Uudenkuun ajankuva 8.2. – 9.3.2016

Melkoinen kuukausi takana, eikö totta? Siinä missä tammikuun uusikuu Kauriissa vei meidät tiukkoihin paikkoihin, nosti esiin menneisyyden haamuja ja testasi sitä miten kestämme katsoa totuutta silmiin, helmikuu tuo ihanan vapautuneen tuulahduksen.

Vesimies-uusikuu  (8.2.) aloittaa kiinalaisen astrologian mukaisen Tuli-Apinan vuoden, ja taas kerran kiinalaisen sekä länsimaisen astrologian teemat osuvat yksiin paremmin kuin hyvin. Vaikka Vesimies ei edustakaan tulen elementtiä, on se johtavan planeettansa Uranuksen mukaisesti yllätyksellinen, arvaamaton, yksilöllinen, epäsovinnainen ja määritelmiä karttava oman polun kulkija, josta on vaikea sanoa onko kyseessä nero, hullu, idealistinen maailmanparantaja vai aikaansa edellä oleva tietäjä ja visionääri. Todennäköisesti kaikkea tätä ja vähän lisää.

vesimies uusikuu 2016 ©kirsihallaseppala

Uudenkuun kartalla sodanjumala Mars on Skorpionissa, haastavassa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun. Rakkautta ja arvoja edustava Venus on Kauriissa samassa paketissa Pluton ja Merkuriuksen kanssa. Tämä kaikki tuo aikaan ehdottoman ja laatutietoisen sävyn. Arvojärjestys saattaa kirkastua yllättävällä tavalla, eikä riman ali ole enää mahdollista ryömiä. Sisällämme asustava tiukka koulumestari näpäyttää karttakepillä sormille heti, jos olemme tyytymässä johonkin arvollemme sopimattomaan tai tekemässä kyseenalaisia kompromisseja itsellemme tärkeiden asioiden suhteen. Kun tietää mitä haluaa ja mitä ansaitsee, ei voi enää tyytyä yhtään vähempään.

Merkurius pääsee pois perääntymisjaksonsa varjoalueelta juuri sopivasti ystävänpäivänä (14.2.), mikä viimeistään kehottaa karistamaan vanhat suolat sydämestä ja jättämään taakse uskomukset ja käyttäytymismallit, jotka pitävät meidät kiinni menneisyydessä. Uudet tuulet puhaltavat ja on aika ottaa askelia ja ylittää rajoja, joita ei ole koskaan aikaisemmin ollut mahdollista ylittää. Vaikka jokin asia olisi elämässäsi aina mennyt tietyn kaavan mukaan, tämä on se aika kun voit huomata kuvion muuttuneen.

Nämä yllä mainitut planeettasijainnit, kuin myös lähestyvä auringonpimennys (9.3.), laulavat kaikki samaa laulua, joka on nimeltään omistautuminen intohimolle.  Ajan laatu on intensiivistä, tinkimätöntä ja jopa polttavaa, joten pidä hyvä huoli hyvinvoinnistasi ja arkielämäsi tasapainosta, erityisesti jos olet herkkä ja sinulla on taipumusta ylivirittyneisyyteen. Ajan energiat ovat nyt sellaiset, että letkeämpikin henkilö saattaa huomata olevansa kierroksilla missionsa suhteen tai aivan ilman syytä, ja onkin hyvä antaa itsensä upota täysin rinnoin siihen, mikä saa sielun laulamaan ja mille sisäiset liekit lepattavat.

Edistystä, uusia mahdollisuuksia sekä rajojen rikkomista edustava Uranus on uudenkuun kartalla kauniissa kulmassa Aurinkoon ja Kuuhun, mutta heittää Marsille hervotonta latausta, joka pahimmillaan saa valvomaan oman intohimoprojektin äärellä. Rajat ja tasapaino ovat tämän kuunkierron tärkeimmät apukeinot siihen, että edistys on rakentavaa eikä mene yli äyräiden kuormittaen ja kuumottaen systeemiä turhaan. Paras asenne tähän aikaan on siis olla tarkkana mille aikaasi ja energiaasi annat (arvot!) ja uskaltaa antaa itsensä imeytyä kokonaisvaltaisesti tärkeäksi todetun asian ytimeen unohtamatta sitä tosi asiaa, että olet ihminen etkä kone.

Jos vain sallit, ajan energia vie sinut uusien mahdollisuuksien äärelle ja auttaa sinua rikkomaan rajoitukset, jotka estivät villeimpiä unelmiasi toteutumasta. Tämä aika kysyy sinulta, kuinka vapaa uskallat olla?

Kuukauden keskeiset teemat: Vapautuminen, eteneminen, uusiutuminen, tulevaisuuden visiot, uudet askeleet, uusi suunta, riskinotto, vaiston varassa heittäytyminen, vanhojen toimintamallien hylkääminen, pelon kyseenalaistaminen, hullunrohkeus, irrottelu, kapinointi, äkkiriuhtaisut, epäsovinnaisuus, ratkaisukeskeisyys, uudet ideat ja näkökulmat, vallankumous.

Kuukauden astrologiset koodit: Mars kolmio Khiron, Mars sekstiili Jupiter, Merkurius siirtyy Vesimieheen, Venus siirtyy Vesimieheen, Aurinko siirtyy Kaloihin, Jupiter oppositio Khiron, Aurinko yhtymä Neptunus, Mars siirtyy Jousimieheen, auringonpimennys Kaloissa.

10 Comments

 1. Ihanaa, että löysin sivustosi. Mietin jo aikaisemmin, että olisi ihanaa osata itse lukea omaa astrologista karttaa. Sain mahdollisuuden yhteen ilmaiseen astrologiseen karttaan ja olin hiukan ymmälläni, koska kuvaus ei oikein sopinut itseeni. Mutta nyt alan opiskella tätä asiaa. Kerrot asian todella selkeästi ja hyvin, joten uskon oppivani.

  Minä olen jo muutaman yön pyöriskellyt unettomana ja ylikierroksilla uutta kuuta odottaen… Ja tiedän että suuria muutoksia on elämääni tulossa, joten haluaisin valmistautua niihin parhaalla mahdollisella tavalla.
  Kiitos!

  1. Hei Anu! Kylläpä hyvään aikaan löytyi, juuri viime yönä päivittyi uusi ajankuva, ja siinä oikea “auringonpimennysekstra” ajan tunnelmista. Jos haluat tutustua omaan karttaasi, tule ihmeessä mukaan 18.3. järjestämääni astroiltaan. Se on perjantai-iltana siksi, että pitkänmatkan takaa tulevatkin pääsisivät helpommin mukaan. Kirjoitin juuri Facebook-sivulleni tapahtumasta tällaista:

   “Huomatkaa, että ilmoittautuminen pe 18.3. klo 18 olevaan “Astroiltaan” (45€) on juuri nyt. Perjantai-iltana olevaan tapahtumaan kannattaa tulla kauempaakin. Ilta on syväsukellus osallistujien karttoihin ja astrologisen tulkinnan herkullisiin salaisuuksiin. Jos haluat mukaan tähän erityiseen tilaisuuteen, jossa kaikki on mahdollista, laita sähköpostia osoitteeseen: yhteys@kirsihallaseppala.fi

 2. Kiitos kiitos ja yt neuvottelut meneillään ja todella tiukkoja neuvoteluja meneillään. Saa katsoa miten tyttelin käy? Uusille urille matkani nähtävästi käy ?

  1. Hei Tuija! Mikäli uudenkuun avainsanoihin on luottaminen, niin hyvin käy joka tapauksessa. “Vapautuminen, eteneminen, uusiutuminen, tulevaisuuden visiot, uudet askeleet, uusi suunta…” :)

 3. Ei voisi enempää osua..Kiitos, tähän juuri nyt on niin tarvetta :) <3

 4. kiitos kiitos ,, aistin jo nyt kaiken tuon aivan juuri niinkuin asiaa kuvaat, kiitos nappi suoritus ,,.

  1. Kiitos Elisabet, juuri näinhän se menee herkkien ihmisten kohdalla, ajan laadun voi tuntea omassa itsessään ihan ilman astrologiaakin. :)

Leave a Comment

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *