Oikea aika

Aiheet:
oikea aika

Aamun ensimmäinen asiakas soitti palvelunumerooni ja oli turhautunut elämäntilanteeseensa. Kuten niin monet tällä hetkellä, hänkin oli tyytymätön asioihin, mutta kasvavasta paineesta huolimatta mikään ei tuntunut muuttuvan.

Katsoin hänen henkilökohtaista ajankuvaansa, ja ainoina isompina kuvioina olivat pari Saturnuksen kvinkunssia ja joukko Jupiterin harmonisia kulmia. Ei transformaatiota ja perinpohjaista muodonmuutosta edustavaa Plutoa. Ei herkemmille taajuuksille virittävää ja sisäistä maailmaa avaavaa Neptunusta. Ei vinhaa uudistusenergiaa, yllätyksiä ja äkkimuutoksia edustavaa Uranusta.

Selvä juttu. Sanoin että vielä ei ole muutoksen aika. Kvinkunssit, erityisesti Saturnukselta, tuppaavat olemaan kuin hiekkaa rattaissa. Hiertävän puristava tunne, kuin olisi puun ja kuoren välissä, on tämän kulman tyypillisimpiä tunnelmia. Kvinkunssit kuvaavat usein sellaista tilannetta elämässä, missä toivoo muutosta joka ei ole mahdollinen. Tarkista asenteesi, mukaudu, jousta, hyväksy ja ole kärsivällinen – näitä sanoja kvinkunssitransiitit kuiskailevat korviimme. Väkisin vääntämällä, silloin kun aika ei vielä ole kypsä, ei tilannetta viedä yhtään parempaan suuntaan. Vaikka senkin vaihtoehdon voi toki halutessaan valita.

Puhuin asiakkaa kanssa vielä jonkin aikaa, ja oli ihana huomata miten energia alkoi keventyä ja selvä helpotus kuului hänen äänestään. Suuri osa ongelmasta ratkesi sillä oivalluksella, että kaikki on nyt juuri niin kuin pitääkin. Ei tarvitse tahkota ja pusertaa tai pakottaa itseään toimimaan, kun ei millään tunnu siltä että edes pystyisi tai jaksaisi. Kun vielä ei ole oikea aika.


Aika on merkillinen asia. Sen lisäksi että sillä on määrä, sillä on myös laatu. Ja sen kulkukin on suhteellista, kysy vaikka keneltä, joka on odottanut jotain malttamattomasti tai jolla ei ole ollut mitään tekemistä – aika matelee. Rakastetun läheisyydessä tai innostavassa harrastuksessa aika kiitää ohi – nytkö se jo meni?

Tämä on havaittavissa myös astrologisten tulkintojen aikana. Tunti kiitää ohi huomaamatta. Lähes jokainen tulkintapöytäni ääreen istunut ihmettelee ajan päätyttyä, että näin nopeastiko se hujahti. Ja joskus myös toisin päin. Puhelintulkinnoissa yllätyn usein itsekin. Kun tulkinta virtaa ja tuntuu että on kiinni jossakin oleellisessa, ja asiakas on mukana tässä energeettisessä vuorovaikutuksessa, aika venyy ja paisuu. Tuntuu kuin olisimme astuneet ajan ulkopuolelle, kuin istuisimme ikuisuuden äärellä. Ajattomuuden vaippa on kietonut meidät hellään syleilyynsä. Sieltä käsin on hyvä tarkastella omaa elämäänsä.


Äskeisen tulkinnan jälkeen kurkistin kelloani. Puhelu kesti alle kuusi minuuttia. Luulin että olin puhunut ainakin kaksikymmentä. Aika on suhteellista. Se venyy ja paisuu kun olemme asian ytimessä, aidosti tärkeiden asioiden äärellä. Pienellä hetkellä voi olla iso sydän. Muutamaan minuuttiin voi mahtua paljon.

Astrologina työskentelen ajan kanssa. Tulkitsen ajan laatua, sillä syntymäkarttakin on pysäytetty hetki. Kerron ajoituksista ja kartoitan ajankohtaisia teemoja. Ajalla on oma laatunsa, ja tiettynä hetkenä tapahtuu sen luonteelle ominaisia asioita.

Voimme etsiä oikeaa hetkeä, haluamme antaa uusille yrityksillemme mahdollisimman hyvät eväät tulevaisuutta varten. Voimme valita avioliiton solmimiselle sellaisen päivän, jonka energia vastaa mahdollisimman paljon sitä mitä liitolta toivomme, voimme suunnitella kirjanjulkistamistilaisuutta tai jalkaleikkausta ajankohtaan, joka takaisi mahdollisimman suuren menestyksen. Ja saman aikaisesti asioita vain tapahtuu, vauvoja syntyy, kirjoja julkaistaan, blogeja aloitetaan ja parisuhteita solmitaan – ihan sattumalta jonain tiettynä hetkenä.

Siis aina oikeaan aikaan.

Artikkeli on julkaistu alun perin 24.5.2012 blogissani Astrologia ja arkkityypit.

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä