Kaikki pallot ilmassa – Jupiterin ja Uranuksen yhtymä

Aiheet:
pexels-jack-redgate-333633-2929216

Vaikka keväiset ilmat antavat odottaa itseään täällä takatalven kourissa kipuilevassa Suomessa, ajan laatu on kuitenkin keväinen ja innostava, kun Jupiter on parhaillaan yhtymässä Uranukseen Härän merkissä.

Kirjoitin tästä reippain ottein jo pari viikkoa sitten uudenkuun ajankuvassa, mutta on tämä vaan niin herkullinen kuvio, että tekee mieli kirjoittaa lisää. Seuraavan kerran sitten taas 14 vuoden päästä.

Tiedätkö sen yhden J. Karjalaisen vanhan biisin, joka aikoinaan julkaistiin levyllä nimeltä Marjaniemessä? Sen missä lauletaan:

Tulee hetki jolloin kaikki toimii, tulee hetki jolloin tapahtuu. / Tää on se hetki nyt, tähti on syttynyt, on kaikki pallot ilmassa. / Uskomaton joskus todeksi muuttua näin voi.

Kuuntele se täällä: Kaikki pallot ilmassa

No niin, alkoiko jalka vipattaa? Keventyikö olo? Muuttuiko tunnelma yhtään paremmaksi?

Jupiterin ja Uranuksen yhtymä nimittäin tuntuu samalta. Se innostaa, elävöittää, uudistaa, inspiroi, aktivoi, kohottaa, laajentaa ja mahdollistaa sellaista, mikä ei ennen ole onnistunut.

Vuonna 2010 kirjoitin blogissani Astrologia ja arkkityypit Jupiterin ja Uranuksen yhtymästä näin:

Jupiter ja Uranus jakavat paljon yhteistä symboliikkaa, vaikka niiden luonteet toki erilaisia ovatkin. Molempiin liitetään muutokset, kasvu, oppiminen, eteenpäin meneminen, seikkailu ja vapaus sekä vanhojen rajojen ylittäminen, (Jupiterin tapauksessa laajentumalla yli rajojen, Uranuksen tapauksessa rikkomalla rajat).

Planeettojen yhteistä pohjaa on ehkä helpompi mieltää niiden hallitsemien merkkien avulla: Jupiterin hallitsema Jousimies ja Uranuksen oma merkki Vesimies ovat molemmat aktiivisia, muutoshakuisia, tulevaisuuteen suuntautuneita sekä riippumattomuutta ja vapautta hakevia merkkejä.

Tämä Jupiter-Uranus yhtymä kertoo ajasta, jossa sekä kollektiivisesti että henkilökohtaisella tasolla ilmassa on uusia aloituksia, läpimurtoja, irtiottoja, vanhojen arvojen ja uskomusten kyseenalaistamista, uutta tietoa, vallankumouksellisuutta ja epäsovinnaisuutta.

Viimeksi Jupiter ja Uranus kohtasivat vuonna 2011. Tarkemmin ottaen kolme kertaa, ensin 8.6.2010 0° Oinaassa, sitten 18.9.2010 29° Kaloissa ja lopuksi 4.1.2011  27° Kaloissa.

Tässä vielä pätkä vuoden 2010 blogista, missä kerron kuvion merkityksestä syntymäkartalla. Voit myös lukea koko jutun täällä.

Yksilötasolla Uranuksen ja Jupiterin osuminen syntymäkartan tärkeisiin kohtiin voi tarkoittaa reippaita otteita, uusia kuvioita, nopeita liikkeitä, äkillisiä käänteitä, salamaoivalluksia, radikaalia pyrkimystä vapautumiseen, yllättäviä onnenpotkuja, suunnan muutoksia, äkillisiä tapahtumia ja puhtaalta pöydältä aloittamista liittyen siihen elämänalueeseen, mihin viittaaviin tekijöihin Uranus ja Jupiter ovat nyt kosketuksissa syntymäkartalla.

Esimerkiksi niiden ollessa vahvoissa kontakteissa Kuuhun, Venukseen tai kodin huoneeseen (4.h), liittyvät edellä mainitut asiat todennäköisesti ihmissuhteisiin, perheeseen, kotiin ja tunne-elämään.


Tutki Jupiterin ja Uranuksen yhtymää elämässäsi

Jos haluat saada selville mistä tässä kuviossa on kysymys elämäsi kannalta, tutki ensin sitä missä huoneessa (ja mahdollisesti minkä planeettojen päällä) Jupiter ja Uranus olivat 14 vuotta sitten.

  1. Missä syntymäkarttasi huoneesta löytyy 27° Kalat – 0° Oinas?
  2. Mitä alkoi, muuttui tai uudistui sillä elämänalueella, mitä kyseinen huone edustaa?
  3. Mitä elämässäsi tapahtui aikavälillä 6/2010 – 1/2011?

Tee sitten sama uudestaan tämän ajankohtaisen kuvion kanssa. Harmillisesti emme saa kuin yhden ohituksen tänä vuonna, mutta toivottavasti se on sitten sitäkin parempi!

  1. Missä syntymäkarttasi huoneesta löytyy 21° Härkää?
  2. Millaista uudistusta, rohkeaa aloitusta tai muutosta kaipaat sillä elämänalueella, mitä kyseinen huone edustaa?
  3. Mitä voit tehdä sen eteen? Mikä on mahdollista nyt?

Jupiter-Uranus syntymäkartan huoneissa

Tässä pieni suuntaa antava katsaus siihen, mitä Jupiterin ja Uranuksen yhtymä eri huoneissa voisi tarkoittaa.

1. huoneessa: Täysin uusi ja yllättävä näkökulma omaan itseen, identiteetin muutos, mahdollisuus uuteen aloitukseen ja uuteen elämänvaiheeseen, uusi tyyli tai uusi asenne, uudenlaista rohkeutta olla sitä mitä on. “Olen mitä olen, ota tai jätä!”

2. huoneessa: Yllättävä rahaan tai muihin resursseihin liittyvä tilanne, mahdollisuus realisoida jotain omaa, yllätyslahja, uusi asenne omaa osaamista ja omia lahjoja kohtaan, uudistunut arvomaailma, esimerkiksi raha menettää merkityksensä tai suhde omaan kehoon muuttuu radikaalisti, halu muuttaa elämän perustaa vastaamaan näitä uusia arvoja. “Kerrankos täällä eletään!”

3. huoneessa: Opintojen aloittaminen, uusi kieli, uusi mieli, oma ajatusmaailma muuttuu, rohkeutta ilmaista itseä uudella tavalla, kirjoittajalla tai puhujalla poikkeuksellisen runsauden kausi, uusi sanoihin, mieleen, viestintään, ajatteluun tai kommunikointiin liittyvä projekti. Yllättävää tietoa, kaiken muuttavia havaintoja. “Nyt tajuan ja kaikki käy järkeen!”

4. huoneessa: Jotain uutta kotiin liittyvää, uusi asunto tai remontti, asumisjärjestelyt muuttuvat, uusia avartavia löytöjä suhteessa omiin juuriin ja sukulinjoihin, muutto ulkomaille, isoja oivalluksia omaan psykologiseen perustaan, turvaan tai tunteisiin liittyen, suhde kotiin ja perheeseen muuttuu. “Muutan matkapakuun!”

5. huoneessa: Luovuuden räjähdys, rohkeutta olla oma autenttinen itse, sisäinen lapsi kukoistaa, lapsen saaminen tai jonkin luovan projektin syntymä, salamarakastuminen, uusia aluevaltauksia romantiikan, viihteen tai jonkin harrastuksen parissa. “Nyt pidetään hauskaa!”

6. huoneessa: Oma arki ja arjen rutiinit mullistuvat, syömiseen, terveyteen ja hyvinvointiin liittyviä uusia oivalluksia, sovellusten ja toimintatapojen päivittyminen, työssä tapahtuvia yllättäviä uudistuksia. “Rikotaan rutiini!”

7. huoneessa: Ihmissuhteissa tapahtuvia muutoksia, pikasuhde, irtiotto, läpimurto jossakin ristiriitatilanteessa tai oikeusjutussa, parisuhteen radikaali parantuminen tai päättyminen, vapauden ja riippumattomuuden lisääntyminen suhteessa muihin ihmisiin. “Tarvitsen tilaa, otan omaa aikaa!” tai “Menin eilen naimisiin Las Vegasissa!”

8. huoneessa: Yllätysperintö tai veronpalautus (tai mätky), äkillisiä muutoksia yhteisissä varoissa, seksuaalinen vapautuminen, uusi suuntautuminen, tabujen rikkoutuminen, salaisuuksien paljastuminen, suuri löytö. “Olen villi ja vapaa!”

9. huoneessa: Oman maailmankuvan muuttuminen, astrologian opinnot, pääsy yliopistoon, valmistuminen korkeakoulusta, tietoisuuden laajentuminen, uskoontulo tai uskonnosta vapautuminen, suuri sisäinen avautuminen, kaukomatkailu tai muutto ulkomaille. “Täältä tullaan maailma!”

10. huoneessa: Iso muutos ammatillisesti, oma suunta muuttuu, uudet tavoitteet ja päämäärät, läpimurto uralla, julkisuus tai näkyvyyden lisääntyminen (tai julkisuudesta poistuminen), iso saavutus, unelma toteutuu, elämäntehtävän paljastuminen. “Nyt tiedän miksi olen täällä!”

11. huoneessa: Yhteisöä tai omaa ryhmää koskeva muutos, tulevaisuuden vision kirkastuminen, uutta uskoa ja luottamusta tulevaan, uusia suunnitelmia, halu vaikuttaa yhteisiin asioihin konkretisoituu, aktivismi tai muu yhteiskunnallinen vaikuttaminen tulee mahdolliseksi. “Minulla on unelma!”

12. huoneessa: Valveunia tai astraalimatkailua, vapautuminen vankilasta, yksinäisen elämänvaiheen päättyminen, enkelikokemus, henkinen avautuminen, suuri sisäinen inspiraatio. “Kaikki on valoa!”

Huomaa että nämä pienet tulkinnat ovat viihteellisiä ja tarkoitettu vain ilahduttamaan ja osoittamaan suuntaa, missä Jupiterin ja Uranuksen yhtymä voisi mahdollisesti näkyä.

Tärkeää ei ole se osuvatko kuvaukset kohdilleen, vaan se mitä omassa elämässäsi teet uudistaaksesi sitä elämänaluetta, mitä Jupiter-Uranus nyt koskettaa.

Kaikkein merkityksellisintä tässä ajassa on edes yrittää ymmärtää mikä kohta elämässä kaipaa uusia tuulia ja elävöittäviä muutosvoimia!


Huomaathan, että kyseessä on kollektiivinen kuvio ja tässä kirjoituksessa käsittelen sitä vain tästä yhdestä näkökulmasta. Sillä, kuten kaikilla astrologisilla tekijöillä on aina myös varjopuolensa. Kerron tästä lisää viimeisimmässä uudenkuun ajankuvassa.

Jokaisen henkilökohtainen kokemus ajasta riippuu ensi sijaisesti hänen omasta elämänasenteestaan, alitajuisista ohjelmoinneista ja uskomuksista, ja sen lisäksi hänen omasta henkilökohtaisesta ajan laadustaan, minkä näemme tutkimalla muun muassa syntymäkartalle osuvia transiitteja.

Mikäli omassa ajankuvassa on raskaita prosesseja tai takkuavaa energiaa, eivät nämä kollektiiviset kuviot kauheasti lämmitä. Mutta silloinkin tämä voi olla hyvä hetki pysähtyä reflektoimaan sitä, millainen eteneminen tai avautuminen, ja missä mittakaavassa, olisi mahdollista sillä elämänalueella mitä Jupiter ja Uranus nyt elävöittävät.

Aina on mahdollista kasvaa. Silloinkin kun ajanlaatu kutsuu hidastamaan ja luopumaan.

Minkä aika nyt on? Mitä haluaisit tehdä tai toteuttaa, mutta et vielä ole? En kysy miksi, syitä varmasti löytyy, esteitä epäilemättä on. Mutta mitkä niistä ovat todellisia?

Mitä jos tekisi vaan?

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: JACK REDGATE   

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä