Kaukokatseisuus ja kylmät tosiasiat – Uusikuu Jousimiehessä

Aiheet:
pexels-nikolay-draganov-169908

Uusikuu optimistisessa ja innostuneessa Jousimiehessä voi intensiivisen pimennysjakson jälkeen tuntua raikkaalta tuulahdukselta toivontäyteistä ilmaa.

Moni on voinut kokea juuri päättyneen skorpioniajan raskaana ja painostavana, kuin pohjamutien syväluotauksena sisäisen maailmankaikkeutemme merenpohjassa.

Ja juuri kun tuntui ettei kestä enää enempää, laukkaa mahtipontinen ja hyväntahtoinen jousimiesenergia hätiin, ja pian saammekin jo ratsastaa aallonharjalla vaahtopäiden seassa.

Jaa että miten tämä vertaus merenaalloista sopii Jousimieheen, joka on palavasieluinen tulielementin merkki? No siten, että uusikuu syntyy asteella, jonka Saabinen symboli on ”Vaahtopäiden peittämä meri”. Se kertoo muun muassa tämänhetkisen elämänenergian levottomasta luonteesta ja alitajuisten impulssien vaikutuksesta elämäämme.

Emme ole ollenkaan niin vahvasti ohjaksissa elämämme sattumusten suhteen, kuin haluaisimme uskoa.

Toisinaan se, kuinka elämä vie kuin pässiä narussa, on hienosti kätkeytyneenä näennäisen kontrollin verhon taa, kun taas välillä on aikoja, jolloin on nostettava kädet ilmaan ja tunnustettava, että itsellä ei ollut mitään mahdollisuuksia vaikuttaa asioiden laitaan saati ohjata tapahtumien kulkua haluamaansa suuntaan.

On antauduttava.

On ratsastettava elämän aalloilla.

Sillä jos vastustaa sitä mikä on, aiheuttaa vain tukoksen energian virtaan. Ja tietäähän sen kuinka siinä käy, jos surffilaudan päällä huutaa EI ja koettaa kääntyä aallon vastaiseen suuntaan.


Ajan energiat ovat huomattavan paljon kevyemmät ja valoisammat kuin moneen viikkoon, mutta oma haasteensa piilee tässäkin kuunkierrossa.

Uudenkuun kartalla huomio kiinnittyy Jousimiehen omaan hallitsijaplaneettaan Jupiteriin. Se on juuri päättämässä neljä kuukautta kestänyttä perääntymisjaksoaan, ja ollessaan niin sanotussa pysähtyneessä tilassa, se on voimakkaampi kuin pitkään aikaan.

Kuten varmaan tiedät, jokaisella tähtimerkillä on oma hallitsijansa eli planeetta, joka jakaa merkin kanssa samankaltaisen energian. Ennen Neptunuksen löytymistä (vuonna 1846) Jupiter hallitsi sekä Jousimiestä että Kaloja. Näin ollen Jupiter on Kalojen perinteinen hallitsija, Neptunuksen ollessa sen moderni hallitsija.

Uudenkuun kartalla Jupiter on parhaillaan yhtymässä Neptunukseen, missäpä muussa kuin Kalojen merkissä. Siinä piilee melkoinen taika. Varsinkin kun tämä parivaljakko on hyvin intensiivisessä kontaktissa parhaillaan perääntyvän Marsin kanssa. Ups.

Jupiter on nyt hyvin voimakas seisoessaan pysähtyneenä perääntymisjaksonsa lopussa, viettäessään viimeisiä viikkoja Kalojen merkissä. (Jupiter siirtyy Oinaaseen 20.12. eikä sitten palaa enää Kaloihin ennen vuotta 2033.)

Niin suurenmoinen ja mahtava kuin Jupiter onkin, sillä on taipumus laajentaa, paisuttaa ja jopa liioitella sitä energiaa, minkä kanssa se on kosketuksissa. Ja nyt Kalojen merkissä ja yhtymässä Neptunukseen (tårta på tårta), se laajentaa, paisuttaa ja liioittelee neptunisia teemoja. Kerron ihan kohta, mitä ne ovat.

Jupiter-Neptunus yhtymä on neliössä Marsiin, joka perääntyy vielä tammikuun puolivälin tuntumaan saakka. Nämä kolme tekijää muodostavat koko uudenkuun kartan merkittävimmän yhdistelmän, joka tilanteesta ja ihmisestä riippuen voi manifestoitua mitä moninaisimmilla tavoilla. Kerron tässä yhden mahdollisen vaihtoehdon.

Jousimiesenergialle on ominaista olla ongelmaksi asti optimistinen, puhua vakuuttavasti, jopa saarnata totuutta, lupailla liikoja ja höystää juttua mahtipontisilla sanankäänteillä. Tarkoitus ei välttämättä ole johtaa harhaan, mutta usein käy niin että hetken imussa ja kuulijoista humaltuneena tarina lähtee elämään omaa elämäänsä, ja tulee sanottua jotain mitä ei olisi pitänyt.

Tulee mieleen Harry Potterista tuttu, elämää suurempi riistanvartija Hagrid, joka joutuu tuon tuostakin toteamaan että ”ei olisi pitänyt sanoa sitä”. (Hagrid on muuten täydellinen jousimiesarkkityyppi. Kaunokirjallisuus on erinomainen aarreaitta astrologian opiskelijalle!)

Nyt kun uusikuu on Jousimiehessä, yhtymässä viestintää ja kommunikointia edustavan Merkuriuksen ja sosiaalisen sekä miellyttämishaluisen Venuksen kanssa, voi tulla vahingossa sanoneeksi jotain, minkä tarkoitus on saada ihmiset pitämään sinusta, tai jotain, jonka tarkoitus on välttää se, että joutuisit huonoon valoon. Siinäkin tapauksessa, että se mitä sanot ei ole totta.

Neptunus liitetään usein harhaan, illuusioihin ja suoranaiseen petokseen. Varsinkin Jupiterin kanssa, se on kuin houkutteleva tai peräti lumoava suonsilmäke, verhoutuneena hillaa puskevaksi mättääksi. Askelkin eteenpäin siihen suuntaan, ja huomaat olevasi lirissä vasta kun olet vyötäröä myöten kosteassa hetteessä.

Perääntyvä Mars on Kaksosissa, tuossa merkuriaalisessa kujeilijan merkissä. Perääntymishommat tuovat usein jollakin tavalla menneisyyteen liittyviä teemoja uudelleen esiin. Vanhat, keskenjääneet tai käsittelemättömät asiat saattavat nousta pintaan. Jokin mitä kirjoitit vuosia sitten jonnekin sivustolle voi nousta nyt esiin saaden sinut epäsuotuisaan valoon. Karma is a bitch. Ja mitä enemmän selität ja rimpuilet, sitä syvemmälle uppoat. Kannattiko?

Sille, millä tavalla tämä ajan energia omassa elämässäsi ilmentyy, on monia eri vaihtoehtoja. Kyse on todellakin karmasta.

Jollekin tämä voi olla syvien pettymysten ja hämmennyksen jakso, siinä missä toiselle se on mitä ihaninta ja onnentäyteisintä aikaa. Tämän kuunkierron mukanaan tuomat ongelmat liittyvät todennäköisesti jollakin tavalla väärään informaatioon, valehteluun, huijauksiin, hyväuskoisuuteen, liialliseen suurpiirteisyyteen, mielen kehittämiin tarinoihin ja tulkintoihin, uskon varassa toimiseen tai kuulopuheiden perusteella reagointiin. Siksi pieni ja ystävällinen neuvo.

Älä usko mitään. Tarkasta faktat ennen toimenpiteisiin ryhtymistä. Tarkasta että faktat ovat faktoja, eivätkä kuvitelmaa. Älä tee mitään hätiköityä, ota aikalisä, harkitse ja varmista, älä syöksy suonsilmäkkeeseen vaikka se näyttäisi miten houkuttelevalta. Äläkä missään nimessä, minkäänlaisessa tilanteessa, koeta paikata tapahtunutta vilpillä!

Valehteleminen, liioittelu, tarinan värittäminen, tosiasioiden kieltäminen tai tärkeiden yksityiskohtien kertomatta jättäminen ei tule nyt pelastamaan sinua. Vaikka se hetkellisesti näyttäisikin auttavan, voit olla varma siitä, että ennemmin tai myöhemmin se palaa takaisin kavereiden kanssa. Ja seuraukset ovat vakavammat, mitä totuuden myöntäminen ja mahdollinen nolostuminen tai peräti kasvojen menettäminen tässä hetkessä voisi saada aikaan.

Vaikka et rehellisyydellä välttämättä peri maata, pääset kuitenkin sen avulla paljon helpommalla. Se mitä nyt tapahtuu, juontaa juurensa menneisyyteen, ja sen vaikutukset ulottuvat tästä vielä pitkälle eteenpäin. Kaukokatseisuus ja sisäinen eheys ovat nyt parasta valuuttaa, millä voit varustaa itsesi tulevaisuutta ajatellen.

 


 

HUOM! henkilökohtaisia tulkintoja on taas kyselty kovasti, ja ilokseni voin kertoa, että ensi vuonna siihen saattaa olla mahdollisuus pitkästä aikaa. Viime vuosina aikoja tulkintoihin on ollut tarjolla hyvin rajallisesti, pääasiassa oppilailleni ja vanhoille asiakkailleni.

Loppuvuoden kaikki tulkinta-ajat ovat täynnä, mutta ilmoitan alkuvuoden 2023 ajat postilistani kautta, joten ne ovat tarjolla kaikille uutiskirjeeni tilaajille. Pääset liittymään postilistalleni kotisivuillani olevan toiminnon kautta.

En tunnetusti harrasta sähköpostimarkkinointia tai juuri mitään muutakaan viestittelyä. Parhaassa tapauksessa kirjeitä on saattanut tulla muutama vuodessa. Suunnitelmissa on tosin uudistaa koko postilista ja siirtyä jakamaan sen kautta kirjoituksiani, esimerkiksi juuri näitä ajan energioiden tulkintoja. Saa nähdä miten suunnitelma etenee.

Sitä odotellessa, selvitä tarkemmin kuka oikein olen, tutustu siihen mitä ajattelen astrologiasta, lue millainen tulkinta kanssani voisi olla ja etsi blogistani sinua inspiroivaa sisältöä.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivinen ajan energioiden tulkinta eli ”kaikkia horoskooppimerkkejä” koskeva astrologinen katsaus koko kuunkierron ajalle 24.11. – 23.12.2022.

 

Ajankohtaiset teemat: 

toiveikkuus, optimismi, hyväntahtoisuus, laajentuminen, helpotuksen huokaus, kepeys, hämmennys, epäluottamus, valheellisuus, huijaus, petos, disinformaatio, selittely, epärealistisuus, arviointikyvyn heikentyminen, hätiköidyt johtopäätökset

Uudenkuun kartalla:

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Vaahtopäiden peittämä meri”. Aurinko ja Kuu Jousimiehessä yhtymässä Merkuriukseen ja Venukseen, kolmiossa Jupiteriin ja sekstiilissä Plutoon. Pluto on sekstiilissä Neptunukseen ja Jupiteriin. Neptunus on neliössä Marsiin ja yhtymässä Jupiteriin. Uranus on neliössä Saturnukseen. Saturnus on kolmiossa Marsiin. Jupiter on kolmiossa Aurinkoon ja Kuuhun, sekä neliössä Marsiin. Venus on yhtymässä Merkuriukseen, Aurinkoon ja Kuuhun. Jupiter on pysähtynyt ja päättämässä perääntymisjaksonsa. Neptunus, Uranus, Khiron ja Mars perääntyvät.

Kuunkierron astrologiset kuviot:

24.11. UUSIKUU 2° Jousimiestä. 24.11. Jupiter päättää perääntymisen. 4.12 Neptunus päättää perääntymisen. 7.12. Merkurius siirtyy Kauriiseen. 8.12. TÄYSIKUU 16° Kaksosia. 10.12. Venus siirtyy Kauriiseen. 20.12. Jupiter siirtyy Oinaaseen. 21.12. Aurinko siirtyy Kauriiseen. 23.12. Khiron päättää perääntymisen. 23.12. UUSIKUU 2° Kaurista.

 

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Nikolay Draganov

4 ajatusta aiheesta “Kaukokatseisuus ja kylmät tosiasiat – Uusikuu Jousimiehessä”

 1. Niin kuvaava ajankuva, herttinen sentään 😳😁
  Töissä ja naapureiden kanssa on menossa sellaiset sembalot, ettei tosikaan. Työkaverit hyökkäävät kovasanaisesti toisiaan vastaan, joku saa itkupotkuraivarit, palautekanavat pursuavat toinen toistaan loukkaavampia kommentteja… Naapuriasioiden Pandoran lipasta ei kannata edes avata.
  Mikä valtava virta katastrofeja, ihan jonoksi asti.

  Omat transiitit ovat vielä piste iin päälle, kaikenlaista haastavaa, ai että!

  Suljin viikonlopuksi whatsappit ja chatit ja virityn kauniiden asioiden pariin, käyn peltokävelyillä koirien kanssa ja toivon, että tästä kävelevästä katastrofiviikosta alkaa veto loppua ja ensi viikko tuo lempeämpiä tuulia mukanaan 🙈

  1. Kirsi Halla-Seppälä

   Kylläpä oli melkoista haastetta saada kommentit toimimaan, mutta onnistui kun ei luovutettu! Kiitos kärsivällisyydestä ja kiitos kommentoinnista, nämä tuntuvat nyt oikein erityisen arvokkailta, kun kommenttiloota on ollut kiinni monta vuotta.

   Kuulosti ihanalta tuo suunnitelmasi sulkea älylaitteet ja toipua raskaasta viikosta kauneuden ja kävelyn myötä.

 2. Totuutta kaipaava aika, vaikka kuulosti siltä, että se voi olla kääritty turhan kauniiseen pakettiin. Ja se paketti voi viedä huomion itse asialta, ellei silmä pysy paketin sisällössä. Ehdoton vastuunotto omista tekemisistä/sanomisista. Ja toisaalta sama vaatimus ympäristölle. Maailmantilanne varsinkin haastaa tätä totuudellisuutta tällä hetkellä.

  Mutta jotenkin se raskas Skorpparienergia oli silti tutumman oloinen omassa elämässä, kuin tämä ehkä näennäisesti kepeämpi. Vaatii tarkkaavaisuutta, hereillä oloa potenssiin kymmenen. Ja myös uskallusta haastaa, jos joku yrittää höplättää. Kotiremontissa tuntui jo tällaisia kaikuja ja korjaavia toimenpiteitä on pyydetty, painokkaasti.

  Menneet asiat nousevat pintaan? No tähän liittyen koen, että Pluto yritti ihan viestimällä ilmoittaa itsestään, että se jotenkin istuisi mukaan sellaiseen jengiin, jossa se ei ole näkyvissä. Yhdistin muutoksen tarpeen Ruususen unta nukkuvaan blogiini. Siihen liittyy sitä selittelyä omalta osaltani, miksei se jo pelitä. Tai sitten tämä on ajan energian harhauttavaa vaikutusta mielessä? Aika näyttää, sillä Pluto rohkaisee vähemmän nätisti, jos en kuuntele.

  Kiitos ajankuvasta! Tulipa siitä vielä mieleen tuleva joulunaika. Ajankuva sopii siihenkin! Että ollaan tarkkana maalailevien mainoslupausten kanssa, joilla kaupataan kaikkea tarpeellista ja tarpeetonta :))

  1. Kirsi Halla-Seppälä

   Kesti kauan aikaa päästä vastaamaan tähän kommenttiisi, mutta nyt ainakin näyttäisi homma toimivan. Oli aivan ihanaa saada lukea tätä, kuulla vastakaikua omiin pohdintoihin pitkästä aikaa, kun kommenttiloota on ollut suljettuna useamman vuoden.

   Mitä blogisi Ruususen unille kuuluu? Luin juuri pari päivää sitten antamaasi vaaleanvihreää “paperiblogia” ja mietin sitä miten suuri lahja sinulla onkaan. Ehkä nyt perääntyvä Mars Kaksosissa (= sanat, kirjoittaminen) ja ensi viikolla perääntymisen aloittava Merkurius (= sanat, kirjoittaminen) toimivat kohdallasi aktivoiden kesken jääneitä juttuja?

Kommentoi

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä