Kaksoset on täynnä sinkoilua ja pöhinää

Aiheet:
hasan-almasi-8ptSlYer2uY-unsplash

Tiesitkö, että eläinrata ei ole vain kokoelma “horoskooppimerkkejä”, vaan kyseessä on itseasiassa universaalin kasvusyklin kaksitoista eri vaihetta. Nämä vaiheet toistuvat kaikkialla elämässä, niin luonnossa kuin ihmisen kehitysvaiheissakin.

Tähdistöihin ja vuodenaikoihin perustuva eläinrata

Länsimainen astrologia ei perustu avaruudessa oleviin planeettoihin tai tähdistöihin. Eläinrata jota käytämme, ei siis viittaa avaruudessa olevaan eri tähtikuvioista muodostuvaan eläinrataan, vaan vuodenaikoihin. Ei voida sanoa, että trooppinen eli vuodenaikoihin perustuva eläinrata (ja siihen pohjautuva astrologia) olisi jotenkin “väärässä” ja tähdistöihin perustuva (sideerinen) eläinrata “oikeassa”, sillä kyseessä on kaksi täysin erilaista järjestelmää. Nämä eivät kilpaile keskenään millään tavalla.

Olisi ehkä helpompaa, jos emme käyttäisi symbolijärjestelmästämme samoja nimiä kuin planeetoilla ja tähtikuvioilla on. Mutta koska ne ovat vuosisatojen myötä vakiintuneet käyttöön, näillä mennään. Täytyy vaan aina välillä koettaa muistutella, että “Oinas”, josta länsimaista astrologiaa harjoittava astrologi puhuu, ei ole sama asia kuin tähdistö nimeltä “Oinas”. Ja “Mars” josta ajankuvissa ja syntymäkarttatulkinnoissa kerromme, ei ole planeetta nimeltään Mars.


Oikeastaan, jos olisi kaksi asiaa, mitä voisin omalla työlläni saada juurrutettua ihmisten tajuntaan astrologiaan liittyen, olisivat ne nämä:

1) Eläinradan merkit eivät ole ihmistyyppejä, joten kun puhun “Kaksosista” tai “Leijonasta”, en tarkoita sillä ihmisiä, jotka ovat aurinkomerkiltään Kaksosia tai Leijonia.

2) Eläinradan merkit eivät ole tähdistöjä vaan vuodenaikoja. Tai vielä tarkemmin muotoiltuna, ne ovat kasvu- ja kehityssyklin eri vaiheita.

Jos nämä pystyy sisäistämään, on ensimmäiset askeleet kohti Elävän Astrologian ymmärtämistä otettu.


Eläinradan merkit, ihan niin kuin vuodenajatkin, seuraavat saumattomasti toisiaan. Ne rakentuvat toistensa päälle ja vievät ikään kuin viestikapulaa eteenpäin, kukin omalla ainutlaatuisella tavallaan.

Kolmas ja viimeinen kevään merkeistä on Kaksoset. Tämä loppukevään muuttuva ilmamerkki kuljettaa meidät muiden muuttuvien merkkien tavoin vuodenajasta toiseen. Kaksoset muuntaa kevään kesäksi.

Tässä alla pieni pätkä eräältä luennoltani (Sielunkartta® – Elävän Astrologian koulutusohjelma), jossa kerroin oppilailleni siitä miten kaksosenergia näyttäytyy luonnossa.

Kaksoset luonnossa

Kaksosten aika luonnossa eroaa Härän ajasta niin, että siinä missä Härkä-ajassa on keskeisintä vankan perustan luominen, kasvu ja juurtuminen, Kaksosten ajassa sinkoillaan joka suuntaan. Kaikenlaista surinaa ja pörinää on ilmassa. 

Oinaan ajassa liike on alhaalta ylöspäin (taimi puhkaisee maanpinnan). Härässä ylhäältä alaspäin (juuret työntyvät maaperään). Kaksosten ajassa on pientä liikettä joka suuntaan. Niin kuin tuuli levittää siitepölyn kaikkialle, informaatio leviää ilmassa, sattumanvaraisesti ja pintapuolisesti. Kaikkea on tarjolla, ota tai jätä.

Joka puolella leijuu, pöllyää, sinkoilee, visertää ja sirittää. Havaintoja tehdään, kontakteja solmitaan, kuulumisia vaihdetaan ja viestintä käy kuumana. Kukat ovat auenneet ja toivottavat pölyttäjät tervetulleeksi, siitepöly leviää, ja vuorovaikutus myös eri lajien välillä on aktiivista. Vieraillaan ja viestitellään.

Siitepöly sopii symbolisesti  hyvin Kaksosiin. Ei sen hedelmällisen ulottuvuuden vuoksi, vaan koska se on yleensä kevyttä ja keltaista, se liikkuu tuulen mukana tai sitä kuljetetaan, välitetään ja vaihdetaan. Se on kuin entisaikojen kauppatavaraa, ja samalla kun hoidetaan asiaa, kuullaan kulmakunnan kuumimmat juorut. 

Kaksosaikana luonto onkin täynnä monimuotoista viestintää. Eivätkä vain linnut ja eläimet, vaan myös kasvit osaavat viestiä keskenään erilaisin merkkikielin ja kemiallisin signaalein. 

Puut viestivät toisilleen erilaisista vaaroista, kuten vaikka vedenpuutteesta tai lähestyvistä vihollisista. Linnut kommunikoivat monimutkaisin melodioin ja äänimerkein, eläimet ääntelevät, elehtivät ja jättävät hajumerkkejä sekä erilaisia jälkiä. Hyönteiset jakavat ja välittävät viestejä monin eri tavoin – kaksosaikana siis “puhelinlangat laulaa” ja linjat käyvät kuumana. 

Joten kun ilmassa leijuu kaikenlaista, kun täytyy pitää mieli avoinna ja aistit valppaina huomaamaan ja havaitsemaan, kun vuorovaikutus ja viestintä on aktiivista ja kova pöhinä päällä, silloin olemme luonnossa Kaksosten ajan ytimessä. 

Ja kun syntymäkartalla on planeettoja tai akseleita Kaksosissa, nämä samat teemat näyttäytyvät ihmisasuun pukeutuneena jossakin muodossa. Kirjoitan siitä lisää toisella kertaa.

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Hasan Almasi    

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.