Miten anarkisti-intellektuelli-hippi rakastaa?

Aiheet:
venus vesimiehessa

Venus siirtyi tänä aamuna vapautta ja yksilöllisyyttä rakastavaan Vesimieheen. Sanotaan että rakkauden planeetta Venus ei sovi hyvin tähän merkkiin sen älyllisen ja riippumattoman luonteen vuoksi, mutta minä sanon että höpöhöpö. Venus on Vesimiehen merkissä humanitaarinen, välittävä, laajakatseinen, objektiivinen ja itsenäinen. Koska Venus edustaa rakkautta, Vesimiehessä se on universaalia ja yhteiseen hyvään pyrkivää. Rakkauden käsite laajenee perinteisen “sinä ja minä yhdessä ikuisesti papin aamenen jälkeen” käsitteen yli kattamaan niin paljon enemmän, niin monin eri tavoin.

Venus Vesimiehessä voi rakastaa kaikkea ja kaikkia, mutta useimmiten rakkauden kohteena ovat asiat, ideat, aatteet, innovaatiot, ryhmät, toiminta, kiinnostavat ilmiöt, inspiroivat ihmiset ja apua tarvitsevat tahot. Vesimiesenergia ei ole samalla tavalla empaattista ja auttamishaluista kuin miten se Kalojen merkeissä ilmenee, mutta pyrkimys on sama, vain hiukan eri sävelellä. Jos Kalat on äiti Teresa, Vesimies on Pelle Peloton ja Martin Luther King samassa paketissa. Pahoittelen suuresti tätä luokittelua ja kategorisointia, sillä Venus Vesimiehessä karttaa kaikenlaisia yleistyksiä, tyypittelyjä ja määritelmiä. Muistan teinivuosiltani runon “Kaikki yleistäminen on vaarallista – tämäkin”, joka kolahti riemukkaasti (olenhan Venus Vesimies ihmisiä itsekin).

Joku voi ajatella, että Venus Vesimiehessä on epäsovinnainen ja sitoutumaton, mutta kyllä Vesimies sitoutuu, silloin kun katsoo asian olevan sitoutumisen arvoinen.  Ei Vesimies ole niin arvaamaton ja poukkoileva, kuin joku voisi ajatella. Se voi näyttää siltä, mikäli ei ymmärrä että Vesimies on jatkuvassa kasvuprosessissa ja asiat muuttuvat. Jollet ole samoilla taajuuksilla etkä ymmärrä tätä koko ajan käynnissä olevaa kehitystä, saattavat muuttuvat tilanteet ja uudistuneet ajatukset antaa kuvan epävakaudesta. Kyseessä on yleensä kuitenkin asiaa ulkopuolelta tarkastelevien virheellinen tulkinta. Vesimies on yksilöllinen, omia polkujaan kulkeva ja laajempiin ideoihin sitoutuva elävä projekti.

Venus Vesimiehessä voi omistautua aatteelle ja rakastaa ideoita. Rakkausasioiden lisäksi Venus edustaa arvoja, sitä mitä pidämme tärkeänä, rakkauden arvoisena ja kauniina. Vesimiehessä näitä asioita ovat suvaitsevaisuus, tasa-arvo, ihmisten- ja eläinten oikeudet, eettisyys, humanitaarisuus, vapaus, yksilöllisyys, myötätunto, avoimuus, rehellisyys ja integriteetti. Loistava esimerkki Venus Vesimiehessä henkilöstä on amerikkalainen tv-persoona Ellen DeGeneres, valoisa, humoristinen, älykäs, sanavalmis ja lempeä Ellen on pitkän linjan vegaani ja ollut jo 8 vuotta naimisissa vaimonsa Portia de Rossin kanssa. 

acceptance oneness university

Venus Vesimiehessä lähtökohtaisesti rakastaa ja arvostaa kaikkia, ei niinkään erilaisuudesta huolimatta, vaan juuri siksi. Harmillista, että Vesimiehen edustamat arvot ja aatteet (niihin kuuluu myös astrologia!) ovat niitä, jotka saavat osakseen eniten arvostelua, syrjintää ja tuomitsemista. Siinä missä Vesimies on laatuna ennakkoluuloton (“tutkitaan ennen kuin hutkitaan”), ovat sen edustamat asiat ennakkoluulojen kohteena.

Here are the values that I stand for: honesty, equality, kindness, compassion, treating people the way you want to be treated and helping those in need. To me, those are traditional values.

Ellen DeGeneres

Vesimies on vallankumouksellinen anarkisti, ja toisinaan myös vastarannankiiski, muttei koskaan “rebel without cause”. Vesimiehen kapinalla on aina jokin syy, ja lähes poikkeuksetta syy on paremman maailman luominen ja pyrkimys auttaa heikommassa asemassa olevia.

Vesimiehen kauneuskäsitys voi vaihdella mustavalkoisesta minimalismista intellektuellin herraintyylin kautta sateenkaarenväriseen lurexiin ja naturelliin hippityyliin, samalla henkilöllä (saman päivän aikana). Joku voi sanoa, että Venus Vesimiehellä ei ole tyyliä, mutta ehkäpä tyyli on vain niin edellä aikaansa, että se ei ole vielä tullut muotiin. Vesimies voi yhdistellä asioita tavalla, mitä kukaan ei ole vielä tullut ajatelleeksi. Trendien seuraajaa Vesimiehestä ei saa, he luovat trendejä. Vanha vitsi hipstereistä sopinee Vesimiehen suuhun: “tykkäsin tosta jo kauan ennen kuin siitä tuli suosittua”. Ja kun jokin (musiikki, tyyli, ruoka) alkaa olla liian mainstreamia, Vesimiehen mielenkiinto lopahtaa, ja hän on jo löytänyt uusia, jännittävämpiä, erikoisempia ja innovatiivisempia innostumisen aiheita.

On tyypillistä sanoa, että Venus Vesimiehet ovat viileitä, välinpitämättömiä tai “eivät tiedä mitä intohimo on” (kuten eräässä astrologian kirjassa sanotaan). Asia voi näyttää tältä ymmärtämättömän silmin, sillä Venus Vesimiehessä ei syty tavanomaisesta eikä perinteisellä tavalla. Hänen sydämessään palaa kuitenkin kestävä kiihko häntä kiinnostavia asioita kohtaan. Halu muuttaa maailmaa, oppia enemmän, ymmärtää syvemmin ja nähdä laajemmin, kokea uutta ja keksiä jotain mullistavaa – nähdä, tehdä ja kokea toisin – on sinihehkuinen liekki Vesimiehen sydämessä. Inspiraatio ja innovaatio ovat Venus Vesimiehessä ihmisen ikuinen rakkaus ja “ever after”.

– – – – – – – – –

Mutta sattuupa joskus niinkin, että joku kummallinen ja epätodennäköinen tyyppi (todennäköisesti aivan eri-ikäinen, vieraasta kulttuurista tai toiselta planeetalta) ilmestyy Venus Vesimiehen elämään jakamaan inspiraatiota ja keksimään elämäntarkoituksen yhä uudelleen ja uudellen, ja kenties voittamaan Nobelin palkinnon sen johdosta. Venus Vesimiehelle voi sattua ihan mitä tahansa (ihan kenen kanssa tahansa).

© 2016 Kirsi Halla-Seppälä

21 ajatusta aiheesta “Miten anarkisti-intellektuelli-hippi rakastaa?”

 1. Kirsi Henttonen

  Kiitos rakas kaimani kirjoituksesta jonka sain lukea syntymäpäivälahjana! Pitää ehdottomasti paikkansa jokainen lause ja sana, ymmärsin niiin tuon. Kiitollisuudella ja siunauksella ?
  Kirsi

  1. Riitta Korpipää

   Kiitos itsellesi, kaima, ja valtavan paljon onnea syntymäpäivänäsi! Onpa kiva kuulla että tästä oli iloa, ja vielä näin hyvällä ajoituksella päivän suhteen. Rakkautta tulevalle vuodellesi, taisit saada aivan vastakuoriutuneen Venuksen (kun se on tänään 0 astetta Vesimiestä) auringonpaluukartallesi.

 2. Kiitos itsellesi, kaima, ja valtavan paljon onnea syntymäpäivänäsi! Onpa kiva kuulla että tästä oli iloa, ja vielä näin hyvällä ajoituksella päivän suhteen. Rakkautta tulevalle vuodellesi, taisit saada aivan vastakuoriutuneen Venuksen (kun se on tänään 0 astetta Vesimiestä) auringonpaluukartallesi.

 3. Hieno kirjoitus, Kirsi! Osui ja upposi, minulla Venus vesimiehessä oppositio Uranus. Omintakeinen, originelli käytös, vapauden tarve esim. pukeutumisessa ja sosiaalisessa koodistossa, erikoisia, luovia ystäviä, rajoja rikkovaa. Ja yksi tärkeimmistä tähän liittyen on luovuus, erityisesti musiikki.

  1. Riitta Korpipää

   Kiitos Matti kommentistasi! Tosi kiva kuulla että sait osuman, ja hurjan hyvin summasit vielä noita mitä en itse maininnut kirjoituksessani. Yes! 🙂

   1. Moi Kirsi,
    Tuli vielä mieleen, että Venus Vesimiehessä on ´free love’, vapaa rakkaus. Minulla ei siis tarkoita pettämistä tai jatkuvaa parinvaihtoa (päin vastoin), vaan inhimillistä suhtautumista laajaan ystäväpiiriin, riippumatta statuksesta, pukeutumisesta jne. Jotenkin rakastan heitä kaikkia ihmisinä.

    Toinen (hassu) asia: Venukseni Vesimiehessä OPP Uranus: rakastan hifi-elektroniikkaa!

    PS: Huomasin, että meillä molemmilla on (Venus-Vesimiehen lisäksi) Aurinko 7:ssa ja Kuut aika tarkassa oppositiossa (mikä olikaan tarkka kellonaikasi?). Ilmankos tietty selkeä yhteys syntyi heti ensitapaamisella 🙂 Kivaa!

    1. Riitta Korpipää

     Hei Matti! Pahoittelut että huomasin kommenttisi vasta nyt, joten vastaus on viipynyt. Todella hyvä huomio tuo, että “free love” ei todellakaan tarkoita petollisuutta tai monia suhteita. Sen ydin on mielestäni siinä, että vaikka oltaisiin uskollisesti ja sitoutuneesti yhdessä, saa silti olla sisäisesti vapaa, omaa tilaa, itsenäisyyttä, yksilöllisyyttä ja riippumattomuutta ei tarvitse uhrata vaikka jakaisikin elämänsä toisen kanssa. Ja juuri tuo myös, miten itse siitä kirjoitat. Hauska myös tuo hifi-rakkautesi, todella kuvaava tuo Uranus opp. Vesimies Venus kartallasi. 😀

     Olen vähän arka antamaan omia syntymätietoja julki, mutta Aurinkoni on tarkalleen 8. huoneen rajalla Placidusta käyttäen, joten eiköhän se sieltä tarkennu. 😀

     Ihanaa viikon jatkoa auringonpimennystunnelmissa sinulle, Matti!

 4. Kiitos Matti kommentistasi! Tosi kiva kuulla että sait osuman, ja hurjan hyvin summasit vielä noita mitä en itse maininnut kirjoituksessani. Yes! 🙂

 5. Hehe, olihan sitä tuossa tuttua. Minulla venus vesimiehessä 11.huoneessa, oppositiossa Saturnuksen kanssa, avautuvassa neliössä kuuhun ja chiron avautuva neliö venus (ovat osana suurta ristiäni).
  Aurinkomerkkini kun on kalat, niin löytyy minussa sitä Äiti Teresaakin. Mutta mitä vanhemmaksi olen tullut, sitä ilmeisemmäksi on käynyt se, että venus vesimiehessä ihmisen (ainakin minun tapauksessani) pitää löytää ja hyväksyä se oma originelli tapa rakastaa ja olla rakastettu. Mitä sitkeämmin yrittää sovittaa itsensä ns. perinteiseen muottiin, sitä enemmän ahdistuu joutuessaan ihmettelemään sisäistä tyhjyyttä sekä sille vastapainona hyvinkin omalaatuisia ideoita, jotka tuntuvat paljon omimmilta tavoilta elää parisuhdetta. Omalla kohdallani henkinen vapaudenkaipuu ja liikkumatilan tarve on niin suuri, että paremmin toimii ystävyys kuin perinteinen parisuhde.
  Tyylien luominen kuulostaa tutulta – itse tullut jo koettua mm. matalalantiohousujen + caprihousujen ja muutaman muunkin muoti-ilmiön kohdalla se, että törmäsin ja ihastuin niihin koinsyömällä kirppiksellä ja otin käyttöön, vaikka vaatekappaleet olivat jostain aivan menneiltä vuosikymmeniltä. Herättihän ne hämmennystä, vaan vuoden parin kuluttua ne olivatkin sitten muotia. Tuskinpa minun ansiotani 🙂 mutta jostain vaan tuli mistälie eetteristä idea napattua. Parhaillaankin tiedän muutamia muotiin tulossa olevia ilmiöitä, vaatteita, jne – hassu juttu. Vaan olen ajan mittaan oppinut luottamaan noihin oivalluksiini kun näemmä pitävät paikkansa.
  Tämän voin allekirjoittaa ihan täysin: ” Venus on Vesimiehen merkissä humanitaarinen, välittävä, laajakatseinen, objektiivinen ja itsenäinen.” Näinpä se nähdäkseni on. Kiitos mielenkiintoisesta kirjoituksesta.

  1. Riitta Korpipää

   Hei Johanna! Onpas sinulla huikeasti asemoitunut Venus. Olet niin oikeassa tuossa, että pitää vain löytää ja hyväksyä se oma tapa rakastaa ja olla rakastettu, perinteiset muotit eivät toimi. Kiitos tosi paljon että jaoit kokemuksiasi ja näkemyksiäsi tästä aiheesta.

   1. 🙂 niin. Ja vielä muuten yhtymässä Merkuriukseen, sulkeutuvassa semisekstiilissä Aurinkoon (kalat 12. huone). Enpä muuten ole ennen asiaan niin kiinnittänyt huomiota… Ehkä paikallaan tarkemminkin tutkia karttaa tuon Venuksen näkökulmasta, koska vaikuttaa niin moneen suuntaan.

    1. Riitta Korpipää

     Tosiaan, kiva aina huomata jotain uutta omalta kartaltaan, jonka on jotenkin aina tiennyt olevan siellä, muttei ole sen kummemmin kiinnittänyt siihen huomiota. 🙂

 6. Hei Johanna! Onpas sinulla huikeasti asemoitunut Venus. Olet niin oikeassa tuossa, että pitää vain löytää ja hyväksyä se oma tapa rakastaa ja olla rakastettu, perinteiset muotit eivät toimi. Kiitos tosi paljon että jaoit kokemuksiasi ja näkemyksiäsi tästä aiheesta.

 7. Tosiaan, kiva aina huomata jotain uutta omalta kartaltaan, jonka on jotenkin aina tiennyt olevan siellä, muttei ole sen kummemmin kiinnittänyt siihen huomiota. 🙂

 8. Hei !
  Kirjoituksesi on niin tuttua ! Itse olen pitänyt Venus Vesimiestäni negatiivisena asiana.
  Nyt tajusin, että siinä on hyviäkin puolia. Vanhoissa astrologisissa kirjoissa Venus Vesimiehessä on kuvattu negatiivisena sijoituksena. Itselläni on myös Merkurius vesimiehessä ja Uranus ykköshuoneessa. Ajattelen asioita eri tavalla kuin muut ja olen ylpeä siitä !

  1. Riitta Korpipää

   Hei Anne! Onpa ihana kuulla että kirjoitukseni auttoi sinua näkemään Venuksesi uudessa valossa. Tuo vanhakantainen tapa jaotella planeettasijainteja hyviin ja huonoihin on mielestäni niin aikansa elänyt ja voitaisiin suosiolla unohtaa. 🙂 Itselläni on myös Merkurius Vesimiehessä, ja tykkään nähdä asioita uusin silmin, kuten varmaan sinäkin.

 9. Hei Anne! Onpa ihana kuulla että kirjoitukseni auttoi sinua näkemään Venuksesi uudessa valossa. Tuo vanhakantainen tapa jaotella planeettasijainteja hyviin ja huonoihin on mielestäni niin aikansa elänyt ja voitaisiin suosiolla unohtaa. 🙂 Itselläni on myös Merkurius Vesimiehessä, ja tykkään nähdä asioita uusin silmin, kuten varmaan sinäkin.

 10. Hei Matti! Pahoittelut että huomasin kommenttisi vasta nyt, joten vastaus on viipynyt. Todella hyvä huomio tuo, että “free love” ei todellakaan tarkoita petollisuutta tai monia suhteita. Sen ydin on mielestäni siinä, että vaikka oltaisiin uskollisesti ja sitoutuneesti yhdessä, saa silti olla sisäisesti vapaa, omaa tilaa, itsenäisyyttä, yksilöllisyyttä ja riippumattomuutta ei tarvitse uhrata vaikka jakaisikin elämänsä toisen kanssa. Ja juuri tuo myös, miten itse siitä kirjoitat. Hauska myös tuo hifi-rakkautesi, todella kuvaava tuo Uranus opp. Vesimies Venus kartallasi. 😀

  Olen vähän arka antamaan omia syntymätietoja julki, mutta Aurinkoni on tarkalleen 8. huoneen rajalla Placidusta käyttäen, joten eiköhän se sieltä tarkennu. 😀

  Ihanaa viikon jatkoa auringonpimennystunnelmissa sinulle, Matti!

 11. Hei,

  Minulla on venus kaloissa ja tapasin miehen, jolla venus vesimiehessä. On ollut todella vaikeaa ymmärtää hänen ajatuksiaan rakkaudesta. Tosin itselläni on kuu vesimiehessä, joten olen vapaa sielu myös. Haluaisin kuitenkin sitoutua yhteen kumppaniin jssain vaiheessa. Millä tavalla voi parisuhteen luoda venus vesimiehen kanssa ? 😀 Ystäviä ollaan, eli ei fyysistä suhdetta laisinkaan. Tämä näyttää sopivan hänelle hyvin. 🙂 Kaipaavatko ylipäätänsä parisuhdetta vai ikuisia sinkkuja?

  1. Riitta Korpipää

   Hei Rebekka! Kuten artikkelini alleviivasikin, yksilöllisyys on Venus Vesimies -ihmisten keskeisimpiä arvoja. Ei voi koskaan yleistää. Venus Vesimiesten vapauden tarve ei tarkoita välttämättä ollenkaan sitä, etteivät he haluaisi tai pystyisi sitoutumaan. Monet Venus Vesimies -ihmiset ovat uskollisesti pitkissä ja vakaissa parisuhteissa. Vesimies on kiinteä merkki laadultaan, ja tämä jo viittaa siihen, että ihmissuhteista haetaan pysyvyyttä. Mielestäni Venus Vesimies -ihmiset eivät yleisesti ottaen (muistetaan että ei voi yleistää…) ole “ikuisia sinkkuja”. Kun Venus Vesimies -henkilö rakastuu, hän haluaa suhteen perustuvan ystävyydelle ja tasa-arvoisuudelle, mutta siitä on platonisuus kaukana. Vastaan siis kysymykseesi niin, että kyllä Venus Vesimies -ihmiset yleensä haluavat myös intiimin ja kestävän parisuhteen ja osaavat halutessaan sitoutua oikein hyvin. He saattavat kaivata suhteelta syvempää henkistä yhteyttä ja vapautta (=sisäistä tunnetta siitä, että saa olla vapaasti sitä mitä on), ehkä enemmän kuin muut merkit, mutta tunnen monia onnellisesti naimisissa olevia Venus Vesimiehiä. Jos miestä, josta kerrot, ei kiinnosta fyysinen suhde tai sitoutuminen, kyse on joko siitä, että hän ei ole riittävän syvästi kiinnostunut tai että hänelle ei ole ominaista seurustella perinteisellä tavalla. Hänen henkilökohtaisen karttansa tekijät (esimerkiksi Venuksen ja Kuun aspektit), kertovat tarkemmin hänen tavastaan, pyrkimyksistään ja tarpeistaan ihmissuhteissa, ei pelkkä Venuksen merkki.

Kommentointi on suljettu.

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä