Odottamaton ukkosmyrsky – Uusikuu Vesimiehessä

Aiheet:
pexels-korhan-erdol-9557943

Tuntuu siltä, kuin uusi vuosi alkaisi vasta tästä Vesimiehen merkissä olevasta uusikuusta. Niin takaperoista ja hitaasti käynnistyvää aikaa oli tuo Merkuriuksen ja Marsin perääntymisten sävyttämä alkuvuosi, että helpommalla pääsi, jos vaan suosiolla lykkäsi suunnitelmien toteuttamista, eikä yrittänyt väkisin käynnistää ja käynnistyä, vaikka kuinka olisi tuntunut siltä että pitää.

Vesimiehen aikaan astumme kera poikkeuksellisen voimakkaan Uranuksen. Vaikka se ei ole kovin vahvasti asemoitunut tässä uudenkuun kartalla, on se kuitenkin Vesimiehen moderni hallitsija, ja näin ollen vahvasti läsnä ajan energioissa. Uranus käy parhaillaan hitaalla vaihteella, sillä se on lopettamassa perääntymistään ja pysähtyy kääntyäkseen etenevään liikkeeseen pian uusikuun syntymän jälkeen.

Tämä päättääkin sitten tältä erää perääntyvien planeettojen jakson, ja saamme hetken aikaa nauttia ajasta, jolloin yksikään planeetta ei peräänny aurinkokunnassamme.

Nyt ei muuta kuin ideoita käytäntöön ja aloitustoimia tulille. Ota se askel, ryhdy hommiin, käynnistä projekti ja ala toteuttaa sitä, mitä olet jo pitkään aikonut.

 

Uudenkuun kartalla Merkurius on keskeisessä asemassa, ja sehän sopii hyvin tähän innovatiivisen, älyllisen, idearikkaan ja aikaansa edellä olevan Vesimiehen aikaan. Merkurius on vielä varjoalueella Kauriin merkin alkupuolella, minne se perääntyi 29.12.-18.1. välisellä ajalla, mutta vahvassa kontaktissa Marsin, Jupiterin, Uranuksen ja Khironin kanssa.

Harkitsevaisessa ja varautuneessa Kauriissa Merkurius ei ihan pääse ilmentämään ominaisinta luonnettaan. Kauriin energia saa Merkuriuksen vakavoitumaan, hidastamaan ja keskittymään yhteen asiaan kerrallaan. Tai no kahteen. Enintään kolmeen. Uranus on vahvassa valmiuskontaktissa siihen, ja tuo reipasta tukea sen toimille kuin vanhempi sisarus, joka antaa pikkuveljelle mahtavat vauhdit leikkipuiston rengaskeinussa.

Kuviossa on myös kuunsolmulinja mukana, joten vallan mainiosti tässä saatetaan olla elämäntehtävään liittyvien asioiden kanssa tekemisissä. Mahtipontinen ja paisutteleva Jupiter saa Merkuriuksen näkökulmiin uutta perspektiiviä ja aiempaa laajempaa kuvakulmaa. Kun impulsiivinen Mars on mukana alitajuisella ja hiertävällä aspektilla, niin veitsenterällä keikutaan, onko tässä nyt kehkeytymässä hyvä soppa vai tulinen liemi.

Mars tuo Merkuriukselle rohkeutta ja kipinää, mitä uusiin aloituksiin tarvitaankin, ja Uranuksen sekä Jupiterin innostavalla ja vapauttavalla tuella saatetaan päästä sellaisten kynnysten yli, mitkä ovat aiemmin tuntuneet aivan ylitsepääsemättömiltä.

 

Toisaalta näiden tekijöiden synergia voi myös viitata siihen, että jokin sisäisen latauksen aktivoiva asia saattaa saada liian äkäisen reaktion aikaan, jota sitten saa jälkikäteen harmitella. Varsinkin kun mukana on Khiron, joka liittyy usein omiin alemmuuden tunteisiin ja kipukohtiin.

Kuka olikaan se, joka teki ja mitä? Haavoilla oleva sielu saattaa nyt  tehdä todella typerästi ja arviointikyvyn pettäessä satuttaa sanoillaan tai äkkiväärillä reaktioillaan. Tarkkana nyt siellä! Se, että sisältä nousee jokin tunne, ei tarkoita sitä että mielen luoma tulkinta tunteen alkuperästä tai tarkoituksesta olisi millään lailla totuuden mukainen.

Jos herne on nenässä tai kenkä puristaa, niin asiaa ei yhtään auta se, että säntää syyttämään siitä jotakuta toista. Tällaisen tiedostamattoman, vaikkakin omasta mielestä täysin oikeutetun, draamanäytelmän toteuttaminen on tänä aikana monelle aivan liian houkutteleva ratkaisu.

Venus on yhtymässä Saturnukseen Vesimiehessä, ja myös tämä kuvio voi ottaa ihmissuhteet näyttämökseen. Yhteenkuuluvuutta, rakkautta ja liittymistä edustava Venus on ankaran ja kovasydämisen Saturnuksen kanssa kylmissään.

Mikä on nyt se, mikä saa ulkopuolisuuden, hylätyksi tulemisen, kelpaamattomuuden tai torjutuksi tulemisen kokemuksen pintaan? Mitä et usko riittävän sinulle, vaikka muut näyttävät saavan yllin kyllin? Mitä ilman tunnut jäävän? Mihin olet pettynyt? Mille haluat kääntää selkäsi, koska sisäinen tyhjyys ei saa toivomasi mukaista täytettä?

Venuksen ja Saturnuksen yhtymä vie meidät myös arvojen ja erityisesti ihmisoikeuksiin ja tasavertaisuuteen liittyvien teemojen äärelle. Jos joku tuo esiin asioita, jotka aiheuttavat sinussa kiusallista arvoristiriitaa, onko ratkaisusi tuomita tai hylätä kaikki siihen liittyvä, jotta välttyisit kyseenalaistamisen, uudelleenarvioinnin ja kasvun mukanaan tuomalta epämukavuudelta?

Tämä uudenkuun aika on nyt monella tapaa uuden ajan airut. Transformatiivinen ja tuhoava Pluto on yhtymässä uusikuun Aurinkoon ja Kuuhun. Vesimies pyrkii viemään meitä kohti yhdenvertaisempaa, oikeudenmukaisempaa, inhimillisempää ja edistyksellisempää maailmaa.

Oletko sinä  yksi edelläkävijöistä ja uudistajista, vai ylläpidätkö tiedostamattasi vanhoja rakenteita, koska et halua joutua näkemään itseäsi huonossa valossa, saati luopumaan saavutetuista eduista ja etuoikeuksista?


Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen ajan energioiden tulkinta eli ”kaikkia horoskooppimerkkejä” koskeva astrologinen katsaus koko kuunkierron ajalle 21.1. – 20.2.2023.


Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Odottamaton ukkosmyrsky”. Aurinko ja Kuu Vesimiehessä yhtymässä Plutoon, sekstiilissä Jupiteriin ja kolmiossa Marsiin. Khiron neliö Merkurius. Uranus kolmio Merkurius. Saturnus yhtymä Venus. Jupiter neliö Merkurius ja sekstiili Mars. Mars kvinkunssi Merkurius. Uranus perääntyy.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

21.1. UUSIKUU 2° Vesimiestä. 23.1. Uranus päättää perääntymisen. 27.1. Venus siirtyy Kaloihin. 5.2.TÄYSIKUU 17° Leijonaa. 11.2. Merkurius siirtyy Vesimieheen. 19.2. Aurinko siirtyy Kaloihin. 20.2. Venus siirtyy Oinaaseen. 20.1. UUSIKUU 1° Kaloja.

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Korhan Erdol


AJANKOHTAISTA

Järjestän tänä keväänä viisi eri kurssia/tapahtumaa, päivämäärät on juuri vahvistettu.

Otan myös muutamia asiakkaita tulkintaan ja tietoisuusmatkalle.

Kaikki tapahtumia ja ajanvarausta koskevat lisätiedot ja ohjeet saat pian ilmestyvästä uutiskirjeestä, jonka voit tilata tällä sivulla olevasta “Liity postilistalle” -laatikosta. Löydät sen etusivun alaosasta ja jokaisen blogitekstin alta, tummansiniseltä pohjalta.

Asiakasajat ovat tarjolla ainoastaan uutiskirjeeni tilaajille. 

Uutiskirjettä odotellessa, lue lisää siitä kuka oikein olen, tutustu siihen mitä ajattelen astrologiasta, lue millainen tulkinta kanssani voisi olla ja etsi blogistani sinua inspiroivaa sisältöä.

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä