Minkä taakseen jättää – Uusikuu Jousimiehessä

Aiheet:
uudenkuun ajankuva 12

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 4.12.2021 – 2.1.2022

Uusikuu Jousimiehessä yhtymässä Merkuriukseen ja Vestaan on kuin palavasieluinen saarnaaja julistamassa totuuttaan. Sitä joko vihaa tai rakastaa, se ei jätä kylmäksi. Se voi lietsoa suureen inspiroituneeseen hurmioon tai sinihehkuisella liekillä hohkaavaan raivoon. Tavalla tai toisella se sytyttää ja sitä on mahdoton ohittaa.

Jos tämä uusikuu olisi henkilö, se olisi kuin karismaattinen kansanjohtaja, joka julistaa ainoaksi oikeaksi kokemaansa sanomaa uskoen oman ideologiansa jakamisen olevan kaikkien parhaaksi oleva kutsumuksellinen tehtävä. Täysin keskittyneenä omaan missioonsa, hän voi tulla sokeaksi muille näkökulmille ja muiden totuuksille. Vaikka hän uskoisikin toimillaan voivansa pelastaa maailman, pyrkiessään vakuuttamaan ja käännyttämään, hän lisääkin epäsopua ja ristiriitaa.

Jousimies on eläinradan totuudentorvi, etsijä, seikkailija, opettaja tai guru. Merkurius symboloi viestintää ja kommunikaatiota, mielipiteitä ja informaatiota. Vesta on kartan kuumin kohta, polttopiste, se mikä saa liekkeihin ja mille omistaudutaan. Myös kapinallinen ja uudistusvoimainen Uranus on kontaktissa uudenkuun kanssa ja tuo oman arvaamattoman, omintakeisen ja vallankumouksellisen latauksensa mukaan pakettiin.

Tämä älyllinen, mutta kiihkeä ja kapinallinen uusikuu Jousimiehessä on samalla myös auringonpimennys. Kautta vuosisatojen astrologit ovat tulkinneet pimennysaikojen olevan erityisen intensiivisiä, merkityksellisiä ja jopa kohtalonomaisia luonteeltaan. Käy lukemassa täältä minkä elämänalueen tämä auringonpimennys nostaa keskiöön omassa elämässäsi. Löydät sieltä helpon ohjeistuksen siihen, miten löydät pimennyksen sijainnin omalta kartaltasi, sekä tulkinnan siitä miten se saattaa omalla kohdallasi näkyä ja tuntua.

Pimennysajoilla on juuret pitkällä menneisyydessä. Ne ovat yksi voimakkaimmin karmallisia asioita aktivoivista tekijöistä. Pimennysaikana voi tuntua ikään kuin portti eri aikojen ja ulottuvuuksien välillä avautuisi ja kosminen portaali tuuppaisi menneisyyteen kuuluvaa tavaraa suoraan keskelle keittiön pöytääsi. Ai minkälaista tavaraa? Onko se hyvä vai paha? Riippuu siitä mitä on tullut tilattua. Pimennysaika voi napsauttaa satumaiselta tuntuvalla tavalla monien miljoonien rahoituksen tärkeälle projektille (esimerkki elävästä elämästä), mutta yhtä lailla se voi lyödä lapun luukulle ja päättää jotain, minkä parissa luulit viettäväsi vielä pitkän aikaa.

Eihän pimennys tietenkään mitään aloita eikä lopeta kenenkään elämässä, kyseessä on vain eräänlainen kollektiivinen välitilinpäätös tai palkkapäivä. Keskeneräiset asiat nousevat haudoistaan vaatimaan menneisyydessä sojottamaan jätettyjen langanpäiden päättelyä, mutta myös jokin iso uusi aloitus voi käynnistyä ihmeenkaltaisesti. Tai vaihtoehtoisesti sellaiset asiat, mitkä eivät ole linjassa sielunsuunnitelmasi kanssa, voivat näyttää todelliset kasvonsa ja poistua vähin äänin takavasemmalle elämäsi näyttämöltä.

Uudenkuun Saabinen symboli 12° Jousimiehessä on ”Lesken menneisyys paljastetaan”. Se tarkoittaa käytännössä sitä, että emme voi välttää kohtaamasta niitä asioita, jotka ovat jääneet käsittelemättä ja jotka mieluummin pitäisimme piilossa, myös itseltämme. Kun olemme sinut kaikkien eri puoliemme ja elämänkokemustemme kanssa, kun hyväksymme jokaisen ulottuvuuden itsessämme ja menneisyydessämme, voimme kulkea rauhassa eteenpäin ilman tarvetta yrittää teeskennellä jotain mitä emme oikeasti ole ja vailla pelkoa “paljastumisesta”.

Kolmas menneisyyden asioita tämän kuunkierron aikana esiin nostava tekijä, auringonpimennyksen ja uudenkuun Saabisen symbolin lisäksi, on Venuksen perääntyminen ajalla 19.12.2021-29.1.2022. Venus on arvomaailman symboli, joka edustaa kauneuden, rauhan, harmonian, tasapainon, ihmissuhteiden ja naiseuteen liittyvien teemojen ohella kaikkea sitä mikä on arvokasta. Siksi Venuksen perääntymisjakso nostaa usein pintaan rahaan ja rakkauteen liittyviä asioita.

Kaikkein tyypillisin tähän aikaan kuuluva ilmiö on jonkin sellaisen Venuksen symboliikkaan liittyvän asian ilmestyminen elämään, josta luuli jo päässeensä. “Minkä taakseen jättää sen edestään löytää”, on erinomaisesti tähän aikaan sopiva vanha sanonta. Mutta näin käy tietenkin vain siinä tapauksessa, että asia ei ollut oikeasti vielä loppuun käsitelty.

Kovin usein Venuksen perääntyminen ilmentyy käytännön elämässä niin, että vanha suola alkaa janottaa, ja juuri kun olit edellisenä iltana selannut salaa vanhan rakkautesi sometilejä, hän laittaa sinulle viestin tai törmäätte toisiinne maitokaupassa. Harmillisen usein myös vanhat epäselvyydet talousasioissa saattavat tulla kolkuttelemaan ovelle. Karhukirje verottajalta tai takaisinmaksupyyntö Kelalta on oikea tähän aikaa kuuluva klassikko. Toki voi olla myös niin, että sinä olet vastaanottavana osapuolena, ja yllättävä summa rahaa löytää tiensä mobiilipankkisi saldoa rikastuttamaan.

Uudenkuun kartalla Venus on yhtymässä Plutoon, mikä lisää intensiteettiä ja tunteen paloa yllä mainittuihin tilanteisiin. Pluto on feenix-linnun kaltainen transformatiivinen luonnonvoima, jonka symboliikan ytimessä on elämän ja kuoleman välinen kiertokulku. Vanhan muodon täytyy tuhoutua, jotta jotain uutta voisi syntyä. Nouseeko tuhkasta vanha rakkaus uudessa muodossaan vai onko kyseessä omanarvontunteeseen ja itsensä rakastamiseen pohjautuva muodonmuutosprosessi?

Oli niin tai näin, sillä mikä nyt on syntymässä, on juurensa kaukana menneisyydessä. Jos luulitkin menettäneesi jotain sinulle tärkeää tai et uskonut ansaitsevasi jotain mitä sydämesi palavasti kaipaa – älä vaivu synkkyyteen. Juuri tällä hetkellä, aivan selkäsi takana, tuhkakasassa kohisee. Jos pysähdyt ja käännyt katsomaan, voit nähdä kuinka tuhoutuneiden rakenteiden tomuksi palaneesta kasasta on nousemassa esiin jotain uskomattoman kaunista ja ihanaa.

Ajankohtaiset teemat: 

menneisyyden aktivoituminen, paljastukset, keskeneräisten asioiden kohtaaminen, langanpäiden solmiminen, karmallinen loppuunsaattaminen, yllätykselliset suunnanmuutokset, u-käännös, takinkääntö, totuuden näkeminen, salamaoivallukset, fanaattisuus, korkeamman ymmärryksen avautuminen, intohimo, vanha suola janottaa, entiset kumppanit, selvittämättä jääneet raha-asiat

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Lesken menneisyys paljastetaan”. Aurinko ja Kuu Jousimiehessä yhtymä Merkurius, sekstiili Saturnus, kvinkunssi Uranus, kolmio Khiron, yhtymä Vesta. Pluto yhtymä Venus, sekstiili Mars., sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Merkurius, sekstiili Venus, kolmio Mars. Uranus neliö Saturnus. Jupiter neliö Mars. Mars sekstiili Venus. Uranus perääntyy.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 

4.12. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 12° Jousimiehessä. 13.12. Mars siirtyy Jousimieheen. 13.12. Merkurius siirtyy Kauriiseen. 19.12. TÄYSIKUU 27° Kaksosissa. 19.12. Venus alkaa perääntyä. 19.12. Khiron päättää perääntymisen. 21.12. Aurinko siirtyy Kauriiseen. 23.12. kuunsolmulinja siirtyy (yläsolmu Härkään, alasolmu Skorpioniin). 24.12. Saturnus neliö Uranus. 29.12. Jupiter siirtyy Kaloihin. 2.1.2022 Merkurius siirtyy Vesimieheen. 2.1.2022 UUSIKUU 12° Kauriissa.


No niin. Tässä se oli. Vuoden viimeinen uusikuu, viimeinen pimennys Kaksoset-Jousimies akselilla, viimeinen ohitus lähes vuoden kestäneessä Saturnuksen ja Uranuksen välisessä ristivedossa, viimeinen hetki Jupiterin matkaa Vesimiehessä, viimeinen jakso ennen kuunsolmulinjan siirtymistä toisiin merkkeihin ja viimeinen uudenkuun ajankuva Katjan blogissa.

Jos ajankuvahommat kiinnostavat tästä eteenpäinkin, laita instagram-tilini seurantaan. Pääset lukemaan ajankuvia ja muita kirjoituksiani omassa blogissani https://kirsihallaseppala.fi/

Ja jos astrologia kiinnostaa enemmänkin kuin vain ajankuvien lukemisen muodossa, niin tervetuloa mukaan hyvin selkeään, helppotajuiseen, käytännönläheiseen, mutta syväluotaavaan astrologiseen webinaariin 12.1.2022 sekä todella ainutlaatuiseen, ensi keväänä alkavaan shamanistisen astrologian koulutusohjelmaan. Ilmoittautuminen koulutukseen avautuu pian omien kotisivujeni täydellisen uudistuksen myötä.

Sydämellinen kiitos kaikille teille, jotka olette ajankuvaani täällä Katjan blogissa seuranneet. Ja ennen kaikkea lämmin halaus Katjalle, jonka kanssa on ollut aivan ihanaa tehdä yhteistyötä jo seitsemän vuoden ajan.

Kiitos rakas Katja ja paljon onnea uusiin upeisiin aloituksiin!


P.S. Uudenkuun ajankuva on ollut tilaustyö, jota olen kirjoittanut Katja Kokon blogiin vuodesta 2014 lähtien. Nyt Katjan suuntautuessa uusille urille ja jättäessä bloginsa taka-alalle, oli aika myös luopua siellä ilmestyneestä astrologisesta ajankuvasta. Yllä olevassa tekstissä oli hyvästelyt ja kiitokset blogin merkeissä yhdessä viettämästämme ajasta.

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta jo 30 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n puheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi opettaa elävää astrologiaa Sielunkartta® -koulutusohjelmassa, ohjaa transformatiivisia tietoisuusprosesseja Sydänyhteys® -ryhmissä ja kirjoittaa kirjaa.