Kun sanoista ei tule loppua – Jupiter Kaksosissa

Aiheet:
kinga-howard-s4aOPAJ4v0E-unsplash

Kuukausi sitten juhlittiin sitä kun Jupiter ja Uranus yhtyivät Härässä. Ja nyt ollaankin valmiita seuraavaan merkkitapahtumaan, yhteen koko vuoden tärkeimmistä, kun Jupiter jättää Härän vehreät laitumet taakseen ja siirtyy Kaksosiin.

Jupiterin matka yhden merkin halki kestää aina vähän yli vuoden. Vikkelässä ja veijarimaisessa Kaksosten merkissä Jupiter viettää 26.5.2024 – 9.6.2025 välisen ajan. Viimeksi Jupiter oli Kaksosissa 11.6.2012 – 26.6.2013 ja sitä ennen 30.6.2000-13.7.2001, joten näitä ajankohtia muistelemalla voi saada suuntaviivoja siihen, millä elämänalueella kasvua, avautumista, uusia mahdollisuuksia ja runsautta edustava Jupiter saattaa toimia.

On tärkeä muistaa, että Jupiter on vain yksi ajan laatua määrittävistä tekijöistä. Joten jos 12 tai 24 vuotta sitten elämässäsi tapahtui jotain erityisen harmillista tai mullistavaa, Jupiter tuskin oli sen suhteen kyseessä.

Jupiter Härässä

Härässä ollessaan (16.5.2023 – 25.5.2024) Jupiter suuntasi huomiotamme muun muassa turvaan, perustaan, talouteen, maahan, arvoihin, ruokaan ja resursseihin.

Jupiterin pyrkimys on antaa oivalluksia ja tuoda uutta ymmärrystä. Se on kasvun ja tietoisuuden laajentumisen planeetta, joten ehkä saimme uutta perspektiiviä tai näkökulmamme muuttui suhteessa turvallisuuteen, pärjäämiseen, perustarpeisiin, pysyvyyteen ja siihen mitä omistamme.

Jupiter Kaksosissa

Kaksosissa laajentumisen ja uudenlaisen ymmärryksen painopiste siirtyy konkreettisista ja materiaalisista asioista enemmän mentaalisiin seikkoihin. Kun Jupiter tuo laajempia näkökulmia avaavan, kasvua ja uusia mahdollisuuksia ruokkivan voimansa Kaksosten piiriin, voimme odottaa muutoksia, runsautta, tilaisuuksia ja aktivoitumista kaikilla Kaksosiin liittyvillä alueilla.

Koska Jupiterin varjopuoliin liittyy kaikenlainen leviäminen, liioittelu ja ylilyönnit, niin Jupiterin myötä överiksi paisuva kaksosenergia voi liittyä ylenpalttiseen selittämiseen ja päivittelyyn, pintapuolisen ja mahdollisesti virheellisen tiedon leviämiseen ja – ei yllätä yhtään – kaiken nielevään sielun näivettävään sosiaalisen median kuluttamiseen.


Tutustumalla syntymäkartallasi Kaksosten asuttamaan huoneeseen, saat suuntaviivoja siihen millainen merkitys Jupiterin matkaamisella Kaksosissa on henkilökohtaisesti juuri sinun elämässäsi.


Kirjoitin täällä jokaisen huoneen teemoista Jupiterin ja Uranuksen yhtymän näkökulmasta, mutta uskon että näitä huonekuvauksia voi soveltaa myös tässä tilanteessa, ja että ne voivat auttaa ymmärtämään sitä elämänaluetta, mitä Jupiter pyrkii kirkastamaan tämän reilun vuoden mittaisen matkansa aikana.

Jupiter Kaksosissa pääteemoja

 • kommunikaatiotapojen päivittyminen
 • vuorovaikutuksen vilkastuminen
 • ideoiden ja informaation jakaminen
 • koulutuksen uudet muodot ja kehittyvät oppimismenetelmät
 • informaatiotulva
 • vuolas päivittäminen, omien ajatusten levittäminen
 • uudet julkaisut ja julkaisumuodot
 • älyllinen yhteistyö
 • kiinnostavat näkökulmat
 • muilta oppiminen
 • loputon tiedonjano
 • ajatusten ja näkökulmien muuttuminen
 • aiempaa syvempi ja laajempi ymmärrys
 • ajatusmallien tai puhetapojen mukauttaminen
 • uutisointi ja raportoiminen blogien, päiväkirjojen tai uusien sovellusten avulla
 • havaintokyvyn laajentuminen
 • älyllinen joustaminen ja mukautuminen
 • neuroplastisuus
 • mielen voimavarat
 • sosiaalisen vuorovaikutuksen uudet muodot
 • sosiaalisen median uudet käytännöt ja sovellukset

Isn’t it splendid to think of all the things there are to find out about? It just makes me feel glad to be alive–it’s such an interesting world. It wouldn’t be half so interesting if we know all about everything, would it? There’d be no scope for imagination then, would there?But am I talking too much? People are always telling me I do. Would you rather I didn’t talk? If you say so I’ll stop. I can STOP when I make up my mind to it, although it’s difficult.

Lucy Maud Montgomery, Anne of Green Gables     


Omalla kohdallani tämä tuntuu toimivan kuin nakutettu. Ja koska itselläni Kaksoset on uran, ammatin ja julkisen näkyvyyden huoneessa, Jupiterin matka Kaksosissa tuppaa aktivoimaan sitä elämänaluetta.

Sain ensimmäisen työpaikkani astrologina – uskomatonta eikö totta, palkkatyö astrologina – vuonna 2000, ja työhön liittyi paljon kirjoittamista ja erilaisen astrologisen sisällön tuottamista. Kaksitoista vuotta myöhemmin olin juuri päättänyt pestini MTV3 -kanavalla pyörineessä astrologisessa tv-ohjelmassa, ja vuorovaikutus asiakkaiden ja lukijoiden kanssa oli huipussaan. Kirjoitin kesällä 2012 lehtihoroskooppeja, sekä astrologisia artikkeleita (sittemmin lakkautettuun) blogiini “Astrologia ja arkkityypit” joka ikinen päivä!

Ilmeisesti jotain kaikuja tästä on taas ilmassa, koska sen lisäksi että aloin kirjoittaa säännöllisesti uutta julkaisuani “Komorebi-kirjeitä“, huomasin tällä viikolla päivittäväni ahkerasti omaa Instagram-tiliäni, erityisesti olen tykittänyt kaksosmaisesti vain vuorokauden näkyvissä olevia stooreja monta kertaa päivässä. Näyttänyt siellä mitä söin aamupalaksi, missä tein töitä tai mitä ajattelin – ihan niin kuin olisi taas vuosi 2007 (jolloin liityin Facebookiin) tai 2013 (kun aloitin Instagramissa). Yhtäkkiä jokin sellainen tuntuukin tuoreelta, raikkaalta ja viihdyttävältä – Jupiter Kaksosissa, olkaa hyvät!


Jupiteriin Kaksosissa liittyy tarve jakaa omia ajatuksia, havaintoja ja arkipäiväisiä kokemuksia, sekä olla yhteydessä muihin ihmisiin, mieluiten mahdollisimman moniin ja mahdollisimman sattumanvaraisesti.


Jupiter Kaksosissa ja sosiaalisen median uusi tuleminen

Sosiaalinen media ei ole koskaan ollut itselleni sosiaalista, en oikein ymmärrä enkä osaa viestitellä kasuaalisti jossakin sovelluksessa, ja sekoan jos saan viestejä monesta eri kanavasta. En ole seurannut juuri ketään tuttuja tai kollegoita, koska en osaa liittyä sillä tavalla toisiin, vaikka haluaisinkin, kiitos epätyypillisten sosiaalisten ohjelmointieni ja autististen aivojeni. Jos jonkun jutut ovat kiinnostaneet, niin olen tilannut häneltä uutiskirjeen tai lukenut hänen kirjojaan tai blogiaan.

Toinen syy tähän on ollut pyrkimys välttyä ulkopuolisilta vaikutteilta. En koskaan lue tai kuuntele muiden tuottamaa sisältöä samasta aiheesta minkä parissa itse työskentelen. Mutta nyt huomaan uudenlaista keveyttä, iloa, yhteyttä ja innostusta – voi olla että Jupiter Kaksosissa tekee taikojaan ja tuo uuden näkökulman ja mahdollistaa uudenlaisen lähestymistavan myös sosiaaliseen mediaan.

Sekä Jupiter että Kaksoset liitetään huumoriin, ja huomaan tässä tiettyä vitsikkyyttä, että olen niin pitkään pallotellut sen kanssa, että lopettaisin kaikenlaisen sosiaalisen median käytön kokonaan (vilpittömästi uskon että tämä olisi minulle parasta), ja sitten Jupiterin Kaksosiin saapumisen myötä alankin oikein ongelmakäyttäjäksi. Jupiter saattaa viedä meidät äärimmäisyydestä toiseen, ja sieltä ääripäästä käsin saatamme tehdä hyvää tarkoittavia, mutta toisinaan hieman joustamattomia ratkaisuja.

No, en tiedä kuinka tämän minun ja sosiaalisen median välisen kuherruskuukauden jälkeen käy, ehkä luomme vakaan ja terveellä pohjalla olevan liiton, tai sitten eroamme iäksi. Nähtäväksi jää. Mutta sitä ennen, ala nyt ihmeessä seurata instatiliäni ja muista stalkata stooreista jokapäiväiset kaskut ja kommellukset. (Erityisesti tykkäsin eilen julkaisemastani pohdiskelusta, jossa joku oli kommentoinut tätä artikkeliani sanoilla “Horoskoopit ovat huuhaata. Jeesus on totta.” Ja ihastuin lauseeseen niin, että mietin sen brändäämistä koko yritystoimintani motoksi.)

Ja tässä vielä sokerina pohjalla viimeinen hyvä käytännön esimerkki Jupiterista Kaksosissa – SANOISTA EI MEINAA TULLA LOPPUA. Toinen asia johtaa toiseen ja siitä assosiaatio seuraavaan, ja kaikki on tietenkin kerrottava suodattamatta. Tähän polveilevaan ajatuksenvirtaan kun on jo synnynnäinen taipumus, niin Jupiter Kaksosissa saa todennäköisesti homman karkaamaan käsistä. Toivottavasti se tarkoittaa monia hyviä julkaisuja (muustakin kuin aamulla käyttämistäni kahvikupeista), antoisia keskusteluja ja inspiroivia yhteistyökuvioita!

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Kinga Howard     

 

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.