Sisällöltään ainutlaatuinen ja ihanasti kotikutoinen

Aiheet:
pexels-charlotte-may-5947089

Pidin viime viikolla webinaarin, jossa kerroin elävästä astrologiasta, ja opin samalla kaksi asiaa.

1) Ymmärsin, että antipatiani nykymaailmassa vallalla olevia markkinointistrategioita kohtaan ja vastahakoisuuteni minkäänlaiseen tyrkyttämiseen, vakuutteluun tai saman asian toistamiseen on kääntynyt itseäni vastaan.

Ihmiset, jotka ovat seuranneet somekanaviani, lukeneet blogiani ja tilanneet uutiskirjettäni vuosikausia, eivät edelleenkään tiedä mitä teen työkseni tai mistä elävässä astrologiassa on kysymys.

2) Huomasin, että webinaarin pitäminen sängyssä täysi teekuppi sylissä, ei ole hyvä idea.

Ajattelin siis jatkossa koettaa olla vähän informatiivisempi ja yrittää päästä yli uskomuksesta, että jos asia on sanottu kerran, sitä ei tarvitse enää koskaan toistaa. Tai että jos jossain joskus kirjoitin elävästä astrologiasta, niin sitä aihettahan ei sitten kannata enää uudelleen käsitellä. Tai että jos pidän koulutuksen ja olen siitä kerran jossakin somekanavilla kertonut, niin siitähän ei sitten ole tarpeen enää sen enempää jauhaa.

Teetä sen sijaan aion edelleenkin juoda sängyssä. Livin’ on the edge, baby.


Koetan siis muuttua ihmisenä ja kertoa vähän lisää, kerran jos toisenkin, elävästä astrologiasta. Ja nyt vielä muutaman päivän ajan erityisesti tästä 20.3. alkavasta koulutusohjelmasta.

Ehkäpä voisin avata aihetta parhaiten erään ihastuttavan kirjeenvaihdon myötä. Sain nimittäin äskettäin sähköpostin, jossa mitä kauneimmalla tavalla kysyttiin lisätietoja Elävän astrologian koulutusohjelmasta:

Astrologisen tulkintani aikana puhuit tästä koulutuksesta. En muista tarkkaan, mitä sanoit, mutta muistan, että tästä tuli heti tosi vahvasti sellainen olo, että “mun on pakko mennä tuonne”. Ihan kuin se olisi joku puuttuva avain, joka loksauttaa kaikki palaset kohdalleen. Jokainen kuljettu polku, opittu asia kuuluu saman sateenvarjon alle. Se jäi mieleen, että kuvasit laittavasi itsesi likoon ja olevasi läsnä prosessissa vahvasti. Se kuulosti niin hyvältä ja aidolta.

Tuntuu, että kaikki on nykyään erilaisia kurssimuotoisia nettikoulutuksia, kurssiosio toisensa perään nauhoituksia ja tallenteita ja satunnainen “online-live-tapaaminen”, jossa kuitenkin aito yhteyden kokemus jää uupumaan.

Se miten vedit perjantain iltaretriitin, loi ihanasti jonkun tosi levollisen taikapiirin. Sellaista toivon koulutukselta. Sinun persoonasi puhuu vahvasti puolestaan eli olisi tosi hienoa, että ammennat siitä sen sijaan, että tämä olisi tungettu johonkin “nykyaikaiseen” nettikoulutusmuottiin. Tuollaista herkkyyttä ja viisautta ei voi mahduttaa muotteihin. 

 Haluaisin kuulla lisää siitä, mitä olet sisällöksi ajatellut ja miten se toteutuu. Kokemuksellisuus taisi vilahtaa puheissasi, samoin luovuus, luonto, astrologia ja varmasti paljon muutakin. Noistahan saa kudottua vaikka mitä kaunista, hyvää ja syvää. En oikeastaan osaa kysyä mitään sen tarkemmin. Minua puhutteli se tapa, jolla puhuit näistä; siinä oli tilaa olla ja hengittää. Tuulessa leijuva, muotoa hakemassa. Ihanan avoin, hetkessä elävä, maailmankaikkeuden viisaudesta ammentava

Terveisin, Nora L.

Vastaukseksi tähän viestiin kirjoitin:

“Minua koskettaa kykysi nähdä ja arvostaa jotain sellaista, mikä monelta jää huomaamatta. Mitä tähän alkavaan koulutukseen tulee, niin olen pyrkinyt toteuttamaan sen niin elämyksellisesti, koskettavasti ja “leirinuotion ympärillä istuskellen” kuin vaan etänä on mahdollista

Niin, että luon tilan jossa oppilas alkaa itse avautua, nähdä ja kokea, sen sijaan että olisi mekaanista “opettele tämä ulkoa”. Kaikki ei kuitenkaan tällaisesta tykkää. Moni voi kokea, että pitäisi olla niitä hienosti toteutettuja videoita ja oman yrityksen brändisävyissä olevia Canvalla hiottuja pdf-tiedostoja. Mutta moni kakku päältä kaunis, itse en pysty muuta kuin tarjoilemaan ehkä kotikutoisen näköistä, mutta sisällöltään jotain (näin uskon) ainutlaatuista. 

Koulutus toteutuu niin, että meillä on vuoden aikana koulutusilta aina joka toinen keskiviikko, ja siitä alkaa aina uusi kahden viikon mittainen jakso. Läsnäolo koulutusilloissa on suositeltavaa, mutta koska aina se ei ehkä ole mahdollista, tallenne on jälkeenpäin katsottavissa. 

Meillä on myös hyvin yksinkertainen ja selkeä kurssialusta, jonne laitan erilaista oppimateriaalia, kuvia, tekstiä, joskus mahdollisesti videoita. Siellä on myös jokaiseen koulutusjaksoon liittyvät tehtävät. 

On valtavan antoisaa, että tällä kurssialustalla näette toistenne reflektioita, koulutusiltojen herättämiä pohdintoja ja tunnelmia, ja siellä voi myös kysyä kaikkea. Ja kun olen tällainen sata lasissa asialle omistautunut, niin vastaan myös tosi perusteellisesti kaikkeen, ja jos tarve vaatii, teen havainnollistavaa kuvamateriaalia, väännän rautalangasta ja seison vaikka päälläni, että epäselväksi jäänyt asia avautuu oivalluksena. 

Tämän lisäksi olemme yhteydessä Whatsapp -ryhmän kautta, ja se on ihan parasta! Rakastan sitä miten siellä voi jakaa kuvia metsäkävelyiltä ja kalliorannoilta, kysyä mietityttäviä asioita, ihmetellä yhdessä, mennä syviin ja terapeuttisiin keskusteluihin ja olla lämpimästi lähellä, vaikka ei fyysisesti nähtäisikään. 

Sisällöltään koulutus tarjoaa kaiken sen mitä tarvitaan, että on valmiudet tulkita astrologisia karttoja. Opimme tuntemaan omakohtaisen kokemuksen kautta eläinradan merkit, planeetat, akselit ja huoneet, planeettojen vuoropuhelua keskenään, sisäisiä arkkityyppejä, mytologisia tarinoita – ja kaikki tämä tapahtuu vuodenaikojen rytmissä, vuodenkiertoa, päivänkiertoa ja kuunkiertoa kuunnellen. Välineenä erilaiset luovat menetelmät, kuten luova kirjoittaminen, maalaaminen, musiikki – tai mikä kenellekin tuntuu omalta.”


Olin istunut monta iltaa ihan jumissa sen kanssa mitä kirjoittaisin koulutuksesta kertovaan esitteeseen, mutta kun aito ja lämmin ihminen kysyi asiasta, tunsin syvän yhteyden ja sanat virtasivat kuin itsestään.

Tämä on jotain mikä on itselleni hyvin ominaista. En osaa tarttua asiaan niin kauan kuin se on pelkkä käsite tai jokin abstraktio. Se että jokin on “hyödyllistä” tai “tärkeää” ei motivoi minua, enkä saa evääni heilautettua. Mutta kun elävä yhteys avautuu ja joku kysyy minulta jotain, sytyn ja innostun, vastaus tulee vuolaana ja vaivattomasti.

Ja mikä riemastuttava yllätys, kun sain vielä ihanaakin ihanamman vastauksen tuohon kirjoittamaani sähköpostiini, ja jaan senkin tässä kirjoittajan luvalla.

Sisällöltään ainutlaatuinen ja ihanasti kotikutoinen – kuulostaa aivan täydelliseltä yhdistelmältä! Jotain tarttumapintaa, eikä pelkkää markkinamyllyn kautta jauhettua tasaista mössöä. Ei tosiaan tarvitse niitä täydellisiä pdf-sulkeisia tai videoita hioa. Aitous ratkaisee, ei korea kiilto.

On ilo lukea tekstejäsi ja seurata tapaa, jolla kuvailet asioita. Tämäkin kirjoittamasi, vapaamuotoinen “kurssiesite” puhuu jotain ihan omaa, sielukasta kieltään. Pysähdyin sen eilen lukemaan keskelle puistoa, kun olin kävelemässä asiakkaalle. Tuli lempeän lämmin olo – kuin olisi lukenut sydäntä sykähdyttävän runon. Palasin saman äärelle vielä illalla ja tänäänkin. Nousee hymy huulille.

Luonnon rytmissä elävä, orgaanisesti muuttuva ja oivalluksien kautta avautuva, luovuudesta ammentava kokonaisuus on varmasti mitä parhain tapa oppia. Olen vuosien varrella oppinut asioita monilla tavoilla – ulkoakin joskus, kun sitä piti nuorena koulussa harrastaa. 

Tuntuu, että enemmän ja enemmän kaipaa kokemuksellista polkua, joka jollain tasolla ehkä koskettaa sitä viisautta ja tietoa, joka sisimmässä jo on. Houkuttelee sen ainakin sieltä esiin ja rakentaa päälle. Yhdistelee ja luo siltoja erilaisten maailmojen välille. Sillanrakentajan hommia… ja loputtoman paljon kiehtovia polkuja.

Nora L.

Kiitos. Kiitos. Kiitos.


Ja rehellisyyden nimissä on sanottava, tämä Elävän astrologian koulutus ei ole kaikille. Minun tapani opettaa ei sovi kaikille. Ja elävä astrologia itsessään, ei todellakaan sovi jokaiselle.

On tärkeää löytää oma juttunsa, oli se sitten astrologiaa tai ei, ja tehdä sitä omalla tavallaan. En usko sellaiseen, että on jokin yksi ja ainoa totuus, yksi ja ainoa oikea astrologia, tai jokin absoluuttisesti paras tapa harjoittaa sitä. On vain erilaisia ihmisiä, erilaisia tapoja oppia, erilaisia arvomaailmoja ja maailmankatsomuksia, erilaisia polkuja.

Siksi en ikinä halua vakuutella tai ylipuhua ketään mihinkään. Mieluumminkin sanoisin, että jos haluat vain oppia astrologiaa, jos astrologian opiskeleminen kiinnostaa sinua vain siksi, että opit tulkitsemaan karttoja ja voisit ehkä mahdollisesti tehdä sitä työksesi, niin älä tule tälle kurssille. Tarjolla on monia muitakin, tietopainotteisempia, teoreettisempia, runsaampia materiaaleja sisältäviä ja huomattavasti edullisempia (ellei hintaa lasketa minun työtunneissani, joka tällä kurssilla on vuoden ajan lähes 24/7) koulutuksia.

Mutta jos haluat saada syvemmän yhteyden itseesi, avautua elävään vuorovaikutukseen luonnonvoimien ja elementtien kanssa, jos haluan pystyä tulkitsemaan karttoja ainutkertaisen yksilöllisesti, luovasti ja kiinnostavasti sydämesi viisaudesta (ei ulkoa opitusta) käsin – jos haluat harjoittaa Elävää astrologiaa – tämä on oikea paikka sinulle.

Helmikuun aikana – eli vielä tänään – ilmoittautuneille annan lahjaksi henkilökohtaisen tulkinnan, jonka arvo on 225€.

edit. // En harmillisesti päässyt julkaisemaan tätä postausta aiemmin, kuin vasta nyt tänään maaliskuun ensimmäisenä päivänä. Sen vuoksi päätin jatkaa tuota lahjatarjousta tämän viikon loppuun asti.

Jos siis ilmoittaudut viimeistään sunnuntaina 3.3.2024, niin saat vielä tuon tulkinnan (225€) lahjaksi kaupan päälle.

Sielunkartta® -elävän astrologian koulutusohjelma alk. 20.3.2024

© 2024 Kirsi Halla-Seppälä

Kuvaaja: Charlotte May  

kisskiss

Kirsi Halla-Seppälä

Ratkaisukeskeinen terapeutti, ammattiastrologi, läsnäolo- ja tietoisuusohjaaja Kirsi Halla-Seppälä on ammattiuransa astrologina noin 30 vuotta sitten aloittanut luontokeskeisen Elävä Astrologia® -suuntauksen kehittäjä, sekä Sielunkartta® ja Sydänyhteys® -konseptien perustaja. Hän kirjoittaa parhaillaan kirjaa luontokeskeisestä elävästä astrologiasta, ohjaa koulutus- ja kasvuryhmiä, sekä tarjoaa asiakkaille astrologisia tulkintoja, sielunkarttamaalauksia sekä tietoisuusmatkoja.

Kirsi Halla-Seppälä