Kissimirri ärripurri – Uusikuu Härässä

Aiheet:
marta-markes-gI_1GPoKGRs-unsplash

Härkäaika on luonnossa kukkeimman kevään aikaa. Kiinteänä merkkinä Härkä pyrkii pysyvyyteen ja ylläpitää kevättä. Feminiinisenä maamerkkinä se on kuin runsasmuotoinen hedelmällisyyden jumalatar, joka tarjoaa kaikkea kaunista ja hyvää, suut silmät täyteen, yltäkylläisesti ja koko vatsan täydeltä.

Kasvun, laajentumisen ja runsauden planeetta Jupiter siirtyi juuri (16.5.) Härän merkkiin. Ja vaikka se ei olekaan suoraan kontaktissa Härässä olevan uudenkuun kanssa, se kuitenkin kohdistaa anteliaisuutensa ja kasvuvoimansa Härän prinsiippiin kuuluville alueille, sen kahdentoista kuukauden aikana, mitä Jupiterilla kuluu kulkea koko kolmenkymmenen asteen mittainen matka Härän merkin alusta loppuun.

Kurkistapa omalta syntymäkartaltasi mitä huoneita Härän merkki asuttaa. Näiden huoneiden edustamat elämänalueet ovat nyt niitä, joille kannattaa kylvää siemenet ja keskittää kasvuvoima, sillä Jupiterin ansiosta siellä on nyt parhaimmat edellytykset aloittaa jotain menestyksekästä tai rikastuttavaa.

Uusikuu on tällä kertaa hyvin feminiininen laadultaan. Sillä ei kuitenkaan tarvitse olla mitään tekemistä naisellisuuden tai naiseuden kanssa. Voisikin olla parempi lainata aasialaista käsitettä ja puhua yin-energiasta. Kaikki vesi- ja maamerkit ovat luonteeltaan yin-energiaa, ja kaikki tuli- ja ilmamerkit edustavat sen vastavoimaa yang-energiaa. Uudenkuun kartalla ei ole yhtään varsinaista planeettaa yang-merkissä. Ainoana edustajana sinnittelee androgyynissä Vesimiehessä perääntyvä Pluto, joka sekin ihan hetken päästä putkahtaa takaisin yin-merkkiin Kauriiseen.

Tarkennettuna, suurin osa uudenkuun kartan planeetoista on Härässä, ja sen lisäksi kaksi planeettaa Ravussa (Venus ja Mars) ja kaksi Kaloissa (Saturnus ja Neptunus). Pehmeää, pehmeää, aistillista ja herkkää.

Tällä pörheällä ja tunteellisella kisulilla on kuitenkin terävät kynnet ja salamannopeat refleksit. Silitäpä sitä liian kauan tai väärään suuntaan, niin saat tuta naskalihampaat ja neulakynsien pistot ihollasi, kun suloinen kissimirri tarrautuu käteesi vimmaisella otteella korvat luimussa ja fanaattinen kiilto silmissään. Yksi, kaksi, kolme – takaperin voltti ja singahdus sivulle – ja koko tilanne on ohi.

Ymmärräthän, että kissametaforalla ratsastaen kuvailen ajan laatua tämän kuunkierron aikana.

Perusluonteeltaan ja ulkoiselta olemukseltaan tämä toukokuinen uusikuu on kerrassaan lumoava, hellyttävä, suloinen, aistillinen, nautiskeleva ja päällisin puolin oikein leppoisa kaveri, mutta pinnan alla kytee latautunut energia, joka voi aktivoituessaan olla kuin tulivuoren purkaus. Ihmisestä ja tilanteesta riippuen, tämä voi olla upea juttu tai sitten ei.

Astrologian avulla emme koskaan voi tietää miten jokin tietty energia tulee ilmentymään käytännössä, tiedämme vain minkälainen potentiaali sillä on ytimessään.

Uudenkuun kartalla on haasteellinen kuvio nimeltään t-risti. Sen muodostavat aivan Ravun merkin viimeisellä asteella oleva Mars, jota vastapäätä on Vesimiehen ensimmäisellä asteella oleva Pluto. Tämä voimakaksikko on vahvassa kontaktissa Härän alkuasteilla yhtymässä olevaan kolmeen tekijään, jotka ovat Jupiter, Kuun yläsolmu ja Merkurius.

Tämä. On. Dynamiittia.

Näin seesteisen oloisella kartalla (leppoisa Härkä, hellä Rapu ja myötätuntoinen Kalat) tämä on kuin makeaan persikkarahkaan kätketty turkinpippuri. Mieti vaikka, kuinka ihan muina henkilöinä lusikoit silmät autuudesta puoliummessa maukasta ja pilven pehmoista herkkua, kun yhtäkkiä hampaasi osuvat johonkin kovaan. Sen enempää ajattelematta rouskaiset sen halki, ja suuhusi leviää täysin odottamatta väkivaltaisen polttava tunne. Mitä sitten tapahtuu?

Alatko sen johdosta huutaa, raivota ja syöstä tulta muita syytellen (reklamaatio! rahat takaisin!), vai suhtaudutko sattumukseen kuin yllättävään, mutta ilahduttavan aktivoivaan potkuun takamukselle? Onko sinun mielestäsi kyseessä virhe, henkilökohtainen loukkaus ja huutava vääryys, josta syyllisten on vastattava? Vai otatko tilanteen vastaan kuin jännittävässä muodossa lahjaksi tulleen mahtavan energiavirtauksen? Et ehkä olisi halunnut sitä juuri tällaisena, mutta koska se nyt on siinä, niin sen innoittamana syöksyt voittoisasti uusiin seikkailuihin.

En sano, että toinen näistä suhtautumistavoista olisi oikea, mutta sanotaanko vaikka, että toisella asenteella teet elämästäsi tarpeettoman vaikeaa, ja toinen asenne voi auttaa sinua kiljumaan riemusta elämän surffiaalloilla. Kun et tuomitse tai vastusta sitä mikä on (elämän aaltoa allasi), niin sillähän voi sitten vaikka ratsastaa.

Pluto – Mars – Jupiter, Merkurius ja Kuun yläsolmu voivat yhdessä olla äärettömän dynaaminen ja aktivoiva tekijä. Yhdistelmän energia voi olla rohkeaa, sisukasta, suorasukaista, periksiantamatonta, intensiivistä ja voittoisaa.

Jee! Uskallat vihdoinkin puolustaa itseäsi asiassa, joka on vaivannut sinua jo pitkään. Ja teet sen tavalla, joka saa positiivista vastakaikua ja sysää asiat kohti myönteistä muutosta.

Jee! Tartut vuosien vitkastelun jälkeen projektiisi tosimielellä ja päätät jatkaa sen parissa, vaikka tuntuisi miltä. Näet että sinua pidätellyt riittämättömyyden tunne olikin aivan virheellinen uskomus, ja sinnikkyydellä ja päämäärätietoisuudella huomaat käynnistäneesi jotain, minkä et ikinä olisi uskonut olevan mahdollista.

Jee! Tunnet olevasi täynnä tarmoa ja energiaa, ja päätät uskaltautua ilmoittautumaan potkunyrkkeilytunneille, autokouluun tai salsakerhoon, koska et vaan enää yhtään jaksa arkailla ja jossitella asioiden kanssa, joita oikeasti haluat.

Keksi itse lisää.

Yhtä lailla kyseinen yhdistelmä voi ilmentyä fanaattisuutena, kypsymättömänä jankkaamisena, impulsiivisuutena, muiden syyttelynä, passiivisaggressiivisuutena tai hyökkäävyytenä. Sillä energia on latautunutta, sitä on paljon, se on suurta ja sen tietoinen ohjaaminen tai hillitseminen on vaikeaa ja kontrolloiminen mahdotonta.

Älä yritä tukahduttaa aktivoitunutta latausta. Kyseessä on lataus siksi, että olet yrittänyt torjua ja vaientaa jotain tiettyä asiaa niin kauan, että et enää edes tunnista kyseessä olevan jotain, mikä on ihan ikiomaasi. Tämän vuoksi olet niin reaktiivinen, ja räjähdyksen tapahtuessa (se voi olla sisäinen tai ulkoinen purkaus), voi olla vaikea nähdä omaa osuutta asiassa.

Jos tämän kuunkierron aikana olet poikkeuksellisen ärtynyt, turhautunut ja emotionaalisesti latautunut, ja varsinkin jos huomaat ajattelevasi tunnereaktiosi olevan jonkun toisen syytä, niin muista tämä kirjoitus.

Plutoninen t-risti pyrkii nostamaan esiin jotain sellaista, mikä on ollut sisälläsi jo pitkään. Kukaan ei ole laittanut sitä sinun sisällesi. Mikään itsesi ulkopuolella ei ole saanut sitä aikaan. Ei varsinkaan mikään astrologinen tekijä. Ja se, miten asennoidut siihen kun tämä sisäinen ”turkinpippuri” pyrkii näkyville ja koettavaksi, on sataprosenttisesti omalla vastuullasi. Kun näet mistä oikeasti pohjimmiltaan on kysymys, koko asetelma muuttuu.

Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 19.5. – 18.6.2023.


AJANKOHTAISTA

Elävän astrologian retriitti 15.-17.9.2023 Rosavillassa on avoinna kaikille. Kyseessä ei ole mikään ”astrologiakurssi”, vaan elämyksellinen ja aistillinen matka omaan sisimpään, joten sitä varten ei tarvitse olla minkäänlaista osaamista tai pohjatietoja astrologian suhteen. Ilmoittautuminen on juuri alkanut. Hyödynnä Early Bird -hinta ilmoittautumalla tällä viikolla tai viimeistään 22.5.2023. lue lisää

Asiakasajat ovat tarjolla ainoastaan uutiskirjeeni tilaajille. 

Uutiskirjeeni tilaajille on tulossa lähipäivinä postia. Järjestän touko-kesäkuulle joitakin uusia aikoja tulkintaan ja tietoisuusmatkoille. Jos haluat mahdollisuuden ajanvaraukseen, liity postilistalle tällä sivulla olevasta “Liity postilistalle” -laatikosta. Löydät sen tummansiniseltä pohjalta etusivun alaosasta, sekä jokaisen blogitekstin alta. Ilmoitan kaikki vapaat ajat uutiskirjeessä.

Uutiskirjettä ja syksyn ihanaa retriittiä odotellessa, voit ihmetellä kuka oikein olen, lukea siitä mitä ajattelen astrologiasta, selvittää millainen tulkinta kanssani voisi olla, sekä etsiä blogistani sinua inspiroivaa sisältöä.


Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Kaksi suutaria työskentelee pöydän äärellä”. Aurinko ja Kuu Härässä yhtymä Uranus, kolmio Pluto, sekstiili Neptunus ja sekstiili Mars. Pluto neliö Merkurius, oppositio Mars ja neliö Jupiter. Neptunus kolmio Mars. Saturnus sekstiili Merkurius ja kolmio Venus. Jupiter yhtymä Merkurius. Mars neliö Merkurius. Pluto perääntyy.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

19.5. UUSIKUU 28° Härkä. 20.5. Mars siirtyy Leijonaan. 21.5. Aurinko siirtyy Kaksosiin. 21.5. Mars oppositio Pluto. 27.5. Jupiter yhtymä yläsolmu. 4.6. TÄYSIKUU 13° Jousimies. 5.6. Venus siirtyy Leijonaan. 11.6. Pluto perääntyy Kauriiseen. 11.6. Merkurius siirtyy Kaksosiin. 17.6. Saturnus alkaa perääntyä. 18.6. UUSIKUU 27° Kaksoset.

 

Kuvaaja: Marta Markes

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.