Kiiruhda harkiten – Uusikuu Leijonassa

Aiheet:
pexels-cottonbro-10556667

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ja kollektiivisten energioiden tulkinta ajalle 28.7. – 27.8.2022

Leijona-uusikuusta alkavan kuunkierron ensimmäinen puolisko, se kahden viikon mittainen aika kun kuljetaan uusikuusta täysikuuhun, on luonteeltaan kuumottava, intensiivinen ja äärimmäisen keskittynyttä tietoisuutta vaativa. Vähän niin kuin kävelisi paljain jaloin kohti aktiivisen tulivuoren reunaa. Polttaa, polttaa. Sillä kollektiivisen ajan energia on nyt latautunutta, suorastaan räjähdysherkkää, eikä kukaan voi tietää miten tässä käy.

Parhaassa tapauksessa tunnelma on kuin kesäisillä markkinoilla järjestettävässä kotijoukkuekisassa. On pussihyppelyä, tikanheittoa ja akankantokisaa. Et muista lupautuneesi mihinkään, etkä halua osallistua, mutta yhtäkkiä huomaat olevasi mukana kilparadalla kuljettamassa raakaa kananmunaa suussasi pitelemässäsi lusikassa.

Eteenpäin täytyy mennä niin lujaa kuin mahdollista, jos haluaa ehtiä maaliin ennen naapurin eväkästä, mutta huomio on pidettävä kananmunassa, joka tutisee uhkaavasti koko ajan painavammalta ja painavammalta tuntuvassa lusikassa. Veren maku suussa eteenpäin, mutta hyvin varovasti. Jos huomiosi herpaantuu hetkeksikään, muna vierähtää maahan, mutta jos et samalla ole tarkkana askelistasi, saatat kompastua tai mennä väärään suuntaan.

Jos annat epätoivolle valtaa ja antaudut surkuttelemaan sitä miten mahdoton tehtävä on, olet jo hävinnyt. Tässä tarvitaan nyt raudan lujia hermoja, päättäväisyyttä, äärimmäistä keskittyneisyyttä, sekä selkeä visio siitä minne olet menossa (ja miksi). Avain onnistumiseen on tietoisuus.

Hengitä, ota askel, pidä huomio lusikassa, ota askel, rauhassa nyt, ota askel, eteenpäin, ota askel.

Vaihdetaanpa kananmunan tilalle käsikranaatti, josta nykäistiin sokka irti samalla kun sinut tuupattiin kilparadalle. Nyt ollaan jo hyvin lähellä sitä, mistä tässä ajan energiassa on kysymys. Hikikarpalot valuvat otsalta silmiin, mutta pää  on pidettävä kylmänä, askel varmana ja äärimmilleen terästetty tietoinen läsnäolo siinä, mitä ollaan nyt tekemässä.

Jos syke nousi, hengitys tiivistyi ja kevyt tuskanhiki alkoi helmeillä hiusrajassa, niin sait juuri kokemuksen siitä, mitä on elävä astrologia ja miltä tässä ajassa olevat energiat tuntuvat. Siitä, mitä tämä sinun elämässäsi tarkoittaa, kertoo sitten sinun henkilökohtainen ajankuvasi. Ja se, miten tässä vertauskuvallisessa granaatin kuljetuskilpailussa käy, riippuu täysin omasta sisäisestä tilastasi ja tietoisuuden tasostasi.

T-risti: Saturnus oppositio Merkurius neliö Mars + yläsolmu + Uranus

Tätä edellä kuvailemaani ajanlaatua edustaa uudenkuun kartalla oleva t-risti. Siinä on vastakkain mieltä, ajattelua ja kommunikointia symboloiva Merkurius sekä rajoitteita, sääntöjä, rakenteita ja hidasteita edustava Saturnus. Nämä molemmat tekijät ovat haastavassa kontaktissa energian, aggression, toiminnan ja aloitteellisuuden planeettaan Marsiin, elämän kasvusuuntaa ja tarkoitusta edustavaan Kuun yläsolmuun sekä Uranukseen, joka on luonteeltaan arvaamaton muutosvoima, yllätyksellisten ja äkillisten uudistusten planeetta.

Kuvion rakentuminen ja yllä kuvatun energian tiivistyminen etenee tällä aikataululla:

31.7. Merkurius oppositio Saturnus – rajoitteet, esteet, vastahakoisuus, kommunikointiongelmat, halu vetäytyä, velvollisuuksien paine, stressi, alakulo ja pessimismi, keskittyminen oleelliseen, häiriötekijöiden karsiminen

1.8. Mars yhtymä yläsolmu – ratkaiseva askel kohti tulevaisuutta, oma polku, elämäntehtävän täyttämiseen suuntaavan toiminnan käynnistäminen, kohtalonomainen eteneminen

2.8. Mars yhtymä Uranus – räjähdyksenomainen energiapurkaus, pallosalama, äkillinen ja yllättävä käänne, lähtölaukaus

7.8. Mars neliö Saturnus – energian keskittäminen hallitusti ja periksiantamattomasti oleelliseen, mahdollisten vastustavien voimien voittaminen kypsällä, kärsivällisellä ja harkitulla strategisella toiminnalla

Kannattaa muistaa, että kyseessä on kollektiiviset kuviot, jotka toteutuvat jokaisen kohdalla yksilöllisesti, oman henkilökohtaisen ajan teemoja mukaillen. Nämä teemat ovat läsnä ajassa kokonaisuutena, ja se miten asiat konkreettisesti ajoittuvat, vaihtelee ihmisestä ja tilanteesta riippuen. On siis hyvin epätodennäköistä, että juuri näinä päivinä tapahtuisi juuri näitä kuvailemiani asioita. Halusin kuitenkin havainnollistaa asiaa ja listata tähän nämä tarkat päivät, milloin planeettojen väliset kontaktit tapahtuvat, ja mitkä ovat niihin liittyvät yleisimmät avainteemat. Toivottavasti tämä avaa asiaa sinulle hyödyllisellä tavalla.


Aurinko + Kuu + Ceres oppositio Pluto

Uusikuu Leijonassa on yhtymässä pikkuplaneetta Cerekseen ja oppositiossa Plutoon, jotka tuovat Leijonan lämpimään ja valoisaan energiaan sellaista syvyyttä ja särmää, mitä aina kadun aurinkoisella puolella kulkeva Leijona ei välttämättä haluaisi edes myöntää olevan olemassa. Arkkityyppisen Leijonan luonteeseen kuuluu katsoa suoraan aurinkoon ja kieltää selkänsä takana maahan lankeavien varjojen olemassaolo. Mutta silti ne ovat siellä. Ja tämän kuunkierron aikana niiden voi kuulla huhuilevan syvyyksien tummaa laulua.

Pluton ja Cereksen mytologiat risteävät keskenään, sillä Ceres on Olympoksen kuolemattomista se jumalatar, jonka rakkaan tyttären Pluto kaappasi ja vei mukanaan Manalan valtakuntaan toiveena tehdä tästä hedelmällisyyden, maanviljelyn ja sadonkorjuun jumalattaren kauniista tyttärestä oma puolisonsa ja Manalan kuningatar. Ceres ei ottanut tyttärensä menetystä hyvin, vaan masentui syvästi ja koska ei asialle muuta voinut, kohdisti kostonsa ihmisiin langettamalla maan päälle ikuisen talven ja antaen viljan, hedelmien ja muiden maan antimien lakastua ja jäätyä. Tarinalla on kyllä onnellinen loppu, sillä Ceres ja Pluto saivat neuvotteluapua ja pääsivät lopulta molempia tyydyttävään kompromissiin. Mutta maailma oli muuttunut iäksi.

Venus neliö Jupiter + Khiron ja Neptunus + Juno

Kolmas sävy ajan energioissa liittyy ihmissuhteisiin ja erityisesti parisuhdeasioihin. Parisieluasteroidiksikin kutsuttu, yhteenliittymistä ja liittoja kuvaava Juno on yhtymässä herkkään, mutta epärealistiseen Neptunukseen. Tämä voi liittyä pettymykseen, joka seuraa sitä kun omat ideaalit eivät toteudukaan, kun arki ja ajatus siitä mitä ”pitäisi” olla eivät kohtaa.

Arvojen ja rakkauden planeetta Venus on ristiriitaisessa kontaktissa Jupiteriin ja Khironiin, mikä saattaa ilmentyä asetelmana, jossa toinen haluaisi yhteistä aikaa ja läheisyyttä, ja toinen taas enemmän vapautta ja sitoutumattomuutta. Khironin mukana olo tuo terapeuttista potentiaalia kuvioon, mutta eheytyminen edellyttää vanhojen kipujen kohtaamista, kykyä nähdä tilanne sellaisena kuin se on, avoimuutta ja rehellistä keskustelua niistäkin asioista, mitkä mieluummin jättäisi kertomatta.

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Vanhanaikainen nainen ja nykyaikainen tyttö”. Aurinko ja Kuu Leijonassa yhtymä Ceres, oppositio Pluto ja kolmio Jupiter. Khiron kolmio Merkurius, neliö Venus ja yhtymä Jupiter. Uranus neliö Merkurius, yhtymä Mars ja neliö Saturnus. Saturnus oppositio Merkurius ja neliö Mars. Jupiter neliö Venus. Mars neliö Merkurius ja sekstiili Venus. Pluto, Neptunus, Saturnus, Jupiter ja Khiron perääntyvät.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

28.7. UUSIKUU 6° Leijonassa. 28.7. Jupiter alkaa perääntyä. 1.8. Mars yhtymä Kuun yläsolmu. 2.8. Mars yhtymä Uranus. 4.8. Merkurius siirtyy Neitsyeen. 7.8. Mars neliö Saturnus. 11.8. Venus siirtyy Leijonaan. 12.8. TÄYSIKUU 19° Vesimiehessä. 20.8. Mars siirtyy Kaksosiin. 23.8. Aurinko siirtyy Neitsyeen. 24.8. Uranus alkaa perääntyä. 26.8. Merkurius siirtyy Vaakaan. 27.8. UUSIKUU 4° Neitsyessä.

  

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.