Kootkaa naiset, pelastakaa maailma – Uusikuu Oinaassa

Aiheet:
Sandro_Botticelli Venuksen syntymä

Uusi vuodenkierto pyörähtää tällä kertaa käyntiin uuden kuunkierron kanssa käsi kädessä. Uusikuu syntyy nyt siis poikkeuksellisesti kevätpäiväntasauksen aikaan, koko eläinradan alkupisteellä eli 0 astetta Oinasta. Tämän oinaspisteeksi kutsutun asteen Saabinen symboli on ”Nainen on noussut valtamerestä ja hylje syleilee häntä”. Enkä voi välttyä näkemästä sieluni silmin Botticellin kuuluisaa taulua Venuksen syntymästä. Se sopii tähän aikaan niin neptunisen symboliikkaansa, kuin uuden syntymää kuvaavan teemansakin puolesta.

Mutta hetkinen? Uusikuuhan on Oinaassa, tuossa soturienergian läpäisemässä uutta aloittavassa tulimerkissä, miksi siis tämä puhe hylkeistä, valtameristä ja Neptunuksesta?

Uutta alkua ei voi koskaan todella rakentaa puhtaalta pöydältä, sillä sen pohjarakenteena on aina kaikki se, mikä on edeltänyt sitä. Oinas ei aloita eläinrataa tyhjästä. Uuden syntymääkin on edeltänyt kehitysvaihe, ja tämän vaiheen symbolinen nimi on Kalat.

Kun ajattelemme Kalojen merkkiä, tuota alkumeren ja kollektiivisen tietoisuuden erillisen itsen nielaisevaa unenomaista ja usvaista energiaa, voi olla vaikea ymmärtää, että eläinrata ei suinkaan pääty siihen. Kalat ei päätä eläinrataa, niin kuin se ei päätä tietoisuuden kehityskulkuakaan. Vesimerkit edustavat eläinradalla aina eräänlaista kohtuvaihetta, jonka jälkeen tietoisuus siirtyy uuteen kehitysvaiheeseen. Kalojen kohdalla tämä pätee vielä paljon laajemmin ja syvemmin, kuin Ravun tai Skorpionin.

Kalat on totisesti tietoisuuden kohtu tai elämän alkumeri. Siinä missä tietoisuus pyrkii kadottamaan erillisyyden kokemuksensa kalatvaiheessa, ja Oinaassa löytämään taas erillisen itsensä, Kaloissa se myös nukkuu tai vaeltaa ihmissilmälle näkymättömissä maailmoissa, vain avatakseen silmänsä ja herätäkseen uuden elämän aamuun oinasajan alkaessa.


Uusikuu on oinaspisteellä Merkuriuksen eli rationaalisen mielen ja Neptunuksen eli rajattoman mielikuvituksen välissä. Aivan kuin Merkurius toimisi sillanrakentajana tai tulkkina tässä kahden eri  olemuspuolen, kahden eri maailman välillä – toimintaan räjähtävä Oinas ja sisäiseen maailmaan liukeneva neptuninen Kalat. Kaksi ulottuvuutta, jotka näennäisesti ovat toisilleen täysin vieraat, ovatkin järjestyksessä rinnakkain, kehityskulun luonnollinen ja looginen jatkumo.

Mars Kaksosissa

Uudenkuun kartan tekijät näyttävät jakautuvan melko tasaisesti kolmeen eri ryhmään, ja kuunkierron sooloartistina toimii Oinaan oma hallitsija Mars.

Se, että uusikuu Oinaassa on yhtymässä Kaksosten hallitsijaplaneetta Merkuriukseen, ja Oinaan hallitsijaplaneetta Mars on Kaksosissa, saa aikaan kiinnostavan vuoropuhelun oinasprinsiipin ja kaksosprinsiipin välille. Kommunikointi ja toiminta, ajattelu ja aloitteellisuus, sanat ja energia, viestintä ja aggressio, ideat ja ambitiot – näitä Merkuriukseen ja Marsiin liittyviä avainsanoja voi pallotella mielensä mukaan ja tutkailla millainen yhtälö osuu omiin tunnelmiin.

Tyypillisimpiä ilmentymiä lienee pyrkimys ajatusenergian suuntaamisesta uusiin aloituksiin, tunne siitä, että tiettyjä asioita ei vaan voi enää lykätä. Tietynlainen malttamattomuus ja jopa ärtymykseksi äityvä kärsimättömyys, tarve hoputtaa ja hätyytellä, voi myös olla vahvasti läsnä. Kommunikointi saattaa olla tavanomaista nopeampaa ja suorasukaisempaa, mikä voi altistaa riidoille tai väärinkäsityksille, mikäli normaalista poikkeava suoraviivainen sävy tulkitaan vihamielisyydeksi. Mentaalienergia voi käydä kierroksilla, ja silloin kun kipinät sinkoilevat ja ruuti on kuivaa, räjähdyksiltä ei voida välttyä.

Neptunus, Aurinko, Kuu ja Merkurius

Vaikka uusikuu (eli yhtymässä olevat Aurinko ja Kuu) on Oinaassa, on se henkisen Neptunuksen ja mentaalisen Merkuriuksen välissä. Liekki kyllä palaa, mutta voimme nähdä sen vain sakean usvan läpi. Näin ollen tämän uudenkuun energia on merkkisijainnistaan huolimatta jotenkin immateriaalista ja sisäänpäin suuntautunutta. Ikään kuin saisimme uudenkuun marsenergian käyttöön vain silmät sulkemalla ja virittymällä sisäänpäin, joko hiljentymisen, meditaation, mielikuvituksen tai ajattelun keinoin.

Voi olla hyvin turhauttavaa, että vihdoinkin tuntuu olevan paljon ideoita, palava vimma päästä eteenpäin ja intohimoinen, jopa pakkomielteenomainen visio tulevasta – mutta kaikki tuntuu olevan jotenkin vaikeasti hahmotettavaa, sellaista että siitä ei meinaa saada minkäänlaista otetta, niin kuin yrittäisi muistella unta tai pitää mielessä jotain tärkeää, mutta se tuntuu lipsuvan otteesta uudelleen ja uudelleen. Mitä se olikaan? Mitä pitikään? Niin kuin jokin hajamielisyysloitsu olisi langetettu normaalisti niin kirkkaasti ja selkeästi toimivan mielen ylle. Ja Merkuriuksen perääntymisjakso on vasta alkamassa, heti tämän kuunkierron jälkeen seuraavasta uusikuusta.

Khiron, Jupiter ja Vesta Oinaassa

“Parantaja, opettaja ja papitar meni baariin…” Näiden kolmen arkkityypin yhdistelmä kuulostaa aivan jonkin vitsin aloitukselta. Khironin, Jupiterin ja Vestan yhtymä Oinaassa onkin kuin ristiretkelle joukkoja johtamaan lähtevä seurue. Tässä yhdistelmässä on ainekset suurenmoiseen, mieltäylentävään ja sielun liekkiin sytyttävään paatokseen, näköalaa laajentavaan etsintään, kasvuun ja muutokseen. Kunhan pysyy nöyränä, eikä kuvittele omien uskomustensa kanssa edustavansa absoluuttista totuutta.

Tämän kuvion energia on polttava kuin hitsauspilli, viiltävä kuin laserleikkuri. Käytetäänkö sitä rakentavalla tavalla, parantamiseen ja yhteiseen hyvään, vai omasta totuudesta sokaistuneena toisin ajattelevien ja elävien satuttamiseen? Kuviossa on kiihkeyttä ja paloa, mutta vaarana on liian kapea näköala ja sokea usko siihen, että on oikeassa ja oikeutettu oman totuutensa nimissä tuomitsemaan muita.

Juno, Venus ja yläsolmu Härässä

Venus on omassa merkissään Härässä, tiukassa yhtymässä Junoon ja Kuun yläsolmuun. Mikäli kuljemme tämän energian ohjaamana, tunnemme sisimmässämme harmoniaa, seesteisyyttä, rauhaa, levollisuutta ja suurta rakkautta elämää ja kaikkea elollista kohtaan. Juno edustaa liittoja ja yhteistyötä, pyrkimystämme saada luottaa ja jakaa, kokea yhteenkuuluvaisuutta syvällisellä tasolla. Yhtymässä Venukseen nämä teemat voimistuvat entisestään. Venus on rauhan, oikeudenmukaisuuden ja tasapainon energia, ja Härässä sen rakkaus ilmentyy hyvin konkreettisella tavalla, luontoa, aistikokemuksia, ihmiskehoa, materiaa ja pysyvää muotoa arvostaen. Tulevaisuuteen suuntautuva Kuun yläsolmu näiden kahden jumalattaren (toisilta nimiltään Hera ja Afrodite) kanssa herättää vision siitä, kuinka itseään ja luontoa rakastavat, keskinäisessä kunnioituksessa voimansa yhdistävät naiset pelastavat tilanteen. Tulee mieleen Jean Shinoda Bolenin ihana kirja “Kiireellinen viesti Äidiltä: kootkaa naiset, pelastakaa maailma”.


Tämä maaliskuu on ollut astrologisesti todella merkittävä, epäilemättä koko vuoden tärkein kuukausi, josta alkaa isossa mittakaavassa aivan uusi aikakausi.

Käytännössä tämä aika on voinut pienelle ihmiselle tuntua vähän tutisuttavalta, hämärältä ja epämääräiseltä, uuvuttavalta ja ailahtelevaiseltakin. Kun isot palikat liikkuvat, on ruohonjuuritasolta mahdotonta hahmottaa kokonaisuutta. Epävarmuus voi turhauttaa tai saada perhoset lepattamaan vatsanpohjassa, kun tuntee sisimmässään että asiat ovat muuttumassa, tai että niiden on muututtava, eikä kuitenkaan ole käsitystä siitä mihin ollaan menossa, miten sinne päästään tai milloin mitäkin on tapahtumassa.

Vaikka luovat prosessit (kuten elämä) tapahtuvat aina niin, että visioista ja suunnitelmista huolimatta se minne ollaan menossa selviää aina vasta sitten, kun ollaan kulkemassa sinne, niin nyt ollaan tilanteessa, että saadaan kävellä melkoinen matka tiettömiä teitä, eikä vielä sittenkään näytä kirkastuvan. Tai että luulee olevansa matkalla jonnekin, mutta vasta loppumetreillä huomaa kaiken olevan ihan toisin, kuin oli kuvitellut.

Vain yksi asia on varma. Kaikki muuttuu.

Toisten kohdalla muutos on odotettua, mutta ei tapahdukaan niin kuin oli itse ajatellut. Ja jotkut saattavat kokea että mitään muutosta ei ole tapahtumassa, koska se on niin syvää ja vaikeasti tavoitettavaa. Eikä tapahdu sillä tavalla, kuin itse oli toivonut sen tapahtuvan.

Muutos on muutosta silloinkin, kun se ei täytä oman mielen määritelmiä siitä, mitä muutoksen pitäisi olla.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 21.3. – 20.4.2023.


Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Nainen on noussut valtamerestä, hylje syleilee häntä”. Aurinko ja Kuu Oinaassa sekstiili Pluto, yhtymä Neptunus, neliö Mars, yhtymä Merkurius ja oppositio Ceres. Pluto neliö Venus. Pluto kvinkunssi Mars. Pluto sekstiili Neptunus. Neptunus neliö Mars. Aspektiton Uranus. Saturnus sekstiili Venus. Saturnus kolmio Mars. Aspektiton Jupiter. Jupiter yhtymä Khiron. Mars neliö Aurinko, Kuu, Merkurius ja Neptunus. Kaikki planeetat etenevät.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

21.3. UUSIKUU 1° Oinas. 23.3. Pluto siirtyy Vesimieheen. 25.3. Mars siirtyy Rapuun. 3.4. Merkurius siirtyy Härkään. 6.4.TÄYSIKUU 16° Vaaka. 11.4. Venus siirtyy Kaksosiin. 20.4. Aurinko siirtyy Härkään. 20.4. AURINGONPIMENNYS ja UUSIKUU 29° Oinas.


AJANKOHTAISTA

 

Yhdeksäs Sydänyhteys® -tietoisuusprosessi alkaa 29.3.2023.

Sielunkarttasivusto ja –instagram ovat olleet työn alla ja hiljalleen avautumassa kaikkien saataville.

Asiakasajat ovat tarjolla ainoastaan uutiskirjeeni tilaajille. 

Kaikki kevään ajat tulkintaan ja tietoisuusmatkoille menivät heti tammikuussa ilmestyneen uutiskirjeeni myötä.

Jos haluat mahdollisuuden ajanvaraukseen tai tietoa järjestämistäni tapahtumista, liity postilistalle tällä sivulla olevasta “Liity postilistalle” -laatikosta. Löydät sen tummansiniseltä pohjalta sekä etusivun alaosasta, että jokaisen blogitekstin alta.

Seuraavan kirjeen kirjoitan todennäköisesti loppukeväästä. Sitä odotellessa voit ihmetellä kuka oikein olen, lukea siitä mitä ajattelen astrologiasta, selvittää millainen tulkinta kanssani voisi olla, sekä etsiä blogistani sinua inspiroivaa sisältöä.

Kuvaaja: Pixabay

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.