Elämänpeili kertoo totuuden rakkaudesta

Aiheet:
pexels-anastasia-shuraeva-8033843

Hän ei suunnitellut; hän vain päästi itsensä irti, ja ylivoimainen elämä hänessä hoiti loput. – F. Scott Fitzgerald


Eräänä päivänä kysyin itseltäni, että jos olisi yksi asia, mitä olemassa oloni voisi antaa tälle maailmalle, yksi asia mitä voisin elämäni aikana maailmaan lisätä, niin mikä se olisi.

Vastaus oli yksinkertainen ja oikeastaan aika itsestään selvä, mutta silti se yllätti minut.

rakkaus

Haluaisin auttaa ihmisiä RAKASTAMAAN ITSEÄÄN ja sen myötä muita. Ongelmallista tässä on se, että rakkaus käsitteenä on tyhjää täynnä. Kaikki luulevat tietävänsä mistä siinä on kysymys. Ja jos luulee jo tietävänsä, ei voi oppia. Ei halua oppia, koska miksi ihmeessä, kun osaa jo?

Mutta kurkistus elämänpeiliin kertoo totuuden. Jos elämässä on tyytymättömyyttä, vaatimuksia, ristiriitoja ja kärsimystä (ja kelläpä ei aika ajoin olisi?), niin silloin siellä ei ole rakkautta.

Rakkaus edellyttää sitä, että hyväksyy itsensä (ja muut) sellaisena kuin on, ilman ehtoja tai pyrkimyksiä muuttaa itseään tai muita. Sillä mitä rakkautta se sellainen on, että rakastat sitä joka täyttää kaikki vaatimuksesi, on juuri sellainen kuin sinun mielestäsi pitääkin? Haaste piilee siinä, että joku ei ole ollenkaan sellainen kuin haluaisit (oma keho, työkaveri, sisko, äiti), ja jos kaikesta huolimatta ja juuri sen vuoksi et voi muuta kuin rakastaa häntä juuri sellaisenaan, niin sitä minä kutsun rakkaudeksi!

Rakkaudettomuus ja tyytymättömyys vaivaavat lähes jokaista. Se voi olla kuin hiertävä kivi tai ammottava musta aukko. Mutta suurin osa ihmisistä pyrkii muuttamaan asiat, joita eivät voi hyväksyä tai rakastaa. Siinä se elämä sitten meneekin remonttipuuhissa koettaen paikata ja korjata, parantaa (tai vaan arvostella), kaikkea sitä minkä kokee olevan vialla.

(Varmuuden vuoksi vielä täsmennän, että rakkaudella en tarkoita rakkauden tunnetta, enkä varsinkaan romanttisena rakkautena pitämäämme ilmiötä, vaan jotain paljon perustavammanlaatuista voimaa, olemuksemme ydintä, johon olemme kadottaneet yhteytemme.)

Jos sinulle tarjottaisiin taianomaista mahdollisuutta – saat valita – joko kymmenen tällä hetkellä sinua vaivaavaa asiaa muutetaan mielesi mukaisiksi, mutta itse pysyt sisäisesti muuttumattomana. Tai vaihtoehtoisesti mikään ulkoinen ei muutu, mutta koet sellaisen sisäisen transformaation, että lakkaat tuomitsemasta ja koet syvää tyytyväisyyttä kaikkea kohtaan juuri sellaisenaan.

Mitä valitsisit?

Tässä ei ole mitään oikeita tai vääriä vastauksia. Ei arvostelua. Tutki kiinnostuneena sitä mitä mieleesi nousee. Havainnoi. Esitä tarkentavia kysymyksiä. Ole utelias.


Tässä osa syyskuun alussa postilistalle lähettämästäni kirjeestä. Rakkaus on ollut mielen päällä koko syksyn ja se on ollut yksi keskeisimmistä aiheista, mistä on myös asiakkaiden kanssa ollut puhe. Tuli tunne, että ei tekisi pahaa jakaa tätä tekstiä nyt vielä jälkikäteen teidän kaikkien kanssa, vaikka yleensä uutiskirjeen sisältö jääkin vain minun ja vastaanottajien väliseksi salaisuudeksi.

Seuraava kirjelmä on jo viipyillyt tietoisuudessani aamun hämärinä tunteina ja illan kuulaan raikkaina kävelyhetkinä. Toivon sen tavoittavan sinut (mikäli olet uutiskirjeeni tilaaja) lähipäivien aikana. Kirjeessä on myös ohjeet ajanvaraukseen, sekä kaikki viimeiset loppuvuoden asiakasajat. Niitä ei ole mahdollista varata mitään muuta kautta, kuin vastaamalla uutiskirjeeseen ohjeiden mukaisesti.

Jos haluat liittyä postilistalle, niin uutiskirjeen tilauslaatikko löytyy esimerkiksi tämän kirjoituksen alta. Se on myös etusivun alaosassa tummansinisellä taustalla. Jos olet aiemmin yrittänyt tilata kirjeen, mutta vastaukseksi on tullut *forbidden* niin tämä pitkään selvittelyn alla ollut valitettava ongelma on vihdoin korjattu, kun virheilmoituksen aiheuttaja löytyi.

Samalla tässä vielä muistutan, että koska sosiaalinen media on minulle äärimmäisen kuormittavaa, en itse käytä ollenkaan facebookia, vaan kaikki postaukset tulevat sinne automaattisesti instasta, ja sivua hallinnoi avustajani Niklas. Instassa taas hoidan itse oman henkilökohtaisen tilini julkaisut, mutta sielunkartta-tiliä hallinnoi ja pyörittää sometiimini Saila, Riikka ja Rosa.

Tuolla omalla instatililläni on ollut suunnitelmissa tehdä pitkästä aikaa tosi kiva pieni yllärikampanja, ihan vaikka sen tekosyyn varjolla, että 3000 seuraajan raja ylittyi hetki sitten. Kannattaa jäädä kuulolle, jos tulkintahommat kiinnostaa. Kerron siitä enemmän tuota pikaa.

© 2023 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Anastasia Shuraeva  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Moikka! Ihanaa kun luet blogiani, kirjoittaminen on rakkain harrastukseni. Olen ammattiurani astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen elävä astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja.

Ammatiltani olen ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, sekä läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja. Päätyökseni opetan astrologiaa ja tarjoan asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.