Astrologia

Kirsi Halla-Seppälä

Mitä astrologia on?

Tiedät varmaan, että astrologia ei ole tähdistä ennustamista, eikä se perustu kohtalouskoon tai ihmisten luonteiden luokitteluun.

Vai oletko yllättynyt kuullessasi, että astrologia ei ole typologia, jossa ihmiset jaetaan 12 ihmistyyppiin? Tähtimerkit eivät edusta erilaisia persoonallisuustyyppejä!

Ja tiesitkö, että päivälehtihoroskoopit ovat 1900-luvulla keksitty viihteen muoto, eivätkä pelkät aurinkomerkit kerro juuri mitään ihmisten keskinäisestä yhteensopivuudesta.

Länsimainen astrologia ei perustu tähdistöihin, joten “horoskooppimerkit” eivät muutu tähdistöjen liikkeen mukana.

Vaikka moni niin luulee, astrologia ei ole pelkkää tähtien tai planeettojen tutkimista, vaan symbolinen merkkijärjestelmä, joka pohjautuu luontoon ja sykliseen aikaan.

Astrologisen kartan rakenteen pohjalla on vuodenkierto (eläinrata), kuunkierto (kuunvaiheet), vuorokauden ajat (huoneet) sekä erilaiset laskennalliset syklit ja kiertoradat (planeetat, asteroidit, kuunsolmut jne.)

Astrologiaa voi käyttää monella tavalla, niin kuin mitä tahansa muutakin menetelmää tai työkalua, mutta mielestäni sitä ei kannata yrittää käyttää siihen, että saataisiin selville millainen joku on ja mitä hänelle mahdollisesti tapahtuu tulevaisuudessa. Sillä parhaimmillaan astrologia on vihkimyspolku, matka itseoivallukseen, jossa peilaamme ihmiselämän ilmiöitä luonnon rytmien, vuodenaikojen vaihtelun ja ajan syklien avulla.

Eckhart Tolle on sanonut astrologiasta,  että parhaimmillaan se voi auttaa meitä näkemään ne kohdat itsessämme, joissa helpoimmin toimimme tiedostamattomalla tavalla.

Itse olen täysin samaa mieltä ja ajattelen, että oikein käytettynä astrologia on erinomainen väline tunnistaa tiedostamattomia ohjelmointeja ja sisäisiä koodeja, jotka ohjaavat asenteitamme ja käyttäytymistämme.

Nämä toimintamallit ja ajatukset (tulkinnat todellisuudesta) vaikuttavat siihen, miten koemme elämämme, siis luovat ”todellisuutemme” eli sen millaisena elämä meille näyttäytyy.

Kun nämä ohjelmoinnit muuttuvat, koko elämä muuttuu.

Oikein käytettynä astrologia voi auttaa meitä näkemään ne kohdat itsessämme, jotka saavat meidän toimimaan tiedostamattomalla tavalla.


Oma astrologinen suuntaukseni

Harjoittamani astrologia elää ja päivittyy sitä mukaa, kun itse kasvan ja opin uutta. Muutos tietoisuudessa näkyy aina myös tavassani tehdä astrologiaa.

Koen astrologian olleen elämässäni aina, ensimmäisen esitelmäni aiheesta pidin jo ala-asteella vuonna 1986. Muutama vuosi sen jälkeen tutustuin jungilaiseen psykologiaan juurensa juontavaan psykologiseen astrologiaan, jota sitten opiskelin myöhemmin CPA:ssa (Centre of Psychological Astrology) ja MISPA:ssa.

Oman maailmankatsomukseni vuoksi läsnä on aina ollut vahvasti myös henkinen, evolutionaarinen ja karmallinen ulottuvuus, psykologisen näkökulman lisäksi.

Vaikka olen opiskellut astrologiaa pitkään ja monipuolisesti, astrologia jota harjoitan ja opetan ei ole kirjosta opittua, eikä noudata mitään tiettyä vallalla olevaa suuntausta. Suurimman osan siitä tiedosta ja ymmärryksestä mikä minulla astrologiasta on, olen saanut ns. suoraan lähteestä eli olemalla syvästi yhteydessä luontoon, maailmankaikkeuden energeettiseen kenttään, korkeampaan tietoisuuteen ja omaan sisimpääni.

Olen aina tuntenut tarvetta kutsua omaa tapaani harjoittaa astrologiaa jollakin sellaisella nimellä, joka erottaa sen siitä, mitä pidän “perusastrologiana” eli mentaalisena, psykologisen ajan kokemusta ja mielen rakenteita vahvistavana, tekniikka- ja teoriapainotteisena, ulkoa opittuna ja usein rajaavana ja määrittelevänä, alkuperäisestä tarkoituksestaan irrotettuna, melko turhanpäiväisenä ja usein harmittomana, mutta toisinaan haitallisena oppina.

Vuosien saatossa olen käyttänyt siitä monia eri nimityksiä, kuten esimerkiksi visionääriastrologia, uuden tietoisuuden astrologia, sydänyhteyden astrologia, sielunkartta-astrologia ja shamanistinen elävä astrologia.

Itselleni todellinen astrologia on elävää ja kokemuksellista tietoa, sydänyhteyttä ja sisäistä näkemistä vahvistava, elämää muuntava ja aitoa ymmärrystä antava väline.

Astrologia on matka itseoivallukseen peilaamalla ihmisyyttä ja elämän ilmiöitä luonnon rytmien, vuodenaikojen vaihtelun ja ajan syklien avulla.

Uskon että meidän ei niinkään ole tärkeää tai hyödyllistä oppia astrologiaa, vaan oppia astrologiasta ja astrologian avulla. Pohjimmiltaan kyseessä on vihkimyspolku, jota kuljetaan elämällä, kokemalla ja näkemällä, luonnon syvän viisauden ohjaamana.

Ihmisoikeudet, solidaarisuus, yhdenvertaisuus ja eettisyys ovat tärkeitä arvojani, ja pyrin parhaani mukaan kasvamaan ja oppimaan uutta, jotta voisin työni ja oman elämäni kautta olla rakentamassa yhdenvertaisempaa, oikeudenmukaisempaa, monimuotoisempaa ja rakkaudellisempaa maailmaa.

Rasismin vastainen työ, alkuperäiskansojen kunnioittaminen, kulttuurisen omimisen tiedostaminen ja lopettaminen, vähemmistöjen oikeudet ja kaiken kärsimyksen vähentäminen ovat lähellä sydäntäni.

Ja vaikka uskon siihen, että paras tapa auttaa on työskennellä oman itsensä kanssa, ja että maailma muuttuu kun ihmisten tietoisuus muuttuu (mikä lähtee aina yksilöstä), niin on hyvä olla myös käytännöllinen ja tehdä konkreettisia asioita maailman ja ihmiskunnan hyväksi.

Voit lukemalla artikkeleitani ja kuuntelemalla haastattelujani tutustua paremmin astrologisiin näkemyksiini, siihen miten tulkitsen karttoja ja koen ajan energiat, sekä siihen millainen oma polkuni 10-vuotiaasta astrologianharrastajasta yhdeksi Suomen tunnetuimmaksi ammattiastrologiksi on ollut. Löydät haastattelut täältä: media-arkisto.

Todellinen astrologia on elävää ja kokemuksellista tietoa, Se on sydänyhteyttä ja sisäistä näkemistä vahvistava, aitoa ymmärrystä antava elämää muuntava väline.

 

Astrologiset palvelut

Tarjoan ammattitaitoista, asiakasta kunnioittavaa ja vastuullista astrologista konsultaatiota sekä koulutusta. Tulkintojen toteutustapa vaihtelee ajoittain, sillä päivitän palvelujeni rakennetta sitä mukaa kun koen tarvetta uudistaa lähestymistapaani. Näet aina ajankohtaisen ajanvaraustilanteen, palvelunkuvaukset sekä hinnaston täältä.

Olen tehnyt tulkintoja asiakkaille vuodesta 1994 lähtien niin kasvotusten, puhelimitse kuin kirjallisinakin versioina. Asiakasvastaanottoni toimi Helsingin Katajanokalla vuosina 2008-2021. Tällä hetkellä tarjoan tulkintoja ainoastaan puhelimitse. Yksilöaikoja tulkintoihin on kuitenkin tarjolla hyvin rajallisesti, ja ensisijaisesti vanhoille asiakkailleni sekä oppilailleni.


En pysty tällä hetkellä ottamaan uusia asiakkaita.

Aikoja tulkintoihin on ollut tarjolla hyvin rajallisesti, pääasiassa oppilailleni ja vanhoille asiakkailleni. Kesän kaikki tulkinta-ajat ovat täynnä, mutta heinä/elokuussa ilmoitan alkusyksyn 2024 ajat postilistani kautta, joten ne ovat tarjolla kaikille uutiskirjeeni tilaajille.


Tutustu aina ennen ajanvarausta hinnastooni, ajankohtaiseen palveluvalikoimaan ja kuvauksiin tarjoamistani tulkinnoista täällä.

 

Astrologinen koulutus

Olen opettanut astrologiaa lukuisten luentojen, seminaarien, workshopien ja kurssien muodossa vuodesta 1997.

Ohjaan henkilökohtaisesti, läheisessä ja tiiviissä vuorovaikutuksessa oppilaiden kanssa, vuoden mittaista Sielunkartta -elävän astrologian koulutusohjelmaa, sekä pidän joitakin yksittäisiä astrologian kursseja ja workshopeja silloin tällöin. Niiden lisäksi olen rakentamassa koulutusmateriaalista erilaisia verkkokurssi-kokonaisuuksia, joista osan jaan ilmaiseksi ja osa on tarjolla maksullisena kaikille halukkaille!

Liittymällä postilistalleni saat ensimmäisten joukossa tiedon siitä, kun uudet koulutusmateriaalit ovat saatavilla!

– – –

Järjestin aiemmin astrologista koulutusta työhuoneellani Helsingin Katajanokalla, sekä tilauksesta myös muissa kaupungeissa. Tällä hetkellä kaikki kurssit hoidetaan etäyhteyksin.

Tässä joitakin suosituimpia astrologisia kurssikokonaisuuksia menneiltä vuosilta:

  • Syntymäkartan tulkinta
  • Ajanlaatu (transiitit, progressiot, paluukartat)
  • Kuunsolmut ja elämäntehtävä
  • Khiron, avain korkeampaan tietoisuuteen
  • Asteroidit ja jumalatararkkityypit
  • Rakkausprofiili + Rakkauden aika
  • Ihmissuhdeastrologia / Ihmissuhdekarma
  • Karma ja menneiden elämien ohjelmoinnit

Pidempien astrologiakoulutusten lisäksi luennoin ja järjestän erilaisia astrologisia workshopeja, opintoryhmiä, webinaareja sekä muita astrologisia tilaisuuksia.

 

Sielunkartta®

Sielunkartta on rekisteröimäni tavaramerkki, jonka konseptiin kuuluvat muun muassa kehittämäni elävän astrologian koulutusohjelma, sekä luontoyhteydestä ja mytologiasta ammentavat astrologisen ajankuvan ja sielunsuunnitelman tulkinnat.

 

Astrologisia artikkeleita

Voit lukea kaikki blogissani olevat astrologiaa käsittelevät artikkelit täältä. Ja kaikki tässä blogissa julkaisemani uudenkuun ajankuvat, viikkokatsaukset sekä päivän energiat löydät täältä.  Julkaisen usein päiväkohtaisia ajan energioita tai tietopaketteja myös instagramin ja facebookin puolella.

 

Uudenkuun ajankuva

Uudenkuun ajankuva on vuonna 2013 kehittämäni vastine horoskoopeille. Se oli alun perin Katja Kokon blogiin tuottamani tilaustyö, ja ilmestyi siellä vuoden 2021 loppuun asti. Katjan blogissa ajankuva esiteltiin näin: “Uudenkuun ajankuva kertoo selkeästi ja käytännönläheisesti, huumoria ja keijupölyä unohtamatta, millaisia ilmiöitä, teemoja ja tunnelmia on nousemassa esiin kollektiivisessa tietoisuudessa kuunkierron aikana. Ajankuva on kosminen säätiedotus, ja vaikka samat ”sääilmiöt” koskettavat meitä kaikkia, oma kokemus niistä on aina yksilöllinen riippuen siitä millaisia henkilökohtaisia prosesseja elämässäsi on menossa.”

Kyseessä on siis kuukausittain uudenkuun aikaan julkaisemani “kaikkia merkkejä koskeva” astrologinen tulkinta kollektiivisista ajan energioista.

Löydät viimeisimmät ajankuvat täältä: Uudenkuun ajankuva.

 

Suomen Ammattiastrologit ry

Suomen Ammattiastrologit ry on suomalaisten ammattiastrologien vuonna 2000 perustama yhdistys, jonka tarkoitus on tiedottaa astrologiasta yleisölle ja medialle. Yhdistyksen jäsenet edustavat useita erilaisia astrologisia suuntauksia, ja he antavat laadukasta astrologista palvelua asiakkailleen. Yhdistys on ammattiastrologien etujärjestö, joka haluaa parantaa astrologien toimintaedellytyksiä sekä huolehtia ammattimaisen astrologian eettisyydestä ja tasosta Suomessa.

Olen ollut ammattiastrologien yhdistyksen aktiivinen jäsen sen perustamisvuodesta saakka. Puheenjohtajana toimin vuosina 2012-2014 ja nyt vuodesta 2022 eteenpäin.

Yhdistyksen kotisivut löytyvät täältä: https://ammattiastrologit.fi/

 

Ei ole niinkään tärkeää oppia astrologiaa, kuin oppia astrologiasta ja astrologian avulla, sillä pohjimmiltaan kyseessä on vihkimyspolku, jota kuljetaan elämällä, kokemalla ja näkemällä, luonnon syvän viisauden ohjaamana.

 

Astrologia ja arkkityypit

“Astrologia ja arkkityypit” on vuonna 2009 aloittamani blogi, jossa kirjoitin elämästä ja ihmisyydestä astrologisesta näkökulmasta käsin. Blogissa oli kattava tietopaketti astrologiasta, kartantulkinnan perusteista sekä ilmainen tähtikarttalaskuri. Artikkelien ohella julkaisin blogissa päivittäistä astrosäätä. Vanhasta blogista löydät esimerkiksi kartantulkintaoppaan, kirjasuosituksia sekä ”Kysy astrologiasta” -palstan, jossa vastasin moniin ihmisten esittämiin astrologiaa käsitteleviin kysymyksiin.

Myöhemmin blogin nimeksi vaihtui “Uuden tietoisuuden astrologia”, mutta vuonna 2021 suljin sen kokonaan ja siirryin kirjoittamaan tänne kotisivujeni yhteydessä olevaan blogiin.

 

Astrologinen kysymyspalsta

Vanhassa blogissani Astrologia ja arkkityypit ylläpidin vuosikausia palstaa, jossa vastasin ihmisten esittämiin kysymyksiin. Idea vastauspalstaan lähti siitä, että sain usein erilaisia astrologiaa koskevia kysymyksiä sähköpostiini, ja koska suurin osa niistä oli yleisluontoisia ja varmasti monia astrologian harrastajia kiinnostavia, oli tietysti parasta vastata niihin niin, että kaikki asiasta kiinnostuneet pääsivät lukemaan niitä. Vastauspalsta on tällä hetkellä poissa käytöstä astrologisen blogini lakkauttamisen johdosta, mutta järjestän instagramissa ajoittain kysy-vastaa -päiviä, ja vastaukseni siellä esitettyihin kysymyksiin on tallennettuna profiilini kohokohtiin "Q&A astrologia".

 

Astro-TV

Astro-TV on vuonna 2009 - 2011 MTV3 -kanavalla pyörinyt astrologinen televisio-ohjelma, jossa olin viikoittain mukana opettamassa astrologiaa ja tekemässä tulkintoja suorissa lähetyksissä. Kaikki astro-tv lähetysteni aiheet ja joitakin videoita löydät täältä.

 


Pääset lukemaan kaikki astrologiaa käsittelevät kirjoitukseni täältä. Uusia artikkeleita ilmestyy blogiin aina silloin tällöin. Tässä muutamia, jotka saattaisivat kiinnostaa sinua:

 

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä