Jäätävä suru ja uskollisuus itseä kohtaan – Uusikuu Skorpionissa

Aiheet:
pexels-maksim-romashkin-7108218

Uusikuu syvien, hiljaisten ja tummien vesien merkissä Skorpionissa on saanut rinnalleen soturiplaneetta Marsin. Aloitteita, toiminnallista energiaa, aggressiota ja ambitioita edustava Mars toimi Pluton löytymistä edeltäneen ajan Skorpionin hallitsijaplaneettana ja voidaan edelleen liittää monilta osin Skorpionin merkin ominaisuuksiin. Tosin tässä feminiinisessä kiinteän laadun vesimerkissä sen reipas ja ärhäkkä luonne toteutuu hyvin eri tavalla, kuin Marsin hallitseman aloitteellisen tulimerkin Oinaan kohdalla.

Mikäli tutkimme uudenkuun karttaa ilman asteroideja, tulkinnasta tulee hyvin erilainen, kuin jos otamme huomioon Marsin ohella uudenkuun kanssa yhtymässä olevan Cereksen. Ilman tätä tärkeää pikkuplaneettaa jäämme korostamaan Marsin ja Uranuksen teemoja, vaikka Cereksen läsnäolo on juuri se, mikä kertoo mistä tässä ajassa ihan oikeasti on kysymys. 

Tämän kuunkierron oleellisin luonne piirtyykin näiden kahden eri energian varaan. Marsin ja Uranuksen räjähdysherkkään lataukseen, sekä Skorpionin ja Cereksen syvien emootioiden, luopumisen ja kuoleman teemoihin.

Skorpionin aika

Rehellisyys, autenttisuus ja vankkumaton uskollisuus omaa itseä ja itselle tärkeitä asioita kohtaan ovat ne seikat, mitkä yhdistävät näitä kahta näennäisesti erilaista energiaa. Tämä uusikuu onkin luonteeltaan syvä, vakava, intensiivinen, arvaamaton ja hyvin ehdoton. 

Skorpionin aika voi olla monella tavalla pelottavaa, kun ollaan syvällä, pimeässä ja tuntemattomassa, mutta samalla jonkin hyvin perusteellisen ja oleellisen totuuden äärellä. Myös luonnonkierrossa olemme juuri pudonneet kauniin ja koristeellisen ruskan sävyistä Skorpionin värimaailmaan: harmaaseen, tumman harmaaseen ja mustaan. Kasvit ovat kuihduttaneet kukkansa ja pudottaneet lehvistönsä, jotka saavat nyt muuttua osaksi maata, ja jäljelle on jäänyt se mitä lehtiverhon takana oli piilossa. Ääriviivat, rakenne, se mikä pysyy ja se mikä on totta.

Ceres yhtymä uusikuu

Cereksen sijainti Skorpionissa on jo lähtökohtaisesti voimakas, sillä sen mytologinen tarina nivoutuu saumattomasti Skorpionin edustamien teemojen kanssa. Onhan Skorpionia hallitseva Pluto nimenomaisesti se henkilö, joka riistää Cereksen rakkaan lapsen, vie hänet Manalaan, kuolleiden valtakuntaan, ja syöksee paratiisinomaista elämää lapsensa kanssa eläneen hedelmällisyyden ja maanviljelyksen jumalattaren loputtomalta tuntuvaan kärsimykseen ja epätoivoon.

Menettäminen, luopumisen tuska ja kuolema, ovat Cereksen tarinan keskeisimpiä ulottuvuuksia. Ceres koki menetyksen niin järkyttävänä ja perinpohjin mullistavana, että kadotti yhteyden kaikkeen siihen, mikä oli aiemmin ollut hänelle merkityksellistä. Luonnon kukoistuksesta ja yltäkylläisen ravinnon kasvattamisesta vastuussa ollut jumalatar antoi luonnon näivettyä ja kuihtua, ja langetti ikuisen talven maan päälle. Näin ulkoisetkin olosuhteet vastasivat sitä, mitä hän sisäisesti kävi läpi. Tuhoutukoon kaikki, kuolkoot kylmään ja nälkään. Rakkaimpansa kuoleman myötä Ceres ei välittänyt enää mistään. Suru oli kaiken nielevä ja tuhoisa.

Voimme kaikki varmasti nähdä, miten Cereksen suru väkivallan uhrina menettämänsä lapsen vuoksi on nyt syvä ja ajankohtainen teema kollektiivisessa ihmistietoisuudessa. Cereksen tarina päättyy lopulta suhteellisen onnellisesti. Ja jäinkin miettimään raskain sydämin, että miten me voisimme omalta osaltamme vaikuttaa siihen, että kaikki ne tällä hetkellä lastensa menetystä surevat äidit ja muut läheisensä kuolemasta järkyttyneet ihmiset, voisivat edes jossakin määrin saada oikeutta ja mielenrauhaa.

Uusikuu ja Mars oppositio Uranus

Uudenkuun Aurinko ja Kuu saavat päräyttävän energialatauksen toimintaan syöksyvältä Marsilta ja arvaamattomalta Uranukselta. Tämä tuo aikaan räjähdysherkkää ja reaktiivista latausta, missä itsekeskeinen, hyökkäävä ja aggressiivinen laatu on vastakkain humanitaarisen, vapauteen, vallankumoukseen ja kapinaan liittyvän energian kanssa. Itsekkäät, vallanhimoiset ja lyhytnäköiset voimat ovat ristiriidassa tulevaisuuteen suuntautuneen, globaalia muutosta edistävän yhteisöllisen pyrkimyksen kanssa.

Vaikka saatamme herkästi alkaa tulkita tätä yhdistelmää tiettyjen maailmantapahtumien valossa, kyseessä on kollektiivinen energia, joka ilmentyy tilanteesta riippuen niin yksilötasolla kuin laajemmassa mittakaavassakin. 

Yksilötasolla Marsin ja Uranuksen oppositio saattaa ilmentyä levottomuutena, rauhattomuutena, kiukkuna ja epätasaisina energiapiikkeinä. Kuvio on inspiroiva ja aktivoiva, mutta myös nykivä ja kaoottinen. Hermoston ylivirittyminen voi saada kierrokset nousemaan ja tunteen siitä, että ellei jotain muutosta pian tapahdu, niin räjähdys on taattu.

Mikäli tämä aika nostaa sinussa esiin ärtymystä, pysähdy hetkeksi sen äärelle. Tämä tunne yrittää todennäköisesti viestiä sinulle siitä, että jokin estää oman energiasi vapaata virtausta. Ehkä koet, että ei ole sallittua tai turvallista, tai peräti olenkaan mahdollista, elää autenttista ja teeskentelemätöntä elämää. Ehkä joudut tekemään liikaa kompromisseja tai uhraamaan sen, mihin oikeasti uskot ja mitä haluat, jonkin akuutisti voimavarojasi vaativan vuoksi.


Uranuksen ydinteema on vapaus. Vapaus saada olla sitä mitä on ja elää itsensä näköistä elämää, tai ihan pelkkä vapaus saada olla ja elää.


“Tehtäväänsä laiminlyövä sotilas”

Uudenkuun Saabinen symboli alleviivaa kartan teemoja entisestään, sillä tämä ensisilmäyksellä ehkä hieman vaikeasti avautuva lause “Velvollisuuttaan laiminlyövä sotilas” viittaa kykyyn olla uskollinen omaa itseä, omia arvoja ja omaa totuutta kohtaan. James Burgess kuvaa tätä Saabista symbolia näin: “Joskus meidän täytyy seurata omatuntoamme ja kohdata yhteiskunnan paheksunnan seuraukset.”

Merkurius neliö Saturnus

Uudenkuun kartalta löytyy myös ajattelua ja viestintää edustavan Merkuriuksen sekä rajoitteita ja sitoutumista edustavan Saturnuksen välinen vahva kontakti. Tämä yhdistelmä voi olla pessimistinen ja hiljentävä, tai totinen ja konkretiaan keskittyvä. Ajassa on tarve nähdä ja ymmärtää karu totuus, ja nöyrtyä sen edessä, sekä tehdä jotain käytännöllistä, eikä vain puhua ja ajatella.

Pahimmillaan Merkurius ja Saturnus lannistaa ja masentaa, saatamme jähmettyä toivottomalta tuntuvan tilanteen edessä. Parhaimmillaan alamme ajatella rakentavasti ja toimia tilanteen korjaamiseksi, siitäkin huolimatta, vaikka toimintaedellytykset olisivat hyvin pienet ja rajalliset. Vakavoituminen totuuden edessä ja sen tekeminen mikä on tehtävissä, on tämän kuvion lahja.


This above all: to thine own self be true, And it must follow, as the night the day, Thou canst not then be false to any man.

William Shakespeare, Hamlet


AJANKOHTAISTA

Mikäli Cereksen tarina ja muut jumalatararkkityypit kiinnostavat, nyt kuulolle! Pidän tänä syksynä (alk. 29.11.) jumalatararkkityyppejä käsittelevän koulutuksen. Tämä ainutkertainen kurssi ei tule enää koskaan toistumaan, joten jos tunnet kutsun tulla mukaan, nyt on sen aika.

Jumalatararkkityypit sielunkartalla on feminiinisen tietoisuuden ulottovuuksia tutkiva ja asteroidien merkitystä syntymäkartalla avaava kurssi kaikille aiheesta kiinnostuneille. Kurssille osallistuminen ei edellytä astrologian tuntemusta. 

Kun ilmoittaudut mukaan 13.11. mennessä, saat mukavan alennuksen kurssihinnasta. Käy lukemassa aihetta syvemmin käsittelevä kirjoitus sekä kurssiesite, josta löydät paljon lisätietoa kurssin sisällöstä, sekä kaiken ilmoittautumiseen ja osallistumiseen liittyvän informaation.

https://kirsihallaseppala.fi/kauppa/jumalatararkkityypit-sielunkartalla-alk-29-11-2023/


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita käsittelevä astrologinen tulkinta koko kuunkierron ajalle 13.11. – 13.12.2023.


Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Velvollisuuttaan laiminlyövä sotilas”. Aurinko ja Kuu Skorpionissa yhtymä Mars ja Ceres, oppositio Uranus ja kolmio Neptunus. Uranus oppositio Mars. Saturnus neliö Merkurius. 

Kuunkierron avainsanat

rehellisyys, autenttisuus, uskollisuus itseä ja itselle tärkeitä asioita kohtaan, toiminta, arvaamaton ja ennakoimaton energia, räjähdysherkkyys, ärtymys, vapaus, syvät tunteet, tiedostamattomat motiivit, reaktiivisuus, hyökkäävyys, yhteisön tuki ja ryhmätyö, vallankumous, kapina, vakavoituminen, totuus, käytännön teot, luopuminen, irtipäästäminen, kuolema, suru

 

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Maksim Romashkin  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä