Ehkä sittenkin –  Uusikuu Oinaassa (auringonpimennys)

Aiheet:
pablo-de-la-fuente-eMdfps8kAzI-unsplash

Perääntyvän Merkuriuksen aikaa ei yleensä suositella uusien asioiden aloittamiseen, mutta tässä kuunkierrossa on siitä huolimatta ihanan aloitteellinen ja aikaansaava laatu. Ajan energia on kirkas ja innostava kuin kevätauringon valo. Parhaimmillaan tämä jakso voi olla yhtä aikaa käynnistävä ja vapauttava, kuin vakavoittava ja parantavakin. 

Tämä uudenkuun kartta on monella tapaa hyvin erityinen. Uusikuu on samalla myös auringonpimennys, ja se on tarkassa yhtymässä Khironiin sekä perääntyvään Merkuriukseen. Kaikki nopeat planeetat ovat yhtymässä jonkin hitaamman planeetan kanssa saaden näin lisää erityistä syvyyttä ja merkityksellisyyttä.

Ajan keskeisin teema tuntuu olevan etenemisessä, vaikka läsnä on myös hidastavia tai peräti pysäyttäviä tekijöitä. Ihan kuin Liisa Ihmemaassa seisomme yhtenä hetkenä liian pienessä ja seuraavana hetkenä aivan liian suuressa tilassa, toisessa kädessä pullo jossa lukee “kasva” ja toisessa “kutistu”. Tai ehkä “etene” ja “peräänny”?

Jupiter yhtymä Uranus

Koko vuoden hypetetyin astrologinen kuvio on täällä! Kuin koko maailman rakastama pop-duo, Jupiter ja Uranus tekevät come backin yhdistäen voimansa jälleen vuosien jälkeen. Viimeksi saimme nauttia heidän synergiastaan vuonna 2011 – ja seuraavan kerran pääsemme paistattelemaan tämän valovoimaisen kaksikon karismassa vuonna 2037. Kannattaa olla oikeilla taajuuksilla, sillä parhaimmillaan tarjolla on mahtava noste, oikea unelmien surffiaalto, joka antaa työntövoimaa sille elämänalueelle missä  21º Härkää on syntymäkartallasi.

Jupiteria on kautta aikain pidetty “Suurena Hyväntekijänä” ja se liitetään yleensä kasvuun, laajentumiseen ja avautuviin mahdollisuuksiin. Uranus sen sijaan on äkillisten yllätysten, edistyksen ja uudistumisen planeetta, joka aktivoi ja elävöittää. Yhdessä nämä kaksi julistavat inspiraation ja toiveikkuuden ilosanomaa. Innostus uuden edessä, ajattelu laatikon ulkopuolelta, tietoisuutta laajentavat oivallukset ja edistykselliset innovaatiot kuuluvat tämän yhdistelmän parhaisiin puoliin.

Nerokkaita oivalluksia, kirkkaita ja yllättäviä visioita, sekä poikkeamia tavanomaisuuden lavealta polulta voi siis olla luvassa heille, jotka elävät samoilla taajuuksilla Jupiterin ja Uranuksen energioiden kanssa. Myös uskallus, rohkeus ja uudet aluevaltaukset voivat saada tulta alleen tämän myötä. Ja mikäli vaikutukset näkyvät luonnossa, kevät tulee ryminällä ryöpsähtäen tuoden mahtavan ja nopean kasvuspurtin mukanaan.

Mars yhtymä Saturnus

Täysin vastakkaista energiaa edellisen kanssa edustaa Marsin yhtymä Saturnukseen. Ja sen sijaan että nämä kaksi olisivat ristiriidassa keskenään, on täysin mahdollista että ne tukevat toisiaan ja toimivat hyvässä yhteistyössä keskenään.

Jos Jupiter ja Uranus olisivat säkenöiviä poptähtiä, niin Mars ja Saturnus olisivat managerit, roudarit ja muut kaikkien käytännön asioiden hoitamisesta vastuussa olevat tyypit. Ne jotka uurastavat kulisseissa, hoitavat ne vähemmän hohdokkaat ja pitkää pinnaa vaativat velvollisuudet.

Sisuuntuminen ja vakavoituminen oman tekemisen ja tavoitteiden suhteen on tämän yhdistelmän timanttisinta antia. Ei riitä että on innostusta tai hyvä idea, tarvitaan myös pitkäjänteistä paneutumista, sen tajuamista, että täytyy sitoutua ja panostaa, olla valmis näkemään vaivaa, jos haluaa ikinä saavuttaa mitään todellista.

Yhdessä nämä kaksi hyvin erilaista voimaa; eteenpäin työntävä ja innostunut Jupiter-Uranus sekä ahkera ja sitoutunut Mars-Saturnus, voivat auttaa jopa läpi harmaan kiven. Vaikka koko elämän ajan olisi tuntunut että ei tästä mitään tule, nyt on ajassa tarjolla sellaiset kortit, että saattaa tullakin!


Vaikka koko elämän ajan olisi tuntunut että ei tästä mitään tule, nyt on ajassa tarjolla sellaiset kortit, että saattaa tullakin!


Kuten tiedämme, astrologiset kuviot voivat aina ilmentyä monin eri tavoin, tietoisena tai tiedostamattomana, positiivisena tai negatiivisena, ja Jupiter-Uranuskin voi pahaan paikkaan sattuessaan viitata johonkin äkilliseen ja yllättävään, mikä ei ole hyvää tai toivottua (harvemmin silti). Ihan niin kuin Mars-Saturnuskin saattaa liittyä energiankulun tielle tuleviin haasteisiin, esteisiin ja viivästyksiin (Hello, perääntyvä Merkurius!), sekä turhautumiseen, tukahdutettuun raivoon ja jopa sadismiin, joka juontaa juurensa liialliseen vastustukseen tai kontrolliin, siihen että homma ei etene, ei voi, ei jaksa tai ei pysty. 

Auringonpimennys onkin sitten ihan oma lukunsa tässä asiassa. Syntymäkartan ratkaiseviin kohtiin osuessaan se voi toisinaan tarkoittaa elämää mullistavia asioita – niin hyvässä kuin pahassa. Mutta mikä hitto siinä on, että sitä aina jotenkin oletusasetuksena odottaa sitä negatiivista ilmentymää, vaikka ihan yhtä hyvin kyseessä voi olla jotain aivan mahtavaa? 

(En ole innoissani näistä “hyvä-paha”, “positiivinen-negatiivinen” vasta-asetelmista, koska pohjimmiltaan kyse on kuitenkin aina omasta kokemuksesta, eikä välttämättä siitä asiasta itsestään. Mutta kirjoitan nyt siitä näkökulmasta käsin, mikä on suurimman osan henkilökohtainen kokemus, enkä siitä filosofisesta käsityksestä, että asian kokeminen kielteisenä riippuu aina perspektiivistä ja tulkinnasta.)

Jos auringonpimennys, perääntyvä Merkurius ja Mars yhtymä Saturnus lyöttäytyvät yhteen pahat mielessä, elämä voi hetkellisesti iskeä jarrut pohjaan ja pakottaa hidastamaan tavalla tai toisella. Koska energiat ovat korkealla ja tunnelma käy kuumana, voi olla vuosisadan pahin aliarviointi sanoa että t-u-r-h-a-u-t-t-a-a.

Ehkä kyseessä on karma tai jokin kosminen oppiläksy, ehkä vain huono onni, kuka tietää, mutta läpi on mentävä. Jos edellä mainitun kaltainen kohtalo kosahtaa kohdallesi, niin älä hyvä ihminen yritä paeta aitoja tunteitasi minkään ylevän filosofian tai järkiperäistämisen varjolla.

Ole sitä mitä olet ja tunne mitä tunnet, rationalisoimatta ja selittämättä. Ehkä kokovartalovitutuskin voi olla antoisa kokemus kun antaa itsensä sukeltaa siihen täysillä?

Auringonpimennys ja Khiron

Pimennysten välinen aika on aina erityisellä tavalla latautunutta. Tunteet voivat olla pinnassa ja alitajuiset impulssit ohjaksissa. Ja vaikka vanhojen kipukohtien aktivoituminen voi toisinaan johtaa järkyttäviin tekoihin, niihin joista saamme kuulla uutisissa, suurin osa pystyy käsittelemään pahan olonsa ilman tarvetta satuttaa toisia.

Taas kerran muistutan, että mitkään tunteet tai tapahtumat eivät ole pimennysten aiheuttamia. Astrologiset kuviot kertovat meille ajan laadusta peilin tavoin, ja se saako jokin laatu ajassa dramaattisen ilmentymän, riippuu siitä miten tietoisesti pystymme sisäiseen tilaamme suhtautumaan.

Se mikä meissä on tiedostamatonta dominoi elämäämme. Sillä mitä emme näe ja ymmärrä itsessämme, on taipumus tulla kummittelemaan mitä epäsopivimmilla tavoilla. Kipu jota emme kykene kohtaamaan, kärsimys josta syytämme muita, kasvaa ajan myötä ja voi pahimmillaan räjähtää ulos katastrofaalisin seurauksin.


Vähän nolostellen kerroin Instagramissa, että jännitin näitä tämän kevään pimennyksiä, koska ne osuivat niin dramaattisesti ja millintarkasti oman karttani kriittisiin pisteisiin. Inhoan tällaista asennetta aikaan, että vaikka kaikki olisi hyvin, niin silti pelonsekaisella epäluulolla odottaa jotain ikävää tapahtuvaksi. Mutta ihmismieli on mitä on, aina luontaisesti virittyneenä pelkoon ja negatiiviseen. Eräs opettajani sanoikin, että mieli on kuin teflon suhteessa positiiviseen ja tarranauha suhteessa negatiiviseen.

Siitä huolimatta tämä pimennysten välinen aika on ollut todella antoisaa. Ikään kuin kaikki tavoitteeni ja se mitä olen ihmisenä olisi integroitunut ja tullut itselleni näkyväksi ihmeellisen selkeästi. Niin kuin vihdoinkin tajuaisi jotain täysin itsestään selvää. Ja tässä näkemisessä itsessään olisi niin suuri luova voima ytimessään, että asiat alkavat vain liikkua ja jäsentyä sen uuden (aina kaikessa läsnä olleen) vision mukaisesti. Niin kuin olisi keskellä suurta siirtymää, in transition, matkalla siitä mitä luuli olevansa kohti sitä mikä on.


Uudenkuun ajankuva on kollektiivisia ajan energioita tulkitseva astrologinen katsaus kuunkierron ajalle 8.4. – 8.5.2024.


Uudenkuun kartalla Aurinko ja Kuu ovat Oinaassa yhtymässä Khironiin, Merkuriukseen ja Kuun yläsolmuun. Uudenkuun Saabinen symboli on ”Nuori tyttö ruokkii lintuja talvella”. Merkurius perääntyy Oinaassa. Khiron on yhtymässä Merkuriukseen. Saturnus on  yhtymässä Marsiin sekä sekstiilissä Jupiteriin. Pluto on neliössä Merkuriukseen ja sekstiilissä Venukseen. Neptunus on yhtymässä Venukseen. Uranus on yhtymässä Jupiteriin. 

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Pablo de la Fuente   

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä