Ystävänpäivän mansikkasmoothie

mansikkasmoothie 2016 ©kirsihallaseppala

ystävänpäiväsmoothie 2016 ©kirsihallaseppala

Valmistin ja koemaistelin jo hyvissä ajoin näin ystävänpäivää ajatellen tällaisen ihanan raikkaan, mutta kermaisen herkullisen mansikkapirtelön, jotta sinä voisit yllättää ystäväsi huomenna. Mikäli olet tällainen terveysruokahifistelijä kuten minä, ja kaapeistasi löytyy jo valmiiksi mitä mystisempiä aineksia, voit tehdä siitä ”supersmoothien” tai sitten voit valita yksinkertaisemman, mutta taatusti yhtä herkullisen version. Jälkimmäisessä tapauksessa jätä vain pois ne aineet, jotka olen merkinnyt kursiivilla.

Ystävänpäivän mansikkasmoothie

2 paloina pakastettua kypsää banaania
3 dl pakastemansikoita (jos olet sulattanut ne etukäteen, käytä myös niiden mehu)
4 tuoretta taatelia (muista poistaa kivet taateleista)
200 – 400 ml kookosmaitoa/kookoskermaa (mansikoiden mehu voi korvata osan)
2 rkl chiasiemeniä
1 rkl macajauhetta
1 tl mucunajauhetta

Tarvitset tosi hyvän blenderin (esim. Vitamix), jotta voit surauttaa banaanit ja mansikat jäisinä, mutta lopputulos onkin sitten silkkaa vaaleanpunaista unelmaa.

Laita tehosekoittimen kannuun ensin banaanit, mansikat (mehuineen), taatelit ja kookosmaito, pyöritä hitaalla tempolla hetken aikaa ja lisää sitten chia, maca ja mucuna. Älä laita kaikkea nestettä kerralla, vaan lisää sitä sen mukaan, miten juoksevaa tai paksua smoothiesta haluat. Anna koneen pöristä kunnes smoothie on samettisen sileä, kuohkea ja kermaisen lusikoitava tai pirtelömäinen ”Strawberry Milkshake”. Kaada laseihin tai kulhoihin ja koristele kookoshiutaleilla, pakastekuivatuilla marjoilla tai ruusun terälehdillä.

eckhart tolle to love is to recognize

Koska ystävänpäivää juhlistetaan monessa maassa rakkauden ja romantiikan teemapäivänä, otin sen huomioon reseptiä laatiessa. Olen aivan liian häveliäs, että julkisesti kehtaisin nimetä tämän seksipirtelöksi, mutta jos surautat smoothien rakkaallesi, haluat ehkä tietää hieman maca- ja mucuna jauheiden vaikutuksista. Ruohonjuuren sivustolla kerrotaan, että mucuna-jauheesta saa ”liekkiä makuuhuoneeseen”. Sen sanotaan myös lisäävän hyvän olon hormoneina tunnettujen serotoniinin ja dopamiinin kiertoa elimistössä. Maca-jauheen väitetään nostattavan seksuaalista halua, parantavan kestävyyttä ja suorituskykyä, sillä se lisää veren hapenmäärää. Maca myös tasapainottaa hormonitoimintaa ja auttaa kehoa selviytymään erilaisista fyysisistä ja psyykkisistä rasituksista.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *