Lyijyn raskas mieli, kipinöivä sydän – Uusikuu Kaksosissa

Aiheet:
pexels-thắng-lê-6281858

Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen “kaikille merkeille” tarkoitettu astrologinen tulkinta ajalle 30.5. – 29.6.2022

Uusikuu on Kaksosissa merkin yhdeksännessä asteessa, jonka Saabinen symboli* on vapaasti suomennettuna ”Lentokone oikaisee itsensä tyylikkäästi syöksylaskun jälkeen”. Tämä symboli kuvaa fyysisten rajoitteiden ylittämistä mielen mestarillisen hallinnan avulla. Kuten esimerkiksi Matrix -elokuvassa Neo, joka pystyi väistämään luodit ymmärrettyään kaiken olevan vain ”mielen tarinaa”, kuin valveunta, jota on mahdollista muokata silloin, kun tietää olevansa unessa.

Kaksoset on ensimmäinen ilmamerkeistä, ja laadultaan muuttuvana sen olomuoto on muuttuva ilma eli tuuli. Merkurius, tuo jumalten sanansaattaja siivekkäine sandaaleineen, hallitsee Kaksosten merkkiä ja sopii tehtäväänsä erinomaisesti, sillä molempien teemaan kuuluu ajattelu, sanat, viestintä, kommunikointi, lyhyet matkat, kaupankäynti ja yleinen arkinen vuorovaikutus, missä ideoita vaihdetaan ja sanat sinkoilevat puolelta toiselle, kuin verbaaliset pingispallot.

Merkurius on vahvasti tämän uudenkuun ajan keskiössä, kolmesta eri syystä. Siksi että se on kaksoskuun hallitsija, koska se on parhaillaan perääntyvässä liikkeessä, sekä se saa uudenkuun kartalla kaikkein eniten kontakteja muilta planeetoilta.

Merkurius on perääntynyt 10.5. lähtien Kaksosissa ja 23.5. se siirtyi takaisin Härkään. Perääntymisjakso on päättymässä ihan pian, ja siksi Merkuriuksen liike on nyt hyvin hidasta. Ihan kuin pieni Helinä-keiju olisi saanut lyijypainot jalkoihinsa, ja vaikka se kuinka huitoo käsiään ja räpistelee siipiään, vauhti ei muutu yhtään reippaammaksi.

Koko eläinradan hitaimmassa ja maanläheisimmässä merkissä Härässä, peruuttaen etanavauhtia taaksepäin, se on myös voimakkaassa kontaktissa Saturnukseen. Esteiden, hidasteiden, rajoitteiden, sääntöjen ja velvoitteiden planeetta Saturnus lyö viimeisen niitin Merkuriuksen arkkuun, tai pikemminkin sulkee sen hetkeksi häkkiin. Mutta onko tämä huono asia? Ei välttämättä ollenkaan. Se kertoo vain siitä, että nyt on aika ottaa iisisti, antaa ideoiden ja ajatusten kypsyä rauhassa, harkita huolella sanomisiaan, suunnitella tulevia kuvioita ja ihan vain levätä.

Tämä on täydellinen ajankohta ottaa etäisyyttä kaikkeen mieltä kuormittavaan, olla tietoisempi siitä millaista materiaalia mielessään pyörittelee ja ottaa vastuuta siitä, millaista maailmaa rakentaa sanojensa ja ajatustensa myötä. Jos olet yhtään ajatellut että älylaitteiden selaamista voisi vähentää tai ainakin merkityksettömien päivitysten ja kommenttien lukemista voisi rajoittaa, niin tämän kuunkierron aikana tarve tähän voi kasvaa valtavaksi. Jos somepaasto on kutkutellut mielen päällä, niin nyt voisi olla sen aika.

Kun Merkurius perääntyy konkretiaa ja kosketusta kaipaavassa Härässä – neliössä Saturnukseen, sekstiilissä Neptunukseen ja kolmiossa Plutoon – kyllästyminen someen ja digikulttuuriin voi ryöpsähtää yli äyräiden, kun kaipuu fyysiseen, konkreettiseen, hitaaseen ja harkittuun alkaa tuntua lähes vihlovana ikävänä. Tämä voi tuoda mukanaan tarpeen ruokkia Merkuriusta maanläheisillä asioilla, multaporkkanalla ja kokojyväviljalla, käsissä painavalta tuntuvalla pölyn ja musteen tuoksuisella kirjalla.

Digi-, älylaite-, etäkokous- ja someruokavalio on jättänyt jälkeensä yhtä aikaa ähkyn ja piinaavan nälän, kuin olisi vetänyt pelkkiä irtokarkkeja kaksi vuotta (mentaalisesti) ja oikean ruuan tarve jäytää sisintä. Kaipuu verkkaiseen, aitoon ja aidosti läsnäolevaan, kaikkia aisteja puhuttelevaan vuorovaikutukseen on rakentunut hiljalleen jo pitkän aikaa, eikä se enää voi tyytyä olemaan hiljaa tai vailla konkreettisia tekoja.

Aikaan kuuluu nyt siis tietty ajatuksen liikkeen hitaus, mielen väsymys, yleinen tahmaisuus, nykyisten viestintätapojen ja -välineiden kyseenalaistaminen, mieltä kuormittavien asioiden karsiminen, yleinen hidastaminen ja halu saada itse valita mitä ja milloin, eikä vain suu ammollaan ja silmät tomaatteina ottaa vuorokauden ympäri vastaan bittitulvaa joltakin valoa hohtavalta ruudulta.

Jupiter ja Mars ovat yhtymässä Oinaan alkuasteilla, mikä saattaa ilmentyä pitelemättömänä innostuksena ja tarpeena riuhtaista itsensä vapaaksi, tehdä iso muutos, aloittaa tai käynnistää jotain sellaista, mikä tuo liikettä ja vimmaa elämään. Oikein mukavasti omalle kartalle sattuessaan, tämä yhdistelmä liittyy myös lisääntyneeseen energiaan ja rohkeuteen. Jos kyse on jostakin tärkeästä uudesta asiasta, minkä etenemisen suhteen haluat pelata varman päälle, kannattaa malttaa odottaa start-nappulan painamista ainakin siihen saakka, kunnes Merkurius on oikaissut suuntansa (3.6.). Sen sijaan jos olet jatkamassa jotain kesken jäänyttä tai ottamassa uudelleen elämääsi sieltä hetkellisesti taka-alalle jääneitä asioita, siihen tämä Merkuriuksen perääntymisen aika on aivan omiaan.

Kannattaa tunnustella itsessään tätä kahden eri energian välistä vuoropuhelua, ja kuunnella mitä niillä on sanottavanaan.

Perääntyvä Merkurius Härässä neliössä Saturnukseen kysyy: Mikä saa olon raskaaksi ja tympääntyneeksi, minkä parissa ei jaksaisi enää sinnitellä hetkeäkään? Minkä haluat jättää taaksesi, mistä on aika luopua?

Marsin ja Jupiterin yhtymä Oinaassa kysyy: Mikä saa sinut tuntemaan itsesi kyltymättömän innostuneeksi kolmevuotiaaksi, joka väsymättömällä riemulla jaksaa taputtaa käsiään, hyppiä ja kiljua: ”uudestaan, uudestaan”? Miten saisit raivattua tälle tilaa, mitä tarvitset jotta voit seurata inspiroituneen sydämesi kipinöitä?

Ajankohtaiset teemat: 

mentaalinen inertia, ”mind over matter”, kaipuu konkretiaan, jumittaminen, hitaus, harkitseminen, karsiminen, ideoiden punnitseminen, pysähtyneisyys, arviointi, kyllästyminen, paluu materiaan: keho, aistit, maa, luonto, havahtuminen, herääminen mielen unesta, innostuksen kipinä, rohkeus, uusi alku

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Lentokone oikaisee itsensä tyylikkäästi syöksylaskun jälkeen”. Aurinko ja Kuu Kaksosissa sekstiili Mars ja Jupiter. Aspektiton Khiron ja Uranus. Pluto kolmio Merkurius, neliö Venus, sekstiili Jupiter. Neptunus sekstiili Merkurius, yhtymä Mars ja Jupiter. Saturnus neliö Merkurius. Pluto ja Merkurius perääntyy.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

30.5. UUSIKUU 9° Kaksosia. 4.6. Merkurius päättää perääntymisen. 4.6. Saturnus aloittaa perääntymisen. 13.6. Merkurius siirtyy Kaksosiin. 14.6. TÄYSIKUU 23° Jousimiestä. 15.6. Mars yhtymä Khiron. 21.6. Aurinko siirtyy Rapuun. 23.6. Venus siirtyy Kaksosiin. 28.6. Neptunus alkaa perääntyä. 29.6. UUSIKUU 7° Rapua.

 


*Saabiset symbolit ja eläinradan asteet

Eläinrata on kuin suuri täytekakku, mikä on jaettu kahteentoista yhtä suureen viipaleeseen. Jokainen näistä viipaleista on kooltaan 30 astetta. Kuten peruskoulun matematiikan tunneilta voimme muistaa, ympyrässä on 360 astetta. Kun 30 asteen kokoisia kakkupaloja eli tähtimerkkejä on 12 kappaletta, se tekee yhteensä täyden ympyrän eli 360 astetta. Jokaisella asteella on oma Saabinen symbolinsa, mikä kertoo syvemmin juuri sen tietyn asteen teemasta ja tunnelmasta. Näin ollen jokainen tähtimerkki pitää sisällään kolmekymmentä Saabista symbolia, ja koko eläinradalla niitä on sitten tietenkin 360.


 

 

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä