Narrin askeleet –  Uusikuu Kaloissa

Aiheet:
pexels-dominika-roseclay-1203298

Maaliskuun värit ovat haaleita ja utuisia sävyjä. Aavistuksenomaista jäänsinistä, herkkää vedenvihreää, pehmeää sumunharmaata ja pumpulinvalkeaa, sekä juuri jään alta vapautuneen meren hiljaista ja syvää siniharmaata. Uudenkuun kartalla on sama väripaletti, mutta lisäksi ripaus sähkönsinistä ja poltettua oranssia. 

Vaikka uusikuu itsessään ei tällä kertaa ole mitenkään erityisen mieliinpainuva energialtaan, on siitä alkava kuunkierto kuitenkin merkityksellinen sen aikana tapahtuvien aloitusten myötä, lähtien siitä että uuden astrologisen vuoden aloittava kevätpäiväntasaus ajoittuu sen ensimmäiselle puoliskolle.

Tärkeimpänä kaikesta, tämä uusikuu aloittaa vuoden ensimmäisen pimennysjakson ja toimii ikään kuin porttina pimennysaikaan. Kuunkierron huipentuma eli täysikuu on nimittäin kuunpimennys ja sykli päättyy auringonpimennykseen. Sen lisäksi Merkurius alkaa perääntyä Oinaassa huhtikuu alussa. 

Summa summarum. Uusi vuosi alkaa. Pimennyskausi alkaa. Merkuriuksen perääntymisjakso alkaa.

Melkoinen kuukausi siis tämä pehmoisen eksentrisen Kalat-uusikuun aloittama jakso.


Uudenkuun kartalla kaikki planeetat ovat hyvin kapealla alueella, vain neljässä eri merkissä, ikään kuin kahden kakkuviipaleen sisällä. Energiat ovat keskittyneet kapea-alaisesti ja kaikki huomio helmeilee yhden maljan sisällä. Jonkinlainen harmonia on kuitenkin läsnä, sillä Merkurius ehti juuri pujahtaa Oinaaseen ennen uudenkuun syntymää, joten kaikki elementit ovat edustettuina.

Neptuninen uusikuu

Kalatkuun herkkyys, luovuus, myötätunto ja virittyneisyys sisäisille taajuuksille tuplaantuu tässä ajassa, sillä Kalojen oma planeetta Neptunus on mukana kuviossa, yhtymässä uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun. 

Neptunuksella on taipumus hajauttaa, herkistää, hämmentää ja liuottaa rajoja. Se peittää kaiken selkeän, järkevän ja käytännöllisen usvaiseen huntuun, jotta kuin jonkin vahvan loitsun vallassa, saa alkaa muistella mitä pitikään ja missä oltiinkaan.

On turha yrittää taistella Neptunuksen taikaa vastaan, parempi on antautua ja leikkiä mukana. Antaa mielen pyyhkiytyä tyhjäksi ja olla edes kuvittelematta pystyvänsä mihinkään tarkkaan ja etukäteen suunniteltuun loogiseen toimintaa. Parempi lillua laineilla ja antaa usvan hälventyä omia aikojaan. 

Uraaninen Mars ja Merkurius Oinaassa

Jaa että mikä se poltettu oranssi ja sähkönsininen siellä muutoin hentoisen sinisävyisellä kartalla oikein oli? Marsin tarkka neliö Uranukselle aktivoi uudenkuun aikaa, joka muuten olisi hyvin sisäänpäinkääntynyt ja leppoisa. Mars saa vähäeleisen kartan ainoat dynaamiset aspektit, sillä se on myös neliössä Jupiteriin ja väljässä yhtymässä Venukseen. 

Uranuksella boostattu Mars Vesimiehessä ja Merkurius Oinaan ensimmäisellä asteella (ns. oinaspiste, joka aloittaa koko eläinradan) ovat rohkeat, aktiiviset, toiminnalliset ja uutta aloittavat tekijät.

Jos Kalat olisi ajassa tuntuva talven viipyily, kuin epäröintiä uuden edessä, Mars ja Merkurius Oinaassa edustavat vääjäämätöntä kevään kohinaa. Muutos (vuodenajassa) tulee halusi tai ei, epäröinti ei pysty sitä estämään tai edes hidastamaan.

Tämä kuunkierto voi olla eräänlainen murroskohta, ei vain talven ja kevään rajalla, vaan laajemminkin elämässä. Ajassa on keväisen vastakuoriutuneen linnunpoikasen laatu, viaton ja lapsenkaltainen. Yhtenä hetkenä munankuoren sisällä, seuraavana hetkenä nokka auki rääkyen, vaatimassa elämää tuuppaamaan jotain tyhjyyden täytteeksi. Tulla ravituksi ja elämän kannattelemaksi on jokaisen syntymäoikeus ja elinehto. 

Narrienergia

Uranus on Neptunuksen ohella voimakkaimmin läsnä ajassa. Näiden kahden hyvin erilaisen laadun yhdistelmä luo kiinnostavan vuoropuhelun. Mielikuvitus, unet, intuitio, korkeamman tietoisuuden johdatus ja salamaoivallukset ovat niiden yhteistä leikkikenttää.

Käytännössä tämä voi näyttäytyä niin, että saatat yhtäkkiä saada ällistyttävän oivalluksen ja ihmettelet mistä se tuli, koska se ei taatusti ollut mitään mitä olisit itse suunnitellut.

Toisinaan oivallus voi tulla toiminnan muodossa. Löydät itsesi tekemästä jotain mitä et ollut aikonut, mutta tämän ottamasi askeleen myötä visio alkaakin kirkastua. Otat seuraavan askeleen.

Jos olisit yrittänyt tehdä valintaa järkeillen, plussia ja miinuksia laskien, jos olisit vaatinut saada nähdä kaikki faktat ennen minkäänlaista päätöksentekoa, tie olisi pysynyt suljettuna. Et olisi edes tiennyt, että siellä mitään tietä olikaan. Mutta kuin Narrin lailla sen kummempia ajattelematta hyppelet matkaasi eteenpäin vaistojasi seuraavia impulsseja kuunnellen, tie avautuu.

Polku syntyy ottamiesi askelten myötä.

Et voi päästä eteenpäin jos yrität jäljitellä jotain henkilöä, esikuvaa, mallia tai ideaa. Laskelmoidut strategiat eivät toimi. Yrittäessäsi tehdä samoja asioita, samalla tavalla kuin joku toinen, kadotat ainutlaatuisuutesi ja sen myötä kiinnostavuutesi. Se sammuttaa myös oman innostuksesi ja päädyt vain toistamaan vaisuja koreografioita sen sijaan että tanssisit hulluna oman sisäisen sykkeesi ohjaamana.

Voit löytää oman polkusi, oman äänesi ja oman tapasi olla ja toimia vain uskaltamalla tehdä asioita joista sinulla ei ole kokonaiskuvaa ja aloittamalla vaikka et koe olevasi valmis.

Kun intuitio ja vaisto ohjaavat toimintaasi, maailmankaikkeus alkaa tukea matkaasi synkronian muodossa. 

Kun kuljet oman sydämesi tahtiin, uskollisena itsellesi, autenttisuutesi alkaa vetää puoleensa niitä ihmisiä ja asioita, joiden parissa voit puhjeta kukkaan ja kokea täyttymystä.


Ajankohtaista

20.3. (alk.) Elävän astrologian koulutusohjelma → ilmoittautuminen päättyy 13.3.

Kolmas ja todennäköisesti viimeinen Sielunkarttakoulutus on pian alkamassa, mutta mukaan pääsee vielä! Tutustu koulutuksen sisältöön täällä.

Ilmainen webinaari elävästä astrologiasta

Pidin pari viikkoa sitten myös Elävän astrologian webinaarin ja se on nyt katsottavissa ilmaiseksi tallenteena! Pääset katsomaan webinaarin täällä.

Uutiskirje → tulkinta-aikoja ja synttäritarjous 

Täytän ensi viikolla isosti pyöreitä ja sen kunniaksi olen suunnitellut jotain erityistä ja harvinaislaatuista uutiskirjeeni tilaajille. Annan samalla myös kevään uudet tulkinta-ajat tarjolle eli jos astrologinen sessio kanssani kutsuu, niin postilistan kautta voit saada ajan.

Komorebi-kirjeitä

Aloitin jokin aika sitten uuden julkaisun, jossa toivon voivani jakaa sillä tavalla vapaasti ja intiimisti, mihin kaikille näkyvä blogi tai Instagram ei rohkaise. Kyseessä ei ole mikään uutiskirje tai markkinointiväline, vaan kanava omalle luovuudelleni, joka tarjoaa toivottavasti myös uudenlaisen yhteyden teihin, jotka haluatte lukea kirjoituksiani. Toivon että se voisi jossain vaiheessa korvata sosiaalisen median alustat kokonaan, jotta voisin toteuttaa pitkäaikaisen unelmani niistä irtautumiseen. Mutta sitä odotellessa kirjoitan näitä komorebi-kirjeitä.


Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Pieni valkoinen lammas, lapsi ja kiinalainen palvelija”. Aurinko ja Kuu Kaloissa yhtymä Neptunus, sekstiili Uranus. Pluto sekstiili Merkurius. Uranus neliö Mars ja yhtymä Jupiter. Saturnus sekstiili Jupiter. Jupiter neliö Mars. Mars yhtymä Venus.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 10.3. – 8.4.2024.


© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Dominika Roseclay  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.