Kun olin Julia

Aiheet:

Laitoin vesipannun liedelle, hengitin syvään muutaman kerran, istuin alas kirjoituspöydän ääreen ja nousin taas ylös. Ajattelin meditoida, ehkä sittenkin kuunnella jotain syviä taajuuksia, laulaa mantraa. Yläkerran naapuri alkoi soittaa kitaraa. Ilahdun siitä aina, ja kuin magneetin vetämänä navigoin siihen huoneeseen, missä pehmeästi näppäillyt sävelet värittävät ilmaa kaikkein kauneimmin. Olen asetellut nojatuolin juuri siihen kohtaan.

Laitoin kynttilöitä palamaan. Yhden valkoisen White Tara -patsaani eteen ja kuusi violettia lattialla seisovaan korkeaan kynttelikköön. Tämä on tällainen köyhän-miehen-tulisija. Kun ei ole takkaa, pitää lämmitellä kynttilän valossa. Kylmä viipyilee nurkissa kuin kesken jäänyt uni. Se ei näytä häiritsevät harmaaseen pellavaan maastoutunutta kissaa. Hän on taju kankaalla, autuas olento.

Vesikattila! Kohmeisin sormin noukin purkista vadelmanlehtiä ja haudutan siitä ison pannullisen höyryävää vaaleanpunaista juomaa, johon lisään vielä vähän pakuria ja reishiä, ehkä ruusujuurta ja vielä muutama tippa Carmolista, ei, ei sitä sittenkään, se riitelee liikaa vadelmanlehden hienostuneen aromin kanssa. Pakuria, lakkakääpää ja ruusujuurta siis ainoastaan tällä kertaa. Täytän äärilleen mukin jossa on otteita Shakespearen näytelmistä.


Doubt stars are fire; Doubt that the sun doth move; Doubt truth to be a liar; But never doubt that I love.

Nyt vasta huomaan tämän lauseen, vaikka muki on ollut minulla jo kahdeksan vuotta. Yllättäen se vie minut aikaan aikojen takaa, jolloin olin ehkä neljäntoista ja sain harrastajateatterissa Julian roolin. Unelmien täyttymys. Sävelsin siitä laulunkin, jo kauan sitten unohtuneen.


Epäile, että tähdet ovat tulta. Epäile, että aurinko liikkuvi. Totuus on valehtelija, kulta. Mutta totta on rakkauteni.

Meinasin kirjoittaa tuon viime kesänä kirjeeseen ja postittaa tuntemattomaan osoitteeseen. Shakespearea lainaamalla voi tuskin mennä harhaan. En sitten kuitenkaan. Enkä puhunut siitä enää koskaan kenellekään.

kirsihs mv

Kirsi Halla-Seppälä

Kirsi on toiminut astrologina sekä kirjoittanut ja luennoinut hyvinvoinnista ja elämäntaidosta yli 25 vuotta. Hän on Suomen Ammattiastrologit ry:n entinen puheenjohtaja, nykyinen varapuheenjohtaja ja pitkäaikainen jäsen, hänellä on yliopistotutkinto ratkaisukeskeisestä psykoterapiasta (PGD in Solution Focused Therapy) ja vuosien kokemus terapeuttisesta työstä. Tällä hetkellä Kirsi kouluttaa astrologeja shamanistisen astrologian koulutusohjelmassa, ohjaa Sydänyhteys® -ryhmiä ja tekee shamanistisia matkoja sekä astrologisia tulkintoja asiakkaille.