Hullut teekutsut –  Uusikuu Jousimiehessä

Aiheet:
pexels-esra-korkmaz-19300867

Vuoden viimeinen kuunkierto alkaa inspiroivan ja optimistisen Jousimiehen merkistä. Uudenkuun kartalla Mars iskee kipinää hiillokseen antaen jousimieskuulle kipakkaa potkua, ja Neptunus liuottaa sen rajat saaden todellisuuden ääriviivat aaltoilemaan kuin lapsen hattaran tuhrimat kasvot tivolin peilisalissa.

Niinpä tämän uudenkuun ylenpalttista idealismia ja epärealistisia suunnitelmia ei ole estämässä mikään muu, paitsi se oma hullunkurisuus. Ai niin, ja pysähtynyt Merkurius.

Virittyessäni uudenkuun kartan energiaan, koin siinä olevan monia yhtymäkohtia Liisa Ihmemaassa tarinan hulluihin teekutsuihin. (Aihe onkin ollut aina lähellä sydäntäni, kirjoitinhan sen nimistä blogiakin melkein kymmenen vuotta, ja suunnittelen vähintään kerran viikossa palaavani sen pariin vielä joskus uudelleen. Tervetuloa mukaan.)

Uusikuu neliö Neptunus ja kvinkunssi Uranus

Joviaali jousimieskuu saa vinkeitä vaikutteita muilta planeetoilta. Unenomaisuus, illuusiot ja harhat ovat läsnä ajassa Neptunuksen myötä. On vaikeaa, ellei peräti mahdotonta, täysin ymmärtää mistä tässä kaikessa on kysymys. Arviointikyky saattaa pettää, virheitä tulee tehtyä, ja eräänlainen yleisluontoinen hämmennys – miksi, mitä, kuka, häh? – voi sävyttää sisäistä tilaa. 

Uranuksen hiertävän alitajuinen kontakti tuo aikaan hermostunutta sykettä, arvaamattomuutta ja reaktionopeutta. Sähkö kihisee hermosäikeissä, salamannopeat sivuloikat johdattavat ennalta arvaamattomille poluille ja äkkiväärät tanssiliikkeet voivat yllättää mitä kummallisimmissa tilanteissa.

Yksi hullujen teekutsujen perusteemoista on se, että aika ei etene. Teeseurue viettää samaa hetkeä yhä uudestaan ja uudestaan. Aina on teeaika. Siitä ei pääse yli, se ei mene ohi, eikä sitä voi paeta. 

Merkurius perääntyy

Keppostelijan maineessa oleva Jumalten sanansaattaja Merkurius on uudenkuun syntymän hetkellä pysähtyneenä aloittamassa perääntymisjaksoaan (13.12. – 2.1.). Kauriin merkissä Merkurius on parhaimmillaan pragmaattinen, vakava, harkitseva ja konkreettiseen keskittyvä, ja perääntyminen tuo tunnetusti Merkuriukselle vierasta jähmeyttä ja sisäänpäin suuntautuneisuutta sen hallitsemille alueille (ajattelu, kommunikaatio, opiskelu, logistiikka, liikkuminen, aikataulut ja sopimukset, suunnitelmat, kaupankäynti ja matkustaminen).

Hidasteita, viivytyksiä, estymistä, peruuntumista on siis luvassa. Panee epäilemään, että lakkoja suunnitellessa on käytetty astrologin palveluita. Pääkaupunkiseudun julkisen liikenteen pysäyttävä ja postin kulkua rajoittava lakko on kuin suoraan oppikirjasta, osuessaan ajankohtaan, jolloin Merkurius on voimakkaimmillaan, mutta jumissa, hämmentyneenä ja hitaana, perääntymisjaksonsa ensimmäisenä päivänä. 

Mikä näiden perääntymisten tarkoitus oikein on? Ei varmaankaan ärsyttää ja turhauttaa, rikkoa kodinkoneita ja saada aikaan väärinkäsityksiä, myöhästymisiä ja katoamisia?

Ehkäpä ennemminkin auttaa hidastamaan tahtia ja palaamaan oleellisen äärelle? Se vaan on niin kovin vaikeaa, kaiken tämän kaaoksen tuoman ylimääräisen vaivan ja hätäilyn luoman paniikkitilan keskellä. Mutta ehkä silti kuitenkin. Muista ne harhat. Kaikki mikä tuntuu tärkeältä, ei ole sitä ollenkaan. Monen asian voi jättää tekemättä, eikä maailma siitä muutu millään tavalla kummemmaksi. 

Venus oppositio Jupiter

Venus on vastakkain Jousimiehen oman, elämää suuremman planeetan Jupiterin kanssa. Jos Venus-Jupiter -oppositio olisi ihminen, hän olisi höveli, hyväntahtoisuudessaan ongelmia aiheuttava, ylioptimistinen, ylivarojensa elävä kerskakuluttaja ja resurssinsa jatkuvasti yliarvioiva, elämästä nautiskeleva, ylenpalttisen innostunut ja arvostamiensa asioiden puolesta kovaan ääneen vaahtoava maallikkosaarnaaja.

Kuvio voi olla äärimmäisen itsekäs, mielihyväkeskeinen, pröystäilevä, ahne ja mässäilevä. Se voi olla myös uskoa tulevaan luova, muiden hiilloksiin puhaltava suurpiirteinen hyväntekijä, joka antaa vähästään ja saa suurinta iloa siitä, että voi tuoda hymyn jonkun tuntemattomankin huulille. Sellainen ihminen, joka maksaa kahvilassa salaa jonkun ventovieraan mummoseurueen kahvit, vaan koska voi ja haluaa ilahduttaa. 

Ilmavaje

Uudenkuun kartan elementit ovat muutoin melko tasapainossa, paitsi että ilma puuttuu. Tämä yhdessä perääntyvän Merkuriuksen kanssa voi tuoda kitkaa mentaalitason rattaisiin. 

Onko järkee vai ei? Kun ilmaa on vähän, sosiaalisten tilanteiden taju, objektiivisuus, aikaan ja tilaan liittyvä ymmärrys, ajoituskyky ja luontevat vuorovaikutustaidot voivat tuntua olevan epäkunnossa. 

Ilmaa tulee kartalle vasta kun Kuu menee Vesimieheen perjantai-iltana 15.12. ja painokkaammin vasta 20.1.2024, kun Aurinko aloittaa vuodenkierrossa Vesimiehen ajan.

Tässä mennään jo vähän pikkujoulutunnelmalla, eikä jakseta turhia miettiä saati niuhottaa. Leivotaan sen sijaan uudenkuun energiasta kakku teekutsuille?

Heitetään kulhoon aineksia nimeltä epäsovinnainen, radikaali, anarkistinen, kapinallinen, vallankumouksellinen, yllättävä, äkillinen ja odottamaton. Ravistetaan, ei sekoiteta. Ja annetaan hautua. Kun taikina vaihtaa väriä viiden minuutin välein, kuplii, poksahtelee ja laulaa kolmiäänisesti Nisse-polkkaa, lisätään varovasti surrealistinen, impressionistinen sekä eskapismi. Peitellään liinalla ja unohdetaan pöydän kulmalle loppuvuodeksi. Se ryömii sieltä esiin sitten omia aikojaan, todennäköisesti tammikuun puolella, kun Merkurius on lopettanut perääntymisensä.


I have nothing to offer anybody, except my own confusion.

Jack Kerouac


Uudenkuun kartalla

Uudenkuun Saabinen symboli on ”Lapsella ja koiralla on lainatut aurinkolasit”. Aurinko ja Kuu Jousimiehessä yhtymä Mars, kvinkunssi Uranus, neliö Neptunus ja kolmio Khiron. Khiron neliö Merkurius. Pluto neliö Jupiter. Saturnus kolmio Venus. Jupiter kolmio Merkurius ja oppositio Venus. Venus sekstiili Merkurius. Ceres yhtymä Mars. Pallas yhtymä Venus. Merkurius alkaa perääntyä (13.12. – 2.1.)

Kuunkierron avainsanat

omintakainen, innostunut, pitelemätön, unenomainen, idealistinen, fanaattinen, epärealistinen, optimistinen, yliarvioiva, rajaton, hillitön, mahdoton, äkkiväärä, eksentrinen, pysähtynyt hetki, pysähtynyt aika, vahingot, hidasteet, esteet, viivästykset, peruutukset, väärinkäsitykset


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 13.12. – 11.1.2024.


© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Esra Korkmaz

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä