Kvanttihyppy – Uusikuu Jousimiehessä

Aiheet:
kvanttihyppy

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 14.12.2020 – 13.1.2021

Tämä merkillinen ja poikkeuksellinen vuosi ei aio väistyä vaisusti, hiipimällä hiljaa takavasemmalle. Sen sijaan se lähtee torvet soiden ja kosmisen ilotulituksen saattelemana, niin kuin suuren Drama Queenin tyyliin sopiikin. Joten moikka vaan vuosi 2020, jäit mieleen, teit vaikutuksen, voit mennä!  

Vanha sanonta ”sokeri pohjalla” tuntuu pätevän hyvin näihin vuoden viimeisille viikoille sattuneisiin kuvioihin. Lasin pohjalta löytyy muun muassa auringonpimennys, Saturnuksen ja Jupiterin siirtyminen Vesimieheen, ja niiden muodostama harvinainen suuryhtymä, jonka uskotaan myös aikoinaan olleen se kuuluisa ”Bethlehemin tähti”, joka osuvasti syttyy tällä(kin) kertaa juuri joulun alla, talvipäivänseisauksen aikaan.

Joulukuinen uusikuu on myös auringonpimennys, ja se sulkee marraskuun lopun kuunpimennyksen aikaan avautuneen pimennysportin. Tämä on aina hyvin erityistä aikaa, varsinkin silloin kun pimennys sattuu osumaan oman kartan tärkeille tekijöille (aina näin ei ole) ja herkillä ihmisillä nämä pimennysjaksojen energiat tuppaavat tuntumaan niin että on mopon kahvoissa pitelemistä.

Tämä erityisvoimakas auringonpimennys/uusikuu tapahtuu Jousimiehessä. joka muutenkin on vähän megalomaaninen, kaikkea suurta, laajaa ja runsasta edustava merkki. Jousimies ilmentää myös hyväntahdon, toivon, uskon ja luottamuksen energiaa, ja eläinradan arkkityypeistä se on se antelias ja höveli, joskin suurisuinen, toisinaan liikoja lupaileva ja joskus vähän viinaan menevä Joulupukki. Se on maailmoja kiertävä, lempeä ja lämminsydäminen hahmo, joka tietää miten asiat ovat, eikä usko että porot eivät osaa lentää. Hallitsijaplaneettansa Jupiterin ohella Jousimiehen edustamia teemoja ovat laajentuminen, kasvu, runsaus ja vapaus. Tämä uusikuu Jousimiehessä on totisesti täynnä kaikkea tätä.

Vuoden 2020 painokkain, tärkein ja unohtumattomin astrologinen kuvio on ollut paljon puhuttu Pluton, Saturnuksen ja Jupiterin yhtymä Kauriissa. Saturnus ja Jupiter ovat nyt saapuneet Kauriin merkin viimeiselle asteelle, mitä myös ”kriittiseksi asteeksi” kutsutaan. Kauris on eläinradan arkkityypeistä se dickensiläinen kitsas, karu ja ankara vanha mies, joka on eristäytynyt ylhäiseen yksinäisyyteensä, itse rakentamansa imperiumin, statuksen ja sovinnaisten, kaavoihin kangistuneiden arvojensa keskelle. Saturnus Kauriin hallitsijana on kaikkea tätä samaa planeettasymbolin muodossa. Kun Saturnus, toiselta nimeltään Kronos, on nyt sitten omassa merkissään ja sen viimeisellä asteella, tämä ankarana koulumestarina, viikatemiehenä, ajan herrana ja karman lordina tunnettu hahmo tuntuu ottavan ajasta kaiken irti, vielä kun voi.

Monen elämässä tämä on tuntunut pohjattomana väsymyksenä, raskautena, stressinä, paineena ja sellaisena tunteena kuin olisi yhtä aikaa myllynkivi kaulassa ja puristuksissa jossain kosmisessa morttelissa. Myös hyvin vanhat karmalliselta tuntuvat asiat tai ihan vain silkat omat vanhat pelot, huonot tavat ja rajoittavat uskomukset, ovat saattaneet tehdä come backin 90-luvulta tutun, jo parhaat päivänsä nähneen poikabändin tavoin. Jos näin on käynyt sinun kohdallasi, toivottavasti voit katsoa sen väsynyttä esitystä myötätuntoisesti ja nostalginen lämpö sydämessä. Tämä kuvio ei ole tullut jäädäkseen, kyseessä on ennemminkin viimeinen encore ennen lopullista katoamista sisäisen maailmankaikkeutesi esiintymislavalta.

Innostunut, optimistinen ja horisonttia laajentava Jupiter on napannut pessimistisen, konservatiivisen ja rajoittuneen Saturnuksen tiukkaan otteeseen, ja yhdessä tämä epäsuhtainen kaksikko on tekemässä melkoisen loikan uusille taajuuksille. Talvipäivänseisauksen päivänä nämä kaksi yhdistävät voimansa uudistusmielisen, innovatiivisen, vapautta ja tasa-arvoa julistavan Vesimiehen merkissä. Onhan siitä Vesimiehen aikaan siirtymisestä puhuttu jo kauan aikaa, mutta nyt se päivä vihdoin on täällä. Uusi aika ja uudet kujeet. Tämä suuryhtymä edustaa uuden aikakauden alkua ja kuvaa suurta muutosta ihmiskunnan tietoisuudessa. Kvanttihyppy, 5D ja mitä näitä nyt on, here we come!

Uudenkuun kartalla on muutama haasteellinen kuvio, jotka sävyttävät tätä vuoden vaihteeseen ajoittuvaa kuunkiertoa. Mistään kovin isoista tai pitkäaikaisista asioista ei ole kysymys. Energiaa, ambitioita, assertiivisuutta ja omaa voimaa edustava Mars on vihdoin pääsemässä vauhtiin koko syksyn kestäneen pitkän ja paikoillaan junnanneen perääntymisjaksonsa jälkeen. Juuri ennen joulua se asettuu haastavaan kulmaan intensiivisen Pluton kanssa, mikä parhaimmillaan voisi edustaa suurta voimanponnistusta, rohkeutta, läpimurtoa tai suurta voimautumista jonkin syksyn aikana esillä olleen asian suhteen. Mikäli Mars-Pluto energiat eivät pääse rakentavaan käyttöön ja virtaamaan vapaasti, niillä on taipumus ilmentyä painekattilatyyppisenä tilanteena. En suosittele nielemään loukkauksia, sietämään rajanylityksiä tai epäkunnioittavaa käytöstä, sillä tällaisena aikana ne muuntuvat kiehuvaksi laavaksi emotionaalisen, sisäisen tulivuoren uumenissa, ja purkaus on vain ajan kysymys.

Toinen haaste tämän kuunkierron aikana liittyy ajatteluun, kommunikaatioon, kaupankäyntiin tai logistiikkaan liittyviin asioihin. Herkkä ja haihatteleva, epäkäytännöllinen ja surrealistinen Neptunus on tiukassa kulmassa uudenkuun kainalossa olevan Merkuriuksen kanssa. Tämä kuvio voi ilmentyä monella eri tavalla, mutta sen tyypillisin toteutumistapa liittyy väärinkäsityksiin (jopa suoranaisiin valheisiin tai huijaukseen), pettymyksiin, epärealistisiin odotuksiin (varsinkin jos joku on lupaillut liikoja), ylioptimismiin, herkkäuskoisuuteen tai joihinkin merkillisiin, mystisiin ilmiöihin aina enkelikokemuksista enneuniin, tai vuosia sitten kadonneen kirjeen maagiseen ilmestymiseen. Sinällään Neptunuksen kaunis ja rakkaudellinen energia on mitä ihanin näin joulua edeltävään aikaan, varsinkin jos sen energia ilmentyy myötätuntona vähempiosaisia kohtaan tai hyväntahtoisina tarinoina joulupukista ja talven ihmemaasta. Vilpitön sydän ja halu jakaa hyvää mieltä saa parhaat puolet esiin tästä kuvioista. Ja Joulupukki kyllä näkee ja kuulee, joten lapsenmieliset ja kirkasotsaiset voivat odottaa pulleaa joulusukkaa aattoiltana.

Ajankohtaiset teemat: 

Korkea taajuus, päivitys, uudistus, hyppy seuraavalla tasolle, laajentuminen, muutos tietoisuudessa, uusi aika, innovatiivisuus, vapautuminen, muutos, keventyminen, helpotus, voimautuminen, assertiivisuus, hyväntahtoisuus, myötätunto, parisielut, korkeampi rakkaus, tantra, mystiset kokemukset

Uudenkuun kartalla: 

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Sinikka (rastas) seisoo talon ovella”. Aurinko ja Kuu Jousimiehessä yhtymä Merkurius ja Kuun alasolmu, neliö Neptunus, kolmio Mars. Pluto yhtymä Saturnus ja Jupiter. Pluto sekstiili Venus ja neliö Mars. Saturnus sekstiili Venus ja yhtymä Jupiter. Jupiter Sekstiili Venus.

Kuunkierron astrologiset kuviot: 14.12. UUSIKUU ja AURINGONPIMENNYS 23° Jousimiestä, 15.12. Venus siirtyy Jousimieheen, 16.12. Khiron päättää perääntymisen, 17.12. Saturnus siirtyy Vesimieheen, 19.12. Jupiter siirtyy Vesimieheen, 21.12. Merkurius ja Aurinko siirtyy Kauriiseen, Saturnus yhtymä Jupiter, 30.12. TÄYSIKUU 7° Rapua, 7.1. Mars siirtyy Härkään, 8.1. Merkurius siirtyy Vesimieheen, Venus siirtyy Kauriiseen, 13.1. UUSIKUU 23° Kaurista.

© 2020 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä