Elämä ilman menneisyyttä

pexels-mathias-reding-4394073

Juuri tällä hetkellä, kun istun kirjoittamassa tätä ikkunani edessä olevan antiikkisen kirjoituspöytäni ääressä, suoraan nenäni edessä aurinko pimenee. Taivas on tyhjä ja väritön, aivan kuin se olisi pyyhitty olemattomiin kosmisella pyyhekumilla. Pesukone jyllää yläkerrassa, mutta koen sisälläni äärettömän hiljaisuuden huminan. Linnut ovat vaiti, luonto pidättää hengitystään ja kaikki vain on.

Ajattele jos voisit nappia painamalla pyyhkiä tietoisuudestasi kaiken, mitä sinulle on koskaan tapahtunut.

Tietenkin sinulla olisi kaikki taidot, tieto ja tuntemus, mitä sisimpäsi kantaa mukanaan, mutta kaikki muistot tietyistä tapahtumista: mitä kukakin sanoi, miten sinua lapsena kohdeltiin, mitä ex-puolisosi aiheutti sinulle – aivan kaikki “menneisyyttä” koskevat ajatukset, muistot ja tulkinnat olisivat poissa.

Laitoin sanan menneisyys lainausmerkkeihin, koska tarkemmin ajatellen, menneisyyttä ei ole olemassa, ei ole koskaan ollutkaan olemassa. On vain tämä hetki, ja kaikki mitä sinulle on ikinä tapahtunut, on tapahtunut nyt-hetkessä.

Näin ajateltuna, sinulle ei ole koskaan tapahtunut mitään menneisyydessä. Jos sinulle ei olisi koskaan tapahtunut mitään menneisyydessä, miten se vaikuttaisi elämääsi nyt? Kuinka paljon surua, katkeruutta, mielipahaa, kaunaa ja vihaa putoaisi pois kuin taikaiskusta?

Suhtaudumme usein menneisyyteen, kuin se olisi jokin lähes konkreettinen, olemassa oleva paikka tai tila. Todellisuudessa menneisyys on yhtä kuin ajatukset, joita kannat mukanasi, tulkinnat joita olet tehnyt ja joita ylläpidät nykyhetkessä. Kannat tietoisuudessasi taakkaa, joka vaikuttaa elämääsi, hyvinvointiisi ja olemassa oloosi nyt.

Nyt, tällä hetkellä auringonpimennyksen nollatessa tilanteen juuri ennen kuin se aloittaa matkansa eläinradan nollapisteessä, sinullakin on mahdollisuus nollata itsesi ja herätä huomaamaan, että mikään mitä sinulle on joskus tapahtunut ei voi aiheuttaa sinulle mitään nyt, ellet itse kanna mukanasi ajatuksia menneisyydestä.

Jos haluat, voit vapautua menneisyydestäsi juuri nyt. Menneisyys ei ole koskaan aiheuttanut sinulle mitään, ainoastaan nykyhetkessä vaalimasi ajatukset ja tulkinnat.

Moni on rakentanut identiteettinsä kuvitellun menneisyyden varaan, ja ajatus siitä että joku ihminen tai tapahtuma ei olisikaan syyllinen siihen mitä koet nyt, voi tuntua suorastaan herjaukselta. Siinä tapauksessa, pidä kiinni menneisyydestäsi ja identiteetistäsi.

Vapautuminen, anteeksianto, nollautuminen ja astuminen säkenöivään, ihmeellisen ihanaan ja voimalliseen läsnäolon tilaan nykyhetkessä on vapaaehtoinen valinta.

Sinä päätät mitä koet ja millaista elämää luot.

Olet vapaa.

© 2015 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja Mathias Reding

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä