Kestävä rakkaus ja sormille levinnyt samppanja – Uusikuu Kaksosissa

Aiheet:
alfonso-scarpa-e12EkMYv44U-unsplash

Kesäkuun uusikuu ja Venus Kaksosissa viittaavat kepeään seurusteluun, virkistäviin keskusteluihin, kotimaan matkailuun ja arjesta nautiskeluun. Ajassa on myös paljon iloa ja innostusta, sekä optimismia. Aurinko paistaa ja kukat kukkivat. Mikäs tässä on kesää vietellessä.

Vaikka saattaa kuulostaa ihanalta, täysin ongelmaton ei tämäkään kuunkierto ole. Mukaan mahtuu sekä mielihyvää että kipua, niin optimismia ja innostusta, kuin ankaraa kosmista kurinpitoakin. Tässä yhdistelmässä on mahdollisuuksia monenlaiseen, sillä vaikka tietyt yhteiset nimittäjät pysyvät muuttumattomina, ilmenemismuotojen kirjo on laaja. Riippuu monesta eri tekijästä miten ajankohtaiset kuviot näyttäytyvät itse kunkin elämässä.

Uusikuu on vilkkaassa ja veikeässä Kaksosten merkissä, harvinaisen tarkassa yhtymässä Venukseen. Tästä tulee väkisinkin mieleen Tarot-korttien Rakastavaiset. Sen kuvassa on tyypillisesti kaksi alastonta henkilöä rinnakkain, ja Tarot-pakassa se liitetään Kaksosiin. Se voi tuntua hämmentävältä, sillä tätä mentaalista, levotonta ja sitoutumista kaihtavaa Peter Pan -merkkiä ei ensisilmäyksellä liittäisi rakkauteen. Ihmissuhteisiin kyllä. Flirttailuun ja ihastumiseen, ilman muuta, mutta rakkauteen? Mitä se edes tarkoittaa? Ja silti Venus on Kaksosten esoteerinen hallitsija. Jotainhan tässä on oltava.

Älä anna yllä olevan sekoittaa. Kaksosille on tyypillistä puhua monesta eri asiasta yhtä aikaa, sukkuloida eri aiheiden, eri merkitysten ja tasojen välillä niin, ettei se aina itsekään tiedä oliko kyse aidasta vai aidan seipäästä, seipään nielleestä työkaverista vai kenties jostain ihan muusta. Näin ollen sopii hyvin kuvaan heittää kehään maininta Tarot-korteista sekä esoteerisesta astrologiasta, vaikka kumpaakaan ei ole tarkoitus käsitellä sen enempää, eivätkä ne oikeasti edes kuulu tähän juttuun millään tavalla. Paitsi että kuuluvat, havainnollistavana esimerkkinä, jos ei muuta.

Kun kaksosenergia on valloillaan, on vaikea pysyä asiassa, koska kaikki on asiaa. Kaikki liittyy kaikkeen. Ja keskittymiskyky on kuin energiajuomassa kylpeneellä oravalla. Kaikki kiinnostaa. Kaikki on liikkeessä. Ja kaikkia lankoja on seurattava, koska ei voi ennakolta tietää mitä niiden päästä löytyy, ellei mene ja katso.

Tämä sama energia ja nämä samat ilmiöt ovat nähtävissä (ja kuultavissa) myös luonnossa näin Kaksosten aikaan:

“Kaksosten ajassa on pientä liikettä joka suuntaan. Niin kuin tuuli levittää siitepölyn kaikkialle, informaatio leviää ilmassa, sattumanvaraisesti ja pintapuolisesti. Kaikkea on tarjolla, ota tai jätä. Joka puolella leijuu, pöllyää, sinkoilee, visertää ja sirittää. Havaintoja tehdään, kontakteja solmitaan, kuulumisia vaihdetaan ja viestintä käy kuumana. Kukat ovat auenneet ja toivottavat pölyttäjät tervetulleeksi, siitepöly leviää ja vuorovaikutus myös eri lajien välillä on aktiivista. Vieraillaan ja viestitellään. Kaikenlaista surinaa ja pörinää on ilmassa.”

Jos haluat ymmärtää paremmin miten Kaksosten aika näkyy luonnossa, käy lukemassa toukokuussa kirjoittamani aihetta käsittelevä juttu: Kaksoset on täynnä sinkoilua ja pöhinää  

Uusikuu yhtymä Venus

Uudenkuun muodostavat Aurinko ja Kuu ovat siis yhtymässä Venukseen, mikä vie ajatukset kepeästi poreilevaan sosiaaliseen elämään ja esimerkiksi kaveriporukan illanistujaisiin, jossa taukoamaton keskustelu jatkuu aamuun asti, kun saa pitkästä aikaa puhua innoissaan kaikesta maan ja taivaan välillä. Ajan henkeen sopii myös tutustuminen johonkin uuteen ihmiseen, joka saa hermoston poreilemaan kuin Pommac jokaisella viestillään. 

Uusikuu ja Venus Kaksosissa viittaavat ilman muuta kepeään seurusteluun, virkistäviin keskusteluihin, kielenkannat vapauttaviin tilanteisiin, uusiin ja virkistäviin kontakteihin, spontaaniin kotimaan matkailuun ja kaikkeen muuhun kivaan, arkipäivää ilahduttavaan ja mielihyvää tuovaan nautiskeluun. Varsinkin kun mukana kuviossa on mieltä stimuloiva ja mahdollisuuksia avaava Merkurius yhtymä Jupiter.

Merkurius yhtymä Jupiter

Kaksosten hallitsijaplaneetta Merkurius on omassa merkissään yhtymässä Jupiteriin. Tämä on innostava ja optimistinen, idearikas ja mieltä ylentävä yhdistelmä, joka aktivoi ja avaa tajuntaa, auttaa näkemään asiat monelta eri kantilta, ja suorastaan antaa sanoille siivet. 

Lue viimeisin kirjoitukseni siitä, mitä Jupiter Kaksosissa tarkoittaa tässä ajassa. Kerron siinä mitä kaikkea tähän Jupiter Kaksosissa -jaksoon voi liittyä, listaan tämän yhdistelmän pääteemoja ja avaan omakohtaisiakin kokemuksia aiheesta. Juttu löytyy täältä: Kun sanoista ei tule loppua

Merkurius/Jupiter kolmio Pluto

Tämä ihastuttava Merkuriuksen ja Jupiterin yhtymä tekee myös kolmiota Plutolle, mikä tuo kaksosaikaan poikkeuksellista syvyyttä, tahdonvoimaa ja sinnikkyyttä. Sen myötä päiväperhon kaltainen mieli saattaa yllättää ja pysyä päättäväisesti tavoitteessaan pidempään kuin kolme minuuttia. Se saattaa jopa lyödä nyrkkiä pöytään ja sanoa että nyt se tapahtuu, nyt tartun tähän, nyt lähtee! Kuvio voi viitata myös merkittäviin oivalluksiin, terapeuttisiin ja syväluotaaviin keskusteluihin, intohimoiseen älylliseen sukeltamiseen tai vaikkapa johonkin harrastukseen tai mielenkiinnon kohteeseen paneutumiseen suurella intensiteetillä.


Uusikuu ja Venus neliö Saturnus

Ajanlaatu on nyt niin suloisen makeaa ja pirskahtelevaa kuin pulloa avatessa sormille levinnyt samppanja, joten mitä olisivat kesäbileet ilman edes yhtä oikeaa ilonpilaajaa?

Uusikuu ja Venus ovat intensiivisessä kontaktissa sääntöjä, rajoituksia, esteitä ja kuria edustavaan Saturnukseen. Vaikka kuvio voi liittyä ikäviin velvollisuuksiin, emotionaaliseen kuormitukseen, pettymyksiin tai yleisesti vain lässähtäneeseen tunnelmaan, on Saturnuksella myös paljon hyvää annettavaa.

Siinä missä ylenpalttinen kaksosenergia voi olla kypsymätöntä, vastuutonta ja ailahtelevaa, niin Saturnus tuo aikaa vakautta, lujuutta ja auktoriteettia. Jos Kaksoset olisi kesälomariemuihin innolla syöksyvä teini, olisi Saturnus kypsä (ja kypsyttävä) vanhempi, joka muistuttaa että kotitöitäkin on tehtävä, nukkumaanmenoaika on edelleen olemassa ja hampaat pitää harjata pussikaljoittelunkin jälkeen. 

Saturnusta aina moititaan, että se on julma ja ankara opettaja. Ehkäpä tarvittaessa onkin, mutta pohjimmiltaan Saturnus vain muistuttaa ja vetää tilille. Säännöistä ei voi poiketa, eikä velvollisuuksista luistaa. Sillä mitä sanoo ja tekee on seurauksensa. Sitä saa mitä tilaa ja niin makaa kuin petaa. Ja jos öisellä rymyretkellä ryvetetyt vaatteet on sullottu sängyn alle, ne eivät ole iltatuulen raikkaina ja siististi viikattuina odottamassa vaatekaapissa seuraavana päivänä. That’s Karma, bitch.

Jos Saturnuksen oppeja ei ole sisäistänyt jo varhain, se tulee kolkuttelemaan ovelle myöhemmin. Ei ole sattumaa, että Saturnusta kutsutaan nimellä Karman Herra, ja että yksi sen symboleista on viikatemies.

Saturnus on jotain sellaista, mitä kukaan ei pääse pakoon. Sitä ei voi huijata eikä petkuttaa. Vaikka se on pohjimmiltaan oikeudenmukainen ja tietyssä mielessä reilukin, sen huumorintaju on kovin kuivaa sorttia, ja saattaa helposti katketa sitä koetellessa.

Ja sitten ei ole kenelläkään enää kivaa. Kannattaa siis elää (karman) herran nuhteessa ja pitää huoli siitä että Saturnuksen asettamat kotityöt on hoidettu ajallaan. Sitten ei tarvitse vetää verhoja eteen ja piileksiä sohvan takana, kun se tulee ovelle kolkuttelemaan.

Venus ja Saturnus

Venuksen ja Saturnuksen yhtymä on tarkka 8.6. Tämä yhdistelmä voi liittyä parhaimmillaan vakavoitumiseen omien arvojen edessä. Itseluottamus ja omanarvontunto voivat pysähdyttää, ja niiden ohjaamana voi olla tarpeen tarkastaa rajoja ja laatia tai vahvistaa sääntöjä ja sitoumuksia.

Vaikka Venuksen ja Saturnuksen kontakti ei ole missään mielessä “romanttinen”, se voi viitata pysyvälle pohjalle rakennettuun, kestävään rakkauteen. Sitoutuminen ja luja perusta ovat tämän kuvion parhaita puolia.

Jos kihlautuminen tai naimisiinmeno sattuu ajoittumaan hetkeen jolloin Venus ja Saturnus ovat aspektissa keskenään, voi se parhaimmillaan viitata yhteiseen tahtotilaan nähdä vaivaa ja tehdä työtä rakkauden eteen.

Venuksen ja Saturnuksen välinen neliö (90 asteen kulma) voi kuitenkin näkyä myös niin, että Venus (mielihyvähakuinen nautiskelija) haluaa yhtä ja Saturnus (vakavamielinen nillittäjä) haluaa toista. Ristiriita voi ilmetä niinkin, että Venus haluaa rakkautta ja läheisyyttä, kaipaa saada liittyä toiseen, jakaa ja kokea yhdessä, kun taas Saturnus on kuin kesäinen yöhalla tai Muumien mörkö, joka vetäytyy yksin omien juttujensa äärelle ja kääntää kylmän selkänsä sosiaalisen elämän hapatuksille.

Yhdistelmä voi nostaa pintaan torjutuksi tulemista ja kelpaamattomuutta, tunteen siitä että tarpeet ja pyrkimykset eivät kohtaa. 

On mahdollista, että Venus ja Saturnus ovat yhdessä ja samassa paketissa edustaen kahden oman sisäisen puolen välistä ristiriitaa. Tai että elämän psykodraamassa roolit on jaettu ja ristiriita näyttäytyy kahden ihmisen välisenä tai jonkin tietyn tilanteen aikaansaamana konfliktina.

Kuten sanottu, tietyt teemat ovat nyt läsnä, mutta se millä tavoin ne kenenkin elämässä ilmentyvät, on hyvin yksilöllistä ja vaihtelevaa.


Mainitsin heti alussa, että ajassa voi olla läsnä niin mielihyvää kuin kipuakin. Mielihyväosastosta vastaavat kaksi ensimmäiseksi mainittua yhdistelmää: uusikuu yhtymä Venus sekä Merkurius yhtymä Jupiter. Ja se kosminen kurinpitäjä esiteltiin tuossa yllä.

Mutta mihin se kipu liittyy? Mistä siinä oikein on kysymys?

Mars yhtymä Khiron

Kuvio ei ole enää ihan tarkka, sillä voimakkaimmillaan se oli jo viime viikolla (29.5.), jolloin kirjoitin siitä Instagram-tililläni. Juttu on pitkä, joten tässä vain pieni lainaus: “Khironin läsnäolo liittyy usein loukkaantumiseen tai ainakin pahaan mieleen, tunteeseen siitä että joutuu syrjityksi, kiusatuksi tai muutoin epäoikeudenmukaisen panettelun kohteeksi, ja tuliperäisen Oinaan merkissä ruuti on kuivaa ja liipasinsormi herkässä. Pinna voi palaa nyt herkemmin kuin tavallisesti ja pienetkin epäkohdat voivat ärsyttää kohtuuttomasti. Khiron liittyy alemmuuden kokemukseen ja riittämättömyyden tunteeseen. Haavoittunut ego, yksi Khironin ulottuvuuksista, voi korostaa erillisyyttä sekä ulkopuolisuutta ja alleviivata väärinkohtelua ja epäoikeudenmukaisuutta, vaikka sitten vääristämällä narratiivia.”

Koska itsen puolustaminen, rajanveto ja vastuunotto omista tunteista, erityisesti vihasta, tuntuu mahdottomalta, uhriutuminen on epäsuora hyökkäys, joka toimittaa passiivisaggressiivisesti puolustautumisen virkaa.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivista ajanlaatua tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 6.6. – 6.7.2024.


 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Alfonso Scarpa     

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.