Miten selviytyä pimennyksistä? Viisi vinkkiä erityisherkille

Aiheet:
viisi vinkkia erityisherkille

Ennen kuin uudenkuun ajankuva ilmestyy ja valottaa seikkaperäisemmin 15.2.2018 tapahtuvaa auringonpimennystä, haluan käsitellä aihetta vähän toisesta näkökulmasta. Pimennysajat ovat poikkeuksellisen voimakkaasti latautuneen energian aikoja, jotka vähemmän herkkäkin yleensä huomaa joko unettomuutena, pohjattomana väsymyksenä tai näiden molempien yhdistelmänä, sekä muina henkisinä ja fyysisinä tuntemuksina. Herkälle ihmiselle nämä ovat usein aikoja, jolloin omassa olemisessa onkin pitelemistä. Ylivirittyneisyys, ahdistuneisuus ja toisinaan suoranainen hajoamisen tunne ovat monelle erityisherkälle tuttuja ilmiöitä. Sen enempää näitä erilaisia tuntemuksia kuvaamatta tiivistän, että pimennysajat (erityisesti kun ne osuvat tarkasti oman kartan tärkeille tekijöille) ovat korkean energian aikaa, ja vaikka kaunista avautumista ja toivottuja muutoksia voi tapahtua, herkille ihmisille tämä voi olla myös todella kuormittavaa.

Avainsanat pimennysajan hyvinvointiin ovat rauhoitu, hiljennä, tasapainota, suojele, maadoita, puhdista ja lepää, mutta miten näitä voisi toteuttaa käytännössä?

Olen vuosien varrella kerännyt tällaisia aikoja varten oman “selviytymisoppaan”. Se on selkeä lista käytännön asioista, jotka auttavat minua pysymään tasapainossa erityisen aktivoivana ja taajuuksia muuntavana aikana.

1.) Tasapainottava ravinto

Ayurvedaa lempeästi mukaileva, omalle kehotyypille yksilöllisesti räätälöity ruokavalio on itselleni ihanteellisin, ja vakaa perusta kokonaisvaltaiselle tasapainolle ja hyvinvoinnille. En kannata minkään ravitsemusoppien orjallista noudattamista, mutta aikana jolloin energiat ovat niin korkealla että meinaa mopo lähteä käsistä (tai ei pääse ylös sängystä), pieni skarppaus ruokavalion suhteen voi olla iso apu.

Mieto, lämmin, mahdollisimman puhdas ja luonnonmukainen ruoka on ainakin itselleni parasta silloin, kun kehon täytyy yrittää sopeutua uusiin taajuuksiin. Jos olo on tavalla tai toisella tasapainoton “pimennysportin” ollessa ammollaan, suosittelen ensisijaisesti kuulostelemaan mitä oma keho kaipaa. Raakaruoka, sitrushedelmät, voimakkaat mausteet, punainen liha, päihteet ja kaikki stimulantit, kuten kofeiini ja sokeri kannattaa jättää vähemmälle. Nyrkkisääntönä vähemmän punaista, enemmän vihreää ja paljon, paljon puhdasta huoneenlämpöistä vettä. Aamun voi aloittaa vaikka haalealla vesilasillisella vihreää savea, joka sekä rauhoittaa ihanasti vatsaa, mutta toimii myös tehokkaana puhdistajana.

Lisäravinteista apua voi olla tasapainottavista luonnonantimista kuten reishi eli lakkakääpä, unettomuuteen ja rauhattomuuteen voi auttaa valeriaana eli rohtovirmajuuri sekä kauranversouute, ja ylikierroksilla olevaa tai uupunutta hermostoa voi tukea monipuolisella B-vitamiinivalmisteella, magnesiumilla ja tryptofaanilla.

Huom! Kerron tässä ainoastaan omista kokemuksistani ja itseäni auttaneista asioista, ja riippuu täysin jokaisen omasta terveydentilasta, mahdollisista lääkityksistä ja allergioista, sopivatko samat jutut myös sinulle. Konsultoi lääkäriä tai muuta asiantuntijaa, jos olet epävarma siitä mikä sinua voisi parhaiten auttaa.

2.) Meditatiivinen läsnäolo

On se sitten metsäkävely, avantouinti, saunominen, imurointi tai jokin meditaatiotekniikka, kaikki mikä palauttaa sinut läsnäolevaksi tähän hetkeen ja tuo kokemuksen mielen hiljentymisestä, on suositeltavaa! Koska pimennysaika yleensä aktivoi hermostoa ja saattaa nostaa pintaan voimakkaita tunnekokemuksia – pimennykset möyhivät alitajuntaamme – voi olo olla latautunut ja reaktiivinen. Joillakin mieli käy kierroksilla niin, että vaikka kaikki olisi periaatteessa ihan hyvin, mielen luomat skenaariot ja tauoton pulina on niin kuormittavaa, että alkaa melkein hengästyttää.

Mikäli meditaatio ei innosta tai ei onnistu, mantran laulaminen on loistava keino saada syvällä resonoiva rauha sisimpään ja mieli hiljaiseksi. Itse rakastan myös keskiaikaista meditatiivista rukouslaulua, joka on upea väline päästä mielen tuolle puolen, syvän rauhan ja läsnäolon tilaan. Kontakti luontoon voi olla suurena tukena, ja jos et pääse hiljentymään ikihonkien juurelle tai villin veden äärelle, eläinystävän touhujen seuraaminen (havainnoiminen ilman ajatuksia) jopa uppoutuminen kukan tai kiven olemukseen voi auttaa, jos pystyt tekemään sen aistien ilman mielen kommentointia.

3.) Äänimaailmat ja matalat taajuudet

Hiljaisuuden kuunteleminen ja olemisen tunteen aistiminen ei ole helppoa, ellei siitä ole omakohtaista ja syvään juurtunutta kokemusta. Tällöin oikeanlainen musiikki voi johdattaa meitä sisäiseen rauhaan ja tasapainoon. Musiikki, joka ei tarjoa mielelle mitään mihin tarttua, on parasta tähän tarkoitukseen. Itse suosin äänimaisemia, joissa on mukana matalia taajuuksia, jotka jo itsessään tasapainottavat aivoja ja rentouttavat hermostoa. Esimerkiksi Youtubesta löytyy paljon ilmaista kuunneltavaa, jos laitat hakuun sanoja binaural beats, solfeggio frequencies tai isochronic tones. Kokeile mikä toimii sinulla parhaiten.

4.) Elektroniikan ja informaatiotulvan vähentäminen

Koska pimennysaikoina tapahtuu sisäisesti niin paljon, voi olla hyvä hiljentää elämää hetkellisesti. Vaikka hiljaisuuden retriitti ilman yhtäkään elektronista laitetta voisi olla monen unelma, se ei aina ole mahdollista toteuttaa. Tietokoneen ja puhelimen käytön vähentäminen, koneiden sulkeminen tai pieni tauko sosiaalisesta mediasta voi olla omiaan lisäämään rauhaa ja tasapainoa elämään tällaisena herkkänä aikana. Television katsominen voi usein tuntua levolliselta ja rauhoittavalta, mutta tällaisena aikana se saattaa lisätä epätasapainotilaa aktivoimalla mieltä ja turruttamalla kehokontaktia. Samalla kun se aktivoi hermostoa, se myös tekee passiiviseksi ja etäännyttää läsnäolon kokemisesta. (Huomatkaa, että minulla ei ole mitään television katselua vastaan, itsekin nautin hyvistä sarjoista ja elokuvista silloin kun on niiden aika.)

5.) Rauhallinen liikunta

Rauhallinen, kehon syviä lihaksia venyttävä yinjooga on oma valintani luonnossa liikkumisen lisäksi. Pimennysaikana voi olla hyvä joko rauhoittaa omia liikuntatottumuksia hetkellisesti, tai sitten aktivoida itseä nousemaan sohvan nurkasta pienelle elimistöä hellivälle kävelylle, omassa tahdissa.

Koska en ole minkään yleispätevien ohjenuorien tai ulkoapäin annettujen sääntöjen suurin ystävä, suosittelen ensisijaisesti kuuntelemaan omaa oloa, ja sitä mikä sinulle olisi parhaaksi juuri nyt. Alla kuitenkin vielä lyhyt yhteenveto siitä, miten tasapainottaa tilannetta.

ylivirittynyt

Jos oireilet pimennysaikana enemmän ylivirittyneisyydellä, vältä mieltä ja kehoa aktivoivia stimulantteja, olivat ne sitten missä muodossa hyvänsä.

uupunut

Jos pimennysaika tuntuu kohdallasi enemmän siltä kuin rekka olisi ajanut yli, ole itsellesi hellä ja anna itsesi levätä, mutta tunnustele tarkoin mikä tuo lepoa ja elpymistä, eikä pelkkää lohtua ja välitöntä mielihyvää. Muista ravita itseäsi vahvistaen, erityisesti näinä pimennysaikoina tarvitsemme paljon raikasta vettä, happea, valoa ja lehtivihreää (rautaa).

*

Kerro kommenteissa miten itse koet pimennykset tai muut poikkeuksellisten energiataajuuksien ajat. Löytyikö näistä listaamistani apukeinoista mitään, mitä haluaisit kokeilla, vai ovatko ne jo käytössä sinulla? Onko sinulla jotain muita hyväksi havaittuja keinoja oman tasapainon tukemiseen? 

Valitsen tällä viikolla kommentoineiden joukosta viisi, joille laadin syntymäkartan ja pienen ilmaisen tulkinnan siitä, mitä elämänaluetta auringonpimennys on aktivoimassa. Laita syntymätietosi (päivämäärä, kellonaika, syntymäpaikka) kommenttiin, tai jos lähetät ne mieluummin sähköpostilla, liitä kommenttiin maininta, että haluat olla mukana. 

Ihanaa, energisoivaa ja valaisevaa pimennysaikaa kaikille! 

Uudenkuun ajankuva, jossa käsittelen seikkaperäisesti auringonpimennyksen luonnetta ja ajankohtaisia teemoja, ilmestyy 15.2. Katja Kokon blogissa. Seuraava Täydenkuun ilta, jossa on mahdollisuus kokea ihanan ryhmän kanssa mantran ja meditaation voima, on 2.3. ja tapahtumaan on vielä paikkoja vapaana. Kartoitan illassa myös ajanlaatua eli kanavoin ajan energioita sekä välitän tietoisuutta kohottavaa ja parantavaa deekshaa. Tervetuloa!


Lue kaikki pimennyksiä käsittelevät kirjoitukseni täältä.

 1. Pimennysaika – tulikaste, vihkimys ja siunaus
 2. Näin löydät pimennyksen kartaltasi
 3. Mitä pimennys tarkoittaa sinun elämässäsi? (tulkinnat)
 4. Miten selviytyä pimennyksistä? Viisi vinkkiä erityisherkille

© 2018 Kirsi Halla-Seppälä

115 ajatusta aiheesta “Miten selviytyä pimennyksistä? Viisi vinkkiä erityisherkille”

 1. Mukana! Laitan tiedot s-postiin. Ylivirittyneisyys on ollut todella mun kanssa about viikon verran, sisäinen tärinä suorastaan, jännitys ja kierrokset. Todella kiinnostaa, että mikä nyt väreilee.

 2. Nina Taponen

  Mukana 😉 Laitan sähköpostilla tarkemmat tiedot. Mulla tää aika on vaikuttanut niin että olo on uupunut, ja pieni flunssakin tuli päälle. Flunssasta tuli sellainen fiilis että jotain on puhdistumassa ja parantumassa :)?

 3. Oi. Tämä selitti äärettömän väsyneisyyteni. Ihan yllättäen kaikki voimat vain ovat poissa. Ihan totaalisesti ja tuntuu, että unikaan ei lataa voimavaroja niinkuin yleensä. Olinkin mielessäni miettinyt, mikä nyt on, kun kipeä olokaan ei ole. Ja tsadaa, eteeni tuodaan tämä artikkeli <3 Olo on kiitollinen, että johdatetaan aina sen tiedon luo, mitä tarvitsen. Kiitos. Kiitos. Kiitos. Ja mukana. Tiedot s-postilla, jos lykästää…

 4. Mukana! Tiedot sähköpostilla. Ainakin tämä aika on ollut kohdallani hyvin ahdistavaa sekä henkilökohtaisessa että työelämässä.

 5. Mulla tuntuu vaihtelevan kaikki edellä mainitut oirehdinnat ja jotenkin olo karmallisten asioiden läsnäolosta ja läpi käymisestä. Keho huutaa sokeria(maadoituksen puutetta) ja sokeria syödessä mieli alkaa heittää voltteja. Veden juonti unohtuu herkästi jos ei pidä siitä huolta, sekä illalla että aamulla nojailtava puihin, jotta tämä nainen näissä energioissa maadoittuu 🙂 ja olen mukana minitulkinnan laadinnassa, kiitos.

 6. Tämän lukeminen toi suuresti lohtua sillä olen kolmatta päivää todella uupunut ja väsynyt. Kävin sunnuntaina ja eilen avannossa muttei sekään muuttanut vireystilaani päätin tänään vain levätä. Mieleni on myös ahdistunut eikä uni tahdo tulla. Oli lohdullista saada tälle olotilalle jonkinmoinen selitys sillä olen tätä ihmetellyt hiukan itkeskellen ❤️

 7. Pimennysajat tuntuvat aina tosi raskaina kehossa. Nyt päälle tuli kamala flunssa joka nostaa esille vaikeita tunteita; “Miksei kukaan auta? Miksen saa hellittää vaikka olen aivan hajalla?” Silti huomaan sulkeutuvani mielummin yksin kärsimään kuin pyytämään apua, toivoisin että läheiset ymmärtäisi itse. Olen huomannut että kaikki pimennykset, täyskuut ja vähänkin voimallisemmat liikkeet vaikuttavat olooni ihan hirveän paljon, ihan jo fyysisesti sekä tietysti henkisellä puolella. Ihmettelen miksi näin on, mistä se kertoo tai mitä minulle yritetään kertoa, kuinka voisin pehmentää näitä ajanjaksoja.

  7.1.1983 klo.12.50 Tampere

 8. Vuoronperään ylivirittynyt, sitten seuraa levon tarve. Kevyt jooga ja tanssi tekee hyvää. Tuntuu, että meneillään on vahva energeettinen muutosprosessi. Syntymäaika 14.5.1974 klo 4:10 Lapua.

 9. Kiitos, mukana. Olo on jotenkin epätodellinen ja uupunut. Herään kuitenkin hyvin aikaisin enkä saa nukuttua vaikka unta tarvitsisin.

 10. Raudan tankkaus, lisäksi magnesiumia ja nyt vielä kokeilussa kupari. Voimat vievää, väsyttävää sokeria pyrin välttämään. Oma sänky tuntuu silti olevan maailmankaikkeuden paras paikka tällä hetkellä, niin vaikea sieltä on nousta ja iltaisin tasajalkaa ilosta hyppien sinne sujahdan. Muutoksen myrsky puhaltaa elämässä, mutta seuraan sitä silmät säihkyen! Upea voima! Kaunis elämän tanssi. Mukana kuulemaan tulkintaa ?

 11. Tuntuu että nousee tunteita ja vanhoja asioita pintaan samalla kun arkielämä on pyöritystä ja täytyy keskittyä vain siihen mitä pystyy kulloinkin tekemään, armollisuuden oppimista ja oman hyvinvoinnin arvostamista. Yin jooga kutsuu itseä ja meditatiivinen oleminen ja rauhoittuminen itsen äärelle on hyvin tärkeää ❤Jos onni suosii, laitan s-postilla tiedot.

 12. Kaikin puolin sellainen olo ettei saa mitään aikaiseksi, eikä pysty pitämään itseänsä kurissa lähinnä makean syömisen suhteen. Ulkoilu on ihan parasta ja varsinkin metsässä kävely. Haaveilen joskus pääseväni tunturin laelle, josta näkee kauas. Ja se hiljaisuus mikä siellä kuuleman mukaan on. Sitä odotellessa. Olen mukana, tiedot laitan sähköpostilla 🙂

 13. Mukana 🙂 Tiedot s-postilla. Uupunut olohan tämä on, useimmiten uneen vaikuttaa kovasti nämä eli uni vähenee mieli synkkenee…

 14. Tämä tuli kuin tilauksesta eteeni, tämä postaus. Olen miettinyt tätä lopputalven ristiriitaa, toisaalta vaikka valo enenee, tuntuu että kaikki on jumissa. Energiaa on paljon, mutta se on raskasta ja jähmettynyttä. Itse olen kuunnellut todella paljon tiibetiläistä gongimusaa ja se auttaa keskittymään. Sen lisäksi säännöllinen työskentely tarotkorttien yms kanssa auttaa maadoittumaan ja pitää energian kasassa. Säännöllinen ja rauhallinen liikunta sekä veden runsas juominen on myös auttanut minua.
  Mukana siis, ja tiedot laitan sähköpostilla. 🙂

 15. Mukana
  4.9.1966 klo 9.29
  Hirveä uupumus ja levottomat yöt.
  Makeanhimoon raakasuklaata. Päiväunet, mikäli ehtii nukkumaan.
  Laadukasta teetä välillä kavin tilalta.
  Mantrat pelastaa surkeimmat aamut ?

 16. Minä myös, mukana <3 Juuri viime yönä heräilin useita kertoja, vaikka olin ottanut laventeli+B -kapselin, kuten edellisenäkin yönä ja silloin se auttoi. Ehkä 15. päivän läheisyys kiihdyttää kaikkia elintoimintoja, vaikka myös väsyttääkin, huoh. Mieli on kuitenkin hyvä, odotan kevättä ja jotain positiivista tapahtuvaksi, enkä tosiaan tiedä miksi!? Olisi kiva kuulla siitäkin. Eli 'upp och ner' koko ajan. Mutta vihreää savea aion hakea ensi töikseni, kiitos muistutuksesta!
  Syntymätietoni lähetän s-postilla, kiitos!

 17. Kiitos, tämä osui juuri oikeaan hetkeen silmiini! Olenkin ihmetellyt mistä oudot tuntemukset johtuvat. Väsyttää, uuvuttaa, tekisi mieli vain nukkua. Tai vaihtoehtoisesti vain istuskella ja tuijotella eteeni. Vaikea pitää ajatusta kasassa kauemmin kuin hetken verran. Ihana lukea kohtalotovereista!

  Tiedot annan sähköpostilla jos niiden tarve tulee!

 18. Taru Kantonen

  Mukana. Hirmu hyviä vinkkejä, osa onkin jo käytössä b-vitamiini, magnesium ja kevyt lempeä jooga iltaisin kun jaksaa. Muuten liikunnan ja iloisten juttujen tekeminen tuo hyvää tuulta.
  Kiitos blogistasi, kirjoitat hyvin ja selkeästi ja kiinnostavasti, avautuu tämä maailma vähitellen myös astrologiassa hyvin noviisille.

 19. Keho oireilee, uupumusta, luopumista, kuitenkin luottoa… Välillä kuin unessa eläisi. Olisi ihana saada tulkinta

 20. Mukana! Pimennykset ovat olleet minulle sellaisia liipasinkohtia, jotka ovat saaneet minut tutkimaan niitä erityisen tarkasti. Tällä hetkellä kuunpimennys 31.1. osui Mars-planeettaan 11. huoneessa ja joko se, tai tämä lähestyvä auringonpimennys on saanut voimani totaalisen kadoksiin. Olen kokemassa jonkinasteisen henkisen romahduksen, joka on alkanut jo vuodenvaihteen tienoolta ja johon etsin kiihkeästi apua terapiasta (en ole ikinä käynyt terapiassa, nyt tilanne on pakottanut tähän) ja oman itseni työstämisestä. Parisuhteeni on kriisissä, eräänlainen kolmiodraama, jossa olen kokemassa rakkauden saralla erityisen voimakkaita tunteita, niin hyvässä kuin pahassa. Auringonpimennys tulee osumaan 5. huoneeseeni, joten ehkä rakkaus-teema on esillä siis automaattisesti. Eräänlainen surumielisyys ja ahdistus on läsnä erityisen voimakkaasti, jopa niin voimakkaasti, että mietin jo oikeasti menettäväni järkeni. Jonkinlainen identiteettikriisikin tässä kai on päällä, erityisen innolla odotan heinäkuun auringonpimennystä, joka osuu 3 asteen päähän auringonpaluustani. Ehkä tämä vuosi olisi “se muutoksen vuosi”, jolloin saisin elämäni raiteilleen.

 21. Paljon planeettoja ja nousu Vesimiehessä, pimennykset , jo viime kesäiset, tuntuneet joko välillä ahdistaen, taas välillä yli virittäytyneesti. Unet jääneet katkonaisiksi ja lyhiksi. Joko valvon aamutunneille tai sitten herään kolmelta yöllä. Nyt vielä Pluto yhtymä Merkurius transiiteissa alkamassa. On sekava olo, en osaa oikeen kanavoida energioitani. Mielenkiinnolla luin blogiasi, jospa yrittäisin joitakin toteuttaa. Hiljentyminen on se keino millä tasapainotan olotilaani. On isoja asioita menossa, ja jo käsiteltykin. Yrityksen siirtyminen lapsenlapselle, ja sekavat ihmissuhteet myös mielen rasitteena. Olen mukana, tietoni on 23.1.1950 klo 9.45 Mänttä.

 22. Kiitos näistä, itsellä keho kaipaa lepoa ja laiskottelua, tekee mieli syödä lämpimiä juureksia ja kurkumalattea, aivot narikkaan ja älypuhelin myös, vähemmän on enemmän, itsensä hellimistä. Kiva kun voi antaa itsensä olla, luvan kanssa. <3

  27.09.1984. klo 08.56 Turku.

 23. Mukana! Laitan sähköpostilla tiedot. Yritän syödä terveellisesti ja nukkua tarpeeksi, mutta mitä väsyneempi on, sitä enemmän tekee mieli makeaa (ja siihen valitettavasti myös usein sortuu…)

 24. Uupunut olen ja noussut kaikkea vanhaa ylös käsittelyyn. Mutta mielelläni päästän vanhasta jo irti 🙂 Kiitos vinkeistä! Toisaalta mielialani paranee koko ajan ja kun mietin itseäni vaikka 2 kuukautta sitten niin tunnen olevani eri ihminen kuin silloin. Olen kiitollinen siitä 🙂 Silloin tapahtuneet asiatkin tuntuvat jo tavallaan oudoilta ja kaukaisilta kun katson elämää eri silmin nyt.

 25. Aika tarkalleen kuunpimennyksen aikoihin parisuhteeni päättyi yllättäen ja totaalisen odottamattomalla tavalla. Tunnelukot avoinna kahlailen päivien läpi…repivää ja armotonta katseltavaa. Samaan aikaan päädyin sairaslomalle tapaturman johdosta. Työstä, jota en enää aikoihin ole halunnut tehdä siinä muodossa, mutta taloudellisista syistä en ollut sitä jättänyt historiaan. Vielä. Viime syskynä aloitin uuden ammatin opiskelun, monimuotokoulutuksena kaiken muun ohella se on ollut rankkaa. Varsinkin tämän vuoden alusta ahdistus ja uupumus on ollut tyrmäävää. Muitakin uusiin työkuvioihin liittyviä asioita on ilmassa. Iso taloni on ollut myynnissä viime syksystä, suunnitelmia ja ajatuksia sen toteutumisesta myös liikkuu mielessä. Ylipäänsä aika loppukesästä lähtien on tapahtunut valtavasti muutoksia ja mullistuksia ja olotilani on lähinnä hämmentyneen sekava. Mikään vanha, tuttu ja turvallinen ei enää päde. Huoh! 😀

  15.04.67, 06:14, Turku

 26. Mielenkiintoista! Uupumus ja ahdistus on voimakkaana ollut jonkin aikaa. Kaipaan vahvaa ja hyvää energiaa. Laitan tarvittaessa tiedot sähköpostilla.

 27. Mukana arvonnassa 🙂
  Itse olen huomannut, että aika syvissä vesissä on menty. Paljon vanhan prosessointia, irrottamista ja pintaan tulemista. Olo välillä jopa epätoivoinen. Silti samalla olo, että uutta tulossa mutta työt on tehtävä sitä ennen. Kuin tienhaarassa seisomista.
  Nyt on auttanut päivittäinen meditaatio, nukkuminen (myös unissa paljon prosessointia) ja kivojen hetkien antaminen itselleen vaikka ihanan kasvonaamion kautta.

 28. Melkoista aikaa. Ylivirittyneenä mennään. Suuria muutoksia, ero, asunnottomuus, lapsien sairastuminen sisäilmaongelmista. Vähitellen olen kuitenkin ymmärtänyt ajan laadun, suuri muutos on tulossa omassa kasvussa, pelkojen karistaminen, sekä oman voiman takaisinotto. Kiitos näistä vinkeistä, tämän oman hermostuksen ja hermoromahdusten keskellä helposti unohtuu ravinnon ja unen tärkeys.

  18.5.1981 8:05 Lohja

  1. Riitta Korpipää

   Hei Mira! Olet yksi niistä viidestä, joille tein syntymäkartan ja katsoin tuon pimennyksen sijainnin siellä. Uudenkuun auringonpimennys osuu sinulla elämänalueelle, joka liittyy voimakkaimmin tietoisuuden laajentumiseen, näkökulmien muuttumiseen ja kykyyn nähdä asiat uudesta, aiempaa kokonaisvaltaisemmasta perspektiivistä. Tämä pimennys on muutenkin sinulle hyvin henkilökohtainen ja merkittävä, kun se aktivoi omaa minuuttasi, luomisvoimaasi ja yhteyttäsi korkeampaan tietoisuuteen. Huhhuijakkaa, mikä energia tästä välittyy. Elämäsi on kokemassa todella merkittävää uudistumisvaihetta, ja usein se edellyttää sitä, että vanhat ja toimimattomat rakenteet puretaan. Kaikki mikä auttaa sinua nyt rauhoittamaan hermostoa ja pysymään maadoittuneena on todella tärkeää, ja isona apuna on jos voit täydellisesti luottaa siihen, että homma on hallussa ja tämä on juuri se kosminen hetki elämässäsi jota olet odottanut. Kvanttihyppy tietoisuudessa on nyt mahdollinen, ja aivan uudet ulottuvuudet, uusi vapaus ja uusi elämä todellisesta, aidosta itsestäsi käsin on edessä. Ihanaa viikonloppua sinulle ja syvää rauhaa merkittävän murrosjakson keskelle.

   1. Kiitos Kirsi. Tämä toi minulle paljon voimaa ja uskoa. Kaikella on tarkoitus, vaikeita päätöksiä on tullut tehtyä – Rauhan ja vapauden tunne on vahvistunut, oikealla tiellä ollaan. ❤️? Ihanaa viikonloppua myös sinulle! Rakkautta ja valoa.

    1. Hei Katri! Olet yksi niistä viidestä, joille tein syntymäkartan ja katsoin tuon pimennyksen sijainnin siellä. Uudenkuun auringonpimennys osuu sinulla kodin ja henkilökohtaisen elämän alueelle. Tämä voi liittyä asioihin jotka ovat tekemisissä kodin, asumisen, perheen, omien juurien ja psykologisen perustan sekä turvallisuuden tunteen kanssa. Jotain vanhaa tältä osastolta on saattanut aktivoitua, koska on tiettyjä asioita menneisyydestäsi jotka ovat nyt valmiita jäämään kokonaan ja lopullisesti taakse. Samalla jotain uutta on alkamassa. Tämän koti/perhe/asumis-osaston lisäksi pimennys aktivoi energiankäyttöäsi ja fyysiseen toimintaan liittyviä juttuja. Onko energiatasoissa ollut piikkiä suuntaan tai toiseen? Omat toimintamallit, ambitiot, aggressiot, kilpailunhalu – mikä vaan mikä liittyy adrenaliiniin ja “sisäiseen soturiisi” on nyt ollut pimennyksen kohteena. Uusi suunta vai uusi tapa suunnata energiaa? Mielenkiintoinen paketti tässä kaiken kaikkiaan. Ihanaa ja levollista viikonloppua sinulle!

 29. Maarit Rope

  Mukana ❤️ minäkin. Tiedot laitan sähköpostilla, jos onnetar minua suosii.

  Pimennys on tarkoittanut elämässäni vanhan hyvästelemistä ja uuden tervehtimistä. Kiinnostaisi kuulla, mitkä tekijät saavat jonkin elämän osa-alueen loistamaan, eli mikä tekijä tai tapahtuma taivaalla on ”valaistus”?

 30. Kiitos. Muistuttaa tärkeästä kehon kuuntelemisesta, joka valitettavasti on minulla jäänyt vähiin. Nytkin tiedostan tulehdustilan kehossani liian sokerisesta elämäntavasta. On kuulosteltava uudet vaihtoehdot syömisen suhteen, itseä tuomitsematta. Lepo minulla onnistuu, mutta lempeä liikunta on vielä vähäistä. Pimennykset ja portaalit ovat saaneet paljon aikaan henkisellä tasolla ja kehollisuus on todella tärkeää tänä aikana. Kiitos, olen mukana tulkinta-arvonnassa ❤️

 31. Oho! En tiennytkään, että näillä pimennysajoilla voi olla tällaisia vaikutuksia. Nyt sai tilanteeni uutta perspektiiviä. Olen kuin kahden energian vedossa: uusia, virtaa lataavia tapahtumia meneillään ja samalla kierrätän vanhasta muistuttavia, uuvuttavia keloja. Itsestä huolehtiminen unohtuu helposti, kun armoton sisäinen piiskuri yrittää yllyttää parempiin suorituksiin. Kiitos siis näistä uusista opeista ja muistutuksesta lempeyteen. <3

  Henk.koht. tulkinta olisi ihana, tiedot tarvittaessa sähköpostilla.

 32. Ihanaa Kirsi! Mukana tässä arvonnassa ihan heti!
  Itse koen herkästi kaikenlaista, mutta pimennyksiin en ole nyt viimeaikoina kiinnittänyt huomiota. Mutta teet vaihdettuani kahviin olo on parempi. Konsultoin kiinalaista hoitajaa ja sain hyviä vinkkejä jotka on omallakohdalla toimineet. Tämä kartta ja pieni tulkinta olisi mainio, osaisi ymmärtää itseään ehkä paremmin 🙂

  1. Voi Kirsi kyllä on ollut kurjia aikoja sitten viime kommentointini kyllä voin sanoa että tuntui pimennys.

 33. Olipas kiva kuulla että tällainen ajanlaatu on menossa. Ihmettelin viime viikolla kuinka paljon asioita nousi perheessämme käsittelyyn. Niitä tuli kuin sarjatulena. Olin ihmeissäni myös yllättävästä kiukun tunteiden aallosta, sekä herkkyydestä, liikutun herkästi. Olen myös sekava ja väsynyt. Lapseni kohtaavat myös haasteita tällä hetkellä. Yleensä näissä oloissa hakeudun energiahoitoon ja meditoin aamuisin ennen töihin lähtöä. Laitan rauhallisen musiikin päälle, käyn pitkäkseni ja tasapainotan chakrani. Näissä ajanlaaduissa minulla käynnistyy usein ahmiminen ja syön kaikkea mikä ei ole hyväksi ja olokin on sen mukainen. Olen allerginen ja minun ruokavalioni on rajallinen, joten keho on kovilla. Näiden kanssa kamppailen. Mutta sisäinen tutkiskelu on vienyt eteenpäin, alkaa jo tunnistaa että jotain on oltava ilmassa, kun näin reagoin..

 34. Kiitos tästä postauksesta. Kuvittelin jo, että olen sekoamassa. Kauhea väsy, toisaalta ylivirittynyt olo. Mikään ei huvita. Itkettääkin, enkä ymmärrä syytä.

 35. Kuin kuraan kuollut kuttu, uupumusta, vaan olis pakko jaksaa… omituisia, valtavan toden tuntuisia ikäviä unia ja vanhojen luurankojen kolinaa…
  Nyt ensimmäistä kertaa luin blogiasi ja pimennykset, niiden vaikutukset selittävätkin yllättävän monta juttua. En osannut aiemmin yhdistää näitä tuntemuksiin.
  Kiitos
  8.10.68 hki klo 18.00

 36. No huh huh! Sattuman kaupalla osuin lukemaan tämän blogisi juuri nyt, kun olo on viime päivinä heitellyt laidasta laitaan hyvästä boogiesta energeettisesti ylivirittyneeseen ja jyrän alle jääneeseen, minkä lisäksi henkisesti myllytetään ihan megateholla. Ilmankos nyt on viime päivinä puhutellut ajatus erämökkiin sulkeutumisesta, samoin taajuusmusiikit ja erilaiset meditaationauhat ovat olleet suurkulutuksessa. Toteuttaisin totaalisen somepaaston muutoin ihan silmänräpäyksessä, mutta oma työ kietoutuu someen niin suuresti, että toteuttaminen on näillä spekseillä mahdoton ajatus… mutta tämä postaus kyllä inspiroi mahdollisuuksien rajoissa minimoimaan some- ja muut elektroniset ärsykkeet, jospa se auttaisi vähän tasapainottamaan tätä menoa.

  23.09.1983, klo 10.03, HKI

 37. Tiina Karjalainen

  Kiitos loistavista neuvoista! Stressaa, ahdistaa, uuvuttaa… Olen syntynyt auringonpimennyspäivänä, siksikin nämä pidennykset aina tuntuvat merkittäviltä.

 38. Kiitos informatiivisista kirjoituksistasi.
  Vähemmän aikaa tietokoneella ja kännykällä, enemmän aikaa raittiissa ilmassa tai joogamatolla toimii aina… Hyvin yksinkertaisia asioita, mutta silti joskus haasteellisia muistaa ja toteuttaa arjessa – erityisesti viime viikkoina?!

  Mielelläni olen mukana arvonnassa – mikäli onnetar suosii, niin laitan tiedot sähköpostilla.

 39. Laura Viitala

  Olipas mielenkiintoista. Olis kiva tietää enemmänkin sekä pimennyksen vaikutuksista että muistakin. Olen huomannut että varsinkin täydenkuun aikaan, päivää paria ennen ja jälkeen olen lähes uneton. Nyt tuntuu ennemminkin ettei mikään uni riitä. Olen ollut jopa itkuinen mikä on omalla kohdalla erikoista. Ollut paljon tunteiden läpi käymistä. Vuorovaikutus muiden ihmisten kanssa ei meinaa sujua ollenkaan niinkuin pitäisi, mutta ahdistusta olen lievittänyt monin samoin keinoin kuin kirjoituksessa. Ayurvedinen ruokavalio on tosin vasta toista viikkoa oikeanlainen, sitä ennen söin sekalaisesti ja liikaa pittaa lisääviä. Pitta, erityinen herkkyys ja muitakin epätasapainoja on ollut työn ja tuskan takana. Mutta oikea ruokavalio ja kokkailuun keskittyminen, mieluisa liikunta kuten ulkoilu koiran/lapsen kanssa, kamomillatee aloe veralla, rauhoittuminen kotona takkatulen ääressä, kookosöljy hieronta, musiikki, ja ihmissuhteiden “rajoittaminen” auttaa. Eli omaan oloon ja tekemiseen keskittyminen. Voisin lisäksi joogata enemmän, mutta ollut vaikea saada aikaiseksi. Vähemmän puhetta, enemmän kuuntelua. Hiljaisuuden kuuntelua.
  29.11.1986 15.22 Rauma

 40. Kiitos sinulle tästä tekstistä. Olenkin ihmetellyt tätä aivan järkyttävää väsymysuupumusta ja janoa. Keho huutaa lepoa ja tuhtia ruokaa sekä hiljaisuutta. Samaan aikaan nousee paljon pintaan vanhoja (ilmeisesti vielä riittää pengottavaa.. ?) teemoja hurjalla voimalla rintaa repien. Olisin todella iloinen ja helpottunut (suuntavaistottomana kartta auttaisi paljon) astrologisesta kartasta ja minitulkinnasta. Olen syntynyt Varkaudessa 29.10.1975

  Aurinkoa ja iloa sinulle ?☀️❤️

 41. Kylläpäs auttoi ymmärtämään tämänhetkistä olotilaa, kiitos postauksesta! Pää-ja silmäkipua, uupumusta, keho kipuilee, kamala makeanhimo.. Huhhuh, näitä vinkkejä kyllä tarvitaan, kiitos. <3
  Mukana arvonnassa minäkin.

 42. Elephantine

  Olo on ollut todella levoton, ahdistunut ja turhautunut. Tän kommentin kirjoittamisen jälkeen laitan kyllä puhelimen pois! Eli näistä vinkeistä ehdottomasti otan käyttöön nyt elektroniikan vähentämisen, tai ehkä jopa jonkinlaisen lakon pariksi päivää! Tämä oli oikein hyvä muistutus, kiitos!

  Syntymätiedot: 4.1.1988 klo 15:48; Lake Worth, Florida, USA

 43. Herkkä lapseni on reagoinut tähän ajanlaskun eniten. Ihmettelinkin levottomuutta ja yökukkumista. Lapsen kanssa on rajoitettu ohjelmien katsomista niin, että hetkeen ei ole katsottu ohjelmia ollenkaan vaan ollaan lähinnä luettu kirjoja. Lapsen alitajunta ja mielikuvitus silti tuottavat paljon hirviöunia ym pelkotiloja.

  Itse taas reagoin päin vastoin, eli mikään määrä unta ei meinaa riittää. Omassa auttamistyössä näkyy myös selvästi, että jotain on meneillään.

  Jos arvonta osuu kohdalle, annan tiedot sähköpostitse ?

 44. Huh, kiitos tästä tekstistä! Arvelin, että pimennys ja uusi kuu vaikuttavat olooni voimakkaasti, mutta kirjoituksesi – jossa oli listattu jotakuinkin kaikki oireeni – vahvisti, etten ole hullu, sairas tai molempia… Olen toden totta ollut yhtä aikaa rekan alle jäänyt (uusi kuu väsyttää aina) ja ylivirittynyt ja todella ahdistunut, traumaoirehtiva. Lisäksi raikkaan veden jano on pohjaton. Tänään hoidin itseäni viettämällä pari tuntia metsässä, olemalla fyysisesti läheisteni lähellä ihan kaikessa rauhassa ja tekemällä pitkän ja hartaan yin-joogan kynttilänvalossa. Kun muistutit, kaivoin myös lempisoittolistani keskiaikaista kuoromusiikkia tähän iltani taustalle. Olisi herkullista tietää, mitä omalla kartalla on juuri nyt meneillään, kun näin höykyttävältä tuntuu. Olen siis mukana, annan tiedot sähköpostilla jos tulen valituksi.

 45. Jo parisen viikkoa mielialat ovat heitelleet laidasta laitaan ja energiatasot samoin. Välillä olen yli-iloinen ja ylienerginen, seuraavana päivänä masentunut ja väsynyt.
  Fyysiset vaivat ovat pahentuneet, erityisesti selkä- ja jalkavaivat.
  Kukkatipat ovat kulkeneet mukanani jo parisenkymmentä vuotta ja nytkin aloin taas ottaa kuurin. Myös lepo ja meditoiminen ovat minun apukeinojani selviytyä hankalista ajanjaksoista. Haluan mukaan valintaan, kiitos!

 46. Hei! Minulle on jo muutaman vuoden toiminut D-vitamiinin säännöllinen syöminen. Syön vähintään 50 mg vahvuista talvisin ja kesäisin vähennän 25 mg:hen. En siis pidä taukoa D-vitamiinin lisäravinteen saannissa ja uskon sen vaikutuksen olevan siinä, ettei sisäistä uupumusta ja uneliaisuutta ja veto veks -olotilaa pääse syntymään. Aina ennen D-vitamiinin säännöllisen syönnin aloittamista tunsin jossain vaiheessa sisäisen uupumuksen, mutten siis enää ole tuntenut vuosiin samaa olotilaa. Uskon siihen, että täällä Pohjoisessa saamme kaiken aikaa liian vähän D-vitamiiniä. Harva kesälläkään aina on ulkona – useimmilla on mm. sisätyöt. Auringon säteiden vaikutus ei pääse sisälle päivälläkään.

  Toinen on tietysti säännöllinen liikunta, joka pitää vireessä ja kivalla mielellä 🙂

  Välillä myös kannattaa ottaa viikonloppuja, jolloin ei suunnittele yhtään mitään – on vaan eikä tee yhtikäs mitään ja nukkuu niin kauan kuin sielu sietää ja unta riittää! Piristää kummasti taas seuraavaa viikkoa pitkäksikin aikaa. Tämä on tietysti yksineläjälle helpompi toteuttaa kuin perheellisen.

  Haluan olla mukana ?

 47. Kovasti koettelee tämä aika. Ennenkokematonta ahdistusta ja levottomuutta, joka työntyy läpi väkisin ja runnoen.
  Laitan tiedot spostilla.

 48. Sain linkin kirjoituksesi ja kolahti ja lujaa. Just nyt olen välillä kuin junan perässä roikkuva raato ja välillä juoksen sen junan edessä.
  Viikot ovat jatkuvaa muutoksesta työssä selviämistä ja oman elämän uudelleen järjestämistä.
  Kuka pysäyttäisi junan? Minä, mutta miten?
  Osallistun arvontaan ja laitan sähköpostilla tietoja jos arpa osui minuun.

 49. Hih! Pidän itseäni ihan hyvänä nukkujana ja kuitenkin tässä nyt on mennyt muutama viikko ihan säälittävän huonoilla unilla. Mitään järkevää syytä en ole keksinyt, mutta huvittavaa kyllä olen mistään pimennyksistä tietämättä toiminut juuri mainitsemasi listan mukaan ja unta onkin alkanut taas tulla. Kaikkea sitä oppii. Syntymäkartta kiinnostaa kyllä, mieluummin lähettäisin tietoni sähköpostilla. 🙂

 50. Voi kyllä. Tämä erityisherkkä on kokenut pimennysten välisen ajan hyvin kaksijakoisesti; samaan aikaan olo on ollut erittäin inspiroitunut ja luovaan toimintaan kannustava ja olen vastaanottanut arjen tiimellyksessä myös merkkejä, mutta täydellinen uupumus, ylivirittyneisyys ja unettomuus pyrkivät pitämään energian vielä sisällä päin kuin odottaen oikeaa hetkeä. Meditointi ja hakeutuminen binaural rytmien ääreen (tietysti mainitsit, kuinkas muutenkaan…) ja oma hyminä ja hyrinä ovat maadoittaneet väreilyä. Myös käsien hapuilu kosketinsoittimilla on tuntunut hyvältä – jotain uutta on syntymässä. Avoimena. Kiitollisena. 30.05.1982, Oulu

 51. Mukana! S-postilla syntymäaika. On kyllä ollut vaikeita tuntemuksia ja tuntuu kuin olisi sohaistu syvälle ampiaispesään mun sisällä. Oli myös poikkeuksellisen pahat pms-oireet ja kuukautiskivut (samasta on useat tutut sanoneet). On ollut suuri energialataus, ja jopa sietämättömiä oloja, joka on ajanut mut pakon edessä rukoilemaan, mikä on helpottanut oloa suuresti. Mikä tahansa mikä saa energialatauksen keskitettyä hyödyllisiin kohteisiin. Itkeminen helpottaa, tunteiden tunteminen helpottaa. Mikä tahansa mikä lisää läsnäoloa, helpottaa. Vaikka se saattaa tuntua aluksi pahalta, monesti se johtaa lopulta tunteiden kokemiseen ja kohtaamiseen. Luonto ja kävely on myös suuria parantajia, tässäkin. Kiitos tästä päivityksestä, mä olin jotenkin ohittanut tän tiedon ja kiva saada selitys omille oloilleni.

 52. Mukana!

  Kiitos Kirsi tärkeästä tekstistä. Huojentavaa saada muistutus siitä että nyt on isommat myllyt käynnissä. Viime viikot ovat tuntuneet painavilta, hengästyttäviltä – alitajunta pulputtaa lakkaamatta ja olo on levoton. Nukun huonosti ja viime perjantaina romahdin totaalisesti sängyn pohjalle koko päiväksi. Valtava uupumus. Kehoni kaipaa lepoa, virtaavaa liikettä ja puhdasta ravintoa. Olen kokannut enemmän kuin aikoihin. Olen huomannut myös vetäytyneeni hieman kontaktista muihin ja kaipaavani omaa rauhallista aikaa. Vinkkinä muille: Aromaterapia-diffuuseri laventelitipoilla auttaa rauhoittumaan.

 53. Pimennysajat näin erityisherkkänä ovat todella vaativia ja raskaita, erityisesti talviaikana. Keskittyminen itseeni ja ulkopuolisten ärsykkeiden sulkeminen minimiin auttaa. Ruudun tuijottaminen muodossa tai toisessa, pyrin pitämään mahdollisimman pienenä. Vaikka hieman väsyttäisi, niin raikas ulkoilma luonnon äärellä tekee hyvää tällaisinä aikoina. Samaten terveellisesti ja kevyesti syöminen ja nyt oikein tuntuukin, että keho pyytää kevyttä ja vihreää ruokaa! Hiljentyminen itseni kanssa meditoiden tai joogaillen auttaa sekä lempeä myötätunto hetkittäin pinnalle nousevaa ahdistusta ja itseäni kohtaan. Joskus pelkkä syvään hengittäminen tietoisesti auttaa, jos meditoiminen tuntuu vaikealta. Ennen kaikkea itseäni lohduttaa ajatus, että ns.en jää tällaiseksi ja elämänvirta on päivittäin muuttuvaa aallokkoa. Tasaista ei ole luvassa ennen kuin sydänkäyrä näyttää suoraa 🙂 Osallistun mielelläni arvontaan. 11.12.1985 klo.23.00 Turku.

  1. Oih, mahtavaa! Kiitos Kirsi tulkinnastasi. Nyt tosiaan tapetilla ollut oma terveys viimeiset vuodet ja nyt jälleen hieman herätellen takaisin elämään. Ruokavalio ja liikunta sekä muut arkiset rutiinit tosiaan hakevat paikkaansa vielä, mutta olen selkeästi herännyt näille asioille jälleen. Akupunktiossa käynkin säännöllisesti, mutta kosketushoidot kovasti puhuttelevat nyt. Ihanaa kevään jatkoa sinulle Kirsi! ?

 54. Kiitos tästä! <3 Selittää taas osaltaan fiiliksiä.. Jos vielä pääsee mukaan arvontaan niin osallistun mielelläni! Tiedot siirtyy spostilla.

 55. Mä jotenkin nukun tosi vähän, ja olen puoliunessa päivälläkin. Jollain tavoin yön ja päivän ero energiassa ja vireystilassa vähenee, samoilla puolivaloilla kellon ympäri.

 56. Ylivirittyneisyys on hyvin tuttua! Muka kauhea kiire, aika loppuu, hopihopi – vaikkea oikeasti olekaan. Minua auttaa meditointi (mielellään jonkun ohjaamana, niin pysyy peffa paremmin tyynyllä), rauhallinen jooga, tietoinen hidastaminen ja hengittely. Välillä laitan magneetit nilkkoihin, se maadoittaa kummasti.

  Mukana arvonnassa!

 57. Kiitos artikkelista! En tiennyt että on tällainen pimennyksien aika. Luulin, että tuntemukset juonsivat vain tapahtumista. Olen mukana syntymäaika tiedot sähköpostilla.

  Voimakas väsymys, silti levottomuus. Ahdistus. Jopa niin kirkkaasti koettu tietoisuus välillä, että häikäistyy. Pelot, mielen tarinat ihan omiaan ja silti hyvin todentuntuisia ja tämä tuntuu jopa hyvin käsittämättömältä, mitä kaikkea se keksiikään tuo mieli! Ahdistus niin voimakasta hetkittäin että pyytänyt kovastikin apua jumalalta joka on niin iso sana sekä käsite tähän edes kirjoittaa. Mutta siis lyhyesti ajassa voimakasta valoa siksi kai varjotkin näin näyttäytyvät, mutta ne nousevat myös valoon eri tavalla.

  Vinkit hyviä muistutuksia, etenkin nyt itsellä ravinto, vihreän syöminen,rauhoittuminen. Tutustun mainitsemiisi youtube “musiikkiin”, tämänkaltainen on jo kutsunut nykyään enemmän ja enemmän. Huomasin että esim sos media ym ei ole hyvä olo jakaa mitään, katsoa mitään tai ainakin niin että toinen “jalka” on muualla. Pelkkä läsnäolo kutsuu.

 58. Pimennykset tuntuvat ahdistuksena ja henkisenä väsymyksenä.
  Rauhoittava musiikki auttaa.
  Mukana ollaan.

 59. Kiitos, toivottasti huomenna helpottaa 😉 17.7.1978 Oulu/ Haukipudas klo 12.30

  1. Kaikki vinkit oli niin tervetulleita että en edes tajunnut vastata! Väsymys kaaatoi alleen viikko sitten ja tänään ryömin puoliunessa tänne faceen takaisin katsomaan sivuasi että mitä ihmettä taivaan kannella tapahtuu 🙂 ! Ennen tänne tuloa etsin kuumeisesti syntymäkorttiani. sillä en tahdo muistaa aikaa. Hyvin oli ennakoitu ja nyt naurattaa että olisi se kortti voinut löytyä. Aika on kuitenkin lähes minuutilleen.

   1. ja vielä viimeisenä vinkkinä kaikille muillekin, laita tuoksulamppuun neilikkaa, rosmariinia tai muuta piristävää ja luovuutta ammentavaa, se auttanee vähän <3

 60. Mielenkiintoista mulla kyllä nyt on ihan tosin päin asiat, olo on energinen, aikaansaava, ja halu mennä muutoksia päin. Nämä kyseiset ahdistus ja levottomuuden ja uupumisen ja ylivirittyneisyyden teemat ovat kulkeneet mukanani noin vuoden verran. Viime viikolla tapahtui monta uutta läpimurtoa omassa ajattelussa ja energiat lähti semmoiseen nousuun ja hyvään oloon pitkiin aikoihin, kiitos siitä itselleni? nuo mainitsemasi keinot huonojen vibojen taltuttamiseksi ovat juuri mitä itsekin käytän, lisänä meditaatio joka päivä ja itsensä liikuttaminen mielekkäällä tavalla, pitkäkestoinen ja tasainen rytmi liikkumisessa ja oman sisäisen rytmin tarkka kuuntelu ja toimiminen ihan kaikessa. Lepoa, lepoa ja lepoa. Kiitos Kirsi ihanasta tekstistä ja mukana ollaan myös jos onni osuu kohdalle ??? t. Sanna

 61. Aika on rankkaa – vai sanoisinko koko elämä. Itsellä ja ympärillä lähellä. Mikään ei muutu. Itse muuten suosin raakaruokaa, kun vaan jaksan ja viitsin tehdä. = ) Jokainen tavallaan ja itseään kuunnellen.

  1. Totta tuokin. = ) Sitä voi lähteä niin helposti leijailemaan sfääreihin, että kaikenvärinen liha tosiaan auttaa pitämään jalat maassa tänä aikana.

  2. Hei Jouni! Olet yksi niistä viidestä, joille tein syntymäkartan ja katsoin tuon pimennyksen sijainnin siellä. Uudenkuun auringonpimennys osuu sinulla omaa identiteettiä, minäkuvaa, minäkokemusta ja oman itsen ulkoista ilmentymää edustavalle alueelle. Samalla se aktivoi sielun suuntaan ja ns. elämän tarkoitukseen liittyviä asioita. Kaikista näistä viidestä pikku katsauksesta joita tämän pimennyksen myötä tein, tämä sinun on moniuloitteisin ja vaikeimmin puettavissa sanoiksi. 🙂 Tässä kun ei välttämättä ole kyse niin selkeästi käytännöllisistä tai konkreettisista asioista, vaan liikutaan syvemmillä ja kosmisemmilla tasoilla. Mutta koska olen niin käytännönläheinen ihminen, pakko ottaa haaste vastaan ja yrittää saada tälle selkeämpää muotoa ja esimerkkiä miten tämä voisi näkyä ja tuntua elämässä. Kyseessä voisi olla eräänlainen oman itsen kyseenalaistamisen vaihe, sellainen että oma tapa ilmentää itseä ja olla vuorovaikutuksessa ulkoisen maailman kanssa tuntuu rajoittavalta ja aikansa eläneeltä. Tässä ollaan voimakkaasti päivittämässä sitä “tyyppiä” jota olet tullut tänne esittämään jotta sisäinen voisi olla tekemisissä ulkoisen kanssa ja luoda jotain konkretiaa. Kyseenalaistuksen ja suunnan vaihdoksen tai hienosäädön aika koskee samalla myös sitä minkä parissa nyt toimit. Se voi liittyä uraan tai sitten ei, mutta tuntuu aivan kuin sinua oltaisiin linkittämässä voimakkaammin siihen alkuperäiseen suunnitelmaan miksi halusit tänne tulla, mitä tulitkaan tänne tekemään. Ihanaa viikonloppua sinulle Jouni ja toivottavasti tästä tajunnanvirrasta oli jotain iloa. <3

 62. Heippa! Kyllä noissa oireissa jotain perää on oman kokemukseni mukaan. Yöuneni ei ole ravitsevaa ja muutenkin heräilen kesken yön. Päivällä jaksaminen on kortilla, mutta lyön ensin päätäni “seinään”. Ei auta kuin ottaa lusikka kauniiseen käteen ja rauhoittaa toiminnot minimiin sekä ottaa jaksamiskonstit käyttön. Toisaalta on kyllä on mahdollisuus jättää kuormaa taakse ko. ajanjaksona. Eli kokonaisaldo positiivinen : )

 63. Jaaha, tästäkö tässä onkin kysymys. 😀

  Tänään on jo selvästi parempi olo, ja elimistönkin nesteet ja kuonat lähdössä liikkeelle, mutta kyllä varsinkin eilen oli hirveää. Epäsosiaalinen, väsynyt ja vetäytymishaluinen fiilis mutta samalla yksinäinen ja melkein panikoiva tunne “sivuun jäämisen” tunteesta…

  Useimmiten parhaalta ja mahdollisesti toimivimmalta tällaisina aikoina tuntuu nukkuminen ja luonnossa liikkuminen. Ne myös ovat suunnilleen ainoat asiat, joihin ylipäätään pystyy keskittymään.

  No, kevyempiä aikoja kohden ollaan kai ja toivottavasti menossa. 🙂

 64. Itsen kuuntelu hyvin tarkasti, ja kaiken tekemisen (vaikka uudelleenkin-) järjestely sen mukaan. Lempeyttä itseä ja kunkin päivän tuntemuksia kohtaan. Tarpeeksi aikaa levätä ja nukkua. Tärkeää on myös valita seuransa hyvin tarkkaan, sillä pimennysaika aktivoi monissa hyvin vahvojakin tiloja, jotka herkkäaistista empaatikkoa saattavat ylikuormittaa entisestään. Tämä pimennysaika on onneksi ollut aika voimauttavaa ja tuonut uusia asioita, viime kesän pimennyskausi oli enemmänkin se hajoittava mörssäri, joka laittoi alulle todellisen luopumisen ja tilan tekemisen.

  Mukana arvonnassa 🙂

 65. Saija Salmi

  Hei
  Minulla pimennys tuntuu syvällä nostaen pintaan asioita,joita en ollut muistanut. Toiset ihmiset ärsyttävät minua nyt erityisesti,täysin typerissä asioissa. Kolmas tapa,miten planeettakuviot minua nyt kasvattaa,on itseni kunnioittamisen tärkeys ja itseni hyväksymisen tärkeys. Olen pitkällä sairaslomalla operaatiota odottaen. On sattunut kaikenlaisia mutkia matkaan,kappas vaan. Kärsivällisyyttä koetellaan. Moni asia muuttuu, ja muutokset hämmentää…
  Voimia tarvitsisin ☺
  Olen rapu,nouseva vaaka. Vaakakupissa on nyt työ,terveys,ystävyyssuhteet ja omat vanhemmat. Varmaan muitakin seikkoja putkahtelee vielä esille,huh.

 66. Helena Alanen

  Mukana. Kysyit taannoin, miten pimennykset ovat minuun vaikuttaneet. Nukun huonommin, ei muuta, totesin. Luettuani artikkelisi käsitän asioita enemmän, en vain osannut yhdistää. Olen ollut ja edelleen niiin väsynyt. Raahustan itseni perässä. Jotenkin parkkivaloilla liikenteessä. Lisäksi puolitoista viikkoa flunssaa, hammaskin lohkesi. Tavallaan kuin Tähtien sodassa; the shield is down. Mielessä ajatuksia elämän pienentämisestä/rauhoittamisesta. En tosin nytkään ole mikään vikkelä tekemään mitään, joten en tiedä siitä pienentämisestä. Ja hassua, olen pitkään miettinyt tarvitsevani varmaankin jotakin hyvää B-vitamiinikomboa!

 67. Anna Hintsala

  Kyllä voin sanoa, että nämä pimennysajan energiat todella TUNTUU. Tuntemuksia on sekä fyysisiä, että henkisiä.
  Aivan kuten Kirsi tässä hienossa tekstissäsi kirjoitit.
  Tuntuu kuin olisin suuressa umpisolmussa omien tunteitteni kanssa. Elän keskellä parisuhdekriisiä, eli tämä aika todella ravistelee pitkää 25v. kestänyttä ihmissuhdettani. Järki sanoo yhtä ja tunteet toista. Jatkuva ajatuksen tulva, jota ei hiljaiseksi saa. Ahdistus, irtipäästämisen pelko vastaan vapaus, omat elämänarvot. Ensin ajateltuna helppoa ja selkeetä, seuraavassa hetkessä kaikkea muuta. Sisäinen ristiriita, ollako vai eikö olla.
  Fyysisinä oireina uupumus, unettomuus, ja oudot lihassäryt.
  Onneksi löysin artikkelisi ja vinkkisi Kirsi!
  Koen, että antamasi ideat ravinnon suhteen osuvat omalla kohdallani täysin nappiin. Mitä minun kehoni haluaa? No juurikin tuota vihreää, luonnonmukaista ja puhdasta ruokaa! Lisäksi, kehoni ja mieleni kaipaa hiljaisuutta ja rauhaa! Tänä iltana laitan mantrat soimaan ja tällään itseni sopivaan meditaatio asentoon. Suljen puhelimen hyvissä ajoin ennen nukkumaan menoa, teen rentoutusharjoituksen ja hengitän syvään. Aamen.
  AH
  Lähetän syntymätiedot s-postissa.

  1. Riitta Korpipää

   Hei Anna! Paljon voimia ja valoa sinulle kriisin keskelle. Toivottavasti tunteiden umpisolmu alkaa aueta ja oma tie selkiintyä edessäsi. Oman olon ja tuntemusten kuunteleminen ohjaa niin paljon paremmin oikeaan suuntaan, kuin mielen suoltamat skenaariot ja tulkinnat. Kun mieli on hiljaa, kuulet mitä oikeasti haluat ja mikä sinulle on parhaaksi. Iltasuunnitelmasi kuulostavat ihanilta, toivottavasti sait vietettyä tuon rauhallisen hiljaisen illan, mitä kuvasit, ja ehkäpä vielä uudestaan tänä viikonloppuna.

 68. Oi, mikä kirjoitus. Kiitos ❤️ Olen niiiiiin herkkä ja todella kosminen ihminen. Ihmettelin mitä taas…kunnes osui ‘sopivasti’ tekstisi jo muutama päivä sitten. On todella kyllä maadoittumisen saamiseen kova työ (muutenkin jo haaste), jatkuvaa puhdistamista ja nimenomaan painimista oman pimeyden kanssa. Hermosto todella kovilla. Metsässä ja veden äärellä (suihku, uima-allas, sauna) on nyt erityisen helpottavaa ?✨
  Voiko oma syntymäpäivä (16.2) vielä tätä vahvistaa? Joten olen ehdottomasti MUKANA ❤️
  Ps. Lähetin sähköpostilla tietoni ❤️

  1. Hei Mira! Olet yksi niistä viidestä, joille tein syntymäkartan ja katsoin tuon pimennyksen sijainnin siellä. Uudenkuun auringonpimennys osuu sinulla elämänalueelle, joka liittyy voimakkaimmin tietoisuuden laajentumiseen, näkökulmien muuttumiseen ja kykyyn nähdä asiat uudesta, aiempaa kokonaisvaltaisemmasta perspektiivistä. Tämä pimennys on muutenkin sinulle hyvin henkilökohtainen ja merkittävä, kun se aktivoi omaa minuuttasi, luomisvoimaasi ja yhteyttäsi korkeampaan tietoisuuteen. Huhhuijakkaa, mikä energia tästä välittyy. Elämäsi on kokemassa todella merkittävää uudistumisvaihetta, ja usein se edellyttää sitä, että vanhat ja toimimattomat rakenteet puretaan. Kaikki mikä auttaa sinua nyt rauhoittamaan hermostoa ja pysymään maadoittuneena on todella tärkeää, ja isona apuna on jos voit täydellisesti luottaa siihen, että homma on hallussa ja tämä on juuri se kosminen hetki elämässäsi jota olet odottanut. Kvanttihyppy tietoisuudessa on nyt mahdollinen, ja aivan uudet ulottuvuudet, uusi vapaus ja uusi elämä todellisesta, aidosta itsestäsi käsin on edessä. Ihanaa viikonloppua sinulle ja syvää rauhaa merkittävän murrosjakson keskelle.

 69. Kiitos Kirsi!
  Kivuliaat päivät takana. Huomasin tässä sängyssä blogiasi lukiessani että olen syönyt tänään vain aamulla tekemääni smoothieta tuntematta nälkää koko päivänä, pitänyt hiljaisen päivän ilman mitään vekottimia (paitsi nyt illalla) ja siivonnut. Ilman omia meditaatioryhmiä olisi stressitasot nousseet ties minne. Nyt alkaa helpottaa ja vanha repaleinen nahka lojuu tässä sängyn vieressä 🙂

  syntymäaikani 22.5.1964 klo 22.47 Hämeenlinna

 70. Kiitos Kirsi tästä valaisevasta tekstistä. Kumpa olisinki lukenut sen aiemmin ja valmistautunut paremmin. Olen tehnyt asioita juuri päinvastoin. Olotila olisi nyt ehkä toisenlainen…. Pimennys osuu tarkalleen omalle Auingolleni, 27 ast Vesimiestä aktivoiden monta muutakin tekijää… Olo kaikkea muuta kuin maadoittunut.
  Olen ollut jo jonkin aikaa todella väsynyt, päiväunia on tarvittu (minulle harvinaista) ja unimaailmassa melkoisia painajaisia. Vaikea keskittyä ja mieli melkoisen laukkaava.
  Tunne siitä, että jotain isoa muutosta on tulossa, kuitenkin positiivisessa muodossa.
  Olen mielelläni mukana.
  16.02.1951 Oulu klo 14:07

 71. Kiitos postauksesta, se osui taas oikeaan – olen mukana !
  Tosin myös koko tammikuu on ollut painostava ja olen varmasti asettanut liikaa odotuksia itselleni tälle sesongille, täytänhän pian 40 ja tuntuu että olen suuressa risteyksessä. Täysikuut on aina minulle vaikeita, mutta en ole erityisemmin ajatellut näitä pimennyksiä. Nyt olen kyllä ollut herkillä, lopen uupunut ja välttelevä, aivosumuinen ja sokeririippuvainen. Vuoden takainen pehmytkudosreuma diagnoosi selvensi monia rampauttavia ja lamaannuttavia oireita ja olenkin varmasti pitänyt itsestäni parempaa huolta kuin ikinä: Eteeriset öljyt tuoksulampussa, ayurvediset yrtit ja meditatiivinen musiikki ovat olleet s u u r e n a tukena eli listasi näytti kyllä tutulle – suosittelen erityisesti äänen kanssa työskentelyä. Jatkuvaan jojoiluun kivun&väsymyksen&masennuksen kanssa ottaisin mieluusti lisää apua. Laitan synt.ajan sähköpostiisi. – Kiitos <3

  1. Nyt tuli kaksi kertaa sama teksti vahingossa kun herjas ekaa nimimerkkiä

 72. Kiitos postauksesta, se osui taas oikeaan – olen mukana !
  Tosin myös koko tammikuu on ollut painostava ja olen varmasti asettanut liikaa odotuksia itselleni tälle sesongille, täytänhän pian 40 ja tuntuu että olen suuressa risteyksessä. Täysikuut on aina minulle vaikeita, mutta en ole erityisemmin ajatellut näitä pimennyksiä. Nyt olen kyllä ollut herkillä, lopen uupunut ja välttelevä, aivosumuinen ja sokeririippuvainen. Vuoden takainen pehmytkudosreuma diagnoosi selvensi monia rampauttavia ja lamaannuttavia oireita ja olenkin varmasti pitänyt itsestäni parempaa huolta kuin ikinä: Eteeriset öljyt tuoksulampussa, ayurvediset yrtit ja meditatiivinen musiikki ovat olleet s u u r e n a tukena eli listasi näytti kyllä tutulle – suosittelen erityisesti äänen kanssa työskentelyä. Jatkuvaan jojoiluun kivun&väsymyksen&masennuksen kanssa ottaisin mieluusti lisää apua. Laitan synt.ajan sähköpostiisi. – Kiitos <3

 73. Hei,

  Juuri tänään mietiskellyt uudenkuun vaikutusta tulevaan syntymäpäivääni sekä tehnyt “puhdistavaa/rauhoittavaa rituaalia”, jotta voisin saada mm. oikeudenmukaisuutta asioihin, joihin en itse pysty vaikuttamaan… Pääsisin myös eroon menneisyyden raskaasta taakasta. Spirulina- jauhe smoothien sekaan tai aamupuurossa antaa voimaa jaksamaan, metsässä kävely hiljaksiin auttaa rauhoittumaan.
  Kiitos kun saan olla mukana, toivottavasti lykästäisi….
  S.postilla laitoin tiedot.

 74. Hiljaisuutta ja yksinoloa kaipaisin! Voisin vetäytyä viikoksi johonkin omiin oloihini. Mutta mihin karistaisin muun perheen kannoiltani? Eli ärräpäitä ja hermojen menetystä tällä viikolla ollut jaossa ihan liiaksikin. Sisäinen paine on hallitsematon. Ja pimennys juu osuu suoraan vastapäätä aurinkoani..

 75. Sirpa Niska

  Olen pari-kolme vuotta tutiskellut erilaisia asioita itsessäni ja ympäristössäni. Välissä oli taukoa, mutta eri kriisi-tilanteet ajoivat takaisin “tutkiskeluun”.
  Yritän kuunnella itseäni. Sanon toisille, että olen jo niin mukavuuden haluinen, että teen vain sen mitä sillä hetkellä jaksan ja haluan. Syön sitä mitä tekee mieli. No, ei ihan aina, jos ei kaapista löydy. Lasten ja lastenlasten kanssa joustan. Olen opetellut “ei”sanaa myös heihin. Paljon on opeteltava.
  Tällä hetkellä tuntuu, että “asioita tapahtuu” epämiellyttäviä, mutta varmaan sitten voin päästää irti ja olen vapaa.
  Olen mukana 28.7.1962 klo 5.23 Ylitornio

 76. Pitäisi aina muistaa mainita ettei valeriana sovi kaikkien lääkkeiden kanssa otettavaksi! Muuten joo, tuntuu yllättäen kuin rekka olisi ajanut yli.

 77. Väsynyt ja ylivirittynyt samaan aikaan. Illalla ei meinaa uni tulla, vaikka väsyttää ihan kamalasti. Lukeminen hetken aikaa sängyssä ennen varsinaista nukkumaan käymistä rauhoittaa ja väsyttää ja näin ollen saattaa helpottaa nukahtamista. ?

  Haluan olla mukana arvonnassa. Jos onnistaa, niin tiedot s-postilla.

  1. Hei Laura! Olet yksi niistä viidestä, joille tein syntymäkartan ja katsoin tuon pimennyksen sijainnin siellä. Uudenkuun auringonpimennys osuu sinulla elämänalueella, joka liittyy ensisijaisesti ystävyyssuhteisiin ja ryhmiin. Tämä saattaa koskea myös sosiaalista mediaa, mikäli ne edustavat elämässä sosiaalista vuorovaikutusta ja ryhmätoimintaa jossain muodossa. Pimennys voi nostaa esiin jotain muutosta vaativaa asiaa näillä alueilla, mutta samalla se on myös tuomassa uusia ideoita ja synnyttämässä uutta tietoisuutta, mikä voi liittyä tulevaisuuden suunnitelmiisi, unelmiisi ja visioihisi. Ota herkällä korvalla kuuloon sisäiset viestit ja vinkit, jotka ovat viemässä sinua kohti tulevaisuutta. Tämä aika voi nostaa esiin jonkin asian, joka on tärkeä vielä pitkään. Ihana kuulla että olet löytänyt ayurvedisen ruokavalion. Pittan rauhoittaminen on kyllä mitä ihaninta balsamia sielulle ja keholle, oli elämässä meneillään mitä tahansa. Mukavaa ja levollista viikonloppua sinulle!

 78. Ai, tästä uupumus johtuu? Yritän lepäillä ja keventää. Ravintoon panostaminen on nyt ollut hakusessa, mutta pitäisi siihen tosiaan panostaa paremmin.

  Mukana arvonnassa mielellään!

 79. Kehon viestit on varsin voimakkaita ollessani sellaisissa tilanteissa mistä kuuluu päästää irti.
  Hirmuisia päänsärkyjä, kuin salamavalon välähdyksiä, pikkuruisia oivalluksia.
  Kiihtyneet ihmiset saavat kehon sekasorron valtaan. —-suojauksia olisi opeteltava lisää.
  Onneksi olen tyttömänä. Yksin oleminen, siivoilu, koiran kanssa ulkona haahuilu, uimahalli, sauna, avanto ja jooga… niillä ihmeitä tekevä vaikutus.
  Jännänlainen hyväksyntä on nyt teema, tässä hetkessä.
  Jos ei tiedä mistään mitään, (päätöksenteon vaikeus) niin sitten ollaan vaan ja nautitaan tyhjyydestä.
  Eiköhän niitä vastauksia ala nousta.
  Pöytä on täysin tyhjennetty.

  Mieluusti mukana arvonnassa..

  Nina 080776 Turku 14.20

 80. Mukana, jälleen tuli flunssa ja kuume pimennysaikana, suorastaan jo perinne…

 81. Kylläpä avarsi mieltä tämä teksti. Selittää paljon. Laitan tiedot spostiin!

Kommentointi on suljettu.

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä