Mato ei kaadu (Saturnus/Kuu)

mato ei kaadu

Tämän blogin aloittamisen myötä olen pohtinut paljon ihmisten alitajuisia odotuksia siitä, miten he tulevat vastaanotetuiksi. Monella taitavalla ja älykkäällä henkilöllä on syvälle juurtunut oletus siitä, että heidän yrityksensä torjutaan, että se mitä he tekevät ei kelpaakaan tai että heille nauretaan.

Toiset taas mennä porskuttavat ja ryhtyvät monenlaisiin projekteihin, aloittavat yrityksiä ja tarttuvat toimeen, sen kummempia miettimättä tietäen että kaikki sujuu, että heidän toimensa vastaanotetaan lämpimästi ja ihmiset tukevat ja kannustavat heitä. Ja kummallista kyllä, usein käykin juuri niin. 

Mielemme on kuin hakukone, joka työskentelee taukoamatta löytääkseen todistusaineistoa uskomuksilleen. Kun uskomme, että maailma torjuu tekemisemme vaikka kuinka yrittäisimme, se on juuri se mitä havaitsemme tapahtuvan. Sitä saa mitä tilaa.


Kuu syntymäkartalla kertoo varhaisen vuorovaikutuksen kokemuksista. Se kertoo siitä, miten olemme lapsena tulleet vastaanotetuksi ja miten meihin ja tekemisiimme on suhtauduttu.

Vaikka Kuu kertoo niistä kokemuksista miten äiti (tai se henkilö, joka on pääasiassa hoitanut ja ruokkinut meitä lapsena) on antanut meille hyväksyntää ja huolenpitoa, se ei kuitenkaan kuvaa konkreettista äitiämme, äitiä henkilönä, vaan niin sanottua ”sisäistä äitiämme”.

Kuu on siis on sisäistetty äitikuva, ja se on latautunut niillä tulkinnoilla, joita lapsuudessa olemme äidistä tai muusta huolenpitäjästämme tehneet. Tämän filtterin kaltaisen kuvan läpi olemme häntä havainnoineet, ja edelleen se toimii sisällämme muokaten kokemuksiamme ja havaintojamme todellisuudesta.


Omalla kartallani Kuu on Skorpionissa – tuossa epäluuloisessa ja varautuneessa merkissä, jolle emotionaalinen kontrolli on elinehto, ja joka on taipuvainen synkistelemään ja suojautumaan. Näin kerrotaan. Se tekee myös yhden karttani tarkimmista ja haasteellisimmista aspekteista Saturnuksen kanssa, mikä on omiaan kuvaamaan pelkoa ja epävarmuutta siitä, että kun yrittää jotain, niin tuleekin torjutuksi, hylätyksi ja nolatuksi. Ettei koskaan kelpaa.

Olen viime aikoina tullut kiusallisen tietoiseksi siitä, miten huolissani olen ollut omien tekemiseni tai sanomiseni vastaanotosta. Tajuan, että tuo pelko on ollut suurin ja ehkä jopa ainoa este monen ideani toteuttamisen tiellä. Ehkäpä olin vasta nyt valmis murtautumaan tuosta itse luomastani vankilasta ja aloittamaan pitkään lykkäämieni ideoiden toteuttamisen käytännön tasolla.

Haluaisinkin kiittää sydämeni pohjasta kaikkia teitä tämän blogin lukijoita, jotka olette soittaneet tai lähettäneet minulle kannustavaa palautetta kirjoituksistani. Olen ollut äimistynyt sekä tästä lukijamäärästä, että saamastani lämpimästä vastaanotosta. On aina yhtä ihanaa huomata olevansa väärässä, ja että ne omat pelot ja epäluulot olivatkin vain hataria heijastumia jostakin, mikä on tapahtunut ikuisuuksia sitten.


Kun mietimme työasioita astrologisesti, Kuun merkitys jää herkästi tahtoa ja motivaatiota edustavan Auringon, energiankäyttöä ja toimintatapoja symboloivan Marsin ja pyrkimyksiä ja tavoitteita osoittavan MC:n varjoon. Itse kuitenkin ajattelen, että Kuu (kuten varhaisen vuorovaikutuksen vaikutukset persoonassamme) on kaiken sen pohjalla mitä teemme.

Syntymäkartalla haasteellisesti sijoittunut Kuu voi kertoa sellaisesta lannistuneisuudesta ja epäonnistumisen pelosta, ettei koskaan tule yrittäneeksi mitään. Kyse on turvallisuudesta. Kun ei mitään yritä, ei voi epäonnistua. Mato ei kaadu.


Kuu kertoo alitajuisista asenteista ja odotuksista ihan kaikissa elämään liittyvissä asioissa. Esimerkiksi Kuun ja Saturnuksen haasteellinen suhde voi kertoa armottomasta itsekritiikistä, riittämättömyyden ja kelpaamattomuuden kokemuksesta, sisäisestä vaativuudesta (vaativuuden tunnelukko) joka vaikuttaa kaikkeen mitä teemme. Siitä saattaa seurata ylikompensaatiota, joka ilmenee usein ahkerana yrittämisenä, velvollisuudentuntoisuutena ja ylivastuullisuutena. Tällöin hyväksytyksitulemisen tunnetta yritetään ostaa olemalla mahdollisimman hyvä, kiltti ja tunnollinen, vaikka sisäinen todellisuus väittää muuta. Sisäistä perustaa jäytävä perfektionismi saa olon tuntumaan ikuiselta epäonnistujalta. Siksi raadannasta saatu kiitoskaan ei tuo aidosti koskettavaa mielihyvää. Se ei koskaan riitä.

Sillä kuten kannettu vesi ei pysy kaivossa, ei ulkoapäin tuleva kiitos voi lopulta paikata omassa sisimmässä olevaa huonommuuden tunnetta. Tämän vuoksi Saturnus-Kuu -haaste on usein hyvin uuvuttava kuvio ja elämänkokemuksia luovana alitajuisena ohjelmointina yksi elämän suurimmista energiavarkaista.


Haasteellisesti sijoittunut Kuu voi kertoa sellaisesta lannistuneisuudesta ja epäonnistumisen pelosta, ettei koskaan tule yrittäneeksi mitään. Kyse on turvallisuudesta. Kun ei mitään yritä, ei voi epäonnistua. Mato ei kaadu.


Tiedätkö miten Kuun sijainti (merkki, huone, aspektit) omalla kartallasi kertoo siitä, miten odotat tulevasi vastaanotetuksi – hyväksytyksi tai torjutuksi? Mikäli sinulla on haasteellinen Kuu kartallasi, mikä on auttanut sinua kokemaan turvaa ja vahvistamaan luottamusta elämäsi haasteiden edessä?

Artikkeli on julkaistu alun perin 6.6.2012 blogissani Astrologia ja arkkityypit.


Jos haluat oman syntymäkarttasi Kuuta käsittelevän kirjallisen tulkinnan, voit tilata sellaisen verkkokaupastani. // edit. kirjallisia kuutulkintoja ei ole saatavilla tällä hetkellä

© 2021 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.