Kuunsolmulinjan tanssi sisäisen maskuliinin ja sisäisen feminiinin, “minän ja sinän”, välillä

Aiheet:
pexels-photo-1987102

Kuunsolmut siirtyivät heinäkuussa 2023 Härän ja Skorpionin merkkiparista Oinaan ja Vaa’an merkkipariin. Kuunsolmulinja edustaa elämissämme sielun kasvusuuntaa kohti täyttä potentiaaliaan, kerrytetyistä valmiuksista ja kokemuksista ponnistaen. Alasolmu edustaa tätä kerrytettyä tiedostamatontakin energia- ja kokemusvarastoa, mukavuusaluetta mihin saatamme jumittua mutta mistä elämä haastaa kasvamaan poispäin. Alasolmua ei kuitenkaan ole tarkoitus heittää kokonaan mäkeen, vaan hyödyntää sen tuomia valmiuksia matkalla kohti yläsolmua – sitä energiaa kartan vastapuolella, mitä kohti olemme kasvamassa. Yläsolmu voi samanaikaisesti kutsua kutkuttavasti mutta ehkä myös pelottaa – “voinko todella unelmoidakaan tuosta?” Etenkin kun yläsolmun edustama asia on tarjolla, voi iskeä “mitä ihmettä kuvittelin” -hätäjarrutus. 

Sisäisen feminiinin ja sisäisen maskuliinin välinen tanssi jatkuu – lattaritempoon, vai oliko sittenkään

Kaikki eläinradan merkeistä ovat jonkin planeetan hallitsemia, ja kiinnostavaa kuunsolmulinjan siirtymisessä on se että sekä merkkipari missä se aiemmin sijaitsi, että merkkipari johon se siirtyi, ovat Venuksen ja Marsin hallitsemia. Sisäisen feminiinin ja sisäisen maskuliinin välinen tanssi siis jatkuu: Venus hallitsee Härkää, Mars perinteisesti Skorpionia, joista kuunsolmut ovat juuri siirtyneet pois. Venus hallitsee myös Vaakaa, ja Mars Oinasta, joihon solmut ovat siirtyneet. Energeettinen muutos tanssiaskelissa on kuitenkin selkeä, sillä kollektiivista kasvusuuntaa edustama yläsolmu on siirtynyt Venuksen hallitsemasta hitaasta ja vakaasta Härästä Marsin hallitsemaan turkinpippuriseen Oinaaseen. 

Kuunsolmulinja viettää noin 1,5 vuotta kerrallaan merkkiparissa, kiinnittäen tällöin ihmiskunnan huomion tiettyjen energioiden työstöön. Viimeiset puolisentoista vuotta yläsolmua Härässä on kenties opettanut meille enemmän omasta arvostamme ja omasta peruskalliostamme: mitä haluamme säilyttää ja varjella omassa elämässämme, mihin nojaamme, mikä on suhteemme omaan kehoomme ja muutenkin fyysisiin resursseihimme – Skorpionin sukuperinnöistä ammentaen, jossa alasolmu on majaillut. Nämä ovat olleet tapetilla, Härän hitaalla, vakaalla, muutosvastarintaisellakin otteella… Aaaand, now we mean business. Nyt on aika laittaa resurssinsa toimimaan jollei näin vielä ollut. Yläsolmu Oinaassa haluaa toimia NYT HETI, vetää rajansa tulenkatkuisesti niin ettei kenellekään jää mitään epäselväksi ja varmistaa että lähdetään liikkeelle räjähdyksenomaisesti. Oinasenergia meissä on itsenäistä, omatoimista, kärsimätöntä ja pyristelee irti liiallisista kompromisseista, miellyttämisenhalusta ja riippuvuuksista. 

Kaiken kukkuraksi, ojanpenkkojen pohjamutia myöten transformaatiota vaativa Pluto tekee noin vuoden loppuun saakka neliötä kuunsolmuparille, kasvattaen painetta. Jos olet miettinyt jonkun oman jutun aloittamista, niin nyt on riippuvuuksista irtiräjäyttävät, teeskentelemättömät pioneerienergiat kohdillaan! Oinasenergia kaikessa puhdassieluisessa aloitteellisuudessaan ei kuitenkaan ole loppuunsaattamisen energiaa. Jos äkkilähtöjä tai irtiottoja tulee tehtyä liian kanssa, huomaa riippumaton Oinas pian kaipaavansa tukijoukkoja ja joutuvansa nöyrtymään yhteistyöhön. Maailmaa ei rakennetukaan päivässä eikä varsinkaan yksin. Oinaan polariteetti on nimenomaan tämä Vaa’an yhteistyö- ja kompromissihakuisuus sekä ihmissuhdekeskeisyys, jossa alasolmu tällä hetkellä sijaitsee. Tarkoitus on siis harjoitella minän ja muiden välistä tasapainoa.  

Näkökyky kirkastuu – kuka peilistä katsoo takaisin?

Kaikkien astrologisten energioiden voidaan nähdä hallitsevan tiettyä kehon aluetta ja siihen liittyvää toimintoa tai aistia. Oinasenergia hallitsee pään aluetta ja sen myötä silmiä. Yläsolmu Oinaassa siis tarkentaa näkökykyämme: etenkin mikäli elontaipaleemme on keikahtanut liikaa Vaakaenergian muiden miellyttämiseen oman itsen kustannuksella, tulevat konsensuksen ja harmonian ylläpitämisen haitat näkyviin uudenlaisella kirkkaudella. Toisaalta mikäli meno onkin ollut liian Oinasenergisen minäkeskeistä, tulee siitäkin elämältä sormille. Kuten kaikkien polariteettien kohdalla, ei voi olla toista ilman toista, eli myös kuunsolmuparissa kyse on enemmänkin ikuisuussymbolinomaisesta yhteennivomisesta kuin että haettaisiin vain jompaakumpaa ääripäätä. Kuka minä olen? Kuka minä olen suhteessa muihin? 

Ihmissuhdekeskeistä Vaakaa vaivaa helposti päättämättömyys tai jopa epäluotettavuus halussaan miellyttää kaikkia ja ylläpitää harmoniaa vaikka se ulkokuorta olisikin. Kaikki tietävät miten sanonta “Kun toisaalle kumartaa…” jatkuu. Vaakaa edustaa Venuksen peili. Ihmissuhteemme ovatkin elämämme tärkein peili, ja projisoimme useasti ulos maailmaan kaiken sen, mitä emme ole valmiita kohtaamaan itsessämme. Peukalosääntönä Vaakaenergian mielenmaisemaan kuuluu se että emme näe ihmisiä sellaisina kuin he ovat, vaan sellaisina kuin me olemme. Ja kappas kun vastaantulevat ihmiset sitten edustavat juuri sitä mikä saa veremme kiehumaan ja puolisokin toimii juuri kaikkein ärsyttävimmällä tavalla ja kanssaihmiset törttöilevät liikenteessä. 

Mitä sinun Oinasenergiasi näkee Venuksen peilissä? Onko peili puhdas? Vai onko minäkuva hähmäinen, tai osittainen? Projisoidaanko muihin jotain mitä siellä hähmän alla ei haluttaisi nähdä?

Transiitit päivättynä 28.9.2023.

Menneisyyttään tai itseään ei pääse pakoon sitten millään

Kosminen tarjoama on tällä hetkellä täynnä pakittavaa energiaa, eli menneisyyttään ei kyllä pääse pakoon millään. Voi hyvin tuntua että kaikkea mahdollista kumpuaa ja on lähiaikoina kummunnutkin ylös uudelleenarviointiin: hitaista planeetoista (Pluto, Neptunus, Uranus) perääntyvät kaikki, niin myös Saturnus ja Jupiter. Juuri perääntyneet Venus ja Merkurius käyvät viimeisiä askeliaan varjoalueellaan, eli sillä alueella jolla juuri perääntyivät: liike suuntaa taas eteenpäin, mutta kerraten jotain aiemminkin esillä ollutta, ennen kuin päästään tuoreemmille vesille. Oinas-Vaaka-kuunsolmulinjan keskeisyys korostuu, sillä Oinaan hallitsija Mars on planeetoista ainut kunnon etenevässä liikkeessä oleva – mutta sekin sijaitsee tällä hetkellä Vaa’an merkissä, pyrkien toimimaan toivottavasti yhteistyössä ja tasapainottavasti enemmäkin kuin mielistelevästi ja manipuloivasti, johon Vaaka epätasapainossa voi keikahtaa. 

Eheytymispotentiaalia, kenties kivuliastakin sellaista, löytyy kun yläsolmu lähenee talven aikana yhtymää myös Oinaassa sijaitsevaan Khironiin. Näin ollen kollektiivinen kasvusuuntamme kietoutuu kollektiivisen haavan hoivaamiseen, etenkin suhteessamme omaan itseemme. Sehän onkin se tärkein suhteemme mihin kaikki muut pohjaavat. 

“Maailma ei ole vaikea paikka sen takia että ihmiset vihaavat toisiaan, vaan sen takia että he vihaavat itseään. On aika alkaa rakastaa itseämme.” – Robert Edward Grantin suusta kuultuna 

 

Lue lisää kuunsolmuista Kirsin blogista:

Solmut auki – kuunsolmut sielunkartalla

Saila Kokkonen on Kirsi Halla-Seppälän Sielunkartta-koulutusohjelman läpikäynyt astrologi. Saila tekee tulkintoja ja valmennuksia toiminimensä Purpose Worksin kautta.

Kuvaaja: Anfisa Eremina

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.