Astrologia

Kirsi Halla-Seppälä

Pääset lukemaan kaikki astrologiaa käsittelevät kirjoitukseni täältä. Uusia artikkeleita ilmestyy blogiin aina silloin tällöin. Tässä muutamia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua:


Mitä astrologia on?

Tiedät varmaan, että astrologia ei ole tähdistä ennustamista, eikä se perustu kohtalouskoon tai ihmisten luokitteluun. Astrologia ei nimittäin ole typologia, jossa ihmiset jaetaan 12 ihmistyyppiin. Tähtimerkit eivät edusta erilaisia persoonallisuustyyppejä!

Mutta tiesitkö, että päivälehtihoroskoopit ovat 1900-luvulla keksitty viihteen muoto, eivätkä pelkät aurinkomerkit kerro juuri mitään ihmisten keskinäisestä yhteensopivuudesta.

Tiesitkö myös, että astrologia ei ole tähtien tai planeettojen tutkimista, vaan matka itseoivallukseen peilaamalla ihmisyyttä ja elämän ilmiöitä luonnon rytmien, vuodenaikojen vaihtelun ja ajan syklien avulla?

Länsimainen astrologia ei perustu tähdistöihin, joten “horoskooppimerkit” eivät muutu tähdistöjen liikkeen mukana.

Kun Eckhart Tollelta kysyttiin mitä mieltä hän on astrologiasta, hän vastasi että parhaimmillaan se voi auttaa meitä näkemään ne kohdat itsessämme, joissa helpoimmin toimimme tiedostamattomalla tavalla.

Itse olen täysin samaa mieltä ja ajattelen, että oikein käytettynä astrologia on erinomainen väline tunnistaa tiedostamattomia ohjelmointejamme ja ns. ”koodauksia”, jotka ohjaavat asenteitamme ja käyttäytymistämme. Nämä toimintamallit ja ajatukset (tulkinnat todellisuudesta) vaikuttavat siihen miten koemme elämämme, siis luovat ”todellisuutemme” eli sen millaisena elämä meille näyttäytyy. Kun nämä ohjelmoinnit muuttuvat, koko elämä muuttuu.

Oikein käytettynä astrologia voi auttaa meitä näkemään ne kohdat itsessämme, jotka saavat meidän toimimaan tiedostamattomalla tavalla.


Oma astrologinen suuntaukseni

Harjoittamani astrologia elää ja päivittyy sitä mukaa, kun itse kasvan ja opin uutta. Muutos tietoisuudessa näkyy aina myös tavassani tehdä astrologiaa.

Aloitin astrologian opiskelemisen aikoinaan (vuonna 1989) rakastuttuani Jungilaiseen psykologiaan juurensa juontavaan psykologiseen astrologiaan. Oman maailmankatsomukseni vuoksi läsnä on kuitenkin aina ollut vahvasti myös henkinen ja karmallinen ulottuvuus. Suurimman osan astrologisesta tiedosta ja ymmärryksestä olen kuitenkin saanut ns. suoraan lähteestä eli olemalla syvästi yhteydessä luontoon, sisimpääni ja korkeampaan tietoisuuteen. Vaikka olen opiskellut astrologiaa pitkään ja monipuolisesti, astrologia jota harjoitan ja opetan ei ole kirjosta opittua eikä noudata mitään tiettyä vallalla olevaa suuntausta. Toisinaan käytän siitä nimitystä Uuden tietoisuuden astrologia, Elävä astrologia, Sydänyhteyden astrologia tai Shamanistinen astrologia.

Olen aina tuntenut tarvetta kutsua harjoittamaani astrologiaa jollakin sellaisella nimellä, joka erottaa sen siitä, mitä pidän “perusastrologiana” eli mentaalisena, mielen rakenteita vahvistavana, tekniikka- ja teoriapainotteisena, ulkoaopittuna ja usein rajaavana ja määrittelevänä, alkuperäisestä tarkoituksestaan irrotettuna, melko turhanpäiväisenä ja usein harmittomana, mutta toisinaan haitallisena oppina. Itselleni todellinen astrologia on elävää ja kokemuksellista tietoa, sydänyhteyttä ja sisäistä näkemistä vahvistava, elämää muuntava ja aitoa ymmärrystä antava väline.

Astrologia on matka itseoivallukseen peilaamalla ihmisyyttä ja elämän ilmiöitä luonnon rytmien, vuodenaikojen vaihtelun ja ajan syklien avulla.

Uskon että meidän ei niinkään ole tärkeää tai hyödyllistä oppia astrologiaa, vaan oppia astrologiasta ja astrologian avulla. Pohjimmiltaan kyseessä on vihkimyspolku, jota kuljetaan elämällä, kokemalla ja näkemällä, luonnon syvän viisauden ohjaamana.

Ihmisoikeudet, tasa-arvo ja yksilöä kunnioittava humaani ja eettinen lähestymistapa ovat tärkeitä arvojani, ja pyrin parhaani mukaan kasvamaan ja oppimaan uutta, jotta voisin työni ja oman elämäni kautta olla rakentamassa tasa-arvoisempaa, oikeudenmukaisempaa ja rakkaudellisempaa maailmaa. Rasismin vastainen työ, feminismi, vähemmistöjen oikeudet, kehopositiivisuus, luonnonsuojelu ja kaiken kärsimyksen vähentäminen ovat lähellä sydäntäni. Ja vaikka uskon siihen, että paras tapa auttaa on työskennellä oman itsensä kanssa ja että maailma muuttuu kun ihmisten tietoisuus muuttuu (mikä lähtee aina yksilöstä), niin on hyvä olla myös käytännöllinen ja tehdä konkreettisia asioita maailman ja ihmiskunnan hyväksi.

Voit lukemalla artikkeleitani ja kuuntelemalla radio-haastattelujani tutustua paremmin astrologisiin näkemyksiini, siihen miten tulkitsen karttoja ja koen ajan energiat, sekä siihen millainen oma polkuni 12-vuotiaasta astrologianharrastajasta yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi ammattiastrologiksi on ollut. Löydät haastattelut täältä: Media-arkisto.

Todellinen astrologia on elävää ja kokemuksellista tietoa, Se on sydänyhteyttä ja sisäistä näkemistä vahvistava, aitoa ymmärrystä antava elämää muuntava väline.

 

Astrologiset palvelut

Tarjoan ammattitaitoista, asiakasta kunnioittavaa ja vastuullista astrologista konsultaatiota sekä koulutusta. Tulkintojen toteutustapa vaihtelee ajoittain, sillä päivitän palvelujeni rakennetta sitä mukaa kun koen tarvetta uudistaa lähestymistapaani. Näet aina ajankohtaisen ajanvaraustilanteen, palvelunkuvaukset sekä hinnaston täältä.

Olen tehnyt tulkintoja asiakkaille vuodesta 1994 lähtien niin kasvotusten, puhelimitse kuin kirjallisinakin versioina. Asiakasvastaanottoni toimi Helsingin Katajanokalla vuosina 2008-2021. Tällä hetkellä tarjoan tulkintoja ainoastaan puhelimitse. Yksilöaikoja tulkintoihin on kuitenkin tarjolla hyvin rajallisesti, ja ensisijaisesti vanhoille asiakkailleni sekä oppilailleni.


En pysty tällä hetkellä ottamaan uusia asiakkaita.

Jos haluat jonotuslistalle odottamaan mahdollisia vapautuvia aikoja, lähetä sähköpostia otsikolla "jonotuslistalle".


Koska en pysty tarjoamaan palveluitani kaikille halukkaille, voin ajanvarauspyynnön yhteydessä annettujen esitietojen perusteella valita heidät, joiden uskon hyötyvän kaikkein eniten yhteistyöstämme.

Tutustu aina ennen ajanvarausta hinnastooni, ajankohtaiseen palveluvalikoimaan ja kuvauksiin tarjoamistani tulkinnoista täällä.

 

Astrologinen koulutus

Olen opettanut astrologiaa lukuisten luentojen, seminaarien, workshopien ja kurssien muodossa vuodesta 1997. Tällä hetkellä ohjaan shamanistisen astrologian koulutusohjelmassa opiskelevia ryhmiäni ja tarjoan astrologian eri osa-alueita käsitteleviä syventäviä kursseja. Löydät ajankohtaiset kurssit ja koulutukset täältä.

alk. 23.3.2022 / zoom.us VARAA PAIKKA
Sielunkartta® –astrologiakoulutus
Jos astrologian opiskelu on joskus tuntunut vaikealta tai monimutkaiselta, tervetuloa mukaan kokemaan riemastuttava flow, kun alat ymmärtää sielunsuunnitelmia ja ajan energioita luontevasti, elämyksellisesti ja oleelliseen porautuvan ytimekkäästi. Tämä shamanistisen astrologian koulutusohjelma on kehittämäni luontoyhteydestä, mytologiasta, psykoterapiasta ja tietoisuustaidoista ammentava elävän astrologian suuntaus. Koulutuksessa voi suuntautua omaan kasvuun ja hyvinvointiin tai astrologin ammattiin. lue lisää

– – –

Järjestin aiemmin astrologista koulutusta työhuoneellani Helsingin Katajanokalla, sekä tilauksesta myös muissa kaupungeissa. Tällä hetkellä kaikki kurssit hoidetaan etäyhteyksin. Vuodelle 2022 on luvassa Astrologisen tulkinnan koulutusohjelma, sekä joitakin erillisiä syventäviä luentoja ja workshopeja.

Tässä joitakin suosituimpia astrologisia kurssikokonaisuuksia menneiltä vuosilta:

  • Syntymäkartan tulkinta
  • Ajanlaatu (transiitit, progressiot, paluukartat)
  • Kuunsolmut ja elämäntehtävä
  • Khiron, avain korkeampaan tietoisuuteen
  • Asteroidit ja jumalatararkkityypit
  • Rakkausprofiili + Rakkauden aika
  • Ihmissuhdeastrologia / Ihmissuhdekarma
  • Karma ja menneiden elämien ohjelmoinnit

Pidempien astrologiakoulutusten lisäksi luennoin ja järjestän erilaisia astrologisia workshopeja, opintoryhmiä, webinaareja sekä muita astrologisia tilaisuuksia.

 

Sielunkartta®

Sielunkartta on rekisteröimäni tavaramerkki, jonka konseptiin kuuluvat muun muassa kehittämäni Shamanistisen astrologian koulutusohjelma, sekä luontoyhteydestä ja mytologiasta ammentavat astrologisen ajankuvan ja sielunsuunnitelman tulkinnat.

 

Astrologisia artikkeleita

Voit lukea kaikki blogissani olevat astrologiaa käsittelevät artikkelit täältä. Ja kaikki tässä blogissa julkaisemani uudenkuun ajankuvat, viikkokatsaukset sekä päivän energiat löydät täältä.  Julkaisen usein päiväkohtaisia ajan energioita tai tietopaketteja myös instagramin ja facebookin puolella – niitähän pääsee lukemaan, vaikkei kyseisissä medioissa kirjoilla olisikaan.

 

Uudenkuun ajankuva

Uudenkuun ajankuva on  vuonna 2014 kehittämäni vastine horoskoopeille. Se oli alun perin Katja Kokon blogiin tuottamani tilaustyö, ja ilmestyi siellä vuoden 2021 loppuun asti. Katjan blogissa ajankuva esiteltiin näin: “Uudenkuun ajankuva kertoo selkeästi ja käytännönläheisesti, huumoria ja keijupölyä unohtamatta, millaisia ilmiöitä, teemoja ja tunnelmia on nousemassa esiin kollektiivisessa tietoisuudessa kuunkierron aikana. Ajankuva on kosminen säätiedotus, ja vaikka samat ”sääilmiöt” koskettavat meitä kaikkia, oma kokemus niistä on aina yksilöllinen riippuen siitä millaisia henkilökohtaisia prosesseja elämässäsi on menossa.”

Kyseessä on siis kuukausittain uudenkuun aikaan julkaisemani “kaikkia merkkejä koskeva” astrologinen tulkinta kollektiivisista ajan energioista.

Löydät viimeisimmät ajankuvat täältä: Uudenkuun ajankuva.

 

Suomen Ammattiastrologit ry

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien vuonna 2000 perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet edustavat useita erilaisia astrologisia suuntauksia, ja he antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Yhdistys on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä sekä huolehtia ammattimaisen astrologian eettisyydestä ja tasosta Suomessa.

Olen ollut ammattiastrologien yhdistyksen aktiivinen jäsen sen perustamisvuodesta saakka. Vuosina 2012-2014 toimin yhdistyksen puheenjohtajana ja vuodesta 2021 olen ollut sen varapuheenjohtaja.

Yhdistyksen kotisivut löytyvät täältä: https://ammattiastrologit.fi/

 

Ei ole niinkään tärkeää oppia astrologiaa, kuin oppia astrologiasta ja astrologian avulla, sillä pohjimmiltaan kyseessä on vihkimyspolku, jota kuljetaan elämällä, kokemalla ja näkemällä, luonnon syvän viisauden ohjaamana.

 

Astrologia ja arkkityypit

“Astrologia ja arkkityypit” on vuonna 2009 aloittamani blogi, jossa kirjoitin elämästä ja ihmisyydestä astrologisesta näkökulmasta käsin. Blogissa oli kattava tietopaketti astrologiasta, kartantulkinnan perusteista sekä ilmainen tähtikarttalaskuri. Artikkelien ohella julkaisin blogissa päivittäistä astrosäätä. Vanhasta blogista löydät esimerkiksi kartantulkintaoppaan, kirjasuosituksia sekä ”Kysy astrologiasta” -palstan, jossa vastasin moniin ihmisten esittämiin astrologiaa käsitteleviin kysymyksiin.

Myöhemmin blogin nimeksi vaihtui “Uuden tietoisuuden astrologia”, mutta vuonna 2021 suljin sen kokonaan ja siirryin kirjoittamaan tänne kotisivujeni yhteydessä olevaan blogiin.

 

Astrologinen kysymyspalsta

Vanhassa blogissani Astrologia ja arkkityypit ylläpidin vuosikausia palstaa, jossa vastasin ihmisten esittämiin kysymyksiin. Idea vastauspalstaan lähti siitä, että sain usein erilaisia astrologiaa koskevia kysymyksiä sähköpostiini, ja koska suurin osa niistä oli yleisluontoisia ja varmasti monia astrologian harrastajia kiinnostavia, oli tietysti parasta vastata niihin niin, että kaikki asiasta kiinnostuneet pääsivät lukemaan niitä. Vastauspalsta on tällä hetkellä poissa käytöstä astrologisen blogini lakkauttamisen johdosta, mutta järjestän instagramissa ajoittain kysy-vastaa -päiviä, ja vastaukseni siellä esitettyihin kysymyksiin on tallennettuna profiilini kohokohtiin "Q&A astrologia".

 

Astro-TV

Astro-TV on vuonna 2009-2011 MTV3 -kanavalla pyörinyt astrologinen televisio-ohjelma, jossa olin viikoittain mukana opettamassa astrologiaa ja tekemässä tulkintoja suorissa lähetyksissä. Kaikki astro-tv lähetysteni aiheet ja joitakin videoita löydät täältä.

 

© 2022 Kirsi Halla-Seppälä