Jupiter 
  • 4.11. Saturnun alkaa edetä 
  • 8.11. Venus siirtyy Vaakaan
  • 10.11. Merkurius siirtyy Jousimieheen
  • 11.11. Mars oppositio Uranus
  • 13.11. UUSIKUU 21° Skorpioni

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Wallace Chuck  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä