Mystinen liitto ja luova flow- Uusikuu Kauriissa

Aiheet:
sielunkartta 2

Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen astrologinen tulkinta ajalle 2.1. – 1.2.2022

Uusikuu Kauriissa aloittaa uuden vuoden ja sen ensimmäisen kuunkierron kauniisti, hillitysti ja tyylikkäästi, mutta sydänjuuria myöten ravistavasti. Kauris on yksi eläinradan vaikeaselkoisimpia ja väärinymmärretyimpiä merkkejä. Siihen liitetään yleensä vain materialistisia ja raskaita asioita, kuten velvollisuudentunto, vastuullisuus, kunnianhimo, määrätietoisuus, päämääräkeskeisyys, tavoitehakuisuus, käytännöllisyys ja konkretia. Tämä kalanpyrstöinen mytologinen hahmo on kuitenkin myös paljon, paljon muuta. Se on moniulotteisuudessaan paradoksaalinen, lakoninen ja herkkä, syvällinen ja itseironinen, vakavamietteinen ja silti loistavalla huumorilla sekä ajoituksentajulla varustettu, asioiden rakenteiden ytimeen porautuva strategi, ja silti ihan yhtä mystinen kuin vaikka Kalat tai Skorpioni.

Tammikuisen uudenkuun energia on syvä, tumma, tyyni ja kaunis, kuin sinimustaa samettia oleva tähtitaivas pakkasyönä. Se tunne, kun seisot metsän laidalla, kaukana kaupungin valoista, sydäntalven yönä. Hiljaisuus on lähes käsin kosketeltava. Tunnet miten aika ja avaruus tiivistyvät ympärillesi. Sydän tuntuu lyövän hyvin hitaasti, kuin jokaista sykäystä harkiten, etkä melkein uskalla hengittää, ettet vain häiritsisi hetken taianomaista tuntua. Ajattomuus. Hiljaisuus. Pysähtyneen hetken syvältä koskettava, lähes viiltävä kauneus ja kaiken katoavaisuus. Tunne siitä, kuin olisit jonkin yhtä aikaa ikuisen, pyhän ja samalla ohikiitävän, silmänräpäyksessä iäksi kadotetun äärellä.

Aurinko ja Kuu ovat Kauriissa yhtymässä Junoon. Tämä taivaankannen kuningatar edustaa tarvettamme syvempään yhteyteen toisen ihmisen kanssa. Se on muun muassa merkityksellisten suhteiden, yhteenliittymisen, jaetun energian ja yhteistyön symboli, joka usein liitetään myös parisielukäsitteeseen. Rakkausplaneetta Venus on myös Kauriissa ja tarkasti Junon ja Pluton välissä, kuin kinkkuviipaleena kahden sämpylän puristuksissa.

Venus saa tässä ajassa paljon painoarvoa siitä, että se on harvinaisella perääntymismatkallaan ja sahaa Auringon ympärillä monta viikkoa vaihtaen lopulta paikkaa aamutähdestä iltatähdeksi. Tämä aina 18 kuukauden välein toistuva perääntymisjakso tuo aivan oman merkityksensä ja sävynsä ajan energioihin. Ja se, että perääntyvä Venus on yhtymässä ikuisesti syvempää yhteyttä haikailevaan Junoon ja aikansa eläneet rakenteet tuhoavaan transformatiiviseen Plutoon, on melkoisen syväluotaava, intensiivinen, menneisyyden kaikuja huhuileva ja perustaa ravistava paketti.

Venus on harmonian, kauneuden, rauhan, tasapainon, rakkauden, raha-asioiden ja arvojen symboli. Perääntyessään se kuvaa aikaa, jolloin Venuksen teemoihin liittyviä, jo taakse jääneiksi luultuja ihmisiä, asioita ja ilmiöitä saattaa nousta uudelleen esiin mitä yllättävimmillä tavoilla. Ristiriitaisissa parisuhteissa tämä on klassinen ”palataan takaisin yhteen” (tai erotaan lopullisesti) kuvio, koska tällaisena aikana saamme yleensä uuden näkökulman vanhoihin tilanteisiin ja mieli voi muuttua monen asian suhteen. Tämä on myös arvomaailman kyseenalaistamisen aikaa, mikä kovin usein saattaa saada fyysisen ilmentymänsä jollakin tyyliin tai ulkonäköön liittyvällä muutoksella. Perinteinen ohjeistus Venuksen perääntymiseen on, että älä tee mitään kauaskantoisia ratkaisuja rakkauselämässäsi, älä solmi mitään talouteesi perustavalla tavalla vaikuttavia isoja kauppoja tai sijoituksia, äläkä tee mitään pysyvästi ulkonäköösi vaikuttavia radikaaleja muutoksia, jotka on vaikea korjata tai palauttaa ennalleen Venuksen perääntymisen päätyttyä. Uskoo kuka haluaa.

Toisinaan kaikkein isoimmat asiat Venuksen perääntymisen aikana liittyvät raha-asioihin. Ihan omasta menneisyydestä ja asenteesta riippuu, onko kyse yllättäen esiin nousevasta tulosta tai menosta. Planeettojen perääntymiskausiin liittyy yleensä kaikuja menneisyydestä, jopa siinä määrin että voidaan puhua karmallisten asioiden aktivoitumisesta. Mikäli karmatilillä on velkaa, sitä saatetaan tulla nyt karhuamaan, mutta yhtä lailla kosminen oikeus voi tapahtua niin että saat ison palkkion aiemmista hyvistä valinnoista (joista et todennäköisesti ole edes tietoinen).

Haavoittunut parantaja -arkkityyppi Khiron on intensiivisessä kontaktissa uudenkuun Aurinkoon ja Kuuhun, mikä kertoo ajassa olevasta vanhoja haavoja aktivoivasta latauksesta. Khiron pyrkii aina nostamaan esiin sen, mikä kaipaa kohtaamista, vaikka se yleensä on juuri se asia, minkä mieluummin kätkisimme ja unohtaisimme kokonaan. Mutta varjon lailla, mitä enemmän yritämme päästä siitä eroon, sitä sitkeämmin se pysyy matkassamme.

Khironin edustamia kipukohtia ei voi kiertää, kaunistella eikä ohittaa. Niistä pitää mennä läpi. Ja tämä voi tapahtua ainoastaan pysähtymällä sen äärelle, ottamalla vastaan ja antautumalla sille mikä on. Khironin edustamien asioiden lähellä ollessamme analysoimisesta, miksi-kysymyksistä ja järkeilystä ei ole apua. Parantuminen tapahtuu elämällä kesken jäänyt kokemus loppuun. Minkä myötä voimme huomata, että kaikki se välttely ja pakeneminen oli tuhannesti raskaampaa kuin asian kohtaaminen. Vapaudumme taakasta suostumalla vihdoinkin kokemaan sen vastustelematta ja täysin läsnäolevana.

Energiaa ja aloitteellisuutta edustava Mars on uudenkuun kartalla Jousimiehessä vahvassa kontaktissa herkkään ja unelmoivaan Neptunukseen Kaloissa. Tämä on erinomainen kuvio kaikille mystikoille, totuuden etsijöille, intuitiivisille sisäisissä maailmoissa vaeltajille ja luoville visionääreille. Kovin käytännönläheiseen tai tarkkuutta ja terävää keskittymistä vaativaan toimintaan tämä ei sen sijaan ole paras yhdistelmä.

Mikäli sinulla on kyky luottaa sisäiseen ohjaukseen ja antaa asioiden tapahtua omalla painollaan, saatat saada suuria oivalluksia ja paljon aikaan (ainakin sisäisellä tasolla). Tärkeintä tässä on ymmärtää se, että sinä et ole ohjaksissa, eivätkä rationaalisen mielen luomat tiukat aikataulut ja suoraviivaiset suunnitelmat nyt oikein ota tulta alleen. Jos voit antaa intuition johdattaa ja pystyt luottamaan suurempaan suunnitelmaan, niin saatat löytää itsesi inspiroituneen luovan flown pyörteistä, mikä vie sinut tuhannesti parempaan lopputulokseen, mitä omilla suunnitelmillasi ja aikatauluillasi ikinä olisit voinut saavuttaa.

Ajankohtaiset teemat: 

sitoutuminen, vakiintuminen, pysyvyys, ehdottomuus, uskollisuus itseä kohtaan, sisäinen eheys, omien arvojen kunnioittaminen, omat rajat, säännöt ja sopimukset ihmissuhteissa, rakkaus, talousasiat, vanhat velat, verotus, perintö, periminen, vakavoituminen rakkauden äärellä, oma arvo, kärsivällisyys, lupaukset, perusta, menneisyydestä esiin nousevat (raha- tai suhdeasiat), valat, rakkauden kuolema tai uudelleen syntymä, paluu menneisyyteen, keskittyminen oleelliseen, karmalliset ihmissuhde- tai raha-asiat, yhteistyökumppanit, vallankäyttö ihmissuhteissa, pyhä seksi, tantra, mystinen liitto

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Tulen palvoja meditoi olemassaolon perimmäisiä ulottuvuuksia”. Aurinko ja Kuu Kauriissa, yhtymä Juno, kolmio Uranus, neliö Khiron. Venus perääntyy Kauriissa. Pluto yhtymä Venus ja Merkurius. Neptunus sekstiili Venus, neliö Mars. Uranus neliö Saturnus. Saturnus sekstiili Mars. Venus yhtymä Merkurius.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

2.1. UUSIKUU 12° Kauriissa. 2.1. Merkurius siirtyy Vesimieheen. 9.1. Venus yhtymä Aurinko. 11.1. Mars neliö Neptunus. 14.1. Merkurius alkaa perääntyä. 18.1. TÄYSIKUU 28° Ravussa. 18.1. Uranus lopettaa perääntymisen. 20.1. Aurinko siirtyy Vesimieheen. 24.1. Mars siirtyy Kauriiseen. 26.1. Merkurius siirtyy Kauriiseen. 29.1. Venus lopettaa perääntymisen. 1.2. UUSIKUU 12° Vesimiehessä.

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.