Mörkö ja makeaa mahan täydeltä – Uusikuu Ravussa (auringonpimennys)

Uudenkuun ajankuva on astrologinen katsaus ajalle 13.7.2018 – 10.8.2018

Loppukesän ajanlaatu näyttää poikkeuksellisen intensiiviseltä ja kokonaisvaltaisesti ravistavalta. Heinäkuun uusikuu on jo melkoinen ydinenergiapakkaus itsessään, ja se aloittaa samalla myös syksyn pimennysjakson. Kun Kuu ja Aurinko kohtaavat 13. päivä (perjantaina!) Ravussa, tapahtuu samalla osittainen auringonpimennys, ja se antaa tälle uudenkuun ajalle aivan erityistä merkitystä.

Kuu on Ravussa kotonaan. Se sopii tähän tunteelliseen, välittävään, huolehtivaiseen ja nostalgisen romanttiseen tähtimerkkiin paremmin kuin mihinkään muuhun sijaintiin. Siinä missä Kuu on jokaisessa meissä oleva Sisäinen Äiti (kaikilla oman näköisensä), niin Kuu Ravussa on todellinen Muumimamma. Tämänkertainen uusikuu vaikuttaa kuitenkin olevan enemmän Muumien Mörkö kuin kodikas ja turvallinen Mamma. Mutta ei syytä huoleen, mitään pelättävää ei ole, ihan niin kuin ei yksinäisenä hämärässä horisontissa vaeltava Mörkökään oikeasti ole vaarallinen. (Jos kukkatipat ovat sinulle tuttuja, sopii tähän aikaan hyvin Chicory –uute, sillä se auttaa tasapainottamaan huolenpitoon ja kontrolliin liittyviä häiriötiloja omassa energiakentässä.) Pinnan alla lymyävät tummat sävyt ovat nyt vain hetkellisesti tulossa pintaan ja sen myötä on mahdollista kohdata jotain mihin aiemmin ei ole ollut mahdollisuutta.

On hyvä muistaa, että tämäkin prosessi koskettaa enemmän niitä, joiden henkilökohtaiselle kartalle tämä auringonpimennys (tai syksyn muut kaksi pimennystä) osuvat. Kyseessä on kuitenkin kollektiivinen kuvio, ja jokaisen omalta tähtikartalta voi nähdä tarkemmin miten ja mille elämänalueelle nämä energiat nyt osuvat.

Pluto on vastapäätä uudenkuun Aurinkoa ja Kuuta, ja tuo pimennysteemojen lisäksi syvyyttä, intensiteettiä ja perusteellista muutoksen tarvetta aikaan. Pluto tunnetusti on ”Manalan Herra” ja symboloi vanhan muodon tuhoutumista, jotta uusi elämä voisi alkaa. Tämä voi ilmentyä elämässä transformaatioprosessina, totaalisena muutoksena tai suorastaan uudelleensyntymänä. Kyseessä on luopuminen siitä mikä ei enää ole elossa, juurten irti repiminen ja raadollinen rehellisyys kaiken sen edessä millaiseksi olet elämäsi rakentanut ja keneksi kaiken sen keskellä kasvanut. Tämä voi olla aikaa, jolloin huomaat asioiden tai ihmisten ikään kuin lakastuvan (tai joidenkin kohdalla poistuvan dramaattisemmin kuvioista), menettäminen voi tehdä kipeää, mutta jonkin ajan kuluttua huomaatkin, että mikään siitä mitä menetit, ei oikeastaan enää kuulunutkaan sinulle. Tämä on parasta mahdollista aikaa tulla siksi, joka oikeasti olet, ja päästä eroon siitä, joka pitää sinut erossa todellisesta itsestäsi ja niistä asioista, jotka ovat sinua varten.

He jotka huomaavat nyt olevansa keskellä muodonmuutosprosessia, voivat luottavaisin mielin uskoa siihen, että vaikka juuri nyt ei siltä tuntuisikaan, tämän mankelin läpi mentyä elämä on taas innostavaa, ihanasti jännittävää ja suorastaan herkullista. Vertauskuvallisesti sanottuna Pluto tappaa vanhan (sen mikä ei enää palvele tarkoitustaan), paljastaa totuuden ja raivaa tilan uudelle, aiempaa upeammalle elämälle, sellaiselle jossa voit joka solullasi tuntea olevasi juuri se kuka haluatkin, niiden ihmisten keskellä joista aidosti välität, tekemässä niitä asioita jotka ovat sinulle merkityksellisiä.

Pluton ja pimennysenergioiden lisäksi ajassa on muutakin erityistä. Kaikkihan te tiedätte Merkuriuksen perääntymisen (niistä olen kirjoittanut pitkät pätkät monissa aiemmissa ajankuvissa), sen muutamien viikkojen mittaisen jakson pari-kolme kertaa vuodessa kun koneet takkuavat, aikataulut venyvät ja paukkuvat ja väärinkäsitykset saavat asiat solmuun. Vähän kieli poskessa parodioiden tätä nyt kirjoitan, mutta saatte sentään kuvan mistä on kysymys. Vielä saadaan hetki odotella Merkuriuksen perääntymisjaksoa, sillä se alkaa 26.7. Sen sijaan erinomaisen ajankohtainen ja tällä hetkellä kovinkin voimakkaasti oloissa tuntuva ja arkipäivän tilanteissa näkyvä juttu on Mars planeetan perääntymisjakso, joka alkoi jo 26.6. ja kestää vielä elokuun lopulle (27.8.) saakka. Mars on eteenpäin suuntautuvan energian, toiminnan, aggression, ambitioiden ja aloitekyvyn symboli. Se että tämä ”Sisäinen Soturi” joka mielellään tekee ensin ja miettii vasta sitten (jos sittenkään) on nyt takaperoisessa liikkeessä, tuntuu monen kohdalla jähmeänä olona, vaikeutena aloittaa tai pitää puoliaan, vanhojen kiukkujen esiin nousuna tai muuten niiden kesken jääneiden (ex-miehet!!!) asioiden esiin marssina. Jos on jotain missä et pitänyt puoliasi, et ilmaissut itseäsi tarpeeksi suoraan, et ottanut ohjaksia käsiin vaikka olisi pitänyt tai et tarttunut toimeen silloin kun oli sen aika, niin nyt nämä asiat tulevat ikään kuin toiselle kierrokselle teemana ”minkä taakseen jättää, sen edestään löytää” (silloin kun Mars perääntyy).

Viestinnän ja kommunikoinnin planeetta Merkurius on uudenkuun kartalla vähän hankalassa puristuksessa muodostaen kuvion nimeltä ”Jumalan sormi” kahden voimallisen tekijän, tuon jo edellä mainitun Pluton ja Neptunuksen kanssa. Tämän kuvion myötä suosittelen kiinnittämään huomiota sanoihin, lupauksiin ja kaikenlaisiin sopimuksiin. Väärinymmärryksen mahdollisuus on niin suuri, että tässä saatetaan tarvita avointa mieltä, hyvää tahtoa ja zeniläistä asennetta, että voisi edes alkaa ymmärtämään sitä mikä vastapuolella oli ajatuksena.

Loppuun on vielä mainittava, että vaikka ajan energioissa on kunnon vääntöä ja puristusta, niin on kyllä myös ylenpalttista ihanuutta ihan yhtä aikaa. Voiko olla parempaa, kuin helteinen heinäkuu, loputtomalta tuntuvat ajattomuuden kepeässä usvassa lepäävät kesäillat ja kaksi kultaista kolmiota? Astrologisesti kun planeetat ovat erityisen kauniissa ja harmonisessa suhteessa toisiinsa, ne muodostavat kolmion. Nyt meillä on totisesti makeaa mahan täydeltä, kun kauniin kultaisena hohtaa suurkolmio, jossa on läsnä kaikki vesielementtiä edustavat merkit: uusikuu Ravussa on kolmiossa fantastisen satumaiseen Neptunukseen Kaloissa ja runsautta ja laajentumista (ja onnea!) symboloivaan Jupiteriin Skorpionissa. Jos olisin ostosteeveestä sanoisin, että ”eikä tässä vielä kaikki”, sillä tuon suloisen hempeän ja tunteikkaan vesikolmion lisäksi meillä on vakautta, konkretiaa, pysyvyyttä ja luottamusta huokuva suurkolmio maamerkeissä. Tämän kultaisen kolmion muodostavat uudistava ja virkistävä Uranus ja liittojen ja pari(sielu)suhteiden symboli Juno Härässä, rakkauden planeetta Venus ja hedelmällisyyden jumalatar Ceres Neitsyessä sekä rakenteiden ja konkretian planeetta Saturnus Kauriissa. Enpä muista milloin olisi viimeksi ollut jotain tämän kaltaista tähtitaivaalla, mutta nyt on. Nautitaan siitä, mörköjen kanssa tai ilman.

Kuukauden keskeiset teemat: tunteet, tarpeet, transformaatio, intensiivisyys, kontrolli, vallankäyttö, emotionaalinen kiristäminen, valtapelit, hylätyksi tulemisen pelko, turvallisuus, luottamus, tunteen syvyys, alitajunnasta nousevat voimakkaat reaktiot, menneisyyden ohjelmoinnit, pelot, voimaantuminen, irtipäästäminen, autenttinen itse, rehellisyys, tinkimättömyys, periksiantamattomuus, integriteetti, uskollisuus, sisäinen lujuus

Uudenkuun astrologiset kuviot: Aurinko ja Kuu Ravussa oppositiossa Plutoon ja kolmiossa Neptunukseen sekä Jupiteriin. Uusikuu on osittainen auringonpimennys. Neptunus kvinkunssi Merkurius ja kolmio Jupiter. Kultainen maakolmio: Uranus ja Juno Härässä, Venus ja Ceres Neitsyessä, Saturnus Kauriissa. Kultainen vesikolmio: uusikuu Ravussa, Jupiter Skorpionissa ja Neptunus Kaloissa. Jupiter neliö Merkurius ja Mars. Mars kuun alasolmulla Vesimiehessä. Venus siirtyi Neitsyeen ja Khiron päätti perääntymisjakson 10.7. Aurinko siirtyy Leijonaan 22.7. Merkurius alkaa perääntyä 26.7. Kuunpimennys Vesimiehessä 27.7. Venus siirtyy Vaakaan ja Uranus alkaa perääntyä 7.8. Auringonpimennys Leijonassa 11.8.

8 Comments

  1. Hei Sari! Kyllä vaan, uusi ajankuva putkahti jo uunista ulos. Ajastan sen yleensä aina ilmestymään klo 10, mutta voisihan sen laittaa aikaisemmaksikin. :)

 1. Komminikointi, puolien pitäminen, menneisyyden ohjelmoinnit. Niinpä. Nyt on tullut niin vahvasti esiin kiltin tytön miellyttämisen halu. Miten “kuuluu” käyttäytyä. Kun kumartaa toisaalle ,niin pyllistää itselle. jotenkin, ettei toiselle tule paha mieli, mutta oma kiukku kasvaa samassa suhteessa, kun tekee itsestään pienempää kuin onkaan. On kyse töistä ja työkaverista. Tämä aika on todella vahvasti nostanut sellaisen oman käytöksen esiin, jonka haluan jättää taakseni. Kun otan huomioon muut, miksen huomioisi myös itseäni? En ole parempi mutten huonompikaan. Eikä siis syytä tekeytyä sellaiseksi.
  Homssulle….toivottavasti kirkastuu. Olen joskus odotellut minäkin. Kun en tarkkaan tilannettasi tiedä…Mutta tätini kysyi joskus minulta, mistä onnellisuus tulee. Samalla hän jatkoi, että sisältä, sinun sisältäsi. Kukaan muu ei sitä sinulle tee. Jotenkin tuo, että odotat. Hän ei soita, etkä uskalla soittaa. Jos lakkaisit odottamasta? On kiva yllätys jos hän soittaa. Mutta jatkaisit eteenpäin itsesi kanssa?

  1. Hei!
   Ihaninta on se, miten kirkkaasti näet tilanteen ja osaat katsella sitä ilman että olet täysin samastuneena “näytelmään”. Loistava tilaisuus ja lahja maailmankaikkeudelta. Ja näin sitä kiltti tyttö saa näyttää missä menee raja ja mitä sorttia on nyt nähty tarpeeksi. :)

 2. No just! Kylläpä kolahti. 29 vuotta yhteistä taivalta takana ja toukokuussa laitettiin eropaperit (minä härkä, nousu vaaka ja kuu oinas, mies tuplaleijona ja kuu rapu) eteenpäin. Muutin heinäkuun 1. päivä toiseen kaupunkiin vuokra-asuntoon yksin, en ole koskaan asunut yksin. Vähän tässä on totuttelemista mutta luottavaisena katson eteenpäin.

  1. Hei! Iso elämänmuutos avaa myös ihan uusia ovia ja tilaisuuden löytää itsestään jotain aivan uutta. Toivon sinulle paljon ihania avauksia ja täyteläistä elämää nyt näin jännittävässä tilanteessa, uuden ja ennenkokemattoman tilanteen edessä. Seikkailua päin!

 3. Voi ei, juurikin nuo kaikki, emotionaalinen kiristys, hylätyksi tulemisen pelko ovat niin pinnalla. Minulla on meneillään Jupiter kolmio MC, töissä on todella hiljaista en saanut vielä lomaa. Luulisi sen olevan helpompi transiitti, ehkä ei sitten olekaan. Ystäväi on matkoilla ja lupasi tulla tänä viikonloppuna, pelkään ettei tule enkä uskalla soittaa edes. Tunnen itseni niin tyhmäksi ja lamaantuneeksi. Ehkä tämä jakso vain nostattaa muistoja n. viidentoista vuoden takaa. Olen niin yksin, kuin Nyyti konsanaan. Kukaan ei soita, ja olen viestitellyt kaikkien mahdollisten kanssa, missään ei ollut mahdollisuuksia enempään kommunikointiin. On vain kärsittävä ja odoteteltava ystävää. Minulla on ollut rankempaa jo pari viikkoa. Uusikuu osuu 8. huoneeseeni ja todellakin pimeä puoli ja pimeät ajatukset valloillaan. Pelkään mörköä. Pakittava mars on taas oman marsini päällä, yleensä tietänyt actionina. Kaikki on vaan niin hiljaista, ehkä jokin kohta räjähtää, ehkä ei. Mutta this too shall pass, sanoi Budda. On tämä elämä ihmeellistä, miten voikaan hiljetä täysin eikä usko enää siihen että ikinä pääsisi takaisin raiteilleen.

  1. Voi rakas Homssu!

   Ihan kauheasti kosketti tämä kirjoituksesi, kiitos niin kovin paljon rohkeudestasi ja avoimuudestasi että jaoit tämän tärkeän kokemuksesi tästä ajasta. Pystyn tosi hyvin samaistumaan tilanteeseesi ja sait heti sata lämmintä halausta energiataajuudella. Jupiterin kolmio MC:lle on niin pehmoinen ja lempeä, että se taipuu täysin muiden, isompien kuvioiden tahtoon, ja jos on rankempaa ajassa, niin ei tämä ihmeitä saa aikaan. Positiivinen se kuitenkin on ja voi tuoda helpotusta, vapautusta, laajentumista ja näköalan muutoksia, saatat ymmärtää jotain laajemmasta perspektiivistä omien päämääriesi suhteen. MC kun on työn lisäksi niin paljon muuta, se mitä tavoittelet ja mihin tähtäät, mikä on tärkeää.

   Ehkä tämä aika haluaa että annat itsesi kokea rauhassa sen yksinäisyyden ja surun, olla kunnolla se pieni Nyyti. Olet niin paljon suurempi kuin mikään mitä voit tuntea. Voit omassa sydämessäsi ottaa Nyyti-itsesi lempeään syleilyyn ja pitää siitä hyvää huolta. Ajat muuttuvat ja yksinäisyys hälvenee, sieltä se Tuittu jossain vaiheessa ilmestyy jossain juuri sinulle sopivassa muodossa. Nyt vain ei ole sen aika, kun jotkin muut kokemukset haluavat ensin tulla kohdatuksi ja loppuunsaatetuksi. Tarvitset siihen yksinäisyyttä, mutta sen ei tarvitse kestää kauaa. Tiedän että on helppo sanoa ja vaikea toteuttaa, mutta sinun ei tarvitse kärsiä. Tämä prosessi ei ole täällä aiheuttamassa sinulle kärsimystä, vaan vapauttamassa sinut vanhasta kärsimyksestä, jota et tarvitse enää. Kuuntele hiljaisuutta, tunnustele elämän tuntua kehossa, mene luontoon jos mahdollista. Jos saat kosketuksen siihen miten olet osa kaikkea ja yhteydessä kaikkeen, yksinäisyys saattaa hellittää. Muistan kun itse olin kovin masentunut ja yksinäinen, päähäni kajahti lause “Miten voit olla surullinen, kun koko maailmankaikkeus on sisälläsi.” Tämä on tietysti turha lause, ellei se tule kokemukseksi. Se on kuitenkin totta. Usko siihen, että kaikki on nyt juuri niin kuin pitää. Hiljaisuudessa, yksinäisyydessä, pysähtyneisyydessä ja pimeydessä on ihmeellistä kauneutta kun antautuu sille eikä taistele vastaan ajatellen että jotain on vialla, että “tämän ei pitäisi olla näin”. Kaikki on juuri niin kuin pitää. Et ole yksin. Sinusta pidetään huolta ja olet rakastettu ja tärkeä. Et ole ollenkaan poissa raiteilta, vaikka mieli niin tilanteen tulkitseekin. Kaikki on hyvin. Olet aivan oikeilla raiteilla, kun antaudut prosessille, se vie sinut syvemmälle aitouteen, läheisyyteen ja rakkauteen joka sinulle kuuluu.

   P.S. Homssu on lempihahmoni. Jopa siinä määrin että olen suunnitellut ottavani sen tatuointina kehooni mukana kannettavaksi, muistutukseksi inhimillisyyden, herkkyyden ja haavoittuvaisuuden rakastettavasta kauneudesta.

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Translate »